dinko Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Έχω Chromecast και ένα πολύ δυνατό Android tv box (H.295,4k) με custom rom 6.0.1,TWRP recovery, χειριστήριο bt, mame games, kodi , πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που κάποιος θα πάει να αγοράσει τώρα πια chromecast και ουτε καταλαβαίνω τον λόγο που συνεχίζει να το βγάζει η Google, από την στιγμή κιόλας που οι τηλεοράσεις έχουν ήδη αρχίσει και βγαίνουν με Android (χωρίς χρήση TV box) Αν θες έναν λόγο, τον δικό μου πχ, είναι η ευκολία. Παίζει κατ' ευθείαν πάνω στη τηλεόραση χωρίς καλώδια ρεύματα πατέντες. Ένα hdmi και ένα USB θέλει. Το android box πρέπει να μπει κάπου (σε κάποιο τραπεζάκι κλπ), θέλει ρεύμα, καλώδια κλπ. Η δική μου τηλεόραση είναι στο τοίχο και δεν υπάρχει τραπέζι και υποδομή να φιλοξενήσει ένα android box. 1
Daredevil 1994 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Επίσης το Chromecast υποστηρίζει περιορισμένα codecs με μόνη επιλογή το transcoding (πολύ κακό) για τα υπόλοιπα, ενώ σε ένα Android TV Box φορτώνεις VLC/MX Player και παίζεις τα πάντα. Άρα κάνει και για media player.
tetra82 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Το Chromecast και το Android TV ειναι πρακτικά το ιδιο πράγμα. Αλλά η ευκολία του Chromecast το κανει καλύτερο για ανθρώπους που δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να ασχοληθούν. Δεν χρειάζεται setup, updates, ρυθμίσεις, δεν εχει πολλά εικονίδια, καταστηματα κτλ. Είναι μια plug-n-play mirroring συσκευή. Την βάζεις στην τηλεόραση και την ξεχνάς. Με ενα tap στο κινητό σου έχεις εικόνα στην TV. Συμφωνώ πως σε χρήστες τεχνολογικών site ακουγεται παράλογο. Αλλά ισχύει. Δεν ξέρουν ολοι τι ειναι ο MX ή τι ειναι τα codecs. Και στους περισσότερους ειναι και άσχετα καθώς μεσω Chromecast κάνουν κυριως stream το YouTube ή το Netflix οπότε δεν χρειάζεται codecs. Προσωπικά θα αγόραζα το Chromecast. Εχω Smart TV με Tizen οπότε Netflix/youtube κτλ τα εχω εκει. Απλά θα έβαζα και ενα Chromecast ετσι ωστε ανα πασα στιγμή να κάνω stream απο το κινητό 1
zool82 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Ειμαι κατοχος ενος Google Chromecast εδω και 6 μηνες και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος.Παιζει τα παντα και ειναι παντα συνδεμενο με την τηλεοραση.Ετσι βλεπω σειρες και ταινιες και με υποτιτλους.Συν βεβαια οτι συμφωνω οτι δεν εχει καλωδια πραγμα πολυ σημαντικο.Ειναι ευκολο στην χρηση του και το προτεινω με κλειστα ματια
johnnyman Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Eγω που εχω το chromecast 2 χρειαζεται να περνει ρευμα απο μπριζα για να δουλεψει...γιατι? 1
zool82 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Eγω που εχω το chromecast 2 χρειαζεται να περνει ρευμα απο μπριζα για να δουλεψει...γιατι? Και εγω το 2 εχω.Γιατι θελει wifi για να δουλεψει και ειναι καλυτερα ετσι.
mariosCS Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Eγω που εχω το chromecast 2 χρειαζεται να περνει ρευμα απο μπριζα για να δουλεψει...γιατι?Σύμφωνα με το βιβλιαράκι οδηγιών σου, μπορείς να πάρεις ρεύμα από το USB port στην τηλεόραση, αρκεί να μην είναι Service port (αν είναι θα το γράφει από δίπλα) Και εγω το 2 εχω.Γιατι θελει wifi για να δουλεψει και ειναι καλυτερα ετσι.Όχι. Δουλεύει κανονικά από την τηλεόραση το chromecast 2. Έτσι το έχω εγώ και πρόβλημα κανένα. 2
Ravager Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Ωραίο το chromecast και οι κινεζιες άλλα σαν την Smart TV δεν έχει. Μονό η ευκολία της φτάνει. Όλα τα υπόλοιπα είναι για να παιδεύεσαι.
th3ofilos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Ρε παιδια μια ερωτηση γιατι εχω μπερδευτει λιγακι... σημερα αγορασα το chromecast Εγω που εχω κατεβασει το plex στο κινητο, για να παιξω ταινια στο κινητο πρεπει να πληρωσω, αλλα μπορω να την δω δωρεαν κανωντας την stream στο chromecast, ολα καλα ως εδω... Αν θα επερνα android tv box και κατεβαζα την εφαρμογη απο το android store πως θα την εβλεπα στην tv χωρις να πληρωσω συνδρομη??? αφου στην ουσια το android tv box ειναι σαν ενα κινητο με hdmi στην tv... Λεω κατι λαθος??? Η μηπως τα android tv box εχουν και μια λειτουργια σαν του chromcast???? 1
th3ofilos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Επισης κατι που βολευει αρκετα το chromecast ειναι οτι δεν χρειαζετε το κινητο για να streamαρει δλδ το εχω σαν τηλεχειριστηριο και επισης κατι που δεν ξερω αν μπορεις να το κανεις με καποιο αλλο box, το εχω συνδεσει στο hdmi in του ενισχυτη και απο το out του ενισχυτη στην tv, δλδ εχω κλειστη την tv ή την εχω γυρισμενη σε καναλι και ακουω μουσικη απο τον reciever 1
Hatsos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Παιδιά συγνώμη για την άκυρη ερώτηση . Αλλά ποιό είναι το TV box της Xiaomi και που μπορώ να το αγοράσω? Υπάρχει κανένα λινκ ? Θέλω τα φώτα σας . Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Το chromecast νομίζω ότι ζητάει λίγο πολλά σχετικά με αυτά που προσφέρει. Ειδικά μετά απο αυτά που διάβασα στα σχόλια.
kosmega Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Ποια σημερινή smart TV (ειδικά 4k) δεν έχει τη δυνατότητα "streaming" (hand over ουσιαστικά στον ενσωματωμένο player) για youtube και netflix? -όπου βρίσκεται σχεδόν όλο το υλικό 4k. Έχω το chromecast 1 στο υπνοδωμάτιο για μια non smart TV και παίζει μια χαρά youtube και netflix σε 1080 (το netflix δεν παίζει πάνω από SD σε μη εγκεκριμένες συσκευές). Στο σαλόνι η 4k τα έχει όλα επάνω. Δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να προσθέσει το chromecast. Επίσης αν θέλετε να stream-άρετε κανονικά δοκιμάστε το Local Cast για android και μοιράζεστε περιεχόμενο σε οποιοδήποτε DLNA δέκτη.
freegr Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος τουλάχιστον να βλέπουμε περιεχόμενο? Πάντως ακόμα δεν βλέπω μεγάλη διασοσή του στην χώρα μας..
vste Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Υπαρχει και το Miracast με αρκετα μειονεκτιματα και πλεονεκτηματα. Ενα απο τα πλεονεκτηματα ειναι οτι σχεδον ολα τα android TV boxes το υποστηριζουν. Εχω ενα FIre TV Stick και ενα Κινεζικο και τα 2 το εχουν σαν εφαρμογη. Και στα 2 παιζει αξιοπρεπως. Το Miracast με βολευει οταν βγαζω τον projector στο μπαλκονι γιατι βλεπω ταινιες απο Kodi και με ενδιαφερει το Mirror. Αλλα και το Chromecast εχει πολλες χρησιμοτητες.
kfyros Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 69€ Λογικά στην Ευρώπη.. και ρωτώ. Γιατί να μην πάρει κάποιος το καινούργιο Android TV Box της Xiaomi με τα ίδια λεφτά? μόνο λόγω φορητότητας και καλαισθησίας. Βασικά επειδή το κουμπώνεις στην tv και του δίνεις ρεύμα κι από ένα usb της.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα