Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάω να γίνω ανθοπώλης τελικά! :D

Πανω κατω αυτη ειναι η αληθεια, κι αν διαβασεις τα σχολια συμφωνουν σχεδον ολοι!

Η αληθεια ειναι οτι αλλαζουν πολλα στο οικοσυστημα της JS με απιστευτα γρηγορους ρυθμους! Το σιγουρο ειναι ενα, πρεπει να μαθεις οσο καλυτερα γινεται vanilla javascript γιατι 99% θα καταληξεις σε framework οπως angular, react, meteor, vue κτλ κτλ. (Στη περιπτωση που δεν πας σε python ή ruby on rails).

• Like 1
Δημοσ.

Με ionic 2 πας σε multiplatform δλδ android ios windows mobile με κοινη βαση κωδικα για ολα. Ειτε πας εκει ειτε πας NativeScript.

Δεν ειμαι master, εχω πολυ διαβασμα ακομα :P

Δημοσ.

Με ionic 2 πας σε multiplatform δλδ android ios windows mobile με κοινη βαση κωδικα για ολα. Ειτε πας εκει ειτε πας NativeScript.

Δεν ειμαι master, εχω πολυ διαβασμα ακομα :P

Παίζεις με typescript κανονικά όπως και στην angular 2?

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά!

Έχω βάλει ως στόχο να μετακομίσω στην Ολλανδία, συγκεκριμένα στο Αμστερντάμ, σε έναν περίπου χρόνο από τώρα και να εργαστώ ως Front End Web Developer. Το background μου είναι σε Design/Illustration, χωρίς αντίστοιχο πτυχίο, και κατέχω την Αγία Τριάδα Photoshop/Illustrator/InDesign. Επίσης έχω ξεκινήσει να μαθαίνω Web Development από Coursera, Lynda, Udemy και να χτίζω το portfolio μου. Τα Αγγλικά μου βρίσκονται σε επίπεδο native speaker και σκοπεύω να ξεκινήσω μαθήματα Ολλανδικών μέσα στον Οκτώβριο. 

Θα το εκτιμούσα αν μπορούσατε να μου δώσετε τα φώτα σας σχετικά με το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το προσεγγίσω αυτό το εγχείρημα. Από το ζήτημα του πως να βρω δουλειά πριν πάω εκεί μέχρι του τι να συμπεριλάβω στο portfolio μου καθώς και κάποιον τρόπο να αποκτήσω ουσιώδη πρακτική εμπειρία, έστω και χωρίς χρήματα, πριν φύγω. 

Υπάρχει ελπίδα; Δεν την παλεύω άλλο εδώ.

Αυτά που μαθαίνω είναι HTML 5, CSS 3/LESS/SASS, Javascript/Jquery, Bootstrap, Angular, Nodejs/MongoDB, Bower, Gulp/Grunt, GIT/GITHub και επίσης PHP/MySQL.

Σας ευχαριστώ!

Καλησπέρα από Άμστερνταμ.

Μερικά σχόλια πάνω σ αυτά που είπες και ρώτησες.

Περί Ολλανδικών, το να μάθεις ασφαλώς είναι χρήσιμο και σου δίνει ένα plus. Για να βρεις δουλειά πάνω σε προγραμματισμό τα Ολλανδικά στο Άμστερνταμ δεν χρειάζονται. Προσωπικά δε γνωρίζω Ολλανδικά, και σε όσες εταιρείες έχω περάσει ανα καιρούς από συνέντευξη ποτέ δε με ρώτησαν αν μιλάω Ολλανδικά. (Ασφαλώς υπάρχουν μερικές εταιρείες που το απαιτούν όμως)

Για τα skills που έχεις όπως Photoshop, Illustrator δεν έχουν να κάνουν με το development αλλά καθαρά με το design μέρος. Στην Ολλανδία υπάρχει σαφής διαχωρισμός του τι κάνει ο καθένας όπως backend, frontend, design....και σε καμιά περίπτωση όλα μαζί. Τι θέλω να πω? Ότι για front-end development δε θα σου χρησιμεύσουν.

Θα χρειαστείς portfolio όπως είπες, που σημαίνει Projects που έχεις δουλέψει ώστε να μπορούν να κρίνουν το επίπεδό σου, έστω και αν είναι junior. Όταν με το καλό το δημιουργήσεις θα σου πρότεινα να μιλήσεις με εταιρείες recruitment, οι οποίοι έχοντας κίνητρο από πιθανή πρόσληψή σου θα σου κανονίζουν συνεντεύξεις, εφόσον δουν ότι έχεις ένα αξιόλογο προφίλ. Θα σου πω εξ'αρχής ότι το να μην είσαι Ολλανδία και να ψάχνεις για δουλειά εδώ δυσκολεύει την κατάσταση....αλλά πίστεψέ δεν είναι ακατόρθωτο.

Τέλος - κι ενημερωτικά μόνο καθώς δε ξέρω την κατάσταση του καθενός - το κόστος ζωής στο Άμστερνταμ είναι σχετικά ψηλό. Ζεις καλά και άνετα αν έχεις εργασιακή εμπειρία, όμως ως junior και ειδικά στο ξεκίνημα θα πρέπει να κάνεις κάποιους συμβιβασμούς. Πχ δε θα μπορείς να νοικιάσεις σπίτι για να μείνεις μόνος σου και θα έχεις συγκατοίκους. Το αναφέρω χωρίς να απευθύνομαι σε σένα συγκεκριμένα, αλλά σε όσους γενικά ψάχνονται για εδώ ώστε να υπάρχει μια επίγνωση της κατάστασης. Καλό να μιλάμε για skills, portfolio, tutorials κτλ...αλλά στην τελική μεγάλο ρόλο παίζει και το πόσο μπορεί να συμβιβαστεί κάποιος σε νέες συνθήκες.

Υ.Γ. Αν χρειαστείς κάποια στιγμή links από εταιρείες recruiters στείλε inbox.

• Like 1
Δημοσ.

Μερικές σκέψεις:

• Angular -> καλή επιλογή για Ολλανδία.
  • Χρειάζεσαι portfolio, είναι πιο σημαντικό να αφιερώσεις χρόνο σε αυτό από το να μάθεις λίγο καλύτερα το αντικείμενο.
  • Μην πας για full stack από το μηδέν. Διάλεξε ή front-end ή back-end. Αργότερα πας σε full stack.
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...