Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

νταξ μόνο ο Κατακουζηνός όμως βράζει κουνουπίδι 24/7

κι η από κάτω μου... άντε να μην υπερβάλλω, μέρα παρά μέρα, κι ενίοτε και μπρόκολο

• Like 1
  • Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

μπορει καποιος για εγκυκλοπαιδικους λογους να πει πως μυριζει? παραδοξος δεν πρεπει να το εχω μυρισει ποτ ουτε μεσα ουτε εξω απο σπιτια....

σαν λιβανι που λετε? βασικα πως ειναι καν δεν ξερω, παροτι καπνιζω τσιγαρο που και που.... μιλαμε για τα τρυμματα χορτου ή ειναι αυτο που βλεπω στην τιβι σαν μαυρη "μπαλα" σαν πλαστελινη??

Δημοσ.

Η μαύρη μπάλα (χασίς/σοκολάτα) έχει πιο διακριτική μυρωδιά. Κάποια είναι πιο αρωματικά από άλλα, αλλά σε γενικές γραμμές αν και χαρακτηριστική, δεν είναι ιδιαίτερα έντονη ή ενοχλητική. Το χόρτο είναι πολύ αψύ τις περισσότερες φορές, δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια συγκρίσιμη μυρωδιά, ίσως σαν πιο πικρός βασιλικός (το μπαχαρικό, όχι το φυτό). Αν μιλάμε δε για ποιοτικά υβρίδια, μπορεί να μυρίζει από λεμόνι μέχρι βατόμουρο.

• Like 2
Δημοσ.

Η μαύρη μπάλα (χασίς/σοκολάτα) έχει πιο διακριτική μυρωδιά. Κάποια είναι πιο αρωματικά από άλλα, αλλά σε γενικές γραμμές αν και χαρακτηριστική, δεν είναι ιδιαίτερα έντονη ή ενοχλητική. Το χόρτο είναι πολύ αψύ τις περισσότερες φορές, δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια συγκρίσιμη μυρωδιά, ίσως σαν πιο πικρός βασιλικός (το μπαχαρικό, όχι το φυτό). Αν μιλάμε δε για ποιοτικά υβρίδια, μπορεί να μυρίζει από λεμόνι μέχρι βατόμουρο.

η μαυρη μπαλα και το χορτο ανηκουν στην ευρυτερη κατηγορια που ονομαζουμε "χασις" ομως?

τι φαση...

Δημοσ.

Το φυτό είναι η κάνναβη (στην πραγματικότητα 3 διαφορετικά φυτά, cannabis indica, cannabis sativa, cannabis ruderalis).

Το λεγόμενο χόρτο είναι απλώς ένα μέρος του φυτού (τα "μπουμπούκια") αποξηραμένο.

Το χασίς είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας και συμπύκνωσης των δραστικών μερών του φυτού. Καμιά φορά μπορεί να είναι από φύλλα (αδύναμο), από συνδυασμό φύλλων ή μπουμπουκιών (νορμάλ προς αδύναμο), σπανίως σκέτων μπουμπουκιών γιατί δεν έχει νόημα πέρα από αποθήκευση και ακόμα σπανιότερα του χνουδιού των μπουμπουκιών που έχουν και τη μεγαλύτερη συγκέντρωση της δραστικής ουσίας και που είναι εξαιρετικά ισχυρό.

• Like 1
Δημοσ.

Το φυτό είναι η κάνναβη (στην πραγματικότητα 3 διαφορετικά φυτά, cannabis indica, cannabis sativa, cannabis ruderalis).

Το λεγόμενο χόρτο είναι απλώς ένα μέρος του φυτού (τα "μπουμπούκια") αποξηραμένο.

Το χασίς είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας και συμπύκνωσης των δραστικών μερών του φυτού. Καμιά φορά μπορεί να είναι από φύλλα (αδύναμο), από συνδυασμό φύλλων ή μπουμπουκιών (νορμάλ προς αδύναμο), σπανίως σκέτων μπουμπουκιών γιατί δεν έχει νόημα πέρα από αποθήκευση και ακόμα σπανιότερα του χνουδιού των μπουμπουκιών που έχουν και τη μεγαλύτερη συγκέντρωση της δραστικής ουσίας και που είναι εξαιρετικά ισχυρό.

τελεια ειμαι ετοιμος να καπνισω :P

ευχαριστω παντως για τις απαντησεις!

Δημοσ.

κοίτα να δεις πώς είναι ο άνθρωπος που ξέρει...

Δημοσ.

Για αυτους που παρεξηθηκαν.δεν εννοουσα οτι ενοχλουνται προσωπικα απο τη μυρωδια. Διαβαστε καλυτερα. Αλλα οτι (οπως ειναι και φανερο κι απο εδω) υπαρχουν πολλοι κομπλεξικοι που επειδη ξερουν πως ο αλλος κανει αυτο το πραγμα διπλα τους δε γουσταρουν. Το να τους ενοχλει γενικα σα μυρωδια ειναι το λιγοτερο γελοιο,δε το κανω μεσα στο σπιτι τους. Μονο εξω μυριζει κι οχι στους κοινοχρηστους χωρους οπως οι διαδρομοι,αλλα γενικα εξω στη βεραντα και κατω στην εισοδο θα σου ερθει μια μυρωδια οπως θα μπαινεις. Ομως το οτι ξερω πως ξερουν δε μου αρεσει,εχω ακουσει διαφορα περιεργα κατα καιρους και δεν εχω διαθεση για μπλεξιματα. Και μονο 1-2 απαντησαν στη βασικη μου ερωτηση,αν θα μπορουσε να γινει κατι.

• Like 1
Δημοσ.

ναι θα μπορουσε να γινει κατι. θα μπορουσε καποιος να παρει τηλ την αστυνομια και να πει " ο διπλα καπνιζει μπαφους ολη μερα και εχει μαστουρωσει ολο το κτιριο" και με την σειρα της η αστυνομια θα ερχονταν να τσεκαρει... με οτι αυτο συνεπαγεται..

επισης μπορει και να μην ασχοληθει κανενας

Δημοσ.

ναι θα μπορουσε να γινει κατι. θα μπορουσε καποιος να παρει τηλ την αστυνομια και να πει " ο διπλα καπνιζει μπαφους ολη μερα και εχει μαστουρωσει ολο το κτιριο" και με την σειρα της η αστυνομια θα ερχονταν να τσεκαρει... με οτι αυτο συνεπαγεται..

επισης μπορει και να μην ασχοληθει κανενας

καλα ναι το ξερω οτι μπορει να μην ασχοληθει κανεις κι ειναι και το πιο πιθανο εδω που τα λεμε. αλλα λεμε μια στις τοσες να τυχει η στραβη,αν ερθει η αστυνομια τι θα κανει δηλαδη; οπως ειπε κι ενας φιλος δε θα μπορουσε να μπουκαρει μεσα ετσι απλα και το βρισκω τραβηγμενο να ερχονταν με ενταλμα.

α και το ολη μερα ειναι υπερβολικο :P ειπαμε οχι κι ετσι!

Δημοσ.

οχι δε θα μπουκαρει φυσικα.. αλλα θα ερθουν, θα σου χτυπησoυν την πορτα.. θα την ανοιξεις.. θα τους σκασει στα μουτρα το ντουμανι.. και μετα δε ξερω :P

Δημοσ.

οχι δε θα μπουκαρει φυσικα.. αλλα θα ερθουν, θα σου χτυπησoυν την πορτα.. θα την ανοιξεις.. θα τους σκασει στα μουτρα το ντουμανι.. και μετα δε ξερω :P

Μα κι αντε πες καποιος καθεται ασχολειται και τους καλει κι αντε πες κι οτι (ημαρτον κυριε) εκατσαν κι εβγαλαν κι ενταλμα για αυτη τη βλακεια. Τι θα καταλαβουν εν τελει; Για 2-3 τσιγαρα τα οποια ειναι και μεσα στο σπιτι σου θα σου κανουν τι ακριβως; Πλεον απο οσο ξερω μεχρι κι εδω η προσωπικη χρηση θεωρειται νομιμη μεχρι ενα σημειο (αρκει να μην ειναι τοση η ποσοτητα που να θεωρειται εμποριο και γενικα να μην εχεις καμια φυτεια ολοκληρη)

Δημοσ.

Έχω περάσει πολλές φορές με παρέες απο στενά κτλ και να μου έρχεται ντουμάνι και κανένας να μην το καταλάβαινε (παιδιά που είμαστε άνετα μεταξύ μας και δεν θα υπήρχε λόγος να μην θέλουν να μου δείξουν πως μυρίστηκαν κάτι ) και ούτε που το αντιλαμβάνονται ακόμη  πολλές φορές και αν κάνω ερώτηση "μυρίζεις κάτι;" 

Το ίδιο και οι γονείς μου θυμάμαι όταν ήμουν πιο μικρός και κάνανε καμιά έκπληξη να επισκεφτούν τον φοιτητή γιο (γονείς κλασικοί Έλληνες όχι χίπηδες/απελευθερωμένοι πχ να με αφήσουν να πειραματιστώ με αυτά παριστάνοντας το κορόιδο κτλ )

το ίδιο και άλλοι γονείς θυμάμαι 

Γενικά όποιου πάει το μυαλό απευθείας ότι εδώ κάποιος φούμαρε περίεργο καπνό ή κάποτε το έκανε και ο ίδιος ή έκανε παρέα με άτομα που πίνανε και στις δύο περιπτώσεις δείχνει κατανόηση πιστεύω.

Εκτός και αν το ξέρει επειδή είχε μπαφιάρη γείτονα που απο άλλο λόγο τον κατάλαβε τι κάνει (πχ συνομιλίες λόγω κακής μόνωσης ή περίεργες παρέες κτλ) και έτσι απόκτησε εμπειρία στην μυρωδιά. 

Φυσικά όλα αυτά τηρουμένων των αναλογιών δεν λέω ότι κανενός Έλληνα δεν θα πάει πότε στο μυαλό του πως κάποιος κάπνισε χασίς ποτέ και υπο κανένα σενάριο... απλά οι πιθανότητες ειναι τέτοιες που μάλλον δεν θα το σκεφτεί (αν το μόνο πιεστήριο ειναι λίγος καπνός στην ευρύτερη ατμοσφαίρα) . 

καταρχήν πως να ξέρεις πως μυρίζει το χασίς για να σκεφτείς πως πρόκειται για κάτι τέτοιο... το μόνο που μπορεί να ξέρεις (ΑΝ πήγαινες εκκλησία) ειναι το λιβάνι αλλά και πάλι δεν έχει άμεση σχέση σαν μυρωδιά άσχετα αν το συγχέουμε. 

Βασικά τώρα που το σκέφτομαι και εγώ ο ίδιος όταν ποτέ μου δεν είχα δοκιμάσει ούτε τσιγάρο μέχρι την πρώτη 20ετία της ζωής μου και μου βρομούσε ο καπνός ποτέ μου δεν θυμάμαι να παρατήρησα την μυρωδιά χασίς πουθενά στην περιοχή μου (όπως το κάνω τώρα) και λογικά όλο και κάτι θα υπήρχε και τότε... δεν έφτασε στα 90's το βαπόρι απο την Περσία... 

δεν είναι vodka το ντουμάνι δεν παραπατάς ούτε ζαλίζεσαι σαν τους μεθυσμένους ή αυτό που έπαθες ήταν προϊόν αυθυποβολής ή κάτι άλλο έγινε... 

Τώρα που το λες μπορεί να έχεις δίκιο και να ήμουν υπερβολικός...απλά μου φαίνεται πολύ οικεία και γνωστή μυρωδιά κι ας μην έχω κάνει ποτέ. Ίσως από τα γήπεδα! :D

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...