Προς το περιεχόμενο

SpeedFan crash-αρει το PC

pados1002

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά,

Δοκίμασα σήμερα να βάλω το speedfan στο pc για να μπορώ να χειρίζομαι τα fans μέσα απ' τα windows.

Το θέμα είναι ότι με το που το τρέχω το speedfan στο detection που κάνει, βγάζει κάτι errors ότι να ναι και στη συνέχεια μου crasharei και explorer αλλά τρώω και bluescreen.

Να σημειώσω ότι τρέχω την τελευταία version, σε WIn 7. Η mobo z170 extreme6+ και το κουτί 780T με τρία ανεμηστήρια όπως ήρθε το κουτί, κουμπωμένα πάνω στη mobo, me custom speeds μέσα από το bios, καθώς και η υδρόψυξη arctic liquid freezer 120 με την αντλία στο cpu fan 1 και τα ανεστήρια της (2) στο cpu fan 2 με custom speeds και αυτά.

Ξέρει κανείς τι μπορεί να παίζει;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα παιδιά,

Δοκίμασα σήμερα να βάλω το speedfan στο pc για να μπορώ να χειρίζομαι τα fans μέσα απ' τα windows.

Το θέμα είναι ότι με το που το τρέχω το speedfan στο detection που κάνει, βγάζει κάτι errors ότι να ναι και στη συνέχεια μου crasharei και explorer αλλά τρώω και bluescreen.

Να σημειώσω ότι τρέχω την τελευταία version, σε WIn 7. Η mobo z170 extreme6+ και το κουτί 780T με τρία ανεμηστήρια όπως ήρθε το κουτί, κουμπωμένα πάνω στη mobo, me custom speeds μέσα από το bios, καθώς και η υδρόψυξη arctic liquid freezer 120 με την αντλία στο cpu fan 1 και τα ανεστήρια της (2) στο cpu fan 2 με custom speeds και αυτά.

Ξέρει κανείς τι μπορεί να παίζει;;

Ποιο Βios εχεις? Yπαρχουν αρκετα Updates για αυτην την μητρικη, θα σου προτεινα να βαλεις τo τελευταιo ή τουλαχιστον αυτo που λεει Improved fan compatibility Link

• Like 1

Θυμάμαι πως είχα βάλει κι εγώ κάτι τέτοιο προτού κάνα ζευγάρι μήνες,πιθανότατα ήταν το ίδιο και μου παρουσιάσε ακριβώς το ίδιο θέμα.Windows 7 Ultimate 64άρια και Gigabyte mobo.Υποπτεύομαι πως κάποιο conflict έχει η φάβα με το BIOS και το συγκεκριμένο utility.Το απεγκατέστησα και τα θέματα που προξενούνταν εξ αιτίας του σταμάτησαν.Υπάρχουν άλλα βέβαια...αλοίμονο,ποτέ δε λείπουν...αλλά απ'αυτά που δημιουργούσε αυτό είμαι ο.κ. πλέον.

Νίκος.

• Like 1

Αρα δηλαδή δεν υπάρχει λύση? Κάποιο άλλο software που να κανει το ίδιο πράγμα?

Τι θελεις να ελεξεις βασικα με το speedfan? ειπες οτι ειδη εχεις custom fan curves απο το bios

• Like 1

Ναι απλα είναι φορες που θέλω π.χ να τα κλείσω τελείως ή να τα δώσω στο τέρμα... Γενικά γίνεται η δουλειά μου απλα έχω φαει σκαλωμα τωρα...

Ναι απλα είναι φορες που θέλω π.χ να τα κλείσω τελείως ή να τα δώσω στο τέρμα... Γενικά γίνεται η δουλειά μου απλα έχω φαει σκαλωμα τωρα...

εχει μια εφαρμογη η Asrock για τις μητρικες της για να το κανεις αυτο μεσα απο τα windows , A-tuning λεγεται νομιζω

• Like 1

Αν η μητρική σου υποστηρίζεται απόλυτα (δες στο site του speedfan) τότε θα πρέπει να μπορείς να έχεις έλεγχο των ανεμιστήρων. Το πρόβλημα που σου παρουσιάζει ενδέχεται να οφείλεται σε κάποιο conflict του bios fan control με το speedfan ή/και του speedfan με κάποιο άλλο πρόγραμμα ανάγνωσης θερμοκρασιών , στροφών κ.λ.π..

Απενεργοποίησε το fan control από το bios και σιγουρέψου ότι δεν τρέχει παράλληλα κάποιο άλλο πρόγραμμα. 

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Μια ερώτηση προς τον φίλο pados1002 μιας που πρόσφατα απέκτησα το ίδιο motherboard και το Π/Σ/Κ θα αρχίσω να στήνω:

Ποια μέθοδο ενημέρωσης του BIOS επέλεξες; Instant Flash ή update μέσω Windows;

Επίσης, υπάρχει δυνατότητα downgrade σε περίπτωση που για τον α′ ή β′ λόγο η νεότερη έκδοση υστερεί ή δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ' όσα λύνει;

[Η ίδια η ASRock τονίζει πως "We don’t recommend users to update the BIOS if their system is already running normally."]

Μια ερώτηση προς τον φίλο pados1002 μιας που πρόσφατα απέκτησα το ίδιο motherboard και το Π/Σ/Κ θα αρχίσω να στήνω:

Ποια μέθοδο ενημέρωσης του BIOS επέλεξες; Instant Flash ή update μέσω Windows;

Επίσης, υπάρχει δυνατότητα downgrade σε περίπτωση που για τον α′ ή β′ λόγο η νεότερη έκδοση υστερεί ή δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ' όσα λύνει;

[Η ίδια η ASRock τονίζει πως "We don’t recommend users to update the BIOS if their system is already running normally."]

Φιλε μου τώρα είδα την αναφορά σ σε μένα. Όλα τα updates (2 νομιζω) έγιναν με instant flash... Αλλά τρώει κάτι κολλήματα γτ μόλις το κατεβάσει και κανει reboot σκαλωνει και αναγκάζομαι να το βγάλω απ το ρεύμα ή να κλείσω το switch του psu να στεγνώσει απο ρεύμα και μετα συνεχίζει κανονικά... Δεν ξέρω τι παει λάθος όμως... Επίσης δε χρειάστηκε downgrade προς το παρών...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...