nvel Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Αυτό που ξέρω είναι οτι σε κτίρια του 70 οι γειώσεις πήγαιναν στα ξύλινα πατώματα, τα οποία σε περίπτωση που τα έχετε ξυλώσει/αλλάξει θα καταστράφηκε και η γείωση. το ξύλο είναι μονωτής οπότε είναι αδύνατο να γειωθεί μια εγκατάσταση σε ξύλινο πάτωμα, οι ηλεκτρολόγοι γνωρίζουν που πήγαινε συνήθως η γείωση τότε και φυσικά όχι στο μετρητή όπως αναφέρθηκε
paylidis Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 στους χαλκοσωλήνες νερου γειωναν... το εχω δει σε παλιο κτηριο!
veteranos123 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 στις ΕΗΕ που κατασκευάστηκαν σύμφωνα με τον ΚΕΗΕ της εποχής, η μη ύπαρξη γείωσης σε ρευματοδότες που βρίσκονται σε χώρους με μονωμένο δάπεδο δεν είναι παράνομη. Ναι αλλά πλέον δεν ισχύει αυτό και σε περίπτωση που θέλει κάποιο πιστοποιητικό θα έχει πρόβλημα. Πλέον πρέπει να γειώνονται όλες οι πρίζες ανεξαρτήτως πατώματος.
nvel Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 τώρα απαγορεύεται αλλά τότε όχι, όπως και η χρήση ηλεκτροδίων για γείωση απαγορεύεται αλλά δεν θα γκρεμίσουμε το 99% των κτηρίων για να τα ξανακτίσουμε με τον μοναδικό τρόπο γείωσης που επιτρέπετε τώρα. Αν η ΕΗΕ και το διαμέρισμα δεν έχει αλλάξει από τότε το πρωτόκολλο ελέγχου γίνεται κατά ΚΕΗΕ με ότι ίσχυε τότε αν έχει αλλάξει θα πρέπει να μπει γείωση. Εννοείται ότι η γείωση δεν είναι μόνο το καλώδιο προς τους ρευματοδότες αλλά η αγώγιμη σύνδεση προς την γη που πρέπει να ελεγχθεί αν υπάρχει ακόμα 1
bedazzled Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Τα περισσότερα σύγχρονα Switching τροφοδοτικά όπως π.χ των Laptop χρειάζονται οπωσδήποτε την γείωση για να λειτουργήσουν σωστά και με ασφάλεια αλλά και ένα φουρνάκι είτε ηλεκτρικό να θέλεις να συνδέσεις είτε μικροκυμάτων είναι απαραίτητη η γείωση, Αφού λοιπόν υπάρχει γείωση τότε το καταλληλότερο μέρος για να βρεθεί είναι στο ρολόι της ΔΕΗ. Πρέπει να τραβηχτεί ένα καλώδιο από εκεί μέχρι την αποθήκη. Τότε γιατί πολλές ηλεκτρονικές συσκευές με switching PSU έχουν 2-pin τροφοδοσία;
NikosKallithea Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Το ότι έχεις κάπου σουκο πρίζες δεν σημαίνει ότι έχεις και γείωση, μπορεί το πιν της γειωσης στη σουκο να μην είναι συνδεμένο, αλλά και να είναι συνδμενο μπορει καπου αλλού να είναι στο "αερα" 2
jennyV Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Η αληθεια ειναι οτι εδω που εφτασα να μην ακουμπαω με γυμνα χερια τον πυργο του pc ή το φουρνακι, δεν θα με πειραξουν τα χοντρα καλωδια!! Μπορεις να μου πεις ποσο καιρο πριν το ειχες κανει και ποσο κοστισε στο περιπου? έχει μια δεκαετία και το έκανε συγγενής οπότε δεν πήρε λεφτά, αλλά απ όσο ξέρω είναι σαφώς πιο οικονομικό από το σκάψιμο
WannaBeFree Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Ευχαριστώ ξανά όλους για το ενδιαφέρον σας! Μόλις μου το επιτρέψουν τα οικονομικά θα φωνάξω ηλεκτρολόγο για την εξωτερική εγκατάσταση
chipakos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Τότε γιατί πολλές ηλεκτρονικές συσκευές με switching PSU έχουν 2-pin τροφοδοσία; Είπα τα περισσότερα σύγχρονα Switching ....δηλαδή εκείνα που χρειάζονται. Η γείωση σε όποια συσκευή υπάρχει είναι εντελώς απαραίτητη.
bedazzled Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Είπα τα περισσότερα σύγχρονα Switching ....δηλαδή εκείνα που χρειάζονται. Η γείωση σε όποια συσκευή υπάρχει είναι εντελώς απαραίτητη. http://www.insomnia.gr/topic/622820-%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-70/?do=findComment&comment=55161507 Εδώ δεν είναι δηλαδή; Ακόμα και συσκευές όπως κονσόλες δεν έχουν γείωση...
NikosKallithea Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Η γειωση στις συσκευές εχει κανόνες, πχ απαγορεύετε να μην εχει γείωση οποιαδήποτε συσκευή εχει μεταλλικό περίβλημα ή μεταλλικά σημεία(αγώγιμα σημεία) που έρχονται σε επαφή με τον άνθρωπο Για αυτο βλέπετε ακομα και σημερα συσκευές χωρις γείωση, αν προσέξετε ομως θα δείτε οτι δεν ακουμπάτε ποτε αγώγιμο στοιχείο κάποιας απο αυτες τις συσκευές που δεν εχει αγωγό γείωσης
bedazzled Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Το USB καλώδιο έχει μεταλλικό βύσμα και μια χαρά σε τινάζει...
G-pal Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα παιδιά, για να μην ανοίγω νέο θέμα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις γενικά. Προφανώς και αυτά είναι θέματα ηλεκτρολόγου απλά ρωτάω για να ξέρω τι μου γίνεται. Δύο όροφοι με ίδιο ρολόι, το ένα του 80 και το άλλο του 90. Οι πρίζες έχουν γείωση κτλ. Ήρθε ο δεδδηε και άλλαξε ρολόι και καλώδιο. Σε μια κουβέντα όμως που είχα περί γείωσης μου είπαν πως αυτές με τα χρόνια σαπιζονται και θέλουν αλλαγή. Ο δεδδηε τσεκαρε την γείωση στον στύλο και την ασφάλεια του στύλου αν κατάλαβα σωστά και όλα ήταν καλά. Η εύκολη λύση για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο είναι κάτω από το ρολόι να κάνω μια τρυπάνια 2 μέτρα στο έδαφος και βάλω νέα ηλεκτρόδια ? Και πόσο κοστίζουν αυτά γενικά γιατί δεν έχω ιδέα. (Τα υλικά δηλαδή)
vasilllis Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Πες μαε και ποια περιοχη εισαι.Ο Δεδδηε δεν σου φερνει γειωση .Πρεπει να βαλεις νεα ηλεκτροδια,το πόσα ,θα εξαρτηθεί απο το εδαφος της περιοχής κατόπιν μετρησης.
G-pal Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Ο δεδδηε τσεκαρε την γείωση του στύλου και μου είπε ότι όλα είναι οκ για αυτούς. Άρα το πόσα ηλεκτρόδια χρειάζεται είναι ανάλογα το χώμα και το βάθος, αλλά η διαδικασία είναι αυτή που είπα? Μπορεί να γίνει τρύπα κάτω από το ρολόι να μην ψάχνουμε την παλιά την γείωση ? Τιμές βλέπω 25 ευρώ την ράβδο άντε να βάλω 2-3 ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα