Προς το περιεχόμενο

Προσπάθειες OC

HEL_Fly4ever

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας παιδιά,

προσπαθώ εδώ και κάμποσο καιρό να υπερχρονήσω το σύστημά μου (λεπτομέρειες φαίνονται στην "υπογραφή" κάτω).Για την ακρίβεια, προτού ξεκινήσουν τα προβλήματα έτρεχε άψογα στα 4.5GHz (το OC το είχε κάνει ένας φίλος που ήταν γνώστης/επαγγελματίας του χώρου).Η προσπάθειά μου κάποια στιγμή ν'ανέβω μόνος μου ακόμη ψηλότερα έχοντας διάβασει άπειρα άρθρα στο net και δει αμέτρητα video σχετικά (4.6GHz - τουλάχιστον αρχικά) στέφθηκε με παταγώδη αποτυχία κι επειδή δε θυμόμουν τι είχα αλλάξει και τι όχι επέλεξα "Load optimized defaults" (μέγα σφάλμα στην περίπτωσή μου!) στο BIOS δίχως να έχω σώσει σε profile το επιτυχημένο προηγούμενο 4.5GHz oc μου.Αυτό φυσικά άλλαξε τα πάντα στο σύστημά μου, κάτι που δεν το περίμενα καθόλου.Από'κεί κι έπειτα αρχίσαν τα προβλήματα καθώς ο φίλος που μου'χει στήσει το pc να τρέχει στα 4.5GHz έχει φύγει μόνιμα από Ελλάδα σαν τόσους και τόσους στον τομέα αυτό σε αναζήτηση καλύτερης τύχης στο εξωτερικό.

Ξέρω κάποια πράγματα σχετικά αλλά δεν μπορώ να πω πως είμαι και ειδικός.Θα τό'λεγα καλύτερα πως έχω περιορισμένες γνώσεις κι εμπειρία ως προς έναν ειδικό αλλά πολύ ανώτερη από εκείνη ενός απλού καθημερινού χρήστη.Γνωρίζω αρκετά καλά/σωστά τι κάνει η κάθε μία ρύθμιση και τι αλλάζει αλλά έχω σχεδόν μαύρα μεσάνυχτα ως προς τη σχέση που συνδέει όλες αυτές τις ρυθμίσεις μαζί στο BIOS καθώς έχω καταλάβει πως όλες οι ρυθμίσεις που αφορούν στο OC (ρολόγια,ρεύματα,μνήμες κλπ) συνδέονται αλληλένδετα μεταξύ τους.

Οπως θα φαντάζεστε έχω αμέτρητες απορίες κι αν και πολύ θα τό'θελα ν'αρχίσω να τις αραδιάζω τώρα εδώ,δεν το κάνω επειδή θα καταντήσω κουραστικός τελικά.Ένα-ένα με τη σειρά τους,άντε το πολύ δυό-δυό,με την άδειά σας!

Πού βρίσκομαι αυτή τη στιγμή και τα αποτελέσματα χαμηλότερων OC μου:

Στα 4.5GHz εδώ και μερικές μέρες "τρέχω" σταθερά δίχως προβλήματα τα games μου (CPU dependent simulators).Επίσης τρέχω με επιτυχία για όση ώρα κι αν προσπάθησα τα stress tests της XTU (Intel Extreme Tuning Utility) και στο benchmark της το σκορ μου είναι 1143 (αναρτημένο και στο HWBOT).

Η μέγιστη θερμοκρασία της CPU "Package Temperature" είναι 64 βαθμοί με ambient 26.Η μέση θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 58 στη μισή ώρα του τεστ.Το ρεύμα που του δίνω είναι 1.274V στα cores και 2.050V VCCIN (ή VRIN αν προτιμάτε). Και όχι,δεν έχω κάνει delid τον επεξεργαστή μου,φαίνεται πως είμουν τυχερός στο θέμα της απαράδεκτης θερμοαπαγωγικής πάστας που χρησιμοποίησε η Intel στις περισσότερες CPU του είδους!!!Ξέρω ότι η ψύκτρα μου είναι αν όχι η καλύτερη τουλάχιστον από τις πλέον ικανές CPU αερο-ψύκτρες αλλά και πάλι οι θερμοκρασίες μου σε 100% load είναι συνηθισμένες μόνον σε ακριβά liquid coolers σηστήματα και πάλι με delid κάποιες φορές!

Παρ'όλ'αυτά,το prime95 δεν μπορώ να το τρέξω πάνω από μισό με ένα λεπτό.Εκεί επάνω το σύστημα παγώνει και μόνον με hard restart επανέρχεται.Και δεν καταλαβαίνω το λόγο.Αφού στο XTU stress test πάλι 100% δουλεύει ο επεξεργαστής,γιατί στο prime95 συμβαίνει αυτό, δεν μπορώ να το καταλάβω.

Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις μου στο BIOS για αυτό το setup στις φωτο που παραθέτω εδώ.

Είμαι σίγουρος ότι κάτι κάνω λάθος αλλά δεν ξέρω τί ακριβώς.Θα εκτιμούσα αφάνταστα πολύ την οποιαδήποτε βοήθεια,παιδιά έχω κυριολεκτικά πελαγώσει και φυσικά βαλτώσει κάπου εδώ!Με τόσο χαμηλές τάσεις και θερμοκρασίες στα 4.5 θα'πρεπε κανονικά να περιμένουμε να φτάσω τουλάχιστον 4.6-4.7GHz stable με μιά λογική αύξηση 0.045V/100Hz (το έχω μετρήσει ανεβαίνοντας "σκαλί-σκαλί" από τα 4.1GHz) έστω κι αν δεν σκοπεύω να το κρατήσω για 24/7 λειτουργία στα 4.7,δεν θά'πρεπε?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια,και σίγουρα για την υπομονή σας και το ενδιαφέρον σας.

Νίκος.

post-413105-0-39649300-1475056946_thumb.jpg

post-413105-0-95020100-1475056965_thumb.jpg

post-413105-0-82817300-1475057021_thumb.jpg

post-413105-0-74461200-1475057042_thumb.jpg

post-413105-0-05296700-1475057077_thumb.jpg

post-413105-0-91698500-1475057092_thumb.jpg

post-413105-0-23539000-1475057114_thumb.jpg

post-413105-0-16226500-1475057135_thumb.jpg

post-413105-0-91216100-1475057148_thumb.jpg

post-413105-0-76935900-1475057163_thumb.jpg

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξερω απο intel oc αλλα εισαι σιγουρος οτι το προβλημα δεν προερχεται απο την μητρικη? Επισης βρες ποιο ειναι το καταλληλο τεστ στο prime για τους intel, μπορει να ειναι το blend μπορει ομως να ειναι και το small.

Τελος αυτο που θα σου πω θα φανει ανορθοδοξο αλλα, η καταπονηση που υφισταται ο επεξεργαστης σε stress test οπως το prime ειναι αδυνατο να υπαρξει στην καθημερινη χρηση, αφου λες οτι στα παιχνιδια δεν δημιουργει προβλημα τοτε αστο οπως ειναι, αν δημιουργηθει θεμα κατεβασε μια σκαλα τη συχνοτητα. Επισης καποιες εκδοσεις του prime δεν συνιστανται, ψαξε ποια εκδοση ειναι '' καλη'' ας το πουμε. Ισως να δοκιμασεις το occt το οποιο ειναι ακομα ποιο σκληρο απο το prime. Αν εκει δεν εχεις προβλημα τοτε δεν χρειαζεται να ανησυχεις.

Πρώτ'απ'όλα ευχαριστώ για την απάντηση!

Σχετικά με τη μητρική,δεν πείραξα κάτι εκεί...εννοείς να χάλασε από μόνη της?Το μόνο ας πούμε παράξενο που παρατήρησα τον τελευταίο καιρό, αλλά σίγουρα πολύ αργότερα από τότε που ξεκίνησαν τα θέματα,είναι πως όταν πατάω το κουμπί του pc για να ξεκινήσω το μηχάνημα ανάβει για ένα δευτερόλεπτο,έπειτα σβήνει κι έπειτα ανάβει πάλι κανονικά από μόνο του.Είναι πολύ εμφανές γιατί την ώρα που bootάρει ξεκινάνε ν'ακούγονται όλα τα fan,ανάβουν τα led μέσα στο κουτί κι όλα τα σχετικά.Η αλληλουχία είναι δηλαδή:

Πατάω κουμπί-ανάβει-σβήνει-ανάβει κι από κεί κι έπειτα όλα είναι ο.κ. (εκτός φυσικά από ο΄σα περιγράφω στο αρχικό μου post!)

Δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει αυτό αλλά τώρα τελευταία μου παρουσιάστηκε!

Επειδη κι εγω gigafail εχω,εχμ σορυ,gigabyte ηθελα να πω,αυτο ειναι το φυσιολογικο των gigabyte μητρικων οταν σβηνεις το turbo.Ανοιγουν με τις κανονικες ρυθμισεις,σβηνουν και ξανανοιγουν με τις oc ρυθμισεις.Και σε μενα το ιδιο κανει,δεν χρειαζεται να σε ανησυχει.Το ξερω οτι ειναι σπαστικο αλλα δεν τρεχει τιποτα.Δοκιμασε το occt οπως σου ειπα παραπανω.Διαβασε λιγο πως το χρησιμοποιουμε,δεν θυμαμαι να σου πω γιατι εχω κανενα χρονο που κλοκαρα.Επειδη ειμαι απο κινητο και δεν βλεπω τις φωτο,αν εχεις κανει overclock στις ram γυρισε τις στο default τους μηπως και προερχεται απο εκει το προβλημα.

...BTW έξυπνο το "gigafail" χαχαχα αν κι ευτυχώς για μένα (ακόμα?) δεν ισχύει κάτι τέτοιο,το αντίθετο θά'λεγα!Mobo αλλά ειδικά η GPU που είναι δικά τους είμαι περισσότερο κι από ευχαριστημένος.

Στις μνήμες που ρωτάς τις τρέχω στο XMP profile τους που είναι στα 2400 με timings 10-12-12-31 με Command Rate 1T και το ρεύμα τους στο default για το συγκεκριμένο XMP profile 1.65V.Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι και τα 2 XMP profile που υποστηρίζονται από τη ram μου είναι ακριβώς τα ίδια στα 2400 με ακριβώς τα ίδια timings με μόνη διαφορά το διαφορετικό command rate,στο ένα profile είναι 1Τ και στο άλλο 2Τ.και φυσικά υπάρχουν και τα 2 JEDEC #5 και JEDEC #6 με 761MHz (χ2=1522) και 800MHz (x2=1600) αντίστοιχα.

Γνωρίζω ότι οτιδήποτε πάνω από τα 2 JEDEC θεωρείται oc για τις κατασκευάστριες εταιρείες αλλά θεωρείται σαν oc και για τις ρυθμίσεις?Δηλαδή στην περίπτωσή μου (G.SKILL F3-2400C10D-8GTX) πιο είναι το default τους?Με άλλα λόγια τα settings των XMP profiles θεωρούνται oc ή defaults?

Το gigafail το ''εκλεψα'' απο αλλο χρηστη, και οι δυο ειμαστε απολυτως απογοητευμενοι απο την gigabyte σε 990fxa πλατφορμα.

Στην τεταρτη φωτο δειχνει ενα 1600 mhz στις μνημες... Σε αυτα που με ρωτας δεν ξερω να σου απαντησω, κι εγω δεν ειμαι κανενας oc guru  :-) . Αν και εδω ( http://www.gskill.com/en/finder?cat=31&prop_3=2400MHz&prop_4=0&series=614&prop_2=8GB+%284GBx2%29 ) δεν φαινεται να ειναι oc. Ασε τα xmp profiles και βαλε τις στο auto/default, πως το λενε τελος παντων, για να δεις αν το προβλημα προερχεται απο τις ρυθμισεις του επεξεργαστη/μητρικης η απο τις ram.

Δεν ξερω τι να υποψιαστω. Βαλε το occt και δες αν το αντεχει κανενα 5λεπτο-10λεπτο. Αν δεν παγωσει ενδεχεται να ειναι η version του prime υποπτη, οποτε κατεβασε καμια πιο παλια. Εγω εχω δυο, την τελευταια και μια πιο παλια γιατι καπου ειχα διαβασει οτι κατι τρεχει με τους amd επεξεργαστες στις τελευταιες εκδοσεις.

P.S.: Τις θερμοκρασιες με ποιο προγραμμα τις βλεπεις? Τα hwmonitor και hwinfo ειναι καλα.

Κρίμα για τις mobo και τη δική σου και του φίλου που λες...Να μην πω μεγάλη κουβέντα και το γκαντεμιάσω αλλά από τη δική μου είμαι αντίθετα πολύ ευχαριστημένος...φτου-φτου-φτου...!!!

Τα 1600MHz που δείχνει η 4η φωτο είναι σύμφωνα με το manual της mobo μου η ανώτερη default (εκτός XMP profile) ταχύτητα της ram.Σύμφωνα με τις 2 φωτό που παραθέτω τώρα από το CPU-Z το JEDEC # 6 λέει 800MHz (άρα χ2=1600) είναι η ταχύτερη default ταχύτητα της ram μου.Στο κουτάκι δίπλα στο 1600 που βλέπεις στις αρχικές φωτο λέει 2400 και είναι το τρέχον.Το 1600 είναι το αρχικό και στο κουτάκι (selectable) λέει το τρέχον setting που έχουμε θέσει ανάλογα με τον memory multiplier.Οι ram μου είναι εντελώς καινούργιες,ούτε 15 μέρες δεν τις έχω,αντικατέστησα 2 modules της Kingston HyperX Predator γιατί τα φτήσανε και το memtest86 τις απέριπτε παταγωδώς.

Τώρα σχετικά με τον ενσωματωμένο πλέον memory controller στον επεξεργαστή δεν είμαι σίγουρος τι μπορεί να παίζει και αν σκεφτόμουν ανάμεσα σε αυτό και στη διαχείριση της ram από την ίδια τη μητρική θα έριχνα περισσότερο βάρος ευθύνης για τυχόν παρόμοια θέματα στον memory controller.Εξ'άλλου παραμένει και το γεγονός ότι όσο ταχύτερα χρονίζουμε τον επεξεργαστή τόσο του δυσκολεύουμε το έργο να κρατήσει ψηλό χρονισμό και στον memory controller του.Οπότε σε τέτοιες περιπτώσεις απ΄όσο ξέρω τουλάχιστον ή κατεβάζουμε το γκάζι της CPU λιγάκι (όσο βασικά χρειάζεται) για να κρατήσουμε τη ram στα ψηλά της ή κατεβάζουμε τις ram λιγάκι (και πάλι όσο χρειάζεται) για να βοηθήσουμε να παραμείνει ψηλά το κεντρικό ρολόι του επεξεργαστή.Απλά δεν ξέρω - κι εδώ είναι ακριβώς που ένας κανονικός oc guru θα βοηθούσε αφάνταστα πολύ - αν μέσω κάποιον ρυθμίσεων στον τομέα αυτό διορθώνονται παρόμοια θέματα.Π.χ. κατεβάζω το χρονισμό της ram στα default 1600 όπως πολύ σωστά προτείνεις κι όλα πάνε ρολόι στο όποιο stress test.Τι θα συμπέραινε κανείς και με πόση βεβαιότητα?Οτι όντως φταίει ο memory controller?Κι αν το θέμα έχει να κάνει με λανθασμένες επιλογές στη συχνότητα του Ring (CPU Cash Ratio ή απλά Uncore frequency) σε σχέση με την τάση vRING (CPU Ring Voltage) που του δίνω?

Οσο για τις θερμοκρασίες τις βλέπω από 3 προγράμματα:HWMonitor,Intel Xtreme Tuning Utility (XTU) και Open Hardware Monitor.Και τα 3 μου δείχνουν ακριβώς τα ίδια στην οποιαδήποτε μονάδα χρόνου απλά επειδή το HWMonitor έχει πολύ πιο γρήγορη εναλλαγή πληροφοριών (νομίζω 0.5 sec) κάποιες φορές απέχει το πολύ 1 βαθμό από τα άλλα 2.Σ'όλα τα υπόλοιπα όπως ρεύματα,Watt κλπ είναι ακριβώς τα ίδια σε όλα.

post-413105-0-15975700-1475146479_thumb.jpg

post-413105-0-24031400-1475146490_thumb.jpg

O.k.! Θα το κατεβάσω και θα το τρέξω.BTW κατέβασα τις ram στα 1600 default και το prime95 κράσαρε σχεδον ταυτόχρονα με το που πάτησα το κουμπί να ξεκινήσει το test.Αρα δεν το βλέπω νά'ναι από τον χρονισμό της ram στα 2400 καθώς τώρα κανονικά θά'πρεπε ο memory controller του επεξεργαστή να τρέξει πολύ πιο άνετα.

Κατεβάζω το occt λοιπόν,δοκιμάζω και τα λέμε...Παραμένω στο μεταξύ στα 1600 στις μνήμες.Α ξέχασα ν'αναφέρω αν και φαίνεται κι απ'τις αρχικές φωτο ότι με HT disable στον επεξεργαστή είχα σημαντικά καλύτερα αποτελέσματα αλλά πάλι τα βασικά θέματα δεν εξαφανίστηκαν ολοσχερώς.Ενδεικτικά, κατάφερα να περάσω για 25 λεπτά (δεν κράσαρε απλά το σταμάτησα εγώ) το XTU stress test στα 4.5GHz με vCore κατά 0.015V χαμηλότερα!

• Like 1

...δυστυχώς ούτε το OCCT άντεξε,κράσαρε από το πρώτο μισόλεπτο - ίσως και πολύ λιγότερο - ακριβώς όπως και το prime95, και με BSOD αυτή τη φορά και error 124.Τι στα κομμάτια γίνεται δεν μπορώ να καταλάβω...!

Σα να μου φαίνεται πως θα κάνω ένα βασικό BIOS profile με όλα γυρισμένα στα default και θ'αρχίσω από εκεί να δούμε τι θα κάνει... Φτου-ξανά-μανά απ'την αρχή και πάλι δηλαδή.Ολα στο default/auto λοιπόν και ξεκινάω από 41 το clock multiplier με vCore στο 1.10V αρχικά και βλέπουμε από εκεί.

Αρα το oc ειναι αποτυχημενο. Ξεκινα απο την αρχη. Δεν υπαρχει αλλος τροπος. Κανε restore defaults, κανε ενα stress στο prime, δες τα ρευματα και απο εκει σαν βαση ξεκινα να ανεβαζεις/κατεβαζεις κτλ. Εγω ειδα το default ρευμα, επειδη ηξερα οτι η Amd ζηταει περισσοτερο μεσω της μητρικης για λογους σταθεροτητας αρχισα να κατεβαζω ενω ημουν  στα 4.0 μεχρι να αποτυχει. Μετα ανεβασα ενα βημα το ρευμα και ενα βημα τη συχνοτητα δηλαδη στα 4.1. Περασε τα τεστ του prime οποτε πηγα στα 4,2. Δεν περασε? Ανεβασα ενα βημα το ρευμα κ.ο.κ. Για τις υπολοιπες ρυθμισεις σε intel δεν γνωριζω, θελει διαβασμα/ψαξιμο. Δες και μεχρι που ειναι το safe voltage και η safe θερμοκρασιες. Η λογικη πισω απο το oc αυτη ειναι. Τωρα αλλοι βαζουν ψηλα το ρευμα και την συχνοτητα και μετα αρχιζουν να κατεβαζουν, αυτο ομως ειναι πιο συγκεχυμενο και θελει περισσοτερη εμπειρια, εγω δεν το κανω παντως.

Εχεις απόλυτο δίκιο,δεν υπάρχει άλλος τρόπος,δυστυχώς!Αρχίζουμε από χαμηλά και βλέπουμε που θα φτάσουμε μέσα στα όρια πάντα. Safe voltage για VCCIN ο συγκεκριμένος πάει στα 2.4v,για vCore 1.4 αλλά για καθημερινή λειρουργία ό,τι βάλεις πάνω από 1.3 αφαιρεί απ'τη διάρκεια ζωής του.Για ένα benchmark ας πούμε μπορείς να το φτάσεις και 1.4 με αεροψύκτρα (πολύ καλή έως κορυφαία) αλλά μετά το ξαναγυρνάς κοντά στο 1.3 ή δυνατόν και κάτω απ'αυτό κι ό,τι σου δώσει στα επίπεδα αυτά.Θερμοκρασίες καλό είναι να μην ξεπερνούν τους 75-80 σε full load αλλά δεν πάει να πει ότι αν πιάσει στη διάρκεια του test τους 88-95 τό'καψες...Απόλυτο default όριο από την ίδια την Intel είναι οι 100 αλλά έχει κόφτη εκεί και μόλις τους πιάσει έρχεται το thermal throttling οπότε δεν κινδυνεύεις.

Οσο για το vRing,το ρεύμα της uncore ή Cashe δηλαδή,το όριο για αερόψυξη είναι το 1.35V.

Θα ενημερώσω με τα αποτελέσματα των δοκιμών μόλις έχω στα χέρια μου κάτι χειροπιαστό και ξεκάθαρο.

...Καλημέρα,

αν και δεν έχω χρόνο για test και πειραματισμούς ειδικά σήμερα σαν τελευταία μέρα του μήνα και της βδομάδας,δεν μπόρεσα ν'αντισταθώ στον πειρασμό και ξέκλεψα λίγο χρόνο για ένα (μέχρι στιγμής) τεστάκι.Και με την ευκαιρία ξεκαθάρισα και μιά απορία που είχα σχετικά με τα διάφορα stress tests που κυκλοφορούν.Κατέβασα ένα που λέγεται Intel Burn Test και τό'τρεξα με επιτυχία σε αυτές τις ρυθμίσεις.Τα αποτελέσματα ήταν αυτά:

Μέγιστη θερμοκρασία 63 βαθμοί,μέση θερμοκρασία 56 με ambient 27 και memory usage 5.9Gbytes περίπου από τα 6.8 που υπήρχαν ελεύθερα προτού ξεκινήσει το test(μου άφηνε ελεύθερα κατά τη διάρκεια του test γύρω στα 900Mb).Τα settings μου όπως και χθες βράδυ: CPU @ 4.1GHz vCore 1.1150v με HT disable, και επίσης disable CPU Enhanced Halt (C1E), C3 & C6 & C7 States support καθώς επίσης και CPU EIST Function.Όσο για τη ram όλα στα defaults στα 1600MHz με το ρευματάκι της στα 1.50V.

Αρα το κάθε stress test κάνει τον επεξεργαστή να συμπεριφέρεται διαφορετικά επομένως τον ζορίζει και διαφορετικά άσχετα αν το καντράν λέει 100% utilization και στη μιά και στην άλλη περίπτωση,γι'αυτό και οι διαφορετικές θερμοκρασίες ανάλογα το test.XTU stress test μέγιστη θερμοκρασία: 28 βαθμοί over ambient (delta temperature,έτσι λε λέγεται?) Intel Burn test μέγιστη θερμοκρασία: 36 βαθμοί over ambient. Δεν τό'ξερα αυτό...

Θα επανέλθω με περισσότερα αποτελέσματα στο αμέσως επόμενο "σκαλοπάτι" 4.2GHz, στόχος τα 1.155 vCore καθώς από προηγούμενες δοκιμές μέτρησα μιά διαφορά 0.040 με 0.045 Volts για κάθε 100Mhz επιπλέον στον επεξεργαστή κι αυτά με το HT enabled.Τώρα που είναι κλειστό ίσως και νά'ναι λιγάκι χαμηλότερη η απαίτηση...για να δούμε...!

Νίκος.

• Like 1

Η αποψη μου ειναι πρωτα να ανεβεις στα 4,2 με το ιδιο ρευμα γιατι μπορει και να τα καταφερει ο επεξεργαστης και, αν αποτυχει, τοτε ανεβασε ενα βημα και το ρευμα.

Επισης οι ρυθμισεις που επιτρεπουν στον επεξεργαστη να ριξει τα ρολογια σε idle και τις εχεις disable (δεν ξερω ποιες ειναι σε intel, σε μενα π.χ. μια τετοια ρυθμιση ειναι το cool and quiet) πρεπει, αφου τελειωσεις τις δοκιμες βεβαια, να επανελθουν σε enabled γιατι αλλιως θα εισαι π.χ. στον browser και ο επεξεργαστης θα κραταει τα ρολογια στα τερματα χωρις λογο. 

Επειδη ομως δεν εχω intel επεξεργαστη αυτο ειναι απλα μια λογικη σκεψη, ισως και να μην ισχυει αν και δυσκολο.

To Intel Burn Test ειναι αξιοπιστο και αρκετα σκληρο stress test.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...