Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να αγοράσω ένα πικάπ, αποκλειστικά για αναπαραγωγή δίσκων και για καμία άλλη χρήση. Το θέμα είναι ότι είμαι άσχετος και ότι δεν έχω κανένα εξοπλισμό (ηχεία, ενισχυτής, κλπ). Θα ήθελα να μου πείτε τι ακριβώς πρέπει να αγοράσω, ώστε να έχω ένα ολοκληρωμένο σύστημα με πικάπ. Επαναλαμβάνω, για απλή οικιακή χρήση, τίποτε επαγγελμαλτικό ή οτιδήποτε άλλο. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, κι επειδή ακριβώς είμαι άσχετος, όποιος κάνει τον κόπο να απαντήσεις, ας είναι κατατοπιστικός. 

Δημοσ.

αν θελεις πικ απ,  για να ακουσεις μουσικη, χρειαζεσαι επιπλεον εναν ενισχυτη και ηχεια...!!! 

ΟΜΩΣ......ΠΡΟΣΟΧΗ....!!!!   ο ενισχυτης να εχει ξεχωριστη εισοδο, ειδικα για πικ-απ (PHONO IN), γιατι αυτες οι εισοδοι εχουν προενισχυση. αλλιως θα ακουγεται πολυ χαμηλα ο ηχος...!!!  

• Like 1
Δημοσ.

αν θελεις πικ απ,  για να ακουσεις μουσικη, χρειαζεσαι επιπλεον εναν ενισχυτη και ηχεια...!!! 

ΟΜΩΣ......ΠΡΟΣΟΧΗ....!!!!   ο ενισχυτης να εχει ξεχωριστη εισοδο, ειδικα για πικ-απ (PHONO IN), γιατι αυτες οι εισοδοι εχουν προενισχυση. αλλιως θα ακουγεται πολυ χαμηλα ο ηχος...!!!  

Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. 

Λοιπόν, ενδεικτικά βρήκα αυτά τα προϊόντα. 

Link.png Site: Πικάπ

Link.png Site: http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=10&prID=3516#!prettyPhoto[3516">/0/']Ενισχυτής

Link.png Site: Προενισχυτής

Είναι τα σωστά; Φαντάζομαι, ο προενισχυτής δε θα χρειάζεται για το συγκεκριμένο ενισχυτή, από τα χαρακτηριστικά που διάβασα. Επειδή παραμένω πολύ άσχετος, τι ακριβώς παίζει με τα είδη των πικάπ (Belt, direct, usb, κλπ); 

Όσο αναφορά τα ηχεία, υπάρχει κάτι το συγκεκριμένο; Κάποια κατηγορία που πρέπει να κοιτάξω πιο συγκεκριμένα; 

Δημοσ.

κοιτα

θα σε ξενερωσω, αλλα για να κανεις ουσιωδη δουλεια με πικαπ θες πολλα λεφτα

οποτε καλυτερα παρε ενα καλο ενισχυτη με καλα ηχεια κολωνες

και παιζε flac 24/192 απο το pc μεσω του foobar.

Δημοσ.

επειδη δεν ξερω τι ακριβως θελεις να κανεις και τι μπατζετ διαθετεις, δεν μπορω να μπω στο σκεπτικο σου.  

αν θες πες μας 2 πραματα,  τι θελεις να κανεις και ποσα θα διαθεσεις, για να δουμε τι μπορει να γινει...!

ο ενισχυτης εχει εισοδο Phono, αρα  ο προενισχυτης ειναι περιττος..!    ο προενισχυτης θα σου χρειαζοταν αν επαιρνες εναν ενισχυτη, ο οποιος δεν εχει εισοδο Phono, και θα ηθελες να συνδεσεις το πικ απ σε αλλη εισοδο (AUX,  Line in, ..κλπ)

ο Ντιναρας εχει ενα δικιο, οταν λεει οτι για να ακουσεις σωστα ηχο απο πικ απ, θες αρκετααα χρηματα..!  αλλα αυτο δεν αποκλειει κανεναν απο το να στησει ενα φθηνο συστημα να ακουει δισκους..!!  

το ουσιαστικο ερωτημα ειναι το πιο πανω... αν θες πες μας τι σκεφτεσαι να κανεις..!

Δημοσ.

κοιτα

θα σε ξενερωσω, αλλα για να κανεις ουσιωδη δουλεια με πικαπ θες πολλα λεφτα

οποτε καλυτερα παρε ενα καλο ενισχυτη με καλα ηχεια κολωνες

και παιζε flac 24/192 απο το pc μεσω του foobar.

Συμφωνω εκτος του κοματιου που λεει παρε ακριτα ηχεια κολωνες χωρις να υπολογισεις χωρο κλπ

Οι δισκοι ειναι ακριβοι οι καλοκατασκευασμενοι ακριβοτεροι ενα καλο πλατω+ κεφαλη+ προενισχυτη riaa πανακριβο

Τωρα αν θελεις να ακους απο κατι που γυριζει κανε το

Απλα με λιγα χρηματα τωρα πια μπορεις να ακουσεις εξαιρετικα

Αν ειχες μια καλη και πλουσια συλλογη δισκων και ηθελες ν ακους παλιες και δυσευρετες σε νεα φορμα εκτελεσεις τοτε θα αξιζε ενα καλο πλατω

Δημοσ.

Τοσο το Pioneer οσο και ο ενισχυτης σε καλυπτουν για αυτο που ζηταει η αρχικη ερωτηση.

Το θεμα ειναι ποιες οι απαιτήσεις? Καθως σε πικαπ υπαρχουν σοβαρότεροι κατασκευαστες. Πχ Pro-Ject, Linn, Thorrens, Acoustic Signature, Dual κτλ.

Υπαρχουν πλεον και πικαπ με Line out που δεν απαιτει ειδικη εισοδο στον ενισχυτη η phono stage. 

Το θεμα ειναι οι απαιτήσεις και το budget.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...