Προς το περιεχόμενο

Προσπάθειες OC

HEL_Fly4ever

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα και καλή βδομάδα παιδιά,

μισά αποτελέσματα προς το παρόν,όλο το Σ/Κ είμουν εκτός pc και δεν έκανα τίποτα απολύτως.Πρωί-πρωί με το που άνοιξα μπήκα BIOS,έβαλα 4.2 για τον επεξεργαστή και σιγά-σιγά ανέβαζα το ρεύμα του μέχρι να μπορέσει να σηκώσει τουλάχιστον (αρχικά) τα windows και βλέπουμε από κεί κι έπειτα.Στα 4.2 και στο ίδιο ρεύμα (1.115vCore) δε γινόταν τίποτε απολύτως,ούτε στο επίπεδο του password στα Windows δεν έφτανε.Στα 1.135 τελικά έφτασε στο OS αλλά σχεδόν αμέσως με το που ξεκίνησαν να τρέχουν στο background τα διάφορα προγράμματα κράσαρε με BSOD 124.BIOS ξανά και το πήγα κατευθείαν στα 1.148vCore κι όλα ο.κ. προς το παρόν σε επίπεδο απλής καθημερινής εργασίας,serfing και κάποια απλά από άποψη χρήσης cpu προγράμματα.Αργότερα θα τρέξω τα stress tests να δούμε τι παίζει σε αυτά τα επίπεδα και θ'ανεβάσω τ'αποτελέσματα εδώ.Για να δούμε...!!!Κι εδώ βρίσκεται κι η απάντηση στο φίλο που ρωτάει "HT disabled?". Η διαφορά από προηγούμενες μετρήσεις με HT enabled - τουλάχιστον σε αυτή τη συχνότητα 4.1GHz - είναι ακριβώς 0.010vCore λιγότερη απαίτηση.Είμαι σίγουρος ότι αυτή η διαφορά θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο σε ψηλότερες συχνότητες,περιμένω να φτάσει μέχρι και 0.015 - 0.018 λιγότερη απαίτηση vCore και φυσικά χαμηλότερες θερμοκρασίες στη δεδομένη συχνότητα για το ίδιο load.Εκτός αυτού τα παιχνίδια που χρησιμοποιώ (FSX και IL-2 Sturmovik Cliffs of Dover) δεν χρειάζονται το HT και επίσης και κανένα απ'τα προγράμματα που χρησιμοποιώ το χρειάζονται οπότε γιατί να μην εκμεταλευτώ τις διαφορές?

Αν υπάρχει φυσικά διαφορετική άποψη πολύ ευχαρίστως να την ακούσω,δεν είμαι oc guru κι αυτά που λέω εδώ τά'χω διαβάσει/ακούσει από άλλους που γνωρίζουν περισσότερα από εμένα!

Αυτό με τα stages το ήξερα,ενοείται πως μόλις σταθεροποιηθώ κάπου θα τα ξαναενεργοποιήσω,το ίδιο είναι και στους Intel.Αυτό είναι μόνο για τις δοκιμές και τα διάφορα stress tests.

Νίκος. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν κάνει διαχείριση το παιχνίδι, αλλά το λειτουργικό.

Αν είναι έτσι πούλα τον και πάρε 100 ευρώ και έναν 4690Κ.

Αν είναι έτσι πούλα τον και πάρε 100 ευρώ και έναν 4690Κ.

...Να πω ότι δεν το σκέφτηκα (πολλές φορές) θά'λεγα ψέμματα!Αλλά και πάλι πως θα μπορούσα νά'μαι σίγουρος ότι ο 4690K θά'ναι πραγματικά καλύτερος απ'αυτόν που έχω?Ο.κ. εντάξει στα χαρτιά και στα χαρακτηριστικά τους όπως είναι δημοσιευμένα έχουνε μιά διαφορά της τάξης του 10%+ περίπου με ταχύτερο τον 4690K.Κι έπειτα,κρίνοντας από τις θερμοκρασίες μου που βλέπω σε full load για τις δεδομένες τάσεις vCore έχω έναν από τους "καλούς" ως προς το θέμα "IHS thermal connection".Επειδή δεν ξέρω αν και κατά πόσο η Intel έκανε κάποια στιγμή το ίδιο και στους 4690K, δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο θ'άξιζε να πάω σε μιά τέτοια λύση δεδομένου φυσικά και του ποσού των 200+ euro που θα πρέπει να πληρώσω για την απόκτησή του.Δε λέει να δόσω πάνω από ένα 200άρι και να βρεθώ να πολεμώ να τον τρέξω stable στα 4.6 άντε το πολύ 4.7GHz λόγω περιορισμών στις θερμοκρασίες ή οτιδήποτε άλλο...Νά'χα κάποιας μορφής "εγγύηση" ότι θα μπορούσε άνετα να χτυπήσει (λέμε τώρα) 5.0GHz με θερμοκρασίες που μπορώ ν'ανταπεξέλθω με το υπάρχον σύστημα ψύξης μου...ειλικρινά θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά.

...Δεν έχω διαβάσει σχετικά με τον 4690K πάντως...τί μπορεί να κάνει?Ρεύματα/ταχύτητες/θερμοκρασίες (on air)? 

Εχεις ανοιξει θεμα αλλα να χαμε να.....

Ζητας να εχεις 4700 σχετικα ευκολα απο επεξεργαστη στα 3500.

Και αν γινεται να αγορασεις καποιον που να εχει και τα 5000 σχετικα σιγουρα.

Σε αυτο που ρωτας υπαρχει λυση στην Αμερικη και λεγεται Silicon Lottery πουλαει τεσταρισμενος με αναλογο κοστος και Γερμανια Kaseking.

Π.χ 6700Κ στα 4.8 λεμε 700 δολαρια 4.9 μπορει και 850+. Δεν σε κοβω να τα δινεις.

Λες για Prime και και και αν θα κολησει...που στο παιχνιδι....κανε restart.

Και το εγεινε. Μπορει να μην κολησει ποτε και να κολησει στο παιχνιδι.

Οσο για το overclocking τα καλα τσιπ αν σου κατσουν ειναι θεμα τυχης, το πως κοπηκε απο το εργοστσιο ειναι Lotto....μονο αν παρεις τεσταρησμενο.

Παντως απο 4770κ σε ι5 εισαι λαθος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...