Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πραγματικά σπάω το κεφάλι μου.

Το πρόβλημα:

Υποθέστε πως έχουμε ένα directory με αρχεία εικόνας. Και θέλουμε να τα εξετάσουμε στα γρήγορα για λεπτομέρειες, που σημαίνει πως θα πρέπει να τα ανοίξουμε, γιατί στα εικονίδια του Windows Explorer δεν εμφανίζονται.

(Φανταστείτε έναν επαγγελματία φωτογράφο που έχει βγάλει 300 φωτογραφίες από ένα γάμο και θέλει να διαλέξει τις καλύτερες για να τις βάλει στο άλμπουμ που θα παρουσιάσει στους πελάτες, ή έναν game developer που θέλει να ελέγξει τη ποιότητα των sprites / textures τα οποία συχνά είναι πολλές εκατοντάδες, χιλιάδες, κτλπ σε κάθε project)

Άρα θα πρέπει να τα ανοίξουμε με ένα πρόγραμμα που θα τα δείχνει σε ένα Α μέγεθος, αρκετό για να διακρίνονται οι λεπτομέρειες.

Ας δοκιμάσουμε το Preview των Windows, που είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα.

Από τη στιγμή που ο χρήστης θα κάνει κλικ στο button για την επόμενη ή προηγούμενη εικόνα, μέχρι η εικόνα να φορτώσει, περνά αισθητά πολύ χρόνος. Συχνά πάνω από 1 δευτερόλεπτο, μερικές φορές μπορεί και 2.

Η λύση:

Έκατσα και έφτιαξα το δικό μου πρόγραμμα για εμφάνιση εικόνων, το οποίο είναι έως και 300 φορές πιο γρήγορο στην εμφάνιση εικόνων από το default Preview, σε μια μέρα.

Ο αλγόριθμος ; Τίποτα το wow, απλά έφτιαξα μια buffer στη RAM, και το έκανα ώστε κατά το initialization να αρχίζει να φορτώνει έξυπνα στο background έναν αριθμό εικόνων από το directory στη RAM χωρίς να παίρνει χαμπάρι τίποτα ο χρήστης, ώστε όταν πατήσει το 'next' ή το 'previous', να εμφανιστεί μέσα σε 5ms η επόμενη ή η προηγούμενη εικόνα, η οποία ήταν ήδη φορτωμένη στo buffer της RAM.

Η απορία:

Πως και δεν έχουν κάνει κάτι τέτοιο οι προγραμματιστές της Microsoft ήδη ; 

Μου φαίνεται περίεργο που κοτζάμ Microsoft έχει το Preview να πηγαίνει με ρυθμούς χελώνας, ενώ ακόμη και εγώ (που δεν είμαι επαγγελματίας) μπορώ να φτιάξω κάτι πιο γρήγορο, και μάλιστα σχετικά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Δημοσ.

Για επεξεργασία εικόνας, video, ήχου, θέαση DVD και παρόμοιων δεδομένων που απαιτεί εκτεταμένη πρόσβαση

και χρήση του δίσκου, η καλύτερη λύση είναι η χρήση ενός RAMDISK.

Οι επαγγελματίες έχουν γενικώς ισχυρά μηχανήματα.

Σε ένα μηχάνημα με 16 GB ram, ορίζεις με κάποιο πρόγραμμα (π.χ. το Primo) τα 10 GB να είναι ramdisk,

περνάς εκεί τις φωτογραφίες και ανοίγουν εν ριπή οφθαλμού. Χώρια που δεν ταλαιπωρείται και ο δίσκος.

Το ίδιο και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις (εφόσον τα δεδομένα χωρούν στo ramdisk).

-

Δημοσ.

Το 'χα ξεχάσει το Ramdisk.

Δεν έχω δοκιμάσει εγώ ο ίδιος, αλλά έχω διαβάσει πως έχει κάποια αρνητικά όμως,όπως

αργή αρχική φόρτωση, και ότι άμα κοπεί το ρεύμα ξαφνικά χάνεις τα πάντα.

Μου φαίνεται καλύτερο σαν ιδέα να μεταφέρεις αντίγραφα αρχείων στην ram αντί για τα ίδια τα αρχεία.

Δημοσ.

Δοκίμασες να αναζητήσεις πιθανές αιτίες που αργεί ; Με μια αναζήτηση βρήκα πάρα πολλές πιθανές λύσεις στο πρόβλημα .. προφανώς και η microsoft χρησιμοποιεί κάποιου είδους αλγόριθμο ,δεν είναι χθεσινή .......... εγω δεν είχα ποτέ θέμα , πάντα σφαίρα πάει .

Δημοσ.

Από ότι λέει το google, κύρια αιτία για την καθυστέρηση  σε Windows 7 και νεότερα, είναι το ότι χρησιμοποιείται color calibration profile.

Η αλήθεια είναι πως έχω καλιμπράρει την οθόνη μου, για να βλέπω τα χρώματα 'σωστά' και να μη χάνονται λεπτομέρειες.

Αλλά το 'fix' είναι να σβήσω το profile και να γίνουν τα χρώματα σαλάτα.

Αυτό δε το θέλουμε σε καμία περίπτωση.

Όταν έμαθα για το calibration πρώτη φορά, έπαθα σοκ όταν συνειδητοποίησα πόσες λεπτομέρειες χάνονταν πριν το καλιμπράρω. By default οι διαβαθμίσεις / αποχρώσεις του λευκού χάνονταν και σκεπάζονταν από ένα γενικό λευκό, τα μαύρα δεν ήταν πραγματικά μαύρα αλλά πιο φωτεινά μαύρα, και η ποσότητα του μπλε ήταν παραπάνω απ' ότι έπρεπε με αποτέλεσμα τα πάντα να έχουν ένα γαλανό tint το οποίο πριν το calibration ούτε που το καταλάβαινε κανείς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...