Sadako Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Καλημέρα... Μου έδωσαν έναν φάκελο με κάποια αρχεία .xml και .mxf και μου είπαν ότι είναι αρχεία βίντεο και από αυτά μπορώ να βγάλω ENA κανονικό αρχείο .mp4. Δεν κατάλαβα ακριβώς περί τίνος πρόκειται, ένα μικρό γκουγκολάρισμα με οδήγησε σε κάτι links που ανέφεραν κάτι για Final Cut Pro, αλλά εδώ ίσως μπορείτε να με βοηθήσετε πιο συγκεκριμένα. 6 αρχεία έχει συνολικά: - Ένα ASSETMAP.xml - Ένα VOLINDEX.xml - ¨Ενα αρχείο με όνομα σιδηρόδρομο που αρχίζει από cpl_ έχει άλλους 30 χαρακτήρες περίπου και κατάληξη .xml - Ενα αρχείο με όνομα σιδηρόδρομο που αρχίζει από j2c_ έχει άλλους 30 χαρακτήρες περίπου και κατάληξη .mxf - Ενα αρχείο με όνομα σιδηρόδρομο που αρχίζει από pcm_ έχει άλλους 30 χαρακτήρες περίπου και κατάληξη .mxf - Ενα αρχείο με όνομα σιδηρόδρομο που αρχίζει από pkl_ έχει άλλους 30 χαρακτήρες περίπου και κατάληξη .xml Γνωρίζει κανείς πώς ακριβώς μπορώ να τα ενώσω αυτά σε ένα αρχείο;
juventinos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Καλημέρα. Εξαρτάται τι ψάχνεις. Μπορείς να κάνεις τη δουλειά που θές με το adobe premiere. Ψάχνεις κάτι σε free software; Θές να τα μοντάρεις ή απλά να τα μετατρέψεις; Υπάρχει κάτι τέτοιο για μετατροπή http://www.any-video-converter.com/free-mxf-converter-for-panasonic-p2.php (δε το ξέρω - δε το έχω δοκιμάσει). Εγώ την κάνω αυτή τη δουλειά με το premiere. Υπάρχουν απο οτι βλέπω και στο google, free mxf converters αλλα δε τους έχω δοκιμάσει και δε μπορώ να σου πω τι παίζει με αυτούς.
micos000 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Τι μέγεθος έχουν τα αρχεία; Δες αυτό που έχει το μεγαλύτερο (sick). Για να είναι βίντεο θα πρέπει να έχει ένα αρχείο με αρκετά mb ή gb. Αν είναι όλα μικρά τότε δεν σου έδωσαν το βίντεο.
juventinos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Τα mxf αρχεια είναι το βίντεο και τα html είναι για να γίνεται συνήθως link το βίντεο με τον ήχο. Άνοιξε τα mxf εάν θες με το vlc για να δείς εάν παίζουν.
Sadako Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Απλή μετατροπή θέλω να κάνω, καμία επεξεργασία. Βασικά, αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν τα τόσα διαφορετικά αρχεία. Το ένα αρχείο που αρχίζει από j2c_ με κατάληξη .mxf και μέγεθος 700ΜΒ είναι προφανώς το βίντεο, ενώ το αρχείο που αρχίζει από pcm_ πάλι με κατάληξη .mxf και είναι κάπου 50ΜΒ είναι προφανώς ο ήχος. Τα άλλα 4 αρχεία που είναι .xml δεν κατάλαβα ακριβώς τι ρόλο βαράνε κι αν χρειάζονται σε κάτι.. Μπορώ να χρησιμοποιήσω και το Premiere. Απλά λέω μήπως υπάρχει κάποια συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω, μιας και δεν πρόκειται για ΕΝΑ αρχείο .mxf (στην οποία περίπτωση κι εγώ θα γκούγκλαρα απλά "convert .mxf to mp4") αλλά για 6 αρχεία που συνθέτουν ένα ολόκληρο project..
juventinos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Εάν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το premiere, κάνεις import τα mxf files και μετα τα πετάς στην timeline και κανεις export τα αρχεία. Εάν τα θές όλα μαζι, τα βάζεις σε μια timeline, εάν τα θές χώρια τα βάζεις χωριστά και τα κάνεις export ένα ένα.
CheOnWeb Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Λογικά στο Premiere θα βγάλεις άκρη. Πιθανόν το ένα xml να είναι η timeline του software που πέρασαν τα mxf πριν στα δώσουν. Μπορείς να δοκιμάσεις και Import xml για να δεις τι θα γίνει αλλά και με απλό Import των mxf θα είσαι οκ. Αν συνεχίζεις να έχεις πρόβλημα εδώ είμαστε. Το mxf είναι wrapper που χρησιμοποιείται από πολλά προγράμματα όπως το Premiere και το Resolve. Συνήθως ο codec είναι DNxHD ή DNxHR (Avid) αλλά μπορεί να τυλίξει και ProRes ή ακόμα και τον raw codec της Arri για την Alexa Mini. Σε κάθε περίπτωση το θέμα σου θα λυθεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα