Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με αφορμή την ανακοίνωση της 1TB SD κάρτας από την Sandisk, σκέφτηκα πόσο πρακτικό θα ήταν ειδικά για ένα laptop το backup σε SDκάρτα. Προσωπικά έχω 256GB SSD και το σκέφτομαι, πόσο μάλλον κάποιος που έχει και SDcard reader στο laptop του.

Το έχεις πάντα μαζί σου αν θέλεις, δεν φοβάσαι ιδιαίτερα πτώσεις και κακομεταχείριση (συγκριτικά με έναν κλασσικό σκληρό) και βασικά είναι πολύ πιο εύκολο. Πέρα από το θέμα του κόστους θα είχατε αμφιβολίες όσον αφορά την αξιοπιστία?

Προσωπικά πάντως, και οι 3 εξωτερικοί σκληροί που κατά καιρούς έχω αγοράσει χάλασαν πριν την 5ετία, τουλάχιστον ένας στην ~2ετία. Αντίθετα δεν είχα ποτέ πρόβλημα με Sd ή microSd κάρτα.

Δημοσ.

Πρόβλημα αξιοπιστίας δε βλέπω να υπάρχει. Πιο πιθανό είναι να πάθει κάτι ένας μηχανικός δίσκος παρά τα chipάκια μνήμης μίας κάρτας SD.

Και πάλι εννοείται ότι θα προτείνω cloud-based backup με syncing, παρά χειροκίνητα αντίγραφα σε τέτοια μέσα. Εκτός κι αν δεν είναι τόόόσο σημαντικά αυτά που θέλεις να προστατεύσεις.

Δημοσ.

Με αφορμή την ανακοίνωση της 1TB SD κάρτας από την Sandisk, σκέφτηκα πόσο πρακτικό θα ήταν ειδικά για ένα laptop το backup σε SDκάρτα. Προσωπικά έχω 256GB SSD και το σκέφτομαι, πόσο μάλλον κάποιος που έχει και SDcard reader στο laptop του.

Το έχεις πάντα μαζί σου αν θέλεις, δεν φοβάσαι ιδιαίτερα πτώσεις και κακομεταχείριση (συγκριτικά με έναν κλασσικό σκληρό) και βασικά είναι πολύ πιο εύκολο. Πέρα από το θέμα του κόστους θα είχατε αμφιβολίες όσον αφορά την αξιοπιστία?

Προσωπικά πάντως, και οι 3 εξωτερικοί σκληροί που κατά καιρούς έχω αγοράσει χάλασαν πριν την 5ετία, τουλάχιστον ένας στην ~2ετία. Αντίθετα δεν είχα ποτέ πρόβλημα με Sd ή microSd κάρτα.

Καλη ιδεα, αλλα εαν υπολογισουμε και το κοστος της βγαινει εξαιρετικα ακριβη. H ποιο φθηνη 512gb SD στο skroutz.gr κοστιζει 180 ευρω, δεν θελω να σκεφθω ποσο θα κανει η νεα 1TB Extreme Pro της Sandisk οταν η 512gb κοστιζει 354 δολαρια αμερικης. Μαλλον θα μεινεις για καιρο παρεα με σκληρους η ssd δισκους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...