mkdisgreek Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπέρα σας. Έχω cyta εώς 24 ταχύτητα και πιάνω τα μισά. Ήθελα να ρωτήσω ποιές είναι οι διαφορές στα στικάκια 150 Mbps,300Mbps,450Mbps,600Mbps και εάν παίζουν ρόλο στις ταχύτητες του internet στο κομπιούτερ που θα έχει το στικάκι. Εάν βάλω ένα usb wifi 600Mbps,θα τρέχουν καλύτερα οι σελίδες,ταινίες,online games στην ταχύτητα που μου δίνει η cyta κ.λ.π. ή θα μου είναι άσκοπη μια τέτοια αγορά; Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει τις ταχύτητες ή τα νούμερα καλύτερα στα usb στικάκια δικτύου. Τι αγορά να κάνω για να έχω σουπερ ταχύτητες χωρίς κολλήματα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
jkoukos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Η ταχύτητα πλοήγησης στο διαδίκτυο έχει να κάνει αποκλειστικά με την ταχύτητα συγχρονισμού, τα κυκλώματα διασύνδεσης του παρόχου σου και τον server με τον οποίο επικοινωνείς. Τα Mbps στα usb στικάκια, αφορούν στην ονομαστική ταχύτητα επικοινωνίας μεταξύ των ασύρματων συσκευών. Δηλαδή με πόση ταχύτητα θα επικοινωνούν μεταξύ τους ο router και η συσκευή (π.χ. το PC) που θα έχει το στικάκι. Δεν έχουν καμία σχέση με την ταχύτητα πλοήγησης. Φυσικά πρέπει και οι 2 να έχουν ίδια ονομαστική ταχύτητα, διαφορετικά η επικοινωνία γίνεται σε αυτή που έχει την μικρότερη. Πρόσεξε όμως, αναφέρω ονομαστική ταχύτητα, καθώς η πραγματική εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και συνήθως είναι στο 1/3 την ονομαστικής. Σαν παράδειγμα ακραίο είναι οι ταχύτητες των οχημάτων. Μπορεί το δικό σου να πιάνει τα 250 χλμ/ώρα, αλλά μόνο αν το επιτρέπει η κατάσταση του δρόμου και ο ΚΟΚ. Αν κινηθείς σε δρόμο με πολλές στροφές ή σε χωματόδρομο, δεν μπορείς να τα πιάσεις ποτέ.
mkdisgreek Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Η ταχύτητα πλοήγησης στο διαδίκτυο έχει να κάνει αποκλειστικά με την ταχύτητα συγχρονισμού, τα κυκλώματα διασύνδεσης του παρόχου σου και τον server με τον οποίο επικοινωνείς. Τα Mbps στα usb στικάκια, αφορούν στην ονομαστική ταχύτητα επικοινωνίας μεταξύ των ασύρματων συσκευών. Δηλαδή με πόση ταχύτητα θα επικοινωνούν μεταξύ τους ο router και η συσκευή (π.χ. το PC) που θα έχει το στικάκι. Δεν έχουν καμία σχέση με την ταχύτητα πλοήγησης. Φυσικά πρέπει και οι 2 να έχουν ίδια ονομαστική ταχύτητα, διαφορετικά η επικοινωνία γίνεται σε αυτή που έχει την μικρότερη. Πρόσεξε όμως, αναφέρω ονομαστική ταχύτητα, καθώς η πραγματική εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και συνήθως είναι στο 1/3 την ονομαστικής. Σαν παράδειγμα ακραίο είναι οι ταχύτητες των οχημάτων. Μπορεί το δικό σου να πιάνει τα 250 χλμ/ώρα, αλλά μόνο αν το επιτρέπει η κατάσταση του δρόμου και ο ΚΟΚ. Αν κινηθείς σε δρόμο με πολλές στροφές ή σε χωματόδρομο, δεν μπορείς να τα πιάσεις ποτέ. Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Δηλαδή είτε πάρω ένα 300 είτε ένα 600 είναι το ίδιο πράγμα.Μόνο λεφτά θα χάσω και δεν θα κερδίσω τίποτα. Να σε ρωτήσω επίσης.Αυτό είναι καλό; Μήπως έχεις ακούσει κάτι; ASUS USB-N14 WIRELESS-N300 USB ADAPTER http://www.e-shop.gr/asus-usb-n14-wireless-n300-usb-adapter-p-PER.617278?utm_campaign=newsletter160915&utm_medium=email&utm_source=newsletter-all&utm_term=8-wireless&utm_content=8.5-asus+usb+n14+wireless+n300+usb+adapter
Haldol Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Η ταχύτητα πάει ανάλογα με τις απαιτήσεις σου. Εάν μόνο σερφάρεις ή/και κατεβάζεις πάρε το πιο φτηνό. Ακόμα και μία αρχαιολογία των ~150 Mbit/s δε θα σε ενοχλήσει, μιας και η πραγμαρική του ταχύτητα θα υπερκαλύπτει ακόμα και μία τερματισμένη VDSL σύνδεσηκαι δε θα δημιουργείται bottleneck. Εάν όμως κάνεις κάτι που χρειάζεται ταχύτητα, π.χ. streamάρεις 1080p ταινίες από τον υπολογιστή στην τηλεόραση ασύρματα, θα χρειαστείς κάτι καλύτερο (και ακριβότερο).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα