Προς το περιεχόμενο

wifi router

filarhos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ψάχνω ένα wifi router για χώρο 50τ το οποίο θα συνδεθεί σε ένα ethernet καλώδιο που μας παραχωρούν. Αυτή τη στιγμή ο υπολογιστής μου έχει πρόσβαση στο internet και μέσω της κάρτα ασύρματου δικτύου μοιράζω με wifi internet.

Περίπου δέκα ασύρματες συσκευές και αν υπάρχει η επιλογή και δύο ενσυρματές.

Κάτι τέτοιο θα κάνει την δουλειά που θέλω;

Ευχαριστώ πολύ!!!

Δημοσ.

Καλησπέρα ψάχνω ένα wifi router για χώρο 50τ το οποίο θα συνδεθεί σε ένα ethernet καλώδιο που μας παραχωρούν. Αυτή τη στιγμή ο υπολογιστής μου έχει πρόσβαση στο internet και μέσω της κάρτα ασύρματου δικτύου μοιράζω με wifi internet.

Περίπου δέκα ασύρματες συσκευές και αν υπάρχει η επιλογή και δύο ενσυρματές.

Κάτι τέτοιο θα κάνει την δουλειά που θέλω;

Ευχαριστώ πολύ!!!

ενα ρουτερ ναι θα σου κανει δουλεια.αν ειναι για 10 ασυρματες θα επαιρνα κατι καλυτερο απο αυτο παντως για να μην πιταρει.netgear/asus/tp link.κατι με καλυτερα χαρακτηριστικα και πιθανοτατα και dual band το οποιο θα ειναι πιο ακριβο βεβαια.

Δημοσ.

οτι παρεις κοιτας για firmware update.Οπου κολλησεις εδω ειμαστε.

Τελικά έχει ένας φίλος ενα παλιό μοντεμ ρουτερ και θα το φέρει να το δούμε, οπότε θα ξαναρωτήσω σε μερικές μέρες.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

αυτα του οτε στα 3 κινητα βαρανε μπιελα (2κ latency)

Δεν ξέρω τι θα μου φέρει...

Αν και πριν λίγο μου είπανε ότι κάποιος άλλος έχει και ένα άλλο...

Θα τα πετάξω το ένα πάνω στο άλλο... ή στον κάδο.

Δημοσ.

Τελικά έχει ένας φίλος ενα παλιό μοντεμ ρουτερ και θα το φέρει να το δούμε, οπότε θα ξαναρωτήσω σε μερικές μέρες.

Σας ευχαριστώ πολύ.

αν ειναι απο τα δωρεαν του οτε τοτε οτι και να παρεις με 30 ευρω θα ειναι καλυτερο.οτι δινουν ειναι τελειως απλο για θεματα κοστους οποτε μην περιμενεις 10 συσκευες πανω χωρις να υπαρχουν διαφορα θεματακια αμα ειναι για σοβαρη χρηση

Δεν ξέρω τι θα μου φέρει...

Αν και πριν λίγο μου είπανε ότι κάποιος άλλος έχει και ένα άλλο...

Θα τα πετάξω το ένα πάνω στο άλλο... ή στον κάδο.

oxi Καδο ο οτε καποια τα ζηταει πισω μετα:P

• Like 1
Δημοσ.

αν ειναι απο τα δωρεαν του οτε τοτε οτι και να παρεις με 30 ευρω θα ειναι καλυτερο.οτι δινουν ειναι τελειως απλο για θεματα κοστους οποτε μην περιμενεις 10 συσκευες πανω χωρις να υπαρχουν διαφορα θεματακια αμα ειναι για σοβαρη χρηση

oxi Καδο ο οτε καποια τα ζηταει πισω μετα :P

Ε για αρχή θα βάλω αυτο που μου φέρανε...

Λοιπόν ειναι το NetfasteR IAD(POTS), πως το κάνω να παίρνει από ethernet και να μοιράζει με wifi;;;

Από ότι θυμάμαι το βαζουμε σε bridged mode...

ΥΓ Έχει και πολλές θύρες ethernet οπότε θα μπορούμε να πάρουμε και με αυτόν τον τρόπο...

Δημοσ.

Ε για αρχή θα βάλω αυτο που μου φέρανε...

Λοιπόν ειναι το NetfasteR IAD(POTS), πως το κάνω να παίρνει από ethernet και να μοιράζει με wifi;;;

Από ότι θυμάμαι το βαζουμε σε bridged mode...

ΥΓ Έχει και πολλές θύρες ethernet οπότε θα μπορούμε να πάρουμε και με αυτόν τον τρόπο...

δεν χρειαζεται bridge mode.

α.κλεινεις dhcp.

β.του δινεις μια Ip στο ιδιο δικτυο με το adsl/vdsl router 

και γ.φτιαχνεις το wireless.

αν πχ το adsl router ειναι 192.168.1.1 βαλε το netfaster 192.168.1.200 .καλο ειναι να ειναι μια Ip εκτος ευρους dhcp του αρχικου adsl/vdsl ρουτερ.

Δημοσ.

Την ιρ του modem είναι το ipv4 adress; Από το ipconfig είδα ότι δεν είναι 192.168.1.1 αλλά άλλες τιμές με αυτή τη λογική βέβαια...

Απλώς αλλάζω το τλεευταίο;;; 

δεν χρειαζεται bridge mode.

α.κλεινεις dhcp.
β.του δινεις μια Ip στο ιδιο δικτυο με το adsl/vdsl router 

και γ.φτιαχνεις το wireless.

αν πχ το adsl router ειναι 192.168.1.1 βαλε το netfaster 192.168.1.200 .καλο ειναι να ειναι μια Ip εκτος ευρους dhcp του αρχικου adsl/vdsl ρουτερ.

Δημοσ.

Την ιρ του modem είναι το ipv4 adress; Από το ipconfig είδα ότι δεν είναι 192.168.1.1 αλλά άλλες τιμές με αυτή τη λογική βέβαια...

Απλώς αλλάζω το τλεευταίο;;; 

την ip του ρουτερ θα την αλλαξεις μεσα απο το ρουτερ.με την ipconfig απλα βλεπεις την υπαρχουσα ip του pc σου (ipv4)και το subnet 255.255.255.0 και το default gateway που ειναι η ip του ρουτερ. τιποτα παραπανω.για να την αλλαξεις θα την δεις μεσα απο τον ρουτερ και απο εκει θα την αλλαξεις.οταν κλεισεις κιολας τον dhcp θα πρεπει να συνδεσεις το ενα ρουτερ με το αλλο με ενα καλωδιο ethernet ωστε να παιξει ο dhcp απο το πρωτο adsl router ωστε να εχεις ιντερνετ και να μπορεις να μπεις και στο interface του ρουτερ.

το Ipv4 που ειδες ειναι και η ip του pc σου.εσυ θες το default gateway.

πχ εγω τωρα εχω

Connection-specific DNS Suffix  . : lan

IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.2

Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0

Default Gateway . . . . . . . . . :192.168.1.254

το 192.168.1.2 ειναι η ip του Pc μου που δεν μας νοιαζει.το 192.168.1.254 ειναι η ip του ρουτερ που σε αυτην σου απανταει το ρουτερ.εσυ θα πρεπει να μπεις μεσα στο ρουτερ και να το πειραξεις αυτο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...