Προς το περιεχόμενο

Σκεφτομαι να βάψω την ψήκτρα του επεξεργαστή!

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στο forum,

Μιας και τελείωσε η εξεταστική λοιπόν σκέφτηκα να ασχοληθώ λίγο με το PC μου.

Σκέφτηκα λοιπόν, να ομορφύνω λίγο το κουτί, μιας και άλλαξα μητρική ( παρεπιπτώντος η gigabyte z97 gaming 3 δείχνει πανέμορφη με το κόκκινο led της)

και κάρτα γραφικών. Οπότε, σκέφτηκα ότι αν βάψω την ψήκτρα μου κόκκινη, ίσως δείξε πιο όμορφη. Η ψήκτρα μου είναι η stock της Intel για τους haswell επεξεργαστές. Και η ερώτησή μου είναι η εξής... Μπορεί να επηρεαστεί η ψύξη της CPU;

(ψήκτρα : http://www.legitreviews.com/wp-content/uploads/2014/06/lga1150-heatsink-G3258-645x321.jpg)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω δει και έχω διαβάσει πολλά αλλά πρώτη φορά διαβάζω που να θέλει κάποιος να βάψει μια ψύκτρα intel.

Πάρε ρε άνθρωπε μια ψύκτρα με κόκκινο fan και σχόλα.

http://www.skroutz.gr/s/4378719/Raijintek-Aidos.html

• Like 1

ναι μπορεις να το βαψεις χωρις κανενα προβλημα.
το βαψιμο επηρεαζει θετικα το αποτελεσμα γιατι μεγαλωνει η επιφανεια αποβολης θερμοτητας, βεβαια σε τοσο μικρη επιφανεια λογικα δεν θα εχει καμια απολυτως διαφορα.
εχω κανει τεστ σε intercooler αμαξιου πριν το βαψιμο και μετα και ειχα -3 βαθμους σε ψυξη, γιαυτο λεω οτι σε τοσο μικρη επιφανεια δεν θα εχει καμια διαφορα.

Αναμένεται τα αποτελέσματα παίδες, το πριν και το μετά στην εμφάνιση και στις θερμοκρασίες :P

Έχω δει και έχω διαβάσει πολλά αλλά πρώτη φορά διαβάζω που να θέλει κάποιος να βάψει μια ψύκτρα intel.

Πάρε ρε άνθρωπε μια ψύκτρα με κόκκινο fan και σχόλα.

http://www.skroutz.gr/s/4378719/Raijintek-Aidos.html

Για όλα υπάρχει πρώτη φορά :P #εξυπνάδες.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και ιδού το αποτέλεσμα!

Όσο αφορά τις θερμοκρασίες δεν μπορώ να βγάλω έγκυρο συμπέρασμα διότι άλλαξα την πάστα μου. Έβαλα την arctic mx-2, με την οποία η θερμοκρασία σε idle στο cpu package έπεσε 2 βαθμούς, στους 36 συγκεκριμένα! Ενώ σε full load το cpu package είναι στους 61 βαθμούς!(ενώ πριν ήταν στους 64).

Ετοιμάζομαι να βάλω και μια κόκκινη λεντοταινία στο εσωτερικό του κουτιού, οπότε αναμένεται και άλλη φώτο!

(Καρναβάλια σας έρχομαι :P )

Keep on modding!

post-237618-0-00102400-1475954943_thumb.jpg

Επεξ/σία από Επισκέπτης

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν εχω βαψει ψυκτρα ποτε αλλα εχω καποιες σκεψεις που με ωθουν στο να μη βαψω.

1) πρεπει η βαφη να αντεχει σε ψηλες θερμοκρασιες αλλιως θα σπασει

2) πρεπει να περιεχει μη αγωγιμα υλικα γιατι αν σπασει καπου και δημιουργησει μικρους κοκκους  θα πεσουν στη μητρικη και στα αλλα ηλεκτρονικα και μπορει να μου δημιουργησουν χοντρο προβλημα

ΥΓ: στη φωτο (μπορει να ειναι και ιδεα μου) εχω την εντυπωση οτι δεν εχει κολλησει καλα η βαφη. Το αλουμινιο που ειναι η ψυκτρα, θελει ειδικη βαφη - ασταρι η αλλιως ηλεκτροστατικη βαφη, απο οσο ξερω.

Επεξ/σία από Rayven
  • Like 1

καλα αυτο με τις υψηλες θερμοκρασιες ειναι σχετικο.
τα κανονικα σπρει αντεχουν μια χαρα σε χαμηλα ορια δλδ μεχρι 100 βαθμους περιπου.
τα υψηλης θερμοκρασιας ειναι για θερμοκρασιες 600+ 
δεν νομιζω να περιμενεις να ανεβασει τοσο ο επεξεργαστης σου και θες χρωμα θερμοκρασιων.

• 2 μήνες μετά...

ναι μπορεις να το βαψεις χωρις κανενα προβλημα.
το βαψιμο επηρεαζει θετικα το αποτελεσμα γιατι μεγαλωνει η επιφανεια αποβολης θερμοτητας, βεβαια σε τοσο μικρη επιφανεια λογικα δεν θα εχει καμια απολυτως διαφορα.
εχω κανει τεστ σε intercooler αμαξιου πριν το βαψιμο και μετα και ειχα -3 βαθμους σε ψυξη, γιαυτο λεω οτι σε τοσο μικρη επιφανεια δεν θα εχει καμια διαφορα.

αν το υλικο που βαλει πανω ειναι της πλακας τοτε θα λειτουργησει αναποδα.θα εμποδιζει σαν μονωση την απαγωγη της θερμοτητας

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...