Haldol Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 @Thanos1972 - Πληγές γιατί; Το μέταλλο τρίβεις με το σβουράκι, όχι τα χέρια σου. Εάν δεν έχεις ήδη θερμοπίστολο ίσως να σου φανεί πιο χρήσιμο ένα μικρό φλόγιστρο (π.χ. Dremel VersaFlame). Είναι πιο ακριβό στη χρήση, καθώς θέλει αέριο, αλλά πιο χρήσιμο γενικότερα (και πιο φορητό). Με αυτό τον τρόπο (ζέσταμα μέχρι να καεί η μπογιά και αφαίρεση με σβουράκι / σπάτουλα) κάνω τα πάντα που δεν θεωρώ cost-effective λύση το remover (το οποίο βέβαια είναι πιο εύχρηστο απ' αυτά). Επόμενη απορία: μπορώ να χρησιμοποιήσω λάδι αυτοκινήτου (Mobil-1 5W30 ESP Formula) σαν... λιπαντικό τρυπήματος / κοπής για μέταλλο; Προφανώς κανονικό - αγοραστό λιπαντικό κοπής θα δουλέψει καλύτερα. Εγώ ρωτάω εάν αξίζει το λάδι σε σχέση με το να μην βάλεις τίποτα απολύτως (όπως κάνω τώρα ) ώστε να ξέρω αν είναι να το κρατήσω για τέτοιες δουλειές, ή να το πετάξω ολότελα.
cthulhucarbide Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Το λάδι μηχανής είναι μια χαρά για κοπές σε μέταλλο. Ειδικά σε σχέση με το να μην βάλεις τίποτα. Κατεβαίνει η θερμοκρασία κοπής ώστε να μην ανάβουν τα εργαλεία και τα υλικά και μειώνει τις τριβές. Αγοραστό λάδι θα ήταν καλύτερα αλλά δεν θα τις έβλεπες εύκολα τις διαφορές. Η ερώτησή μου για τα ριμούβερ και τα φλόγιστρα είναι δεν φοβάστε μην πάθετε τίποτα από τις αναθυμιάσεις? I mean, δυσκολεύομαι να φανταστώ κάτι πιο τοξικοβλαβερό να αναπνέεις επί ώρες και σε τέτοιες ποσότητες (εκτός αν βάζετε μάσκα βιολογικού πολέμου ξερωγώ)
Thanos1972 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Haldol. Εχω κανει πριν καμια δεκαετια 3 αυτοκινητα με φλογιστο με βουτανιο και συρματοβουρτσα χεριου.ολα τα αυτοκινητα να γινουν bare metal.αλλα πρεπει να ξερεις ποσο να ζεστανεις σε αυτα.βεβαια για τα καγκελια δεν υπαρχει προβλημα. Το τελευταιο με το δραπανο το παλεψα και σε 3 μηνες το ειχα bare metal.αλλα αρκετες πληγες δεν τις απεφυγα στα χερια γιατι δουλευα σε περιεργες στασεις σωματος.
Haldol Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Επόμενη απορία Μπορώ να κολλήσω ατσάλι / σίδερο με ατσάλι / σίδερο χρησιμοποιώντας εποξειδική κόλλα (ή οποιαδήποτε κόλλα τέλος πάντων) ή να ψάξω για γνωστό με ηλεκτροκόλληση; Θέλω να κολλήσω ένα παξιμάδι πάνω σε ένα εξάρτημα που στηρίζει και σφίγγει το μαχαίρι ενός δισκοπρίονου πάγκου. Δεν δέχεται ιδιαίτερη δύναμη το σημείο (πέρα από τους κραδασμούς από την κοπή) αλλά δε πρέπει να φύγει με τίποτα. Εάν σπάσει και φύγει αυτό το κομμάτι κατά 99% θα υπάρξει τραυματισμός. Από "τη μαμά" εταιρεία ήταν με ηλεκτροκόλληση, αλλά έχει πάθει ζημιά και πρέπει να βάλω καινούριο. Το λάδι μηχανής είναι μια χαρά για κοπές σε μέταλλο. Ειδικά σε σχέση με το να μην βάλεις τίποτα. Κατεβαίνει η θερμοκρασία κοπής ώστε να μην ανάβουν τα εργαλεία και τα υλικά και μειώνει τις τριβές. Αγοραστό λάδι θα ήταν καλύτερα αλλά δεν θα τις έβλεπες εύκολα τις διαφορές. Η ερώτησή μου για τα ριμούβερ και τα φλόγιστρα είναι δεν φοβάστε μην πάθετε τίποτα από τις αναθυμιάσεις? I mean, δυσκολεύομαι να φανταστώ κάτι πιο τοξικοβλαβερό να αναπνέεις επί ώρες και σε τέτοιες ποσότητες (εκτός αν βάζετε μάσκα βιολογικού πολέμου ξερωγώ) Ωραίος, thanks! Οπότε το κρατάω και το βάζω σε μπουκάλι Για μία στο τόσο που τα δουλεύω εγώ δε φοβάμαι να καρκινιάσω. Άμα ήμουν επαγγελματίας και μαστούρωνα κάθε μέρα με διαβρωτικά και χρώματα, μάλλον θα είχα πάρει τη μάσκα που λες. Haldol.Εχω κανει πριν καμια δεκαετια 3 αυτοκινητα με φλογιστο με βουτανιο και συρματοβουρτσα χεριου.ολα τα αυτοκινητα να γινουν bare metal.αλλα πρεπει να ξερεις ποσο να ζεστανεις σε αυτα.βεβαια για τα καγκελια δεν υπαρχει προβλημα.Το τελευταιο με το δραπανο το παλεψα και σε 3 μηνες το ειχα bare metal.αλλα αρκετες πληγες δεν τις απεφυγα στα χερια γιατι δουλευα σε περιεργες στασεις σωματος. Α εσύ έκανες ζόρικα πράγματα. Πάσο τότε! Εγώ μικρά εξαρτήματα έφτιαχνα, γι αυτό μου έκανε εντύπωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα