Carebear Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Γεια σας! Το PC Μου ειναι το εξης: i7 6700, r9 390, 8gb ram, win7 64 σε ssd, mobo asus h170 pro gaming, και η οθονη ειναι μια απλη dell u2311h δυστυχως. Και εγω, και φιλος πολυ σχετικος με PC, εχουμε διπλοτσεκαρει ολα τα drivers, updates, και συνδεσμολογιες. Εχουμε κανει ενα καρο format, αλλα τιποτα. Μεχρι και hardware εχω αλλαξει μπας και ηταν ελλατωματικα αλλα τα ιδια. Ολα ειναι σωστα. Αλλα το PC σερνεται. Για παραδειγμα, παιζω WoW. Δεν εχει σημασια τι settings θα βαλω, ειτε βαλω τα παλια γραφικα στο μινιμουν, ειτε τα καινουρια στο μαξιμουμ... τα ιδια χαλια. Κολλημενος στα 15-35 FPS (συνηθως 20-25). Το ιδιο και στο Overwatch, 15-35 FPS ασχετως των settigns. Συν οτι οποτε εχει πολυ πιστολιδι μεσ' τη μαπα μου, ή οταν καποιος ανακοινωνει το ulti του, ο ηχος κανει πολλα παρασιτα και εχει και fps-spike εκεινη τη στιγμη. Εχει κανεις καμια ιδεα τι μπορει να φταιει; Ευχαριστω για το χρονο σας.
inexhale Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Σε παρομοια θεματα εχω δει να κοβει fps η ram αλλα στην περιπτωση σου αμφιβαλω οτι ειναι αυτο γιατι σερνεσαι απιστευτα αναλογικα με το μηχανημα που εχεις... Απλως το αναφερω γιατι δεν γραφεις τι ram εχεις. Επισης καποιες φορες εχει συνδεθει η οθονη στην on board καρτα ή δεν δουλευει η ψυχτρα του επεξεργαστη... Δυσκολο βεβαια αφου λες το ειδατε και εσυ και ο φιλος σου. Κανα προγραμμα για να τσεκαρετε θερμοκρασιες δοκιμασες; Υπαρχει περιπτωση να μην εχει πατησει καλα η ψυχτρα του επεξεργαστη. Και ενα τελευταιο που θα δοκιμαζα στην θεση σου ειναι ενα reset to defaults στα settings του bios
Lautrec Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Μπές nVidia control panel, πήγαινε στο Manage 3D settings και βρές τα .exe των WoW/Overwatch Στο power management mode βάλε "Prefer maximum performance"
nektarios_rs Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Εχει κανεις καμια ιδεα τι μπορει να φταιει; Η 390 και ο 6700 θέλουν minimum 650W και "καλό" τροφοδοτικό. Τι τροφοδοτικό έχεις? Θερμοκρασίες cpu? Έχει μπει καλά η ψύκτρα? Είσαι σίγουρος ότι χρησιμοποιείς την 390 και όχι τη GPU της Intel? Το WoW έπρεπε να βγάζει 200fps... Μπές nVidia control panel Με Radeon? 2
Lautrec Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Σορρυ απο συνήθεια είπα για nVidia Πρέπει να υπάρχει αντίστοιχη ρύθμιση και για τις AMD GPU. Κάτι που να διασφαλίζει ότι η κάρτα σου είναι στο σωστό "performance level" Επίσης ενδέχεται να έχεις κακές επιδόσεις αν τα τρέχεις σε windowed mode.
Undertaker25 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Γεια σας! Το PC Μου ειναι το εξης: i7 6700, r9 390, 8gb ram, win7 64 σε ssd, mobo asus h170 pro gaming, και η οθονη ειναι μια απλη dell u2311h δυστυχως. Και εγω, και φιλος πολυ σχετικος με PC, εχουμε διπλοτσεκαρει ολα τα drivers, updates, και συνδεσμολογιες. Εχουμε κανει ενα καρο format, αλλα τιποτα. Μεχρι και hardware εχω αλλαξει μπας και ηταν ελλατωματικα αλλα τα ιδια. Ολα ειναι σωστα. Αλλα το PC σερνεται. Για παραδειγμα, παιζω WoW. Δεν εχει σημασια τι settings θα βαλω, ειτε βαλω τα παλια γραφικα στο μινιμουν, ειτε τα καινουρια στο μαξιμουμ... τα ιδια χαλια. Κολλημενος στα 15-35 FPS (συνηθως 20-25). Το ιδιο και στο Overwatch, 15-35 FPS ασχετως των settigns. Συν οτι οποτε εχει πολυ πιστολιδι μεσ' τη μαπα μου, ή οταν καποιος ανακοινωνει το ulti του, ο ηχος κανει πολλα παρασιτα και εχει και fps-spike εκεινη τη στιγμη. Εχει κανεις καμια ιδεα τι μπορει να φταιει; Ευχαριστω για το χρονο σας. Φίλε, έχεις τσεκάρει μήπως έχει κάποιο θέμα με hardware interrupt? Στο λέω γιατί είχα κάποτε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα και πρόσεξα τυχαία ότι ο επεξεργαστής μου δούλευε εξαιτίας του 100% μόνιμα, με αποτέλεσμα να λαγκάρουν τα πάντα. Επίσης είχα θέμα με ιό που έκανε την GPU μου να τρέχει συνεχώς σε full load. To κατάλαβα όταν κάποια μέρα το Shadow of Mordor απο 65 fps που το έτρεχα σε full settings, ξαφνικά δε πήγαινε βήμα. Κατέβασε το process explorer και δες τι παίζει και κάνε και ένα τσεκάρισμα και στους σκληρούς. Το τροφοδοτικό είναι επίσης ένα ζήτημα αφού ενδεχομένως να μην δίνει πλήρη ισχύ στο σύστημά σου, ωστόσο νομίζω πως σε αυτή τη περίπτωση θα είχες ζήτημα με restarts. Δοκίμασε να τρέξεις και ένα stress test με το AIDA64. Αν έχει θέμα, πιθανότατα θα στο εμφανίσει.
Carebear Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Σε παρομοια θεματα εχω δει να κοβει fps η ram αλλα στην περιπτωση σου αμφιβαλω οτι ειναι αυτο γιατι σερνεσαι απιστευτα αναλογικα με το μηχανημα που εχεις... Απλως το αναφερω γιατι δεν γραφεις τι ram εχεις. Επισης καποιες φορες εχει συνδεθει η οθονη στην on board καρτα ή δεν δουλευει η ψυχτρα του επεξεργαστη... Δυσκολο βεβαια αφου λες το ειδατε και εσυ και ο φιλος σου. Κανα προγραμμα για να τσεκαρετε θερμοκρασιες δοκιμασες; Υπαρχει περιπτωση να μην εχει πατησει καλα η ψυχτρα του επεξεργαστη. Και ενα τελευταιο που θα δοκιμαζα στην θεση σου ειναι ενα reset to defaults στα settings του bios ειναι 2 στικακια των 4gb corsair ddr4, 2133hz. απο θερμοκρασιες ενα προγραμματακια που εχω τις δειχνει κανονικες. και το πισι ειναι και πολυ δροσερο γενικα. τα bios τα εκανε reset ο φιλος απο οτι μου ειπε, θα τον ξαναρωτησω. Η 390 και ο 6700 θέλουν minimum 650W και "καλό" τροφοδοτικό. Τι τροφοδοτικό έχεις? Θερμοκρασίες cpu? Έχει μπει καλά η ψύκτρα? Είσαι σίγουρος ότι χρησιμοποιείς την 390 και όχι τη GPU της Intel? Το WoW έπρεπε να βγάζει 200fps... Με Radeon? 750w ειναι chieftec, gold. Απο θερμοκρασιες.. ο cpu γυρω στους 30-35, και η gpu γυρω στους 50-55. εν ωρα παιχνιδιου. Στο device manager, στα display adapters εχει μονο μια, την radeon 390 μου. μηπως βλεπω λαθος; γιατι δεν ειμαι και γκουρου.
WalkerSW Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Κάποιο μη online παιχνίδι έχεις δοκιμάσει? 1
Carebear Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Φίλε, έχεις τσεκάρει μήπως έχει κάποιο θέμα με hardware interrupt? Στο λέω γιατί είχα κάποτε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα και πρόσεξα τυχαία ότι ο επεξεργαστής μου δούλευε εξαιτίας του 100% μόνιμα, με αποτέλεσμα να λαγκάρουν τα πάντα. Επίσης είχα θέμα με ιό που έκανε την GPU μου να τρέχει συνεχώς σε full load. To κατάλαβα όταν κάποια μέρα το Shadow of Mordor απο 65 fps που το έτρεχα σε full settings, ξαφνικά δε πήγαινε βήμα. Κατέβασε το process explorer και δες τι παίζει και κάνε και ένα τσεκάρισμα και στους σκληρούς. Το τροφοδοτικό είναι επίσης ένα ζήτημα αφού ενδεχομένως να μην δίνει πλήρη ισχύ στο σύστημά σου, ωστόσο νομίζω πως σε αυτή τη περίπτωση θα είχες ζήτημα με restarts. Δοκίμασε να τρέξεις και ένα stress test με το AIDA64. Αν έχει θέμα, πιθανότατα θα στο εμφανίσει. στο ΗWMonitor Που εχω, δεν δειχνει να λειτουργει κανενας πυρινας στο μαξ. οριστε. Κάποιο μη online παιχνίδι έχεις δοκιμάσει? χμ.. οχι δεν ετυχε. για πες, να δοκιμασω; παιζει να καταλαβουμε κατι;; να το φτιαξουμε;
WalkerSW Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Βασικά ξέχνα το... Μόλις είδα στο hw monitor ότι ο επεξεργαστής σου δεν ανεβαίνει ποτέ πάνω από τα 800mhz. Οπότε σε πρώτη φάση πάνε στα power options στο control panel και επέλεξε το performance Mode.
Carebear Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Βασικά ξέχνα το... Μόλις είδα στο hw monitor ότι ο επεξεργαστής σου δεν ανεβαίνει ποτέ πάνω από τα 800mhz. Οπότε σε πρώτη φάση πάνε στα power options στο control panel και επέλεξε το performance Mode. το ειχα ηδη. μετα;
nektarios_rs Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Στο device manager, στα display adapters εχει μονο μια, την radeon 390 μου. μηπως βλεπω λαθος; γιατι δεν ειμαι και γκουρου. Είσαι οκ τότε από gpu, το bios απενεργοποιεί τη δεύτερη αυτόματα. Τώρα σχετικά με το power saving, αν στα windows είναι performance, τότε τη cpu τη κόβει κάπου το bios. Μετά το reset κάνε "Load Optimized Defaults" και κοίτα αν υπάρχει κάποιο power saving ενεργοποιημένο(στο bios). Αν δεν έχεις ενεργοποιημένο το power saving και συνεχίζεις να έχεις max 800mhz, κάνε αναβάθμιση στο τελευταίο διαθέσιμο bios για τη motherboard σου, τα uefi σκαλώνουν καμία φορά..
Carebear Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Είσαι οκ τότε από gpu, το bios απενεργοποιεί τη δεύτερη αυτόματα. Τώρα σχετικά με το power saving, αν στα windows είναι performance, τότε τη cpu τη κόβει κάπου το bios. Μετά το reset κάνε "Load Optimized Defaults" και κοίτα αν υπάρχει κάποιο power saving ενεργοποιημένο(στο bios). Αν δεν έχεις ενεργοποιημένο το power saving και συνεχίζεις να έχεις max 800mhz, κάνε αναβάθμιση στο τελευταίο διαθέσιμο bios για τη motherboard σου, τα uefi σκαλώνουν καμία φορά.. Σορυ κιολας, αλλα πως κανω reset σε default settings? Βρηκα το manual της H170 online αλλα λεει κατι περιεργα, να το βγαλω απο τη πριζα και να βαλω καπου ενα κατσαβιδι να το βραχυκυκλωσω... και μετα να ξαναβαλω λεει settings οταν το ανοιξω. Δεν τα ξερω εγω αυτα! χαχαχα πες μου λιγο σε παρακαλω πως να το κανω. Λοιπον, ειδα το online manual, βρηκα και ειδα και το βιβλιαρακι. Να και μια φωτο για να εξηγησω τι παιζει. Το online manual της "h170 pro gaming" δειχνει οτι πρεπει να εχει 3 pins, και ενα cap. αμα ειναι στις δυο πρωτες, ειναι στο "slow mode-πως-το-λεει", ενω αμα ειναι στις δυο δεξια ειναι στο "fast mode-κατι" και δεχεται παραπανω ταση ο cpu. Το προβλημα με το Online ειναι οτι εμενα οπως βλεπετε εχει 4 Pins, και δεν ειχε ποτε του αυτο το ειδικο καπακι. Το βιβλιαρακι που εχω εγω, δειχνει 2 pins, δεν λεει τιποτα για slow/fast mode, και επισης μου τη λεει και απο πανω οτι θα επρεπε εγω να εχω "jumper cap" για να κανω απλα reset. Οι δυο που εννοει ειναι οι αριστερα (JBAT1) ενω δεν λεει τιποτα το manual για τις δεξια (JME1) ουτε καν στο google δεν εχει κατι για αυτες. Επισης, στο βιβλιαρακι λεει και για ενα διακοπτακι που εχει η μητρικη, που λεει slow/fast boot. και εξηγει, οτι αυτο ειναι για LN2 cooling solution.. blabla extreme overclocking, at your own risk. (να μην τα πολυλογω, δεν το πειδαζω αυτο ) Τεσπα, τωρα θα βγαλω απλα τη μπαταρια για λιγο, μηπως κανει ετσι reset (διαβασα καπου στο ασχετο). Αλλα αμα χρειαζεται jumper-cap για καποιο λογο, τη γ***σα. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2016 από Carebear
Moderators Praetorian Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Μεταφέρεται στη γενική ενότητα του Hardware.
WalkerSW Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Σορυ κιολας, αλλα πως κανω reset σε default settings? Βρηκα το manual της H170 online αλλα λεει κατι περιεργα, να το βγαλω απο τη πριζα και να βαλω καπου ενα κατσαβιδι να το βραχυκυκλωσω... και μετα να ξαναβαλω λεει settings οταν το ανοιξω. Δεν τα ξερω εγω αυτα! χαχαχα πες μου λιγο σε παρακαλω πως να το κανω. Λοιπον, ειδα το online manual, βρηκα και ειδα και το βιβλιαρακι. Να και μια φωτο για να εξηγησω τι παιζει. Το online manual της "h170 pro gaming" δειχνει οτι πρεπει να εχει 3 pins, και ενα cap. αμα ειναι στις δυο πρωτες, ειναι στο "slow mode-πως-το-λεει", ενω αμα ειναι στις δυο δεξια ειναι στο "fast mode-κατι" και δεχεται παραπανω ταση ο cpu. Το προβλημα με το Online ειναι οτι εμενα οπως βλεπετε εχει 4 Pins, και δεν ειχε ποτε του αυτο το ειδικο καπακι. Το βιβλιαρακι που εχω εγω, δειχνει 2 pins, δεν λεει τιποτα για slow/fast mode, και επισης μου τη λεει και απο πανω οτι θα επρεπε εγω να εχω "jumper cap" για να κανω απλα reset. Οι δυο που εννοει ειναι οι αριστερα (JBAT1) ενω δεν λεει τιποτα το manual για τις δεξια (JME1) ουτε καν στο google δεν εχει κατι για αυτες. Επισης, στο βιβλιαρακι λεει και για ενα διακοπτακι που εχει η μητρικη, που λεει slow/fast boot. και εξηγει, οτι αυτο ειναι για LN2 cooling solution.. blabla extreme overclocking, at your own risk. (να μην τα πολυλογω, δεν το πειδαζω αυτο ) Τεσπα, τωρα θα βγαλω απλα τη μπαταρια για λιγο, μηπως κανει ετσι reset (διαβασα καπου στο ασχετο). Αλλα αμα χρειαζεται jumper-cap για καποιο λογο, τη γ***σα. Θα γίνει με αφαίρεση της μπαταρίας αλλά πρέπει από είναι εκτός ρεύματος!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα