Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ο δεδδηε δε φερνει γειωση στο σπιτι σου. Ο δεδδηε φερνει φασεις (η φαση αν εχεις μονοφασικο) και ουδετερο

η γειωση ειναι χαλκινες μπαρες στο χωμα και ενα χαλκινο καλωδιο  μεχρι τον κεντρικο πινακα. Μπορεις να βαλεις γειωση οπου θες (πχ οπως λες εσυ διπλα στα ρολογια) αλλα το καλωδιο της γειωσης πρεπει να φτασει στον κεντρικο πινακα σου (αν υπαρχουν δυο κατοικιες και δυο πινακες, και οι δυο θελουν γειωση). Το χωροταξικο του ακινητου σου ειναι δυσκολο να στο απαντησουμε απο το ιντερνετ, αφου δε ξερουμε τη διαρυθμιση του χωρου σου, ουτε τι καλωδια φευγουν απο το ρολοι και πανε στον πινακα. Αν υπαρχει ελευθερο καλωδιο, μπορει να γειωση να γινει στο ρολοι διπλα και να περπατησει με το ελευθερο καλωδιο μεχρι τον πινακα. Αν δεν υπαρχει ελευθερο καλωδιο, μπορει να χρειαστει να περασει καλωδιο, οποτε μπορει να σε συμφερει η γειωση να γινει αλλου, οχι στο ρολοι. Φερε εναν ηλεκτρολογο να σου κανει προσφορα. 

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, G-pal είπε

Ο δεδδηε τσεκαρε την γείωση του στύλου και μου είπε ότι όλα είναι οκ για αυτούς. 

Άρα το πόσα ηλεκτρόδια χρειάζεται είναι ανάλογα το χώμα και το βάθος, αλλά η διαδικασία είναι αυτή που είπα? 

Μπορεί να γίνει τρύπα κάτω από το ρολόι να μην ψάχνουμε την παλιά την γείωση ? 

Τιμές βλέπω 25 ευρώ την ράβδο άντε να βάλω 2-3 ? 

Θα φωναξεις ενα εκειδικευμενο ηλεκτρολογο...Να ερθει απο εκει  και να δει.. Να μετρησει και να σου πει..

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, takoulou είπε

Θα φωναξεις ενα εκειδικευμενο ηλεκτρολογο...Να ερθει απο εκει  και να δει.. Να μετρησει και να σου πει..

Αυτό ακριβώς. Γιατο μπορεί να είσαι οκ (τι θα πει σαπίζουν, φυσικά κ σαπίζουν αλλά όχι τόσο εύκολα οσο νομίζεις), μπορεί να θέλεις απλά μια έξτρα βέργα μπορεί και θα θέλεις 3-4. Παίζουν πολλες παράμετροι ρολο. Κόστος ξεκινάς από 100-150€ για μια βέργα με την εργασία κ βλέπουμε που λένε…

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, paylidis είπε

Αυτό ακριβώς. Γιατο μπορεί να είσαι οκ (τι θα πει σαπίζουν, φυσικά κ σαπίζουν αλλά όχι τόσο εύκολα οσο νομίζεις)

παλιες γειωσεις που τις κανανε στις σωληνες του νερου οχι απλα εχουν σαπισει, ειναι σα να μην υπαρχουν

Δημοσ.
Μόλις τώρα, fredd0 είπε

παλιες γειωσεις που τις κανανε στις σωληνες του νερου οχι απλα εχουν σαπισει, ειναι σα να μην υπαρχουν

Θέλω να ελπίζω ότι δεν αναφέρεται σε σωλήνες νερού… αυτές κατά 99% όντως δεν υπάρχουν καθως όλο και κάπου θα σάπισε και θα αντικαταστάθηκε από πλαστική 😂

Δημοσ.

Φυσικά και οποιαδήποτε εργασία θα γίνει από ηλεκτρολόγο. Ο οποίος θα μετρήσει και την υπάρχουσα γείωση να μου πει αν χρειάζεται αλλαγή ή όχι. 

Απλά ήθελα στο περίπου να ξέρω τι γίνεται με τις γειώσεις. 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...