asturias Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπεριζω μετα απο καιρο την παρεα, με ενα προβλημα που μου εχει παρει τα μυαλα. Το εργαλειο της υπογραφης μου (εκτος απο δισκο, ψυκτρα και δυο μνημες που ειναι του 2016) κλεινει αυτα τα Χριστουγεννα τα 4 χρονακια... Ηδη απο πριν απο το καλοκαιρι αρχισε που και που να παγωνει τελειως (εικονα και ηχος) με μονη λυση το hard reset. Αν το ανοιγα αμεσως το πιο πιθανο ηταν να ξανακολλαει μετα απο μερικα δευτερολεπτα ειτε ηταν στο BIOS ειτε ειχε ηδη bootαρει windows, ενω τωρα πια εχει φτασει στο σημειο να μην φτανει καν στο BIOS. Με reset στο bios (αφαιρεση μπαταριας) ή αν το αφηνα για λιγο (συνηθως κλεινοντας το διακοπτη του τροφοδοτικου και πιεζοντας μερικες φορες το ΟΝ, αλλα μερικες φορες λειτουργουσε και χωρις να το κανω αυτο) το προβλημα λυνοταν. Σημαντικη πατηρηση ειναι οτι οταν επανεκινω τον υπολογιστη, και χρειαζεται να κανω τα κολπα π ειπα πανω για να ξαναμπουταρει σωστα, δινει μηνυμα beep που παραπεμπει σε προβλημα της καρτας γραφικων, οπως διαβασα στο εγχειρηδιο της MOBO. Οι μνημες ειναι δοκιμασμενες οτι ειναι οκ και με τεστ (δεν το αφησα να τραξει πανω απο τεταρτο παντως), αλλα εχω δοκιμασει και την καθεμια ξεχωριστα και το προβλημα εμφανιστηκε σε ολες τις περιπτωσεις. Εχω καθαρισει και ρουφιξει καθε ανεμιστηρακι, εχω αλλαξει θεσεις στις βιδες της MOBO (μηπως αν ειναι θεμα γειωσης το ελυνα ετσι). Εχω δοκιμασει να λειτουργω με ανοιχτη θηκη του υπολογιστη και να ψυχεται αμεσα απο ανεμηστηρα δωματιου. Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα θερμοκρασιων, κολλησε και σε βαση που ηλεγχα με HWMonitor, SpeedFan κτλ κτλ και ακομα και οταν freezαρε δεν ειδα κατι να υπερβαινει τα ορια αν και η ΜΟΒΟ οταν την αγγιζω μπορω να πω οτι ειναι αρκεταα ζεστη. Εδω ακριβως ειναι που ο υπολογιστης εχει παγωσει πληρως.
soteras Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Αφου σου δινει ερρορ με τα μπιπ στη γραφικων άλλαξε τη να τελειωνεις μια και καλη
asturias Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν το κανω για τρεις λογους: 1. Θελω να δω τι γνωμες λενε πιο εμπειροι απο εμενα εδω 2. Νεμεν η ιδια η MOBO μου λεει αυτο, αλλα πρωτον μπορει η ιδια να εχει το προβλημα και δευτερον το ολο θεμα με το ανοιξε κλεισε διακοπτες μου θυμιζει προβλημα γειωσης 3. Ειμαι φοιτητης που σπουδαζω επαρχια και θελω να ειμαι 100% σιγουρος πριν κανω καποια αγορα Φορ δε ρεκορντ: Ειχα παει το pc στο πλαισιο πριν ενα χρονο περιπου να αλλαξω ψυκτρα και να βαλω υδροψυξη (φοβομουν να βαλω υδροψυξη μονος μου παροτι το pc εγω το συναρμολογησα) και οι βλακες δεν ειχαν βιδωσει την καρτα γραφικων και ουσιαστικα κρεμοταν απο το socket της. Παρολαυτα εκεινη την περιοδο και για αρκετα ακομα δεν ειχε κανενα θεμα το μηχανημα.
soteras Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Μα στο λεει ξεκαθαρα γραφικων αμα δεν αλλαξεις τη γραφικων δεν θα μαθουμε ποτε τι φταιε καλα το πλαισιο ωστο στην εξω οτι πας εκει στ οβγαζουν χαλασμενο και εκτος εγγυησης παντα.Αμα εχεις ενσωματομενη γραφικων στη μιτρικη δοκημασε και με εκεινη να δεις αφου πρωτα αφαιρεσεις την εξωτερικη Αλλιώς τσημπάς από ένα φιλαράκι τη γραφικών και τεσταρεις
asturias Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Μαλλον αυτο θα κανω, σημερα θα παω σε ενα παιδι να την τεσταρω μαλλον, αλλα δεν ξερω τι ακριβως τεστ να κανω γιατι δεν ειναι σιγουρο οτι θα εμφανισει το προβλημα αν δεν χρησιμοποιηθει αρκετα. Οχι δεν εχει ενσωματωμενη GC αλλιως θα το ειχα τεσταρει
asturias Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Η καρτα ελεγχθηκε και στρεσσαριστηκε απο ειδικο και δεν βρεθηκε καποιο προβλημα.
c_access Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Η καρτα ελεγχθηκε και στρεσσαριστηκε απο ειδικο και δεν βρεθηκε καποιο προβλημα. Εφοσων οπως λες η καρτα ειναι οκ και οι μνημες ειναι οκ, τοτε πρεπει να τσεκαρεις τροφοδοτικο και motherboard. Βασικα, αν ηταν μνημη ή gpu θα επρεπε ή να μην σου bootαρει καθολου ή να σου πεταει μπλε οθονες. Προσωπικα πιστευω εχει να κανει με ρευματα (PSU) Αν έχει να τεσταρεις καποιο άλλο τροφοδοτικο θα μας λυσει αρκετες αποριες.
asturias Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 θα προσπαθησω να βρω, αλλα ξαναλεω: 1. Αν κολλησει μια εστω φορα ο υπολογιστης, μετα δεν μπουταρει καν αν δεν τον αφησω εκτος μπριζας 2. Το παθαινει και χωρις να ειναι με βαρυ load τιποτα
Angelcrow Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Δες αν οι ψυκτρες της μητρικής πατανε καλά και αν έχει ξεραθεί η θερμαγωγικη παστα.
sundance_kid Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Εάν σου εμφανίζει αλαμπουρνεζικα στο bios ή σου φριζάρει πάλι στο bios, έχεις northbridge που ξεκόλλησε.
asturias Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Οι ψυκτρες της μητρικης πατανε με ελατηρια (????????????????????????) πανω στην μητρικη, δεν μ φανηκε να εχουν καποιο θεμα παντως. Τωρα που ξαναεβαλα την καρτα γραφικων στη θεση της δεν μ εχει εμφανισει κανενα απολυτως προβλημα εδω και μερες. Ειναι πολυ πιθανο να κουμπωσε καλυτερα τωρα και να λυθηκε ετσι το προβλημα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα