Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

PSU corsair vs 450

Motherboard msi 970a-g43

CPU amd fx8350 4.00gh

RAM 12gb

GPU gts450 nvidia

Καλησπέρα. Εχω ένα θέμα με την ψύξη του επεξεργαστή μου. Εχω την ψύκτρα της coolermaster hyper 212 evo. Δεν κρατάει ΠΟΤΕ σταθερή θερμοκρασία ο επεξεργαστής, ανεβοκατεβαινει συνέχεια ακομα και σε idle mode π.χ. σε idle μπορει να ειναι την μια στιγμη 29 και να αλλαξει σε 38. Καμια ιδεά το τι φταίει;;

post-370509-0-84658000-1475248569_thumb.png

Δημοσ.

Αν αλλάζει για μερικά δευτερόλεπτα και ξαναπεφτει δεν είναι τίποτα. Τσέκαρε βέβαια αν έχει γίνει σωστή τοποθέτηση της ψυκτρας με κανονική ποσότητα θερμοαγωγιμης παστας για κάθε ενδεχόμενο.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ειναι φυσιολογικη τοσο μεγαλη διακυμανση,νομιζω οτι ειναι πιθανον να μην εχει γινει σωστη τοποθετηση της ψυκτρας. Ελπιζω να μην ειχες βαλει πολυ ποσοτητα παστας.

Δημοσ.

Η ψυκτρα ειναι σωστα τοποθετημένη και παστα έβαλα ισα ισα στο κέντρο του επεξεργαστή λίγο. Δεν ξέρω βεβαια άμα παίζει ρόλο η πάστα, είναι αυτή που είχε το κουτί της ψύκτρας μέσα.

Δημοσ.

θεμα σενσορα της μητρικης ισως ? εχει προβλημα και δεν διαβαζει σωστα την θερμοκρασια.

Δημοσ.

Νομίζω είναι φυσιολογικό λόγω των διεργασιών. Κάποια διεργασία χρειάζεται cpu "στα γρήγορα", ανεβαίνει η χρήση, τσουπ ξαναπέφτει αμέσως.

Το ίδιο μου κάνει κι εμένα ο 8320 (στα 4GHz όπως ο δικός σου) και μάλιστα με πολύ καλύτερη ψήκτρα. 

Δες ένα παράδειγμα που pushάρω ελάχιστα εγώ τον cpu όταν ανοίγω νέα καρτέλα στον chrome ή ανοίγω νέα σελίδα (παρόμοιο πράμα κάνει στα κρυφά και μια διεργασία που απλά χρειάζεται πόρους)

Δημοσ.

ρε φιλε μας δουλευεις ????????? χααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχ :-D  :-)  εχεις φορεμενη την D14 επανω με χαμηλοτερη θερμοκρασια 17 βαθμους  και λες ειναι φυσιολογικο να κανει αποτμα ανεβασματα ???? χαχχαχαχα. Ασφαλως και ειναι φυσιολογικο με τετοιο ΤΕΡΑΣ !!!!!!!!!! 

Μηπως ομως δεν συμβαινει το ιδιο με τον φιλο μας ? δεν ξερω η Evo ειναι καλη ψυκτρα αλλα δεν νομιζω να μπορει να κραταει τοσο κρυο τον επεξεργαστη ωστε να επιτρεπει πηδηματακια 10 βαθμων.... τι να πω δεν ξερω. Εαν οντως εχει τετοια θερμικη απαγωγη τοτε ειναι φυσιολογικη η διακυμανση και δεν υπαρχει καποιο θεμα.  :-)

Δημοσ.

Καπου διαβασα οτι οι επεξεργαστές AMD κατω απο τους 40 δεν διαβαζουν σωστα την θερμοκρασία.. και ισως να ισχύει για τον λόγο ότι πάνω απο τους 40 σε παιχνίδια/προγράμματα  η θερμοκρασία είναι σταθερή..
**Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...