Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Σε δίκτιο 23 υπολογιστών υπάρχει ο σέρβερ με αυτήν τη μητρική  http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4145#ov. θέλω να τον κάνω αναβάθμιση γιατί είναι 4-5 χρονών εργαλείο, σκληροί και τροφοδοτικό είναι καινούρια.

Με μολις γκούγλαρα το μοντέλο είδα οτι μπορώ να βάλω πάνω i3 επεξεργαστή.

Αξίζει να κρατήσω την ίδια μητρική και απλά να βάλω επεξεργαστή και εξτρα ράμ μόνο?

έχει windows server 2003 θα αλλαχτούν και αυτά

Δημοσ.

Το καλύτερο είναι να αγοραστεί και να στηθεί από την αρχή νέο μηχάνημα αφού θα αλλάξεις και λειτουργικό έτσι ώστε να μπορέσεις να κάνεις άνετα δοκιμές -ρυθμίσεις.
Πότε δεν ξέρεις τι μπορεί να σου βγεί σαν πρόβλημα ειδικά στην περίπτωση που τρέχει και κάποιο λογισμικό στον server

Δημοσ.

Θέλω επήσης και να πετυχω μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων και αρχείων.

η μητρική λέει υποστηρίζει (10/100/1000 Mbit) οποια κοιτάω σάν αντικατάσταση γράφει της ίδιες ταχύτητες.

Και μια ερώτηση ακόμα..

κοιτάω μια απλή μητρική και την βάζω επάνω η εχουν κάτι συγκεκριμένο οι μητρικές για σέρβρ?

Αρκει να έχει αρκετές sata για τους σκληρούς?

Δημοσ.

Θέλω επήσης και να πετυχω μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων και αρχείων.

η μητρική λέει υποστηρίζει (10/100/1000 Mbit) οποια κοιτάω σάν αντικατάσταση γράφει της ίδιες ταχύτητες.

Και μια ερώτηση ακόμα..

κοιτάω μια απλή μητρική και την βάζω επάνω η εχουν κάτι συγκεκριμένο οι μητρικές για σέρβρ?

Αν θες μεγαλύτερες ταχύτητες μπορείς να βάλεις 2 κάρτες δικτύου 1000αρες και να τις κανεις bonding. Εννοείται βέβαια ότι υπάρχει και αντίστοιχων δυνατοτητων switch

Οσον αφορά την μητρική αυτό που έχεις στην ουσία δεν είναι κανονικός server (από την άποψη του hardware) οπότε δεν παίζει και ιδιαίτερο ρόλο η μητρική.

Λόγω dual bios θα πήγαινα σε gigabyte

Τέλος μια που απο οτι κατάλαβα μιλάμε για fileserver φαντάζομαι ότι υπάρχει και λύση για Backup σε εξωτερικό μέσο πχ σε εξωτερικό δίσκο.

Δημοσ.

Και μια ερώτηση ακόμα..

άκυρο

Καλησπέρα.

Σε δίκτιο 23 υπολογιστών υπάρχει ο σέρβερ με αυτήν τη μητρική  http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4145#ov. θέλω να τον κάνω αναβάθμιση γιατί είναι 4-5 χρονών εργαλείο, σκληροί και τροφοδοτικό είναι καινούρια.

Με μολις γκούγλαρα το μοντέλο είδα οτι μπορώ να βάλω πάνω i3 επεξεργαστή.

Αξίζει να κρατήσω την ίδια μητρική και απλά να βάλω επεξεργαστή και εξτρα ράμ μόνο?

έχει windows server 2003 θα αλλαχτούν και αυτά

Όταν λες θα αλλαχτούν και αυτά δηλ.?

Δημοσ.

Καληπέρα και ευχαριστώ για της απαντήσεις σας.

Θα αλλαχτούν και τα windows θα μπεί καινούριο λειτουργικό ποιο πρόσφατο αυτο εννοώ.
Εχω 1 swich με της ταχύτητες που ανέφερα, θα κερδισω κάτι αν βάλω 2 κάρτες δικτίου και κρατήσω το ίδιο swich?Η αν πάρω ακόμα ενα swich πχ και βάλω μισά μισά τα pc?

Αυτό με τον εξωτερικό δέν το πολυκατάλαβα..

μέσα στον σέρβερ ολοι οι δίσκοι ειναι διπλοι.αν πάθει κάτι ο ένας υπάρχει ο άλος κάπος έτσι.

Δυστηχός δέν έχω πολές λεπτομέριες για αυτα γιατί μιλάμε για σέρβερ στον οποίο δέν έχω πρόσβαση στο λειτουργικό του γιατί συνεργάζομαι με μία εταιρία ''suport'' να το πώ να το καταλάβετε και οτι χρειαστεί το κάνουν αυτοι εκτός απο θέμα hardwer που τα κάνω εγώ.. αν πχ χαλάσει κάποιος σκληρός να τον αλλάξω κτλ κτλ.

Απλά βλέπω οτι τρώει κολλήματα τώρα τελευταια συχνά, και γενικά οι υπόλοιποι υπολογιστές αργούν να εποικινωνήσουν με τον σερβερ οποτε αυτο χρειαστεί, και ετσι μπήκα στη διαδικασία να τον κάνω μια αναβάθμηση.

δέν ξέρω κάν τι επεξεργαστή φοράει ραμ κτλ.

Βεβαια μπορώ να μάθω απλά πρίν απο αυτό θα ήθελα να ξέρω περίπου τι πρέπει να πάρω να δώ πόσο κάνουν για να αποφασήσω αν είναι η ώρα τους η άν μπορώ να τα αφήσω για λιγο καιρό ακόμα.

ΜΙλάμε για μικρό μαγαζί δέν μπορώ να διαθέσω τρελά ποσά να στήσω κανα σερβερ κάτσε καλά δέν υπάρχει λόγος άλωστε.

Για αυτο εδώ το σετάκι πχ τι θα λέγατε? θα πρωτεινατε να αλλάξω κάτι? ο σέρβερ εχει σύνολο 6 σκληρούς 2 ζευγάρια απο 2 τέρα και 1 ζευγος απο 1 τέρα.

μητρική

http://www.e-shop.gr/mitriki-gigabyte-h170-hd3-retail-p-PER.527330

ράμ

http://www.e-shop.gr/ram-kingston-kvr24n17s8-4-4gb-ddr4-2400mhz-p-PER.552994

επεξεργαστής

http://www.e-shop.gr/cpu-intel-core-i3-6098p-360ghz-lga1151-box-p-PER.558514

Επεξεργαστή αξίζει να πάρω i5?

Δημοσ.

Λειτουργικό εννοώ αν θα μπει win server 2008 ή απλά win 7/8.1/10. Σε μητρική που έχω Ζ170 έχω κανα 2 θεματακια με drivers σε server 2008. Αποφάσισε πρώτα ποιο λειτουργικό θα βάλεις.

Δημοσ.

και αυτο είναι θέμα του support μου αυτοι θα μου πούν τι θα μπεί, Λογικά θα ξέρουν.Πάντα μου πρωτείνουν κάτι δοκιμασμένο απο άλλα μαγαζια.

Πάντος στα pc έχω windows 7 οχι πος παίζει ρόλο αλλα για κάπου εκει με κόβω.

Ενομεταξύ σήμερα χάλλασε το aircodition κάηκε το κομπρεσέρ κάτι τέτοιο και πρέπει να αλλαχτεί άμεσα οπότε προς τοπαρόν άκυρη η αναβάθμηση του σέρβερ για τον επόμενο μήνα τουλάχιστον..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...