nikolakisteo Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Την 21/10/2012 αγόρασα από MEDIA MARKT Μαρούσι ένα Laptop Lenovo G580. Κατά την αγορά έκανα πρόσθετη ασφάλιση από 2 χρόνια σε 4 με κόστος 100€. Το laptop μετά από 2 χρόνια ξεκόλλησε η βάση του από το πάνω καπάκι στον αριστερό μεντεσέ της οθόνης με αποτέλεσμα να μην κλείνει και το πήγα για service στην MEDIAMARKT η οποία στην συνέχεια το έστειλε στην ασφαλιστική της και αυτοί στην Lenovo όπου και επιδιορθώθηκε η βλάβη. Λίγο πριν λήξη η εγγύηση ξανά το ίδιο πρόβλημα. Το ξαναπάω MEDIAMARKT το στέλνουν στην ασφαλιστική και από εκεί Lenovo και μου λένε ότι δεν καλύπτεται με εγγύηση γιατί έχει σπάσει από πτώση. Το laptop δεν έχει μετακινηθεί ποτέ εκτός βάσης ήταν πάντα στο γραφείο μου και δεν έχει κτυπηθεί ούτε καν γρατσουνιστεί. όποιος το δει καταλαβαίνει.Νομίζω ότι δεν θέλουν να ασχοληθούν λόγο 4ετίας και είπαν ότι δεν το καλύπτουν λόγο πτώσης. Γνωρίζω ότι δεν μπορώ να κάνω και πολλά πράγματα για να με καλύψει η εγγύηση αλλά είμαι πολύ δυσαρεστημένος από την MEDIAMARKT. Πλήρωσα την έξτρα ασφάλιση του Laptop και το αποτέλεσμα είναι η μη κάλυψη βλάβης η οποία πιθανότατα οφείλεται σε κατασκευαστικό λάθος. Το ίδιο δυσαρεστημένος είμαι και από την Lenovo. Η μόνη μου αντίδραση πλέων είναι να στείλω mail στην MEDIAMARKT και στην LENOVO εκφράζοντας την δυσαρέσκεια μου. Όχι ότι θα κερδίσω και τίποτα. Γνωρίζετε αν μπορώ να κάνω κάτι άλλο ???? Ευχαριστώ.
Alphaleader Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Χμμμ, να παρεις κολλα διπλης αναμιξης και να προσπαθησεις να κολλησεις τον μεντεσε στο σασι πάνω. Ειχα και γω τετοιο προβλημα σε φορητο. Τους εστειλα φωτος και παρακαλουσα να το καλυψουν οπως και εγινε. Την ξαναεπαθε και δεν ασχοληθηκα με το service, το εφτιαξα μια και καλη μονος. Οι μεντεσεδες ειναι απο τα προβληματα σε φορητους που αμα θελει σε πετά εκτος εγγυησης και δεν μπορεις να βρεις ευκολα το δικιο σου. Θα μπορουσες να προσφυγεις στον συνηγορο του καταναλωτη βεβαια, αλλα δεν ξερω τι θα μπορουσες να πετυχεις σε χρονο ευλογο.
paronio Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Γιατί έχω την εντύπωση ότι η ασφάλεια καλύπτει κ "ατυχήματα"? Εγώ που έκανα στο δικό μου laptop της dell από κοτσόβολο μου είχαν πει οτί καλύπτει κ πτώσεις, θράυση οθόνης, νερό στο πληκτρολόγιο κτλ..αλλιώς τι νόημα έχει η ασφάλεια?
nikolakisteo Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Η ασφάλιση από MediaMarkt δεν καλύπτει τυχαίες βλάβες, πτώσεις, φθορά λόγο χρήσης
Alphaleader Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Γιατί έχω την εντύπωση ότι η ασφάλεια καλύπτει κ "ατυχήματα"? Εγώ που έκανα στο δικό μου laptop της dell από κοτσόβολο μου είχαν πει οτί καλύπτει κ πτώσεις, θράυση οθόνης, νερό στο πληκτρολόγιο κτλ..αλλιώς τι νόημα έχει η ασφάλεια? Η καθε ασφαλιση έχει τους δικους της ορους. Διαλέγεις και παιρνεις. Αλλες ειναι επεκταση εγγυήσης, αλλες ειναι μονο ατυχηματικες, αλλες και τα 2.... Και φυσικα υπάρχει νοημα σε ολες τις περιπτωσεις.
mphxths Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Γιατί έχω την εντύπωση ότι η ασφάλεια καλύπτει κ "ατυχήματα"? Εγώ που έκανα στο δικό μου laptop της dell από κοτσόβολο μου είχαν πει οτί καλύπτει κ πτώσεις, θράυση οθόνης, νερό στο πληκτρολόγιο κτλ..αλλιώς τι νόημα έχει η ασφάλεια? αρα δηλ παιρνω ενα φορητο και μια μερα πριν ληξει η εγγυηση το σουταρω στον τοιχο και παω και ζηταω καινουργιο? Σε ποια παραλληλο συμπαν γινεται αυτο? Υπαρχουν συγκεκριμενες επεκτασεις εγγυησεων που λεγονται "accidental" που καλυπτουν ολα αυτα που λες αλλα με το α-ζ-η-μ-ι-ω-τ-ο. Οποιος εχει μανταλακια στα δαχτυλα ή προβλημα νευρων τα σκαει κανονικα και καλυπτεται.
paronio Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Προφανώς κ δν πας τελευταία μέρα κ το σπας κ παίρνεις καινούριο...όσο περάνανε τα χρόνια το ποσό που δικαιούσαι σε περίπτωση αντικατάστασης με καινούριο φθήνει, οπότε στο τέλος αν το σπάσεις δικαιούσαι ένα ποσοστό του ποσού αγοράς ουσιαστικά, ώστε να πάρεις κάτι άλλο γιατί δύσκολα θα βρεις το ίδο μηχάνημα φαντάζομαι..
nikolakisteo Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Προφανώς κ δν πας τελευταία μέρα κ το σπας κ παίρνεις καινούριο...όσο περάνανε τα χρόνια το ποσό που δικαιούσαι σε περίπτωση αντικατάστασης με καινούριο φθήνει, οπότε στο τέλος αν το σπάσεις δικαιούσαι ένα ποσοστό του ποσού αγοράς ουσιαστικά, ώστε να πάρεις κάτι άλλο γιατί δύσκολα θα βρεις το ίδο μηχάνημα φαντάζομαι.. Σωστά μετά από 36 έως 48 μήνες καλύπτει το 30-40% της αξίας του προϊόντος. Δηλαδή από τα 600€ που το πήρα η κάλυψη είναι 180-240 €. Σε καλύπτουν για αγορά νέου προϊόντος οπότε πρέπει να συμπληρώσεις για την αγορά νέου προϊόντος.
mphxths Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Προφανώς κ δν πας τελευταία μέρα κ το σπας κ παίρνεις καινούριο...όσο περάνανε τα χρόνια το ποσό που δικαιούσαι σε περίπτωση αντικατάστασης με καινούριο φθήνει, οπότε στο τέλος αν το σπάσεις δικαιούσαι ένα ποσοστό του ποσού αγοράς ουσιαστικά, ώστε να πάρεις κάτι άλλο γιατί δύσκολα θα βρεις το ίδο μηχάνημα φαντάζομαι.. Ε τοτε σου χω καλυτερο σεναριο παιρνεις το φορητο , το σπας την επομενη μερα , του βαζεις εναν μικροτερης χωρητικοτητας δισκο (του κανεις και clone για να ριξεις σταχτη στα ματια) , το γυρνας..παιρνεις αλλο....και ...επαναλαμβανεις. Μολις βγαλεις το κοστος του φορητου απο τους δισκους που πουλησες , παιρνεις καλυτερο μοντελο..για να χεις μεγαλυτερο κερδος σε ο,τι βγαλεις και πουλησεις (Μην μου πεις θα δουνε την διαφορα στον δισκο...δεν παιζει να το ανοιξουν την ωρα που το επιστρεφεις!) Αντε παιδια....να νοικιασουμε και μια αποθηκη να στοιβαξουμε τα parts
Alphaleader Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Ε τοτε σου χω καλυτερο σεναριο παιρνεις το φορητο , το σπας την επομενη μερα , του βαζεις εναν μικροτερης χωρητικοτητας δισκο (του κανεις και clone για να ριξεις σταχτη στα ματια) , το γυρνας..παιρνεις αλλο....και ...επαναλαμβανεις. Μολις βγαλεις το κοστος του φορητου απο τους δισκους που πουλησες , παιρνεις καλυτερο μοντελο..για να χεις μεγαλυτερο κερδος σε ο,τι βγαλεις και πουλησεις (Μην μου πεις θα δουνε την διαφορα στον δισκο...δεν παιζει να το ανοιξουν την ωρα που το επιστρεφεις!) Αντε παιδια....να νοικιασουμε και μια αποθηκη να στοιβαξουμε τα parts 1) δεν προκειται να στα πιστωσουν αμεσως τα χρηματα 2) αναλογα με την αξια, μπορει να υπάρχει απαλλαγη στην καλυψη 3) αν ηταν τοσο χαζοι, δεν θα υπηρχαν οι ασφαλειες σημερα
nikolakisteo Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Το θέμα είναι ότι το laptop δεν χτύπησε, έπεσε, έσπασε.Ξεκόλλησε η βάση από το πάνω τμήμα του laptop προφανώς γιατί το μισό είναι πλαστικό και το μισό αλουμίνιο.Ας μου λέγαν ξεκάθαρα δεν το φτιάχνουμε γιατί δεν έχει κάποιο μεγάλο πρόβλημα ή γιατί το έχεις 4 χρόνια ή αστοχία υλικού ή κάποια δικαιολογία που να στέκει. Δεν μου άρεσε το ότι είπαν πως έχει πέσει και ξεκόλλησε ενώ είναι τα πλαστικά του σαν να το ξεσφράγισες τώρα. Δεν θα ζητούσα ΤΙΠΟΤΑ την δουλειά του την ‘έκανε. Η κοροϊδία είναι.
paronio Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Ε τοτε σου χω καλυτερο σεναριο παιρνεις το φορητο , το σπας την επομενη μερα , του βαζεις εναν μικροτερης χωρητικοτητας δισκο (του κανεις και clone για να ριξεις σταχτη στα ματια) , το γυρνας..παιρνεις αλλο....και ...επαναλαμβανεις. Μολις βγαλεις το κοστος του φορητου απο τους δισκους που πουλησες , παιρνεις καλυτερο μοντελο..για να χεις μεγαλυτερο κερδος σε ο,τι βγαλεις και πουλησεις (Μην μου πεις θα δουνε την διαφορα στον δισκο...δεν παιζει να το ανοιξουν την ωρα που το επιστρεφεις!) Αντε παιδια....να νοικιασουμε και μια αποθηκη να στοιβαξουμε τα parts Πολύ καλή ιδέα!
pita_kontosouvli Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Ε τοτε σου χω καλυτερο σεναριο παιρνεις το φορητο , το σπας την επομενη μερα , του βαζεις εναν μικροτερης χωρητικοτητας δισκο (του κανεις και clone για να ριξεις σταχτη στα ματια) , το γυρνας..παιρνεις αλλο....και ...επαναλαμβανεις. Μολις βγαλεις το κοστος του φορητου απο τους δισκους που πουλησες , παιρνεις καλυτερο μοντελο..για να χεις μεγαλυτερο κερδος σε ο,τι βγαλεις και πουλησεις (Μην μου πεις θα δουνε την διαφορα στον δισκο...δεν παιζει να το ανοιξουν την ωρα που το επιστρεφεις!) Αντε παιδια....να νοικιασουμε και μια αποθηκη να στοιβαξουμε τα parts Γιατί πιστεύεις ότι δεν έκαναν τα ίδια στο Saturn προτού κλείσουν; Τα Saturn σου έδιναν δυνατότητα να επιστρέψεις το προιον 14 αφού το είχες αγοράσει, ακόμα και αν το είχες χρησιμοποιήσει. Χρειάστηκε να επιστρέψω την 2η μέρα ένα Samsung λαπτοπ που είχε θέμα στην φόρτιση. Ε μην τα πολυλέω, 10 ατομα περιμέναμε στις "επιστροφές". Οι 5 κρατούσαν Macbook pro ..
mphxths Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Το σεναριο που ανεφερα δεν ειναι προιον μυθοπλασιας ... Εχω γνωστο που επαιρνε intel cpu (καλους/χαλασμενους..αρκει να τους πληρωνε λιγοτερο απο την φουλ αξια τους) απο αγγελιες/ebay , ακριβους...κατι extreme i7 και τους εκανε RMA στην εταιρια πληροφορικης που δουλευε (και συνεργαζοταν προφανως με την intel ) και επαιρνε πιστωτικο στην φουλ αξια τους. Kαι το σκηνικο με τον δισκο , το εκανε πολλακις , σε πολλα μεταχειρισμενα εντος εγγυησης φορητα... Oρεξη να υπαρχει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα