aekdimitris Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 SOS...Δεν ανοίγει το pc με τίποτα... Πριν 10 μέρες έπαθα το γνωστό πρόβλημα με τις κάρτες της AMD και τα windows 10. Μόλις εγκαθιστω το catalyst ή οθόνη μαυρίζει και πρέπει να μπω safe mode με ddu να απεγκαταστήσω το catalyst και να μπω σε κανονικά windows με microsoft basic display adapter και ανάλυση 1024 ήμαρτον!!! ΤΕΣΠΑ για να μην τα πολυλογώ βρήκα μία 5670 για να τσεκάρω ότι φταίει ή κάρτα. Μόλις την έβαλα ο υπολογιστής αρνείται να ανοιξει. Να σημειώσω ότι μόλις βγάζω και βάζω το καλώδιο του τροφοδοτικού ακούγεται ένα τσιτσίρησμα το οποίο ακουγόταν πολύ καιρό Μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει τα ακόλουθα: Αλλαγή καλωδίου τροφοδοτικού(τζίφος) Clear CMOS και αφαιροτοποθετηση μπαταρίας(τζίφος) Αφαίρεση καλωδίου power switch και προσπάθεια εκκίνησης με κατσαβίδι(τζίφος) Τοποθέτηση της παλιάς κάρτας γραφικών(επιτέλους άναψε το λαμπάκι του ρεύματος μπροστά αλλά κόκκινο και όχι πράσινο όπως άναβε και το pc πάλι δεν εκκινει) Θεωρητικά η motherboard παίρνει ρεύμα σε όλες τις περιπτώσεις γιατί έχει φως πάνω της. Σύνθεση υπολογιστή: i7 920 με ψύκτρα skythe Asus p6se 3x2gb xsm3 ddr3 στα 1333 mhz Thermaltake 600w XFX 6870 2gb 2 caviar green 1 TB 1 ssd kingston v300+ 96gb Front panel skythe fan dimmer και card reader(αυτό είναι που έχει το φωτάκι) Ρωτάω τους tech gurus και όποιον έχει να προτείνει κάποια ιδέα. Μέχρι τώρα συνήθως οι άλλοι απευθύνονταν σε μένα για να τους φτιάξω το pc απλά πρώτη φορά μου τυχαίνει κάτι τέτοιο. Το pc δεν το έχω υπερχρονίσει ποτέ, είναι κατασκευής του 2009, δέχεται τακτικό καθάρισμα και έχω αλλάξει τη πάστα στο cpu 3 φορές ως τώρα. Δε μου έκλεισε ποτέ από θερμοκρασία ως τώρα γιατί δε το ζορίζω. Δεν παρατήρησα κανένα σπασμένο πυκνωτή στη motherboard. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια. Όλες οι απόψεις επί του θέματος είναι σεβαστές
jimzak Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Για αρχή βρες και δοκίμασε κάποιο άλλο τροφοδοτικό,έτσι όπως το περιγράφεις μάλλον πρόβλημα με το ρεύμα είναι. 2
dancer_69 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Να σημειώσω ότι μόλις βγάζω και βάζω το καλώδιο του τροφοδοτικού ακούγεται ένα τσιτσίρησμα το οποίο ακουγόταν πολύ καιρό Κατά πάσα πιθανότητα λοιπόν μάλλον αυτό φταίει.
aekdimitris Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Τη δευτέρα κανόνισα με ένα φίλο να φέρει το pc του να κάνουμε τράμπες. Ελπίζω μόνο να μη του το κάψω...Δευτέρα απόγευμα θα έχω νεώτερα από τις δοκιμές
stelios18120 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Ελπίζω να έχει ρελέ το σπίτι Και μετά καλού κακού κάνε ένα τρισαγιο
aekdimitris Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Το σκέφτομαι για το τρισάγιο...ρελέ υπαρχει...κοίταξε να δεις, τη δευτέρα θα αρχίσω το ψάξιμο γενικώς. Ή για τροφοδοτικό ή για μητρική ή για παπά ή για ηλεκτρολόγο
aekdimitris Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Παιδιά έκανα κάποιες διασταυρώσεις τη δευτέρα απλά δεν είχα το χρόνο να εξαγω ολοκληρωμένο συμπέρασμα. Να πω μόνο ότι το pc με άλλο τροφοδοτικό και άλλο καλώδιο βραχυκυκλώνοντας το power switch πήρε μπροστά. Απλά δεν είχα το χρόνο να βρω τι φταίει ακριβώς. Αύριο θα επιστρέψω στο θέμα με συμπεράσματα
aekdimitris Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Τελικά κατάφερα και ολοκλήρωσα τις διασταυρωσεις. Έχουμε και λέμε : 1) Τροφοδοτικό καμμένο 2) Κάρτα γραφικών αρπαγμένη γιατί μου βγάζει κάποιες κόκκινες βούλες στο bios ενώ με άλλη που δοκίμασα δε βγάζει τίποτα 3) Με άλλο τροφοδοτικό και αλλη κάρτα γραφικών το pc ξεκινάει αλλά μόλις βλέπω σήμα windows το pc κλείνει κατευθείαν. Δοκίμασα το τροφοδοτικό μου σε άλλο pc και δεν δούλεψε. Δοκίμασα την κάρτα γραφικών σε άλλο pc, άνοιξε κανονικά αλλά δείχνει χάλια χρώματα(16) Ακούω γνώμες αν και το μυαλό μου κάπου πάει. Δεν έχω άλλη μητρική socket 1366 να δοκιμασω
ASDIC Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 αρα θες νεο τροφοδοτικο, νεα καρτα και μαλλον και νεα μητρικη γτ απο οτι φαινεται και αυτη αρπαξε κατι ψιλα. Δλδ πας για νεο μηχανημα. Καλου κακου τσεκαρε τον σκληρο μηπως αντι για ττην μητρικη αρπαξε ο σκληρος. Τσεκαρε και τις μνημες ,εαν μπορεις.
BlueBlood7 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Αποσύνδεσε σκληρούς και άνοιξε το pc με το νέο τροφοδοτικό και τη νέα κάρτα. Θ σου βγάλει το γνωστό μήνυμα ότι δεν υπάρχει σκληρός. Το αφήνεις έτσι. Πάλι κλείνει? Μπες στο BIOS αν προλαβαίνεις να δεις θερμοκρασίες.
aekdimitris Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Στο bios κάθεται όση ώρα θέλω απλά μόλις εμφανίζεται το σήμα των windows κλείνει σαν να του κόβω το ρεύμα . Τον ssd θα τον τσεκάρω αύριο απλά δε ξέρω τι πρέπει να αγοράσω? Μητρική μεταχειρισμένη socket 1366 ή κανένα καινούριο πακέτο και πούλημα ότι παλιό δουλεύει?
dancer_69 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Αυτό μπορεί να είναι και θέμα windows τώρα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα