ultraex2003 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, FXking είπε Με τι κόλλα θα κολλήσω το καπάκι. IHS bro !!! σιλικονη θερμοκρασιας μαυρη χρησιμοποισα εγω αυτη αλλα πιστευω οτι και να βρεις ( υδραυλικα ειδη)θα κανει !! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr4In Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Ζητω συγγνωμη για το bump αλλα εχω μια απορια, εφοσον γινει delid μπουνε ειδικες παστες, κολλες κλπ αυτο μετα εχει καποια συντηρηση? Πρεπει δηλαδη καθε φορα που καθαριζουμε το PC και βαζουμε παστα για το Cooler να ξανα ανοιγουμε το CPU για ειδικες παστες και κολλες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindtrapper Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Έχετε υπόψη σας ότι μεγάλο μέρος από τα οφέλη του delid είναι η αφαίρεση της κόλλας, οπότε αν το κολλήσετε πάλι παίζει να μην έχετε καλά αποτελέσματα, ειδικά αν το IHS σας δεν είναι ίσιο. Εγώ προτείνω να μείνει ακόλλητο και να το κρατάει το bracket της μητρικής. Κόλλημα μόνο αν είναι να πάει για πούλημα. Στις 3/20/2018 στις 1:33 ΠΜ, Dr4In είπε Ζητω συγγνωμη για το bump αλλα εχω μια απορια, εφοσον γινει delid μπουνε ειδικες παστες, κολλες κλπ αυτο μετα εχει καποια συντηρηση? Πρεπει δηλαδη καθε φορα που καθαριζουμε το PC και βαζουμε παστα για το Cooler να ξανα ανοιγουμε το CPU για ειδικες παστες και κολλες? Η Conductonaut κρατάει τουλάχιστον 2 χρόνια, ίσως και περισσότερο. Δεν χρειάζεται αυτό που λες, παρά μια φορά στα 3 χρόνια, ίσως. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Στις 3/4/2018 στις 7:53 ΜΜ, mindtrapper είπε Η Conductonaut κρατάει τουλάχιστον 2 χρόνια, ίσως και περισσότερο. Στα δύο χρόνια μια χαρά είναι και η https://www.e-shop.gr/coollaboratory-liquid-ultra-p-PER.641590 Σίγουρα κρατάνε περισσότερο...... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dantε Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Εγω παντως το καπακι δε το εχω κολλησει καν.Το κραταει το socket,απλα θελει λιγη προσοχη οταν το κουμπωσεις και μετα δε το ξαναξεκουμπωνεις αν δεν χρειαζεται,μεχρι την επομενη αλλαγη παστας. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Moderators Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να πατήσει το die κατευθείαν στην ψύκτρα/block? Έστω με κάνα κομμάτι χαλκό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dantε Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 10 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να πατήσει το die κατευθείαν στην ψύκτρα/block? Έστω με κάνα κομμάτι χαλκό? Επειδη ειναι μικρη η επιφανεια αν πατησει μονο στο die,ειναι αρκετα πιθανο να σπασει το cpu. Τωρα ειδα εβγαλε ενας block που παει κατευθειαν πανω στο die,αλλα νομιζω παταει και στο πλαι για στηριξη. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Moderators Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Αν προσέξεις δε σπάει. Τόσα χρόνια τα GPU είναι με σκέτο die, κάποιες φορές μάλιστα χωρίς καν προστατευτικό λαμάκι τριγύρω και μια χαρά βάζεις άλλες γομαροψύκτρες και blocks. Χίλιες φορές από το να έχεις κανένα στραβό καπάκι και να παλεύεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dantε Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 1 λεπτό πριν, GeorgeMan είπε Αν προσέξεις δε σπάει. Τόσα χρόνια τα GPU είναι με σκέτο die, κάποιες φορές μάλιστα χωρίς καν προστατευτικό λαμάκι τριγύρω και μια χαρά βάζεις άλλες γομαροψύκτρες και blocks. Χίλιες φορές από το να έχεις κανένα στραβό καπάκι και να παλεύεις... Στη cpu ειναι κενο κατω απο το die. Στις gpu ισως να εχει καποια στηριξη αλλα και να ειναι μελετημενο για να τρωει το ζορι,ενω συνηθως η ψυκτρα παταει και στις μνημες. Περα απο αυτο,ειναι και το θεμα υψος που το κανει να θελει ειδικο block.Ποσα νομιζεις θα πουληθουν για τετοια χρηση,για να μπει καποια εταιρεια στο κοπο να φτιαξει ξεχωριστο? 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindtrapper Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Έχει κάτι die guard που είναι γι αυτήν την δουλειά, είναι σαν heat spreader αλλά κενό από πάνω. Το θέμα είναι άλλο. Τι cooler θα βάλεις πάνω στο γυμνό die που είναι όλα φτιαγμένα για heat spreader; Πρώτον έχουν ελαφρά κλίση επειδή και το heat spreader κάνει ελαφρά κλίση προς τα μέσα. Άρα μπορεί να σπάσεις το die ακόμα και προσεχτικός αν είσαι. Δεύτερον το heat spreader το λένε έτσι γι κάποιον λόγο. Παίρνει την ζέστη που βρίσκεται μαζεμένη σε μικρή επιφάνεια και την απλώνει σε μεγαλύτερη. Οπότε όλα τα mainstream cooler/block είναι εκτός προδιαγραφών ξαφνικά, δεν θα προλαβαίνουν να απομακρύνουν την ζέστη. Μόνο αν φτιάξει κάνεις block ειδικά για γυμνό die. Όλα αυτά μάλλον για 5 έως 10 βαθμούς κάτω από delidded ακόλλητο CPU, δεν φαντάζομαι να είναι παραπάνω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dantε Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Αμφιβαλλω και εαν ειναι 5 βαθμοι. Εχω δει παντως να παιρνουν και heat spreader χαλκινο και να βαζουν.Κανει μια μικρη βελτιωση και αυτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2018 Για ένα "ανθρώπινο" overclock και φυσιολογική χρήση ,που δεν θα σου σπάει τα νεύρα με θερμοκρασίες,για τον περισσότερο κόσμο δηλαδή,ένα απλό delid και μιά όσο το δυνατόν καλύτερη ψύξη,είναι αρκετά. Τα υπόλοιπα εξεζητημένα με μόντες για ψύκτρα πάνω στο die κλπ,είναι αν κηνυγάς νούμερα ή έχεις ψύχωση για το "τέλειο". Υψηλά ρίσκα που έχουν νόημα για ελάχιστους. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
emperorN Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 ερώτηση: οσοι έχετε κάνει delid το έχετε κάνει με τα ανάλογα κιτ που κυκλοφορούν στην αγορά? είμαι σε αυτή την φάση και ψάχνομαι λιγάκι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeorgeSmirlis Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 27 λεπτά πριν, emperorN είπε ερώτηση: οσοι έχετε κάνει delid το έχετε κάνει με τα ανάλογα κιτ που κυκλοφορούν στην αγορά? είμαι σε αυτή την φάση και ψάχνομαι λιγάκι... Εγώ δεν μπορώ να κάνω, είναι με καλαι κολλημένο αλλά ότι και αν έκανα θα το έκανα με εργαλείο. Στο δεύτερο το μηχάνημα με τον 6600κ δεν το έχω κάνει ακόμα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
emperorN Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Εχεις amd εε? ψυστο να κάνεις στον 6600κ να έχω και συνοδοιπόρο !! το εργαλείο είναι κάνα 50αρι και αν βρεις όχι οτι είναι κάτι μπροστά στο κόστος της cpu άλλα είναι για μια φορά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα