petroudis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Γνωρίζω περίπου πως λειτουργεί η υπηρεσία αν και είναι λίγα τα gb που προσφέρει για χρήση θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει αν μπορεί να λειτουργήσει μεμονωμένα χωρίς την σύνδεση ADSL, δηλαδή να βάλεις απλά το modem στο ρεύμα και με ένα laptop μέσω wifi να κάνεις την δουλειά σου, το λέω αυτό διότι το χρειάζομαι μόνο για ανέβασμα (λόγο την άθλιας adsl για δεδομένα 2016) και δεν θέλω να μου τρώει δεδομένα για απλές χρήσεις.
panos- Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Αν θες αυτό πάρε ένα 3G modem όχι το speedboster.
petroudis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Αν θες αυτό πάρε ένα 3G modem όχι το speedboster. Ρώτησα διότι το modem παρέχετε μαζί με την υπηρεσία για να μην αγοράζω έξτρα modem, αν ναι θα προτιμούσα ένα 4G Modem (και για μελλοντική χρήση) διότι το 3G έχει πλέον ξεπεραστεί αλλά δεν βλέπω πολλές επιλογές. Εκτός βέβαια αν το HUAWEI έχει επιλογή στο μενού για προσωρινή απενεργοποιηση των mobile data και λειτουργία μόνο με ADSL και όποτε χρειάζεται το ανοίγουμε για ανέβασμα, αλλά και πάλι θα πρέπει να καταργήσω το ASUS M/R μου... μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...
panos- Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Νομίζω πως το Speed booster είναι μόνο για κατέβασμα όταν χρησιμοποιείς όλο το Bandwith του Down της ADSL. Ρώτησε αν μπορεις να χρησιμοποιείς το Down της ADSL και τα GB μαζί με την ADSL μόνο για Upload. Βέβαια να Σου πω την αλήθεια θα πρότεινα VDSL αν είναι διαθέσιμο καθαρά για το unlimited σε όγκο upload και download, όχι σαν το speedbooster που μετά την χρήση των GB έχεις μόνο την ADSL. 1
petroudis Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Νομίζω πως το Speed booster είναι μόνο για κατέβασμα όταν χρησιμοποιείς όλο το Bandwith του Down της ADSL. Ρώτησε αν μπορεις να χρησιμοποιείς το Down της ADSL και τα GB μαζί με την ADSL μόνο για Upload. Βέβαια να Σου πω την αλήθεια θα πρότεινα VDSL αν είναι διαθέσιμο καθαρά για το unlimited σε όγκο upload και download, όχι σαν το speedbooster που μετά την χρήση των GB έχεις μόνο την ADSL. Δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμο στην περιοχή μου, θα έβαζα με κλειστά μάτια και ας μου ερχόταν 20€ παραπάνω ο μηνιάτικος, αλλά βλέπω τα έργα έχουν παγώσει εδώ και καιρό και μας πασάρουν άλλες υπηρεσίες όπως το home booster για να συμπληρώσουν τα κενά τους. Αύριο θα τους πάρω τηλέφωνο να λάβω απαντήσεις αλλά χλωμό το βλέπω να γίνετε αυτό Σε ευχαριστώ φίλε μου για τη βοήθεια και το ενδιαφέρων σου!
panos- Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμο στην περιοχή μου, θα έβαζα με κλειστά μάτια και ας μου ερχόταν 20€ παραπάνω ο μηνιάτικος, αλλά βλέπω τα έργα έχουν παγώσει εδώ και καιρό και μας πασάρουν άλλες υπηρεσίες όπως το home booster για να συμπληρώσουν τα κενά τους. Αύριο θα τους πάρω τηλέφωνο να λάβω απαντήσεις αλλά χλωμό το βλέπω να γίνετε αυτό Σε ευχαριστώ φίλε μου για τη βοήθεια και το ενδιαφέρων σου! Όταν μάθεις ενημέρωσε μας κιόλας για να ξέρει και κάποιος άλλος που ίσως να ενδιαφέρεται.
petroudis Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Όταν μάθεις ενημέρωσε μας κιόλας για να ξέρει και κάποιος άλλος που ίσως να ενδιαφέρεται. Εννοείτε, μάλλον θα το πάρω αναγκαστικά είτε έτσι είτε αλλιώς και θα σας ενημερώσω σχετικά με το θέμα και την εμπειρία μου.
petroudis Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Μίλησα με ΟΤΕ και κλείσαμε ραντεβού να παραλάβω δευτέρα το HUAWEI μέσο courier και 10 μέρες προθεσμία να επιστρέψω το προηγούμενο ΖΤΕ που μου είχαν δώσει πριν 3-4 χρόνια σε ένα κατάστημα γερμανός αλλιώς θα το χρεωθώ στον επόμενο λογαριασμό, (λόγο αναβάθμισης μου λένε) πάλι καλά δεν το είχα πετάξει. Η υπηρεσία δεν έχει συμβόλαιο και μπορείς να το κόψεις όποτε γουστάρεις, η χρέωση είναι 2€ στον υπάρχοντα λογαριασμό και 13€ (πλέον δεν ισχύει) σε ξεχωριστό μέσω ταχυδρομείου αν και έχω κάνει ηλεκτρονικό λογαριασμό αλλά δεν ξέρω για πιο λόγο το βάζουν χώρια. Το wififon δεν λειτουργεί με την νέα υπηρεσία αν και το είχα πάντα απενεργοποιημένο. Νεότερα τη Δευτέρα... Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2016 από petroudis
panos- Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Αυτό για τους δυο λογαριασμούς γίνεται γιατί το ADSL το πληρώνεις στην ΟΤΕ Α.Ε. και το Mobile στην COSMOTE ΚΙΝΗΤΕΣ ΕΠΙΚΟΝΩΝΙΕΣ Α.Ε., άσχετα το ότι πληρώνεις για μια υπηρεσία κάτω από μια μάρκα. Ουσιαστικά είναι σαν να πληρώνεις σταθερό και Ίντερνετ και ένα άσχετο πάγιο για Mobile Internet. Εφόσον έχεις My COSMOTE θα μπορέσεις να βάλεις και τον κινητό αριθμό με το Mobile Internet. 1
petroudis Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Τελικά σήμερα παρέλαβα τον εξοπλισμό για το Home Booster, πήρα τηλέφωνο στα ΕΛΤΑ courrier και πήγα το παρέλαβα. Το HUAWEI είναι εντυπωσιακό και μεγάλο σε εμφάνιση, έχει και καπάκι για να βιδώσεις 2 κεραίες μάλλον για ενίσχυση του wifi, παίρνει τους κωδικούς αυτόματα της ADSL αλλά και του 4G, ευτυχώς μου άφησαν την τηλεφωνία όπως έχει και δεν μου την γύρισαν σε ευρυζωνικη. Λειτουργεί χωρίς το ADSL άψογα, έλυσα το θέμα στο ερώτημα που έκανα. Υπάρχει επιλογή στο μενού για απενεργοποίηση του mobile data με την επιλογή: Bonding Settings Enable/Disable(συνδέεται σε server του ΟΤΕ για να πραγματοποιηθει ο συνδυασμός των συνδέσεων, αν είναι disabled χρησιμοποιεί μόνο την ADSL, έλυσα και αυτό το ερώτημα. Μια χαρά, αμ δεν... Δεν έχω καλό σήμα 4g στο μέρος που είναι επομένως μια συνδέεται με 3g(φουλ σήμα) μια με 4g(1 γραμμή) το αποτέλεσμά περίπου σε διάφορα σημεία του σπιτιού: 2.4mb download / 290kb upload (συνδυασμός adsl+data) 1.6mb download / 190kb upload (μόνο data) Με αυτά τα στοιχεία δυστυχώς δεν νομίζω να το κρατήσω πάνω από μήνα. Ελπίζω να βοήθησα με τα σχετικά, για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία πείτε μου τα το ψάξω. Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2016 από petroudis
panos- Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Μήπως θα μπορούσες να το βάλεις και σε άλλη θέση; Επίσης μήπως οι κεραίες λειτουργούν και σαν κεραία κινητής; Παιξε λίγο με τα σημεία.
petroudis Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Λέω να το δοκιμάσω και στη σοφίτα χαχα, η wind έχει φουλ 4g+ (το βλέπω στο κινητό μου) και όχι η cosmote... για τις θέσεις των κεραιών θα πρέπει να το ψάξω πρώτα για πιο σκόπό είναι για να μην πάνε τσάμπα τα χρήματα. Όταν το πρωτοσύνδεσα πήρα στον ΟΤΕ μήπως και δεν είναι ενεργοποιημένο το 4g της σύνδεσης διότι έπιανε μόνο 3g άλλα έφταιγε το μέρος που το είχα. Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2016 από petroudis
petroudis Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Τελικά λεβέντες βρήκα ένα σημείο στο σπίτι όπου είχε φουλ 4g μετά από μεγάλη έρευνα αλλά δεν έπιανε ίντερνετ, επικοινώνησα με ΟΤΕ αλλά μάλλον έπιασα από κεραία εκτός γεωγραφικής κάλυψης της περιοχής μου. Το γύρισα σε 3g και όλα μια χαρά φουλ σήμα με καλές ταχύτητες 700kb ανέβασμα βραδυνές ώρες. Στην τελική έβγαλα το συμπέρασμα ότι 40gb και για τη χρήση που το θέλω δεν επαρκούν. Τελικά έκανα νέα σύνδεση cyta με 19 ευρώ η οποία θα προορίζεται μόνο για ανέβασμα ας την να ανεβάζει 24 ωρες από το λαπτοπ δεν θα μου εμποδίζει ούτε θα με μπουκώνει,επέλεξα την cyta λόγο το ότι είναι δωρεάν η σύνδεση της νέας γραμμής ενώ οι άλλοι ζητάνε 70ευρω, ας ελπίσω να μην έχω το ίδιο πρόβλημα με το παλικάρι στο Χαϊδάρι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα