Προς το περιεχόμενο

Συνδυασμός φωτογραφικής(+φακού) για αρχάριο;


x_vagos_x

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα ειδήμονες της φωτογραφίας!

 

Δειλά δειλά και με αφορμή το [εντελώς πρωτόγονο και basic] manual της φωτογραφικής του κινητού μου άρχισα να ασχολούμαι με την ορολογία και την πιο συνειδητοποιημένη χρήση του manual.

 

Ε, το ένα βίντεο έφερε το άλλο στο youtube, και έχω καταλήξει πως ίσως είναι καιρός να πειραματιστώ με κάτι πιο δυνατό από... το κινητό μου.

 

Καλό το iso+exposure time για πειραματισμό, αλλά θέλω να παίξω με focal lengths και aperture, burst shots με manual [για να πειραματιστώ και σε post-processing] και raw από αισθητήρες που να είναι σαφώς μεγαλύτεροι από του κινητού μου.

 

Γνωρίζω πως η καλή κάμερα δεν καθορίζει το αποτέλεσμα, καθώς ο φωτογράφος και το σωστό κάδρο είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες στην φωτογραφία, αλλά θα ήθελα μια-δυο προτάσεις για κάποιον που δεν έχει ΙΔΕΑ από πού να ξεκινήσει από άποψη κατασκευαστών, τιμών και διαθεσιμότητας.

 

Σίγουρα προτιμώ τον οικονομικότερο συνδυασμό, γιατί μιλάμε για entry level καταστάσεις χωρίς τρελές απαιτήσεις.

 

Να πάω σε dSRL-like με zoom;

Να πάω σε δυνατή compact με καλό manual;

Ή να επενδύσω σε κάποιο kit;

 

Το βίντεο δεν με απασχολεί.

 

Κύριο θέμα των φωτογραφιών θα είναι street photography ή/και landscapes landscapes ή/και street photography (που απαιτούν παρόμοιους φακούς απ' ότι αντιλαμβάνομαι).

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :)

Επεξ/σία από x_vagos_x
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Για αυτα που διαβασα καλυτερα να στραφεις προς καποια mirrorless μιας και οι compact & bridge δεν θα σε καλυψουν. Ο λογος που προτεινω mirrorless αντι για καποια dslr ειναι οτι σε ενδιαφερει η φωτογραφια δρομου, οι μικρες μηχανες δεν δινουν τοσο στοχο και ειναι πιο ευκολο να την μεταφερεις σε σχεση με μια πιο μεγαλη dslr. Δυστυχως ειμαι εκτος αγορας στα entry level μοντελα οποτε δεν μπορω να σε συμβουλεψω σε κατι συγκεκριμενο παρα μονο σε τι κατηγορια να κινηθεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για το input, παιδιά.

 

Εάν αλλάξουμε, λοιπόν, την προταιρεότητα σε landscapes, και δεν μας ενοχλεί ο παράγοντας "διακριτικότητα";

 

Τα πάντα κρίνονται στην τιμή, να προσθέσω. Αν υπάρχει κάτι λιγότερο ογκώδες αλλά πιο ακριβό, τότε θα προτιμήσω το φτηνότερο και ογκώδες. :P

 

Π.χ. μια dslr με 50mm prime μου φαινόταν νορμάλ μέγεθος. Δεν θα ήθελα να πάω σε κανέναν τεράστιο telephoto, όμως.

 

Γίνομαι λίγο picky, αλλά ελπίζω να βοηθάω τουλάχιστον να περιορίσουμε τις επιλογές.

 

Πάντως, έχω την αίσθηση πως μια bridge θα είναι η πιο καλή επιλογή, δεδομένου πως θα έχω αρκετά καλούδια για να παίξω στο manual και παράλληλα θα έχω το αβαντάζ ότι μπορώ να έχω μεγάλη γκάμα θεμάτων που καλύπτει ένας φακός (με αντίστοιχο μειονέκτημα ότι από κάπου θα χάνω κάτι σε όλους τους τομείς)

 

π.χ. σκεφτόμουν πως και ένας telephoto θα ήταν χρήσιμος για να παίξω και με αστροφωτογραφία ξερωγω.

Επεξ/σία από x_vagos_x
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μπορεις διαβασεις πολλα σχετικα νηματα, ουτως η αλλως λιγο πολυ τα ιδια λεγονται σε ολα :)

 

εγω προτιμησα τον ογκο και επελεξα νικον για τους λογους μου, και οχι κανον πρωτα απο ολα γιατι μου καθοταν καλυτερα στο χερι και μου εδινε και πιοστιβαρη αισθηση. οποτε εδω σου προτεινω οποσδηποτε να πας να δεις ολες τις μαρκες, και να τις δοκιμασεις στοχερι σου

 

οτι και να επιλεξεις θα εχει υπερ και κατα, αλλα ειναι ολα τοσο μικρα που κανενα δεν θα σε περιορισει αν εχεις μερακι καιαφιερωσεις χρονο

 

για landscapes που σεενδιαφερει και ειναι και το 95% των θεματων μου, βασικο ρολο παιζει ο φακος. παρολα αυτα και για να μην ανεβασεις για αρχη πολυ το κοστος σου, μπορεις να αρκεστεις στον κιτ, και αργοτερα που θα ξερεις και εσυ τις αναγκες σου, θα εισαι σε καλυτερη θεση να επιλεξεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τι κόστος μιλάμε στο δικό σου setup;

 

Και αν έχεις να προτείνεις κάποιο ελάχιστο ποσόν για την δική μου περίπτωση;

Επεξ/σία από x_vagos_x
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μπορεις να κοιταξεις για την 5200 η 5300 κιτ αν σε ενδιαφερει η σπαστη οθονη η την αντιστοιχη κιτ 3300, με τον 18-55


και αν τα εχεις μετρητα, μπορεις με παζαρια να πεσεις κατω απο τος τιμες στο σκρουτζ

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

[ενδιαφέρον αυτό με το παζάρι, δεν είχα ιδέα τι παίζει]

 

Ερώτηση:

 

1. Mirrorless Nikon 1 S2 (με 11-27.5mm) 130 ευρώ και αγοράζω (αργότερα) και έναν Nikon 1 Nikkor VR 30-110mm με 230 ευρώ

+ φτηνό kit

+ δυνατότητα να πάρω τον δεύτερο φακό στο μέλλον

- φαίνεται φτηνιάρικη εκτός από φτηνή

- δεν παίζει μεγάλη γκάμα φακών

 

2. Panasonic Lumix DMC-FZ72 στα 260

+ μεγάλο focal range=κατάλληλη για πολλά φωτογραφικά σενάρια (από landscapes στα 20mm μέχρι αστροφωτογραφία που θέλουμε όσο περισσότερο zoom γίνεται)

+ ούτε φτηνή ούτε ακριβή

- για 100 ευρώ διαφορά με την από πάνω, χάνεται η δυνατότητα εναλλάξιμων φακών και η επιλογή των 11mm του kit φακού της παραπάνω Nikon

- ογκώδης συν τοις άλλοις

 

3. Nikon D3300 Kit 18-55mm στα 370 ευρώ

+ dslr

+ επεκτασιμότητα

+ ανάλυση

- με ένα φακό στην ίδια τιμή που για την πρώτη Nikon παίρνω 2

 

 

> Βρίσκω μεταχειρισμένη D3300 στα 330 ευρώ...

 

Εσείς τι λέτε;

Επεξ/σία από x_vagos_x
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να συγκρινεις το μεγεθος του αισθητηρα και στις 3. οσο για την ποσοτητα που αναφερεις ως μειον, εστιασε στην ποιοτητα

 

οσο για τα μεταχειρισμενα αποτελουν μια πολυ καλη επιλογη, ειδικα για αργοτερα σε φακους. Απλα στην αρχη που δε γνωριζεις, ενεχει τους κινδυνους του, ειδικα στο σωμα, εκτος και αν εχεις καποιο φιλο σου που την πουλαει


εγω προσωπικα επιλεγω την κουρτινα 3

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) Για Landscape δεν εχει μεγαλη σημασια η καμερα αλλα ο φωτογραφος. Στο landscape εχεις ολο το χρονο να ρυθμισεις την μηχανη και να πειραματιστεις. Ο ογκος και το βαρος δεν σε ενοχλει αφου συνηθως πας προγραμματισμένα αφου φυσικα συνήθως εχεις και το τριποδο μαζι. Και γενικα δεν χρειαζεσαι (ειδικα για αρχη) σουπερ μηχανες.

 

2) Για street photo βασικο ειναι να εχεις την μηχανη μαζι σου. Οσο πιο μικρη, ελαφρια και διακριτικη τοσο πιο πολλες φορες θα την εχεις μαζι σου και τοσο περισσοτερο θα σε αφηνουν και να φωτογραφιζεις. Ο κοσμος δεν αντιδραει καλα συνηθως στις φωτογραφησεις.

 

----

 

Την Nikon 1 θα σου την προτεινα κι εγω. Η S2 ειναι η φθηνότερη εκδοση της J4 χωρις να υπολειπεται σε κατι εκτος απο την μικροτερης αναλυσης οθονη της ουσιαστικα και το πλαστικο περιβλημα. Εχω την J1 με τους 10-30 & 30-110 και εχει γινει η αγαπημενη μου μηχανη. Χωραει και ειναι τις περισσοτερες φορες μεσα στο τσαντακι μου ενω η Nikon D7000 μενει στο ντουλαπι. Το AF της ειναι εκπληκτικο και ο αισθητηρας δειχνει το μεγεθός του μονο σε low light καταστάσεις. Για 130€ δεν το συζητω οτι ειναι ισως best value/money kit. Must buy ο 18mm f/1.8 που για 180€ ειναι εξαιρετικος prime. Οσον αφιρα τους φακους υπαρχουν ηδη 13 διαφορετικοι που καλυπτουν τα παντα σε τιμες γυρω στα 200 (οι 10 απο αυτους) με τον πιο καινουργιο να καλυπτει focus length 800mm!!!

 

Αντι για την Lumix FZ72 θα σου προτεινα την FZ200 ή ακομη καλυτερα την FZ300 με τον φωτεινο φακο f/2.8 σε ολο το ευρος του zoom που κανει διαφορα. Εαν θελεις σουπερ zoom πας στην Nikon P900!!! Οι Bridge ειναι εξαιρετικες για το φθηνο zoom τους εαν αυτο ειναι που σε ενδιαφερει. Εχουν μικρο αισθητηρα αναλογο των compact αλλα πολλες manual ρυθμισεις, και η αποδοση τους ειναι καλη αλλα μειωνεται οσο πεφτει το φως. Δεν ειναι τοσο μεγαλες (χωραει στο τσαντακι μου η FZ200 που εχω), αλλα εαν οντως δεν χρειαζεσαι απαραιτητα zoom των 600mm τοτε εχεις καλυτερες επιλογες με μεγαλυτερους αισθητηρες.

 

Οι entry level DSLR οπως η D3300 ειναι σημερα εξαιρετικες μηχανες. Δεν υπαρχει κατι να σε απασχολησει εκτος απο το μεγεθος (οι entry level αν και πιο μαζεμενες δεν ειναι μικρες) και το βαρος τους (συκριτικα με τις mirrorless). Σε street photography θα καταλαβεις οτι μετραει.

 

----

 

Εναλλακτικα:

 

- Nikon J5 kit που σε καποια καταστηματα το Πλαισιο την εχει στα 330€ και ειναι σαφως καλυτερη απο την S2

 

- Olympus E-PL6 double lens kit που το Πλαισιο παλι την εχει σε καποια καταστηματα στα 390€ και θα σε καλυψει με τον μεγαλο αισθητηρα αλλα και τους δυο φακους.

 

- Sony RX100 (το πρωτο μοντελο) που ειναι mirrorless σε σωμα compact. 1" αισθητηρας οπως η Nikon 1 και διαστασεις μικροτερες άπο καποιες compact (μπαινει σε πισω τσέπη απο τζιν). Φωτεινος φακος και zoom 22-80mm. Μην σε ξεγελαει το μεγεθος. Ειναι σοβαρη μηχανη με αποδοση σημειο αναφορας.

 

Μειωνεκτημα των παραπανω τη ελλειψη viewfinder.

 

-----

 

Θα μπορουσες να κοιταξεις και σε μεταχειρισμενες βεβαια που θεωρω value for money επιλογη. Ειδικα για εσενα που ψαχνεσαι.

 

---

 

Σαν συμπερασμα, στην φαση που βρισκεσαι, εγω θα επελεγα την Nikon 1 S2 που για 130€ με τον φακο ειναι πιο φθηνη απο compact. Θα μαθεις πολλα μαζι της (αν και θα πρεπει καθε φορα να κανεις ρυθμισεις μεσα απο τα μενου), θα την εχεις συνεχεια μαζι σου (αρα θα φωτογραφιζεις πολυ και θα βελτιωνεσαι) και στο τελος εαν θελησεις κατι καλυτερο με μεγαλυτερο αισθητηρα, θα μεινει για παντα μαζι σου για καθημερινη μηχανη αντι για μια πολυ χειροτερη compact.

 

Σε καθε περιπτωση θα αφηνα τελευταιες τις DSLR λογω μεγεθους, εκτος εαν εχεις αποφασισει να ασχοληθεις πολυ σοβαρα με την φωτογραφια και θα κουβαλας παντα την τσαντα με τον εξοπλισμο μαζι σου.

 

----

 

Υ.Γ:

 

Μεταχειρισμενη D3300 ---> 330€

Καινουργια D3300 ---> 370€

 

Μονο η εγγυηση αξιζει πάνω απο 50€.

Να βαλω οτι η καθαρη αξια καινουργιας ειναι 300€ (70€ ΦΠΑ που εαν κοψεις τιμολογιο το παιρνεις πισω).

 

Πες τον τυπο οτι ουτε ο ιδιος θα την αγοραζε μεταχειρισμενη σε αυτη την τιμη.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@​blu3_orion: Κατάλαβα. Σκέφτομαι όμως και την αναλογία ποιότητας/τιμής, όπου νικάει η πρώτη κουρτίνα (αν η αρχική τιμή της είναι 340 σύμφωνα με το skroutz) :P

 

@SeNNinhA: Ευχαριστώ για το χρόνο σου! Πολλές πληροφορίες ;)

 

Στα (1) και (2), συμφωνούμε και είναι και κάτι που είπαν και οι προλαλήσαντες, οπότε δίκιο έχετε όλοι.

 

---

 

Στην εμπειρία σου, τώρα, με την J4 (κατ' επέκταση και την S2, λοιπόν αφού είναι πανομοιότυπες μηχανικά).

 

Όλοι οι αισθητήρες που κοιτάζω είναι 13,1x8,8mm, 1" αν δεν απατώμαι (εκτός, φυσικά της dSLR).

 

Σε σχέση με τον 1/2,6" του κινητού μου, όλα τα μοντέλα που παραθέτετε θα μου κάνουν εντύπωση σαν αποτέλεσμα. Δεδομένου δε πως είμαι ευχαριστημένος από την νυχτερινή επίδοση του κινητού, δεν νομίζω να καταλάβω την διαφορά αν δεν έχω να συγκρίνω έναν αισθητήρα 1" με κάποιον μεγαλύτερο... Συνεπώς το low light το αφήνουμε στην άκρη ως (σχετικό) μειονέκτημα.

 

Ο prime φακός είναι must; Δεν θα ήταν καλύτερο να πάω στον συνδυασμό των δυο φακών που προτείνω παραπάνω, και να εκμεταλλευτώ τον δεύτερο στα 50-85mm για πορτραίτα αν τυχόν προκύψει τέτοιο σενάριο;

 

---

 

Στις bridge, τώρα. Το superzoom φυσικά δεν είναι απαραίτητο, απλώς η συγκεκριμένη έχει (συμφωνα με τα sites που κοιτάω) πολύ μεγάλο focal range, που αντισταθμίζει το γεγονός πως δεν έχει εναλλάξιμους φακούς. Οπότε φαντάζομαι θα καλύπτει μεγάλη γκάμα φωτογραφικών σεναρίων. Δεν με περιορίζει σε κάτι, δηλαδή σαν focal point.

 

Συν αυτώ, η τιμή της Lumix FZ72 ήταν το sweet spot για εμένα. Πολύ καλές επιλογές όσες μου προτείνεις, αλλά ξεφεύγουμε. Ειδικά δεδομένου πως οι τιμές αγγίζουν αυτές της D3300 ;)

 

---

 

Η Nikon J5 Kit στα 330 με τι φακό την έχει; Πώς βρίσκω σε ποια καταστήματα υπάρχει; Δεν βλεπω κάτι στο site (όπως έχει συνήθως τα τελευταία κομμάτια που λέει σε ποια καταστήματα είναι)...

 

Το ίδιο για την Nikon στα 390 που λες.

 

Η RX-100 ξεφεύγει σαν κόστος συγκριτικά με την dSLR. Δεν είναι τόσο dealbreaker ο όγκος της dSLR όταν παίζει τέτοια διαφορά στο κόστος ;)

 

---

 

Γενικά επαληθεύεις πολλά πράγματα που σκεφτόμουν, και με βλέπω να καταλήγω στην S2 στα 130 ευρώ. Θα με ενδιέφεραν εξίσου και τα άλλα δυο Kit που λες πως έχει το Πλαίσιο.

 

Υ/Γ: Εντάξει, το θέμα μεταχειρισμένη dslr το αφήνω για τώρα, μέχρι να μάθω κάποια πράγματα.

 

 

 

Και πάλι ευχαριστώ για το χρόνο σας παιδιά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τις τιμες καταστηματων πρεπει να ρωτησεις σε καποιο Πλαισιο που θα πρεπει να ρωτησουν σε ποια καταστηματα υπαρχει ακομη. Η Olympus E-PL6 υπηρχε πριν καμια βδομαδα στην Λαρισα πχ. Δεν φαινεται online στο συστημα τους. Τι ποιο πολλες φορες ειναι τοπικη προσφορα αλλα μπορεις να ζητησεις να την παραλαβεις απο αλλο καταστημα.

 

---

 

Την J1 εχω που ειναι απο τα πρωτα μοντελα με μολις 10Mp και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Εχει γινει η βασική μου φωτογραφικη για τον λογο οτι μπορω να την εχω μαζι μου ανετα και οτι οι ποιοτητα της φωτογραφιας της ειναι πολυ καλη σε φυσιολογικες συνθηκες. Επισης ειναι η βασικη μου φωτογραφικη για τα πιτσιρικια λογω super fast AF. Εχω την Lumix FZ200 για το zoom της στα 600mm και τον f/2.8 σε ολο το ευρος που πιστεψέ με μετραει πολυ και αντισταθμίζει αρκετα τον μικροτερο αισθητηρα, που χρησιμοποιιεται για τα σπορ των μικρων οπου αναγκαστικα φωτογραφιζω απο την κερκίδα και δεν μου φτανουν τις περισσοτερες φορες τα 300mm της J1 (30-110 ---> 80-300mm equivalent focal length). Και υπαρχει και η D7000 που αν και εξαιρετικη παιζει ελαχιστα λογω ογκου (μιας και καλυπτομαι απο τις αλλες) και χρησιμοποιειται οταν εχω χρονο για στημενη φωτογραφιση τοπιου, ή σε χαμηλους φωτισμους. Η S2 ειναι ενα κλικ καλύτερη παντως απο την J1 με πιο γρηγορο ακομη AF, burst mode και μεγαλυτερη αναλυση. Σε καθε περιπτωση λογω μεγεθους θα παραμεινει στο συρταρι μου αντι για compact. H J5 στο κιτακι βγαινει και αυτη με τον 10-30 (27-80mm) αλλα τον πιο καινουργιο 10-30 φακο.

 

---

 

Ο Prime φακος δεν ειναι μεν απαραιτητος και εξαρταται απο τις απαιτησεις σου και τα θεματα φωτογραφισης. Μιλησες για street photo και landscape. Οποτε για αυτα ειναι φυσικα προτιμοτερος απο τον zoom. Προτιμοτερος γιατι θα σου δώσει πολυ καλύτερες φωτογραφιες. Ειναι πιο sharp (οξυς), ειναι πιο γρήγορος (f/1,8) οποτε θα σου δώσει πολυ λιγοτερο θόρυβο σε χαμηλούς φωτισμούς και γενικα μεγαλύτερες ταχυτητες διαγραγματος και κανει καπως καλύτερο bokeh (θολωμα στα εκτος focus) στις φωτο σου. Γενικα θα σου ανεβασει επιπεδο την ποιοτητα της φωτογραφιας σου. Προσωπικα τον ανταλλασα χαλαρα με τον 10-30 μου (27-80mm equivalent focal length). Εγω χρειαζομαι το zoom οπως σου ειπα οποτε θα ηθελα τον 30-110mm και τον 12.5mm. Εσυ αποφασιζεις τι χρειαζεσαι.

 

---

 

Για την FZ72 θα σου πω κατηγορηματικα ΟΧΙ. Σε ελαχιστες περιπτωσεις χρειαζεσαι το 60Χ και δεν αξιζει να θυσιασεις την φωτεινοτητα του φακου σου για αυτο. Γενικα οι Bridge οπως σου ειπα αξιζουν πολυ για καποιον που πραγματικα χρειαζεται μεγαλο zoom σε πολυ φθηνη τιμη κανοντας τον συμβιβασμο στην ποιοτητα της εικονας λογω μικρου αισθητηρα 1/2.3". Προτιμω να δωσω παραπανω χρηματα ή να αγορασω μεταχειρισμενη την FZ200 ή την FZ300. Παρε καλύτερα την S2

 

---

 

H RX100 φυσικα δεν μπορει να συγκριθει με DSLR ομως εχει επιπεδο ποιοτητας mirrorless (πολυ καλο) αλλα φυσικα μαζι της θα βγάλεις πολύ περισσοτερες φωτο (ειδικα street photo) ενω προβλεπω την DSLR να την βγαζεις σπανια μετα την αρχη που θα ξεκινησεις φουριωζος και ενθουσιωδης. Σε ελαφρα μεταχειρισμενη παιζει στα 300 ευρω.

 

---

 

Η Olympus E-PL6 ειναι πολυ καλη επιλογη σαν σετ 2 φακων εαν υπαρχει ακομη. Αν προλαβω θα κοιταξω σημερα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξεγράφω τις bridge λοιπόν.

 

Όσο για τον prime, διάβαζα μέχρι χθες πως είναι θέμα προτίμησης αν θα τον προτιμήσει κανείς από κάποιον zoom.

 

Με βλέπω, όπως και να 'χει, να ξεκινάω με την προσφορά της S2 με τον kit, και βλέπουμε. :)

 

Αργότερα και όταν ασχοληθώ και δω τι θέλω να κάνω με το θέμα φωτογραφία -και θα έχω και πιο άνετο Budget, ελπίζω- θα στραφώ σε πιο μεγάλα μοντέλα. Όλο και κάποια προσφορά θα παίζει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην ξεγραφεις και την Olympus E-PL6. Εχει 4/3" αισθητηρα που σημαινει 8 φορες μεγαλύτερος απο τον 1" αρα και τουλαχιστον λιγοτερο θορυβο στις φωτο σε μη ιδανικες συνθηκες. Για 390 ευρω με δυο φακους ειναι ελαχιστα πιο ακριβη απο την S2 αλλα για τα δικα σου δεδομενα ισως πιο ταιριαστη.

 

Φυσικα εαν δεν χρειαζεσαι οπωσδηποτε τον zoom πας σε αγορα prime που σαφως αξιζει.

 

Προσεχε μονο με την S2. Η προσφορα ειναι απο το stockhouse του Πλαισιου και πρεπει να πας εσυ ή καποιος αλλος εκει να την αγορασεις. Εχει μόνο 6 μηνες εγγυηση. Στο stockhouse υπαρχουν ανακατασκευασμενα μοντελα, μοντελα απο επιστροφη και μοντελα απο καταστηματα που τα ειχαν για επιδειξη. Δεν σημαινει κατι απαραιτητα κακο αυτο αλλα δεν ειναι ομως του κουτιου με την κυριολεκτικη εννοια. Το σιγουρο ειναι οτι για 130 ευρω δεν θα το μετανιωσεις απο την αποδοση της.

 

Επίσης η S2 στο κιτ φοραει τον 11-27,5mm φακό. Δεν εχει το optical stabilization του 10-30mm αλλα ομως ειναι λιγο πιο οξύς απο τον 10-30 και λιγο πιο μικροκαμωμενος. Προσωπικα για αυτά τα focal lenght δεν χρειαζομαι απαραιτητα το stabilization αλλα αυτο ισχυει για εμενα που θεωρώ ότι εχω πολυ σταθερο χερι σε φωτο και βιντεο.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φακοί ...φακοί και τέλος φακοί !! Εκεί να κοιτάς . Δηλαδή προτιμώ Niκον που θα βρω με 100ευρω μεταχερισμενους πραιμ και γενικά σε πολύ καλές τιμές φακούς από οτι μια olympus που έχει πανακριβους φακούς παρόλο που έχει φθηνότερο σώμα. Όλοι πουλάνε Νίkον και Canon αυτό σημαίνει ότι βρίσκεις ότι θες σε αυτά τα δύο συστήματα σε καλές τιμές. Πάρε το πιο φθηνό σώμα Νίκον ή Κάνον και μετά κοιτά για φακούς μεταχειρισμενους . Αν αγόραζα σήμερα θα έπαιρνα την K3 της πένταξ αν ήθελα κροπ,olympus epl6 αν ήθελα μικρή για ταξίδια και street γενικά και την d750 για επαγγελματική χρήση όπου θα χρειαζόμουν υψηλα iso και ανάλυση Αλλά αν έπαιρνα σήμερα την πρωτη μου κάμερα θα ήταν κάτι απο Νίκον ή Κάνον γιατί απλα όλοι πουλάνε τα παντα σε αυτά τα συστήματα και αν την βαριομουν θα μπορουσα να την πουλήσω εξίσου εύκολα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...