Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Oh yes, για σπίτια! Αν έχεις 300$/ μήνα..

Α, δεν σηκώνει καθόλου καμπές η οπτική ίνα; Δεν ήξερα..

Δηλ. η πάροχος εταιρεία κάνει μερεμέτια στους κοινόχρηστους χώρους; Ούτε αυτό το ήξερα..

Thanks for the info :)

Δημοσ.

Έχω μια κόρη έναν γιο μια γυναίκα 

Θέλω να κάνω ένα PC για όλη την οικογένεια (γιατι τσιγκουνεύομαι να πάρω 4 pc μιας και όλοι μας ασχολούμαστε )

το ένα αυτό PC θα τρέχει 4 virtual PCs ενω παράλληλα (επειδή βλέπουμε και ταινίες ) θα μοιράζει και το multimedia υλικό που αποθηκεύουμε σε ένα NAS τρέχοντας Plex

Ο μικρός δεν θέλει να κάτσει στην οθόνη στο γραφείο του για να παίξει doom θέλει να παίξει στην οθόνη του σαλονιού (με streaming) η μικρή θέλει να δει στρουμφάκια η μεγάλη twilight και εγώ να ξαναδώ το matrix αλλά αν δεν δω μαζί την ταινία με την μεγάλη θα πέσει παντόφλα

streaμάρω στρουμφάκια the movie με UHD  στην οθόνη της μικρής ενώ παίζει ο μικρός doom (streaμαροντας και αυτός) ενώ streamάρουμε το twilight στην tv της κρεβατοκάμαρας και εγώ κρυφά stremάρω σε ρουτερ που μέσω wifi στέλνει το matrix στο κινητό μου και έχω το ακουστικό στο δεξί αφτί για να μην δει η μεγάλη ότι τα φοράω και έχω το κινητό μου στημένο διπλά στο δεξί μου πόδι μέσα στην κουβέρτα. 

Να ένα φανταστικό σενάριο όπου χρειάζεσαι bandwidth μεγαλύτερο του 1 Gbps

Και γενικά τα σενάρια όπου χρειάζεσαι τέτοιες ταχύτητες (πλην εξαιρέσεων σε επαγγελματικές εφαρμογές) ειναι περιπτώσεις όπου θες να μοιράσεις σε πάνω απο 1 pc σήμα του 1Gbps πχ σε internet cafe ή σε πολυκατοικία (αν έχετε συνεννοηθεί οι ένοικοι να μοιράζεστε ένα δίκτυο ) άρα αναγκαστικά κουμπώνεις αυτά τα PC σε μια δεκάρα βασικά υπάρχουν και άλλες αλχημειες όλες ίδιας λογική όμως. 

Άτοπο το σενάριό σου μιας και 4x VMs + UHD streaming το κόστος του PC θα είναι 1500 ευρώ και άλλα 700+ τουλάχιστον του εξοπλισμού δικτύου σου.

Άρα την "τσιγκουνιά" που κάνεις για να στήσεις ένα PC σε τέτοιο δίκτυο, θα μπορούσες να την αποφύγεις στήνοντας 4x πιο απλά PC σε κανονικό gigabit δίκτυο με switch των 30-40 ευρώ και τα ρέστα παγωτό και να έχεις όλα τα μέλη της οικογένειάς σου ευχαριστημένα ταυτόχρονα.

Επίσης ο μικρός δε θα καταλάβει διαφορά από UHD ή FHD, οπότε ακόμη πιο ιδανικά, μπορούσες να κερδίσεις bandwidth αν ο streaming server ήταν άλλη συσκευή από το player.

• Like 1
Δημοσ.

θα πρεπει καποτε να γινουν σοβαρα εργα μελετημενα σωστα.

δηλαδη να σκαψουν τον καθε δρομο καθε γειτονια μια και μονη φορα και να περασουν αποχετευσεις,καλωδια ρευματος, οπτικες ινες και ο,τι αλλο χρειαζεται ολα με τη μια!

αλλα με τους εκαστοτε εργολαβους και τις διαπλοκες μην περιμενουμε θαυματα!

• Super Moderators
Δημοσ.

Oh yes, για σπίτια! Αν έχεις 300$/ μήνα..

και ποιος πληρώνει για καλώδια/NICs/switches που χρειάζονται για 10Gbe εντός του σπιτιού? :P

Πάντως στην Home Store κατηγορία λέει για 1Gbps, στην Business είναι τα 10GbE...

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Το προηγούμενο site όμως ήταν άλλο. :P

Με 298$ το μήνα και να μην υπήρχε η επιλογή το ίδιο θα ήταν... :D

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος να μας πει τι σημαίνει αυτό για εμάς του κοινούς θνητούς με απλά λογάκια?

τιποτα. 

Κανεις μεγαλο λαθος

απο τα ρουτερακια ή σουιτσακια για το σπιτι ή ακομα κ η τηλεοραση που συνδεεται σε αυτα θα εχει 5 φορες μεγαλυτερη συνδεση.

Οι σελιδες που ανοιγεις στο ιντερνετ δεν ειναι ενα συνεφακι ειναι εξοπλισμος που συνδεεται με αυτα τα καλωδια. αν αυτα ειναι 5 φορες πιο γρηγορα εχει σημασια

Δημοσ.

FTTH έχουνε εδώ και κάτι χρόνια στη Ν. Σμύρνη κάποιες οικογένειες το είχε βάλει πιλοτικά η Forthnet και αν δεν κάνω λάθος χωρίς παραπάνω χρέωση από το απλο ADSL...δεν ξέρω αν ήταν βέβαια FTTC ή στο κτίριο αλλά και πάλι...correct me if I'm wrong...

• Super Moderators
Δημοσ.

FTTH έχουνε εδώ και κάτι χρόνια στη Ν. Σμύρνη κάποιες οικογένειες το είχε βάλει πιλοτικά η Forthnet και αν δεν κάνω λάθος χωρίς παραπάνω χρέωση από το απλο ADSL...δεν ξέρω αν ήταν βέβαια FTTC ή στο κτίριο αλλά και πάλι...correct me if I'm wrong...

Πιλοτικό με μηδενική προοπτική επέκτασης και πελάτες μετρημένους στα δάχτυλα. Επίσης FTTH που δεν έχει 1/1 upload/download. :(

Δημοσ.

Έχω μια κόρη έναν γιο μια γυναίκα 

Θέλω να κάνω ένα PC για όλη την οικογένεια (γιατι τσιγκουνεύομαι να πάρω 4 pc μιας και όλοι μας ασχολούμαστε )

το ένα αυτό PC θα τρέχει 4 virtual PCs ενω παράλληλα (επειδή βλέπουμε και ταινίες ) θα μοιράζει και το multimedia υλικό που αποθηκεύουμε σε ένα NAS τρέχοντας Plex

Ο μικρός δεν θέλει να κάτσει στην οθόνη στο γραφείο του για να παίξει doom θέλει να παίξει στην οθόνη του σαλονιού (με streaming) η μικρή θέλει να δει στρουμφάκια η μεγάλη twilight και εγώ να ξαναδώ το matrix αλλά αν δεν δω μαζί την ταινία με την μεγάλη θα πέσει παντόφλα

streaμάρω στρουμφάκια the movie με UHD  στην οθόνη της μικρής ενώ παίζει ο μικρός doom (streaμαροντας και αυτός) ενώ streamάρουμε το twilight στην tv της κρεβατοκάμαρας και εγώ κρυφά stremάρω σε ρουτερ που μέσω wifi στέλνει το matrix στο κινητό μου και έχω το ακουστικό στο δεξί αφτί για να μην δει η μεγάλη ότι τα φοράω και έχω το κινητό μου στημένο διπλά στο δεξί μου πόδι μέσα στην κουβέρτα. 

Να ένα φανταστικό σενάριο όπου χρειάζεσαι bandwidth μεγαλύτερο του 1 Gbps

Και γενικά τα σενάρια όπου χρειάζεσαι τέτοιες ταχύτητες (πλην εξαιρέσεων σε επαγγελματικές εφαρμογές) ειναι περιπτώσεις όπου θες να μοιράσεις σε πάνω απο 1 pc σήμα του 1Gbps πχ σε internet cafe ή σε πολυκατοικία (αν έχετε συνεννοηθεί οι ένοικοι να μοιράζεστε ένα δίκτυο ) άρα αναγκαστικά κουμπώνεις αυτά τα PC σε μια δεκάρα βασικά υπάρχουν και άλλες αλχημειες όλες ίδιας λογική όμως. 

τώρα με τρέλανες με το σενάριο σου :P καταρχάς για να παίξεις uhd ταινία ξέρεις τι ισχύ θέλει ? καταρχάς ξέχνα gpu acceleration σε virtual pc που με h265 θες 10 φορές παραπάνω ισχύ απο h264,και η cpu τι να κάνει όταν το μοιράσεις σε 4 συσκευές θα πρέπει να έχεις κανένα xeon 10 core /20 threads για να έχει ο καθένας 2.5 πυρήνες και 5 threads για να μπορεί να παίξει ένα 1080p,καλά για gaming δεν το συζητώ εκεί πρέπει να έχεις dual titan.

γενικά για να έχεις υπολογιστή να τρέχει όλα αυτά τα vmware pc θα πρέπει να κάνει χιλιάδες ευρώ ενώ με 1600 φτιάχνεις 4 pc των 400 ευρώ και είσαι μια χαρά.

Δημοσ.

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί:

Cat5e: Gigabit Ethernet up to 100 meters, 10 Gigabit Ethernet up to 45 meters

Άμα το 10g ήταν οικονομικό δεν χρειάζεται να αλλάξεις καλώδια. Αλλά μετά πως θα μοσχοπουλάνε τα 10g και τα FC στις εταιρίες ακριβά που πραγματικά τα χρειάζονται για τα datacenters. Εκεί έχει πολύ ψωμί. 

Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον άλλο λόγο που έχουν καθυστερήσει τόσο να τα κάνουν προσιτά.   

Δημοσ.

Εξαιρετική είδηση. Φαντάζομαι βέβαια ότι στην αρχή ο εξοπλισμός (switch, routers) θα είναι ακριβός αλλά πάντα έτσι γίνεται.

Δημοσ.

Πιλοτικό με μηδενική προοπτική επέκτασης και πελάτες μετρημένους στα δάχτυλα. Επίσης FTTH που δεν έχει 1/1 upload/download. :(

Θυμάμαι όμως όταν είχε ανακοινωθεί λέγαμε ουάου ήρθε το μέλλον σε λίγο θα μπει στα σπίτια μας...παίζει να χει περάσει καμια δεκαετία ξέρω γω και παλεύουμε να βρούμε 50 vdsl...σε εμένα στο χολαργό 2 τετράγωνα πέρα έχει η forthnet, σε μένα δεν δίνει...είναι να τρελαίνεσαι..με τρολάρουνε οι φίλοι μου με σκρινσοτ απο τορρεντς....

• Super Moderators
Δημοσ.

Θυμάμαι όμως όταν είχε ανακοινωθεί λέγαμε ουάου ήρθε το μέλλον σε λίγο θα μπει στα σπίτια μας...παίζει να χει περάσει καμια δεκαετία ξέρω γω και παλεύουμε να βρούμε 50 vdsl...σε εμένα στο χολαργό 2 τετράγωνα πέρα έχει η forthnet, σε μένα δεν δίνει...είναι να τρελαίνεσαι..με τρολάρουνε οι φίλοι μου με σκρινσοτ απο τορρεντς....

Κάποιος είχε γράψει στο adslgr, ότι κάποιος εργολάβος τους χρωστούσε χρήματα και τα έδωσε πίσω μέσω του FTTH (σε "είδος" δλδ). Αν ισχύει αυτό σημαίνει ότι δεν είχαν ποτέ στο μυαλό τους την επέκταση του, παρά μόνο την διαφήμιση...

Μάλλον γιατί παίρνεις από διαφορετικό KV που ανήκει σε άλλο Α/Κ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...