Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά!

Έχω βάλει ως στόχο να μετακομίσω στην Ολλανδία, συγκεκριμένα στο Αμστερντάμ, σε έναν περίπου χρόνο από τώρα και να εργαστώ ως Front End Web Developer. Το background μου είναι σε Design/Illustration, χωρίς αντίστοιχο πτυχίο, και κατέχω την Αγία Τριάδα Photoshop/Illustrator/InDesign. Επίσης έχω ξεκινήσει να μαθαίνω Web Development από Coursera, Lynda, Udemy και να χτίζω το portfolio μου. Τα Αγγλικά μου βρίσκονται σε επίπεδο native speaker και σκοπεύω να ξεκινήσω μαθήματα Ολλανδικών μέσα στον Οκτώβριο. 

Θα το εκτιμούσα αν μπορούσατε να μου δώσετε τα φώτα σας σχετικά με το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το προσεγγίσω αυτό το εγχείρημα. Από το ζήτημα του πως να βρω δουλειά πριν πάω εκεί μέχρι του τι να συμπεριλάβω στο portfolio μου καθώς και κάποιον τρόπο να αποκτήσω ουσιώδη πρακτική εμπειρία, έστω και χωρίς χρήματα, πριν φύγω. 

Υπάρχει ελπίδα; Δεν την παλεύω άλλο εδώ.

Αυτά που μαθαίνω είναι HTML 5, CSS 3/LESS/SASS, Javascript/Jquery, Bootstrap, Angular, Nodejs/MongoDB, Bower, Gulp/Grunt, GIT/GITHub και επίσης PHP/MySQL.

Σας ευχαριστώ!

• Like 1
Δημοσ.

Γνωμη μου ειναι να μαθεις καλα ενα συγκεκριμενο κωδικα, περαν των κλασσικων δλδ html css javascript μεινε ή σε Angular 2 (εγινε final πλεον) + Node + MongoDB ή PHP/MySQL. Μην προσπαθησεις να τα μαθεις μαζι, στην αρχη τουλαχιστον.

Αν πας Angular 2 πιστευω πως επιβαλλεται να μαθεις και TypeScript. Μαζι με Node και MongoDB πρεπει να μαθεις και Express.

Αν θες να εισαι ακομα ενα βημα μπροστα, μαθε Go και μετα μαθε να φτιαχνεις το backend με αυτην.

Ενας πολυ καλος καθηγητης στο udemy για Angular 2 ειναι αυτος: https://www.udemy.com/the-complete-guide-to-angular-2/

Αν πας στο προφιλ του θα βρεις και μαθηματα για TypeScript, JavaScript, ES6, αλλα και για MEA2N full stack, δλδ Mongo, Express, Angular2 και Node.

Για portfolio ή φτιαξε projects φιλων, ή πιασε διασημα sites και φτιαξε κλωνους αυτων με τις ανωτερω τεχνολογιες.

Επισης, πιστευω οτι πρεπει να μαθεις Webpack, και απιστευτα καλα το git. Το codeschool εχει πολυ καλα μαθηματα για git και εχουν λιγο διαφορετικο χαρακτηρα στην εκπαιδευση απο οτι οι αλλοι.

Και last but not least, testing, testing, testing! Πολλοι λενε νταξει μωρε τρεχει ο κωδικας, αλλα στο τελος ανακαλπτουν τι μαλακια εχουν κανει που δεν κανουν testing!

• Like 1
Δημοσ.

Ελπίζω να μην προσπαθείς να τα μάθεις όλα αυτά ταυτόχρονα.

Αναφέρεις για frontend και μετά λες για Node.js και MongoDB αλλά και για PHP και MySQL. Γιατί; Πίστεψε με αν μάθεις καλά τα υπόλοιπα που αναφέρεις σε συνδυασμό με αυτά που ήδη ξέρεις είναι αρκετό να βρεις μια πρώτη δουλειά.

Μετά γίνεται πιο εύκολο ενώ δουλεύεις να δεις τι κάνουν στο backend και σιγά σιγά να ασχοληθείς και με αυτό. Αλλά για τώρα, εγώ θα σου πρότεινα να αφοσιωθείς στα υπόλοιπα που αναφέρεις. Θα μπορούσες να αλλάξεις Angular με React που νομίζω φοριέται πιο πολύ εδώ (Ολλανδία) τώρα τελευταία και μπορείς να μάθεις μετά και React Native, αλλά και Angular είναι ακόμα πολυ δημοφιλές. 

Δημοσ.

@ Predatorkill - Βασικά PHP/MySQL προσπαθώ να τα συμπεριλάβω μήπως (που δε νομίζω) και βρω κάτι στην Ελλάδα στο ενδιάμεσο που όλοι αυτά ζητάνε. 

@ doctor_667 - Χαχα, εντάξει, ίσως το έχω παρακάνει λίγο αλλά θέλω να βελτιωθώ και δεν έχω άπειρο χρόνο. Βασικά παρακολουθώ ένα πρόγραμμα Coursera τώρα που περιλαμβάνει αυτά που αναφέρω μείον PHP/MySQL και Git, και καλύπτω ότι δεν περιλαμβάνεται με άλλα tutorials. Το backend σκέλος δεν το κοιτάζω σε βάθος αλλά θέλω να ξέρω τα βασικά, να μπορώ να στήσω μία βάση δεδομένων για κάποιο προτζεκτάκι μου για παράδειγμα. 

Δημοσ.

@ Predatorkill - Βασικά PHP/MySQL προσπαθώ να τα συμπεριλάβω μήπως (που δε νομίζω) και βρω κάτι στην Ελλάδα στο ενδιάμεσο που όλοι αυτά ζητάνε. 

@ doctor_667 - Χαχα, εντάξει, ίσως το έχω παρακάνει λίγο αλλά θέλω να βελτιωθώ και δεν έχω άπειρο χρόνο. Βασικά παρακολουθώ ένα πρόγραμμα Coursera τώρα που περιλαμβάνει αυτά που αναφέρω μείον PHP/MySQL και Git, και καλύπτω ότι δεν περιλαμβάνεται με άλλα tutorials. Το backend σκέλος δεν το κοιτάζω σε βάθος αλλά θέλω να ξέρω τα βασικά, να μπορώ να στήσω μία βάση δεδομένων για κάποιο προτζεκτάκι μου για παράδειγμα. 

Πολύ χρήσιμα τα online courses, δεν λέω, αλλα αν θες να μάθεις μια γλώσσα ο καλυτερος τροπος ειναι αυτο που ανεφερε ο PredatorKill απο πάνω.

Πιασε μεγάλα site και προσπαθησε να φτιάξεις κλόνους τους.

Ετσι θα μπεις στην διαδικασία να σκεφτείς πραγματα που δεν τα βλέπεις τώρα και θα αντιμετωπίσεις και τις αναποδιές της γλώσσας που εξασκείς και τα πάντα.

Προσωπικά εγώ ετσι μαθαίνω καποια καινουργια τεχνολογία, καποια tutorials για αρχη για να μπεις στην φιλοσοφία της και μετα εξάσκηση σε πραγματικα projects και λειτουργει πολύ καλά για μένα.

• Like 2
Δημοσ.

Γνωμη μου ειναι να μαθεις καλα ενα συγκεκριμενο κωδικα, περαν των κλασσικων δλδ html css javascript μεινε ή σε Angular 2 (εγινε final πλεον) + Node + MongoDB ή PHP/MySQL. Μην προσπαθησεις να τα μαθεις μαζι, στην αρχη τουλαχιστον.

Αν πας Angular 2 πιστευω πως επιβαλλεται να μαθεις και TypeScript. Μαζι με Node και MongoDB πρεπει να μαθεις και Express.

Αν θες να εισαι ακομα ενα βημα μπροστα, μαθε Go και μετα μαθε να φτιαχνεις το backend με αυτην.

Ενας πολυ καλος καθηγητης στο udemy για Angular 2 ειναι αυτος: https://www.udemy.com/the-complete-guide-to-angular-2/

Αν πας στο προφιλ του θα βρεις και μαθηματα για TypeScript, JavaScript, ES6, αλλα και για MEA2N full stack, δλδ Mongo, Express, Angular2 και Node.

Για portfolio ή φτιαξε projects φιλων, ή πιασε διασημα sites και φτιαξε κλωνους αυτων με τις ανωτερω τεχνολογιες.

Επισης, πιστευω οτι πρεπει να μαθεις Webpack, και απιστευτα καλα το git. Το codeschool εχει πολυ καλα μαθηματα για git και εχουν λιγο διαφορετικο χαρακτηρα στην εκπαιδευση απο οτι οι αλλοι.

Και last but not least, testing, testing, testing! Πολλοι λενε νταξει μωρε τρεχει ο κωδικας, αλλα στο τελος ανακαλπτουν τι μαλακια εχουν κανει που δεν κανουν testing!

Πραγματικά πολύ καλός tutor ο Maximilian.

Το επιβεβαιώνω και εγώ.

Predatorkill : Σε Angular 2 έχεις βρει κάτι άλλο αξιόλογο όπως το tutorial του Maximilian?

• Like 1
Δημοσ.

Skiabox πιστευω πως τα αμεσως καλυτερα tuts ειναι egghead.io, δε σε πανε απο 0 αλλα πιανουν τομεις και τους εξηγουνε, δλδ δε χτιζουν κατι, σου εξηγουν πως λειτουργει γενικοτερα. Δες εδω: https://egghead.io/technologies/angular2

Αλλος ενας καλος καθηγητης ειναι ο Mosh, https://bnc.lt/Xfid/kGgb6Zwx4w

Μετα pluralshight και John Papa, ειναι γκουρου της angular, ειναι και αυτος που εχει φτιαξει το guideline της angular 1.x και το χρησιμοποιουν χιλιαδες devs.

Τελος, youtube, εχει κανα δυο καλους που εχω βρει εγω τουλαχιστον, ψαξε 'angular university' και 'fresh bytecode'.

Αν θες ριξε και καμμια ματια στο livecoding.tv

Υγ. Με τσατιζουν λιγο που χρησιμοποιουν firebase σχεδον ολοι για χαρην ευκολιας αλλα τεσπα.

• Like 1
Δημοσ.

Τα έχω δει όλα αυτά που λες αλλά δε με ενθουσίασαν.

Γενικά η στροφή θα είναι λίγο αργή λόγω typescript από ότι έχω καταλάβει.

Γενικά θεωρείς ότι πέρα από typescript υπάρχει λόγος να ασχοληθείς με ES6 ή επαρκεί η Typescript για ένα Angular 2 project;

PS : Ρωτάω γιατί μου αρέσει το strong typing και το object oriented programming.

Για να καταλάβεις στο TSlint έχω αναμμένα όλα τα type checkers.

PS2 : Πολύ δυνατό εργαλείο το webpack.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Predatorkill : Καλύτερο από το SystemJS το webpack.

Από ότι διαβάζω και βλέπω πάει να γίνει (αν δεν είναι ήδη) το mainstream module loader.

PS : Εχω ένα θέμα με την watch parameter στο config file αλλά μπορεί να έχει σχέση με το Mac OS!

Επεξ/σία από skiabox
Δημοσ.

my 2c:

• ότι ειπώθηκε, ειδικά egghead.io + front end masters για tutorials
  • ES[latest version] πάντα πρώτη προτεραιότητα. TS έτσι και αλλιώς είναι superset και την χρησιμοποιείς και με untyped style και βέβαια, το build process (λόγω babel) δεν αλλάζει οπότε απλά why not (και επειδή μάλλον έχει αρκετές ευκολίες, θα σου γίνει συνήθεια).
  • Like 1
Δημοσ.

Για Front end και εφόσον δεν πας για full stack δεν χρειάζεται η php / mysql αλλα θέλεις πολυ καλή γνώση πανω σε html 5 / css 3 / jquery / javascript libraries. Έπειτα μαθαίνεις και παίζεις με κάποια σοβαρά frameworks ώστε να έχεις εμπειρία. θα συμφωνήσω πως πρέπει να χτίσεις ένα καλό portfolio πρώτα ως samples και ναι όπως είπε και ένας φίλος Test IT good! θα κοιτάξεις να μην έχει errors στο validation και είσαι μια χαρά. Καλή αρχή σου εύχομαι!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενα πολυ καλο μπλογκ με συνεχη και καλα tuts Angular 2 και οχι μονο ειναι το http://blog.thoughtram.io . Δες και το scotch.io .

Κατι σε πιο advanced δεν εχω βρει ουτε νομιζω να βγουνε, οπως εγινε και με την Angular 1.

Ο καλυτερος τροπος για να μαθεις πιο advanced πραγματα αφου φυσικα μαθεις καλη javascript ειναι το documentation της Angular 2 και ο πειραματισμος.

Για react, react native, meteor πιστευω απο τα καλυτερα tuts εκει εξω ειναι του Scott Tolinski, μια αναζητηση στο youtube "levelup tutorials' και θα τον βρεις. Εχει και καποια premium μαθηματα τα οποια οσο περναει ο καιρος τα κανει public στο καναλι του στο youtube.

TS vs ES6 οσον αφορα ποιο να μαθεις, κατ εμε η σωστη σειρα ειναι ES5->ES6->TS .Η TS στη ουσια σε βοηθαει να μην κανεις μαλακιες στο κωδικα, πχ να δηλωσεις μια μεταβλητη οτι ειναι ή περιμενει string και εσυ λιγο αργοτερα να πεις/δηλωσεις οτι ειναι number(static type cheking) . Ο κωδικας θα ειναι πιο ευαναγνωστος και καλυτερα δομημενος ωστε αν τον διαβασεις αργοτερα ή καποιος αλλος να μη χασει τη μπαλα, στο φιναλε φτιαχτηκε για να ειναι πιο κοντα στην C# γι αυτο φτιαχτηκε απο την MS.

Δες εδω για τα πλεονεκτηματα:

https://www.quora.com/What-are-the-advantages-of-using-TypeScript?srid=AbPm&share=7c3ba1a7

https://scotch.io/tutorials/why-you-shouldnt-be-scared-of-typescript

Επεξ/σία από Predatorkill
  • Like 1
Δημοσ.

Predatorkill: Για να δουλέψω το Webpack τρέχω 2 processes σε 2 terminal windows.

Η μία τρέχει τον webpack-dev-server και η άλλη το webpack --watch

Εντωμεταξυ το πρώτο link που δίνεις δεν το ήξερα.

Να σαι καλά!

Δημοσ.

Δες εδω https://youtu.be/ytRnPV0kRN0 για webpack for begginers. Γενικα ο ninja ειναι πολυ καλος και εχει πολλα tuts.

Εξαιρετικο χαβαλετζιδικο αρθρο που περιγραφει τη κατασταση τωρα με τη javascript.

https://hackernoon.com/how-it-feels-to-learn-javascript-in-2016-d3a717dd577f#.avpay6a6u

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...