Προς το περιεχόμενο

cpu delid

alexmouris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, emperorN είπε

Εχεις amd εε? ψυστο να κάνεις στον 6600κ να έχω και συνοδοιπόρο !!:D το εργαλείο είναι κάνα 50αρι και αν βρεις  όχι οτι είναι κάτι μπροστά στο κόστος της cpu άλλα είναι για μια φορά...

X5670 Xeon

Edit: Το εργαλείο είναι το 1/3 της τιμής του επεξεργαστή;) οπότε μόνο αν βρω κάποιο 3d printed. Βέβαια αν το βγάλω κάποτε θα κάνω και lapping τον ihs και θα βάλω liquid metal

Επεξ/σία από GeorgeSmirlis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

11 ώρες πριν, emperorN είπε

ερώτηση: οσοι έχετε κάνει delid το έχετε κάνει με τα ανάλογα κιτ που κυκλοφορούν στην αγορά? είμαι σε αυτή την φάση και ψάχνομαι λιγάκι... 

bro !! ξυραφακι  astor !!! και ξυρισμα και delid ... 2 σε 1!!!:D

dtsdfhf.JPG

Λες? Χαχα, ξες αν ο 6600κ είναι άδειος μέσα ή αν έχει smd κολλημένα για να μην κάνουμε καμιά ζημιά?

Η αλήθεια είναι οτι μάλλον κάποια στιγμή θα τον κάνω και delid και lapping γιατί οι θερμοκρασίες σε idle με τερμα όμορφα και σωστά εφαρμοσμένη ψυκτρα δεν είναι και ότι καλύτερο. 

Νομίζω όλα μετά από Haswell έχουν τα πάντα μέσα στο die, οπότε το pcb δεν έχει smds πάνω. Έχει 4 στρογγυλά χρυσά (contacts?) όπως αυτά που φαίνονται γύρω γύρω εκτός του IHS, σχετικά κοντά στο die. Οπότε δεν το ανοίγουμε σαν να σφάζουμε καρπούζι. :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, GeorgeSmirlis είπε

Λες? Χαχα, ξες αν ο 6600κ είναι άδειος μέσα ή αν έχει smd κολλημένα για να μην κάνουμε καμιά ζημιά?

Η αλήθεια είναι οτι μάλλον κάποια στιγμή θα τον κάνω και delid και lapping γιατί οι θερμοκρασίες σε idle με τερμα όμορφα και σωστά εφαρμοσμένη ψυκτρα δεν είναι και ότι καλύτερο. 

ναι αδειος ειναι  χωρις   smd  σαν τον 3770κ μου !!!;)

P8210077.JPG

Επεξ/σία από ultraex2003
  • Like 2

5 ώρες πριν, ultraex2003 είπε

ναι αδειος ειναι  χωρις   smd  σαν τον 3770κ μου !!!;)

P8210077.JPG

Επίσης επειδή δεν το έχω ξανακάνει, όταν κόψω περιμετρικά την κόλλα να περιμένω να ξεκολλήσει εύκολα το ihs από το die ή θα έχει γίνει στόκος η πάστα?

20 λεπτά πριν, GeorgeSmirlis είπε

Επίσης επειδή δεν το έχω ξανακάνει, όταν κόψω περιμετρικά την κόλλα να περιμένω να ξεκολλήσει εύκολα το ihs από το die ή θα έχει γίνει στόκος η πάστα?

ευκολα ανοιγει μετα αν κοπει περιμετρικα η κολλα !!

απλα θελει προσοχη  στην αρχη  με απαλες και αργα αργα κινησεις μεχρι να  να μπει απο το ξυραφακι η γωνια  μεσα και αρχισει να κοβει κολλα το προχωρας ευκολα μετα   ειναι ευκολη υποθεση 

αλλα υπαρχει ενα ατομο εδω στο forum που εκτυπωνει 3d για delid  με λογικες τιμες το οποιο ειναι και 110% safe για να μη γινει καποια στραβη 

• Like 1

Καλησπερα σας, επειδη και εγω εχω μπει στη διαδικασια να κανω de-lid τον 7700Κ, και επειδη δεν με εμπιστευομαι με λεπιδα, μηπως υπαρχει καποιο ατομο στη περιοχη της Θεσσαλονικης με το αναλογο εργαλειο διαθεσιμο να βοηθησει εναν συνανθρωπο να αποφυγει το πυρηνικο ολοκαυτωμα με τον συγκεκριμενο επεξεργαστη? Θα εκτιμηθει παρα πολυ!

• Like 1

3 ώρες πριν, OCed είπε

Καλησπερα σας, επειδη και εγω εχω μπει στη διαδικασια να κανω de-lid τον 7700Κ, και επειδη δεν με εμπιστευομαι με λεπιδα, μηπως υπαρχει καποιο ατομο στη περιοχη της Θεσσαλονικης με το αναλογο εργαλειο διαθεσιμο να βοηθησει εναν συνανθρωπο να αποφυγει το πυρηνικο ολοκαυτωμα με τον συγκεκριμενο επεξεργαστη? Θα εκτιμηθει παρα πολυ!

θα το ξαναπω υπαρχει ενα ατομο εδω στο forum που εκτυπωνει 3d  εγαλειακι για delid  με λογικες τιμες το οποιο ειναι και 110% safe για να μη γινει καποια στραβη !!

επειδη δεν θελω να φανει σαν διαφημηση  γραψε εδω και θα το δει !!

1 ώρα πριν, mindtrapper είπε

Να αφήσω εδώ το link από aliexpress για το tool με το αλενάκι; Δύο βδομάδες έκανε να έρθει και δεν θέλει ούτε μέγγενη ούτε τίποτα. 7€.

Και δεν τ'αφήνεις να υπάρχει ? ;) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.aliexpress.com/item/Fast-Free-Ship-CPU-cap-opener-for-3770K-4770k-4790K-6700K-E3-1230-7700K-8700K-115x/32832017581.html

Επεξ/σία από mindtrapper
Αλλαγή σε desktop link
  • Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενδιαφερομαι και εγω. Ευχαριστω για το λινκ μιας και τελικα τα 30 ευρω που ζηταει ο der8auer συν τα μεταφορικα μου φαινονται αρκετουτσικα.

Επεξ/σία από kaklikos

Ναι, το μόνο που προσφέρουν παραπάνω τα επώνυμα κιτ είναι ότι κάνουν και για re-lid. To rockit τουλάχιστον. Αλλά δεν είναι θέμα, αν θέλει κάποιος τόσο πολύ να το κολλήσει πάλι μπορεί να πετύχει τέλειο κεντράρισμα και με το πλαστικό στο οποίο έρχεται ο επεξεργαστής ή απλά βάζοντας σημάδια με μια ταινία ή ένα μαρκαδοράκι.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...