Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια . Το συστημα μου αποτελoυνταν απο :

Cpu Amd fx 8320 στα 4,2 Ghz
Mobo Asus M5A97 R2.0
Psu Thermaltake Smart SE 630
RAM G.Skill Sniper 8GB DDR3 Non ECC CL11 2133MHz( στα 1600Mhz)
Kαρτα γραφηκων VTX amd radeon hd 6870
Σkληρος κοντα 10 ετιας hitachi 1TB (δεν θυμαμαι λεπτομερειες)

και προσφατα αναβαθμισα την καρτα γραφικων σε gtx 960 της MSI στα 4 gigabyte. Το θεμα ειναι οτι δεν εχω την αποδοση που περιμενα και δεν μπορω να καταλαβω γιατι....Oσο κι αν ανεβοκατεβαζω τις ρυθμισεις απο τερμα low  σε ultra τα fps δεν επηρεαζονται καθολου (διαφορα 5φπς πχ) . Ειχα κανει φορματ εχω τους τελευταιους drivers της καρτας και δεν βρισκω πουθενα ελαττωμα περα απ το οτι η καρτα ειναι Pcie 3 ενω η mobo 2 .Απο καπου χανω κι αυτο ειναι σιγουρο!!! Αα επισης μην αναφερετε θερμοκρασιες εχω βαλει τα ανεμηστηρια της στο 100% οταν παζω και δεν παει πανω απο 46 βαθμους . Ουτε ο επεξεργαστης ανεβαζει θερμοκρασια. Μονο της μητρικης ειναι λιγο τσιμπημενες στο nb γυρω στους 52 (σε πιεση) αλλα δεν εχω ιδεα αν επηρεαζει. Μηπως πρεπει να περασω σε εναν Ssd? Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω αν πεταξα 220 ευρω η οχι.

Μιλαμε για ευρος παιχνιδιων απο prototype 2 , bo3 μεχρι το τελευταιο batman και far cry.

Η αληθεια ειναι οτι ειναι λιγο "οριακα" τα 4.2 στην συγκεκριμενη μητρικη.Οχι οτι ειναι μαπα αλλα με 4+2 δεν ειναι και να παιζεις.Αμα δεν βαριεσαι,βαλε το hwinfo και μολις βγεις απο το παιχνιδι,κοιτα αν καθεται καρφωμενη η συχνοτητα ή αν εχεις throttle.Οσο για μπουκαλι,για τα open world δεν ξερω αλλα σε far cry,batman,prototype ο 8320 ξεκσκιζει για πλακα πολυ ανωτερες καρτες απο την 960.Αφου βλεπεις οτι στο Prototype η χρηση του επεξεργαστη ειναι 30%,δεν ειναι μπουκαλι.Επισης θα κοιτας το usage της καρτας,αφου ειναι 99% τι μπουκαλια ονειρευεστε μερικοι δεν ξερω.Καπου αλλου εχεις θεμα.Bottleneck απο μητρικη λογω pcie2 ουτε για αστειο.

• Like 1
  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν είπε κανείς μπουκάλι. Αν θες να προσφέρεις κάτι μην αρπάζεσαι ^^

Και ναι, θα έχει μπουκάλι αν τρέχει στο 1.4 όπως είπα παραπάνω απο το throttle.

Δημοσ.

Δεν είπε κανείς μπουκάλι. Αν θες να προσφέρεις κάτι μην αρπάζεσαι ^^

Και ναι, θα έχει μπουκάλι αν τρέχει στο 1.4 όπως είπα παραπάνω απο το throttle.

βέβαια με τον FX στο 1.4 δεν νομίζω να τερμάτιζε η κάρτα :-(

Δημοσ.

βέβαια με τον FX στο 1.4 δεν νομίζω να τερμάτιζε η κάρτα :-(

Ε ναι, αν κάνει throttle (που με την 4+1 κάνει) θα έχει θέμα, σαν μπουκάλι ;)

Δημοσ.

Μα το θεο δεν εχω καταλαβει τιποτα  :-(  Τι ειναι το 1.4 ?

Αν μπορειτε να μου εξηγειται λιγο αναλυτικα γιατι δε γνωριζω και πολλα πραγματα περι αυτου. 

Δημοσ.

Το μονο που παρατηρω και φαινεται λαθος συμφωνα με τις δικες μου γνωσεις ειναι οτι η μητρικη στο σημειο ITE IT8721F που δεν ξερω τι ειναι λογικα καποιο τσιπακι ανεβαζει στο temp1 μεχρι 57 και στο temp2 μεχρι 44 βαθμους και δεν καταλαβαινω τι ειναι και πως το καταφερνει ενω ολα τα αλλα ακομα και ο επεξεργαστης δεν ανεβαινει τοσο ψηλα

Πως ακριβως θα το δω το 1.4?

Επισης με τον ορο throttle τι εννοειτε ακριβως?

Δημοσ.

Το πρόβλημα κάνει μπαμ ότι είναι throttling. Για αρχή γύρνα τα όλα default, κλείσε το turbo core και δοκίμασε αν με τον fx στα 3.5 έχεις το ίδιο θέμα. Ο 8320 δεν έχει θέμα bottleneck και με 290x στα καινούρια παιχνίδια, την 960 θα έπρεπε να την έχει για πλάκα. Κάνε λοιπόν την δοκιμή όλα default στο bios και πες μας αποτελέσματα.

• Like 1
Δημοσ.

Γενικά κλείσε πέραν του turbo αν δεις ένα feature που λέγεται apm μιας και αυτό είναι αιτία throttling σε μητρικές που υπάρχει η ρύθμιση apm, αν δεν το έχει τότε κλείνει μαζί με το turbo. Αν πάλι έχεις θέμα, πέρνα το τελευταίο bios.

Επίσης, βασικό, ποια ψύκτρα έχεις ; Δεν είδα να αναφέρεις, εξού και η ερώτηση.

Δημοσ.

να ρωτησω κατι και εγω επι του θεματος...

η gpu πρεπει σε ολα τα gamez ναναι συνεχεια 99-100% σε χρηση ή οχι;

γιατι δοκιμασα το msi στο leauge of legends και η χρηση της gpu παει 4%-27%-99%-100%

Δημοσ.

να ρωτησω κατι και εγω επι του θεματος...

η gpu πρεπει σε ολα τα gamez ναναι συνεχεια 99-100% σε χρηση ή οχι;

γιατι δοκιμασα το msi στο leauge of legends και η χρηση της gpu παει 4%-27%-99%-100%

Βρήκες και εσύ παιχνίδι σοβαρό και καλογραμμένο :D. Χωρίς πλάκα έτσι κάνει, σε όσα μηχανήματα έχω ανοίξει afterburner συν και το δικό μου, τα gpu spikes είναι παρόντα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...