Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από μια συντήρηση που έκανα στο Macbook Pro σε ένα μαγαζί iRepair για καθαρισμό και πάστα στον επεξεργαστή παρατήρησα ότι το πλήκτρο 0 δεν λειτουργεί πλέον.

Ευτυχώς χρησιμοποιώ εξωτερικό πληκτρολόγιο οπότε δεν με επηρεάζει ιδιαίτερα το πρόβλημα.

Από την εμπειρία σας παιδιά πιστεύετε ότι μπορεί να λυθεί τέτοιο θέμα με PRAM/NVRAM/SMC reset?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Πιθανότατα τραυμάτισαν το φυσικό πλήκτρο σε εκείνο το σημείο (from inside) κατά την επισκευή ή το ribbon του keyboard με εμφανές το πρόβλημα στο 0. Δοκίμασες άλλα πλήκτρα που δεν χρησιμοποιείς συχνά να δεις μήπως χάλασαν ? Αν τραυμάτισαν το ribbon τότε θα δεις με τον καιρό να χαλάνε και άλλα πλήκτρα. Αν τραυμάτισαν τοπικά το 0 θα μείνει χαλασμένο μόνο αυτό. Η λύση είναι αλλαγή πληκτρολογίου πάντως. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο.

• Like 1
Δημοσ.

Πιθανότατα τραυμάτισαν το φυσικό πλήκτρο σε εκείνο το σημείο (from inside) κατά την επισκευή ή το ribbon του keyboard με εμφανές το πρόβλημα στο 0. Δοκίμασες άλλα πλήκτρα που δεν χρησιμοποιείς συχνά να δεις μήπως χάλασαν ? Αν τραυμάτισαν το ribbon τότε θα δεις με τον καιρό να χαλάνε και άλλα πλήκτρα. Αν τραυμάτισαν τοπικά το 0 θα μείνει χαλασμένο μόνο αυτό. Η λύση είναι αλλαγή πληκτρολογίου πάντως. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο.

να παει να του το αλλαξουν οι μαγκες που του καναν τη ζημια να τους φερει στο κεφαλι οπως ειπωθηκε παραπανω

• Like 2
Δημοσ.

Αν το παω και το ανοίξουν δηλαδή θα φανεί λέτε τι φταίει;

Γιατί σε κάποια posts στο Internet είδα ότι για τέτοια θέματα χρειάζεται καμιά φορά αλλαγή logic board.

Δημοσ.

να παει να του το αλλαξουν οι μαγκες που του καναν τη ζημια να τους φερει στο κεφαλι οπως ειπωθηκε παραπανω

Δεν είναι υποχρεωμένοι να παραδεχτούν ότι αυτοί προκάλεσαν το πρόβλημα εφόσον παραλάβεις τη συσκευή σου χωρίς αντιρρήσεις. Είναι ευθύνη σου να ελέγξεις αυτό που παραλαμβάνεις... Ποιος παραδέχεται τα λάθη του άλλωστε. Μπορεί ο τεχνικός να ισχυριστεί ότι ήταν πάντα χαλασμένο ή ότι χάλασε εκ των υστέρων και όχι στα χέρια του. Δεν τα λέω για να πάρω το μέρος τους σε καμία περίπτωση, αλλά όταν δεν παίρνεις τα μέτρα σου είναι πιθανόν να χάσεις το δίκαιο σου σε ενδεχόμενη διαφωνία.

Αν το παω και το ανοίξουν δηλαδή θα φανεί λέτε τι φταίει;

Γιατί σε κάποια posts στο Internet είδα ότι για τέτοια θέματα χρειάζεται καμιά φορά αλλαγή logic board.

Σε αυτές τις περιπτώσεις φροντίζεις πάντα στα παραστατικά παράδοσης να αναγράφεις ότι η συσκευή που παραδίδεις είναι πλήρως λειτουργική. Και φυσικά πρέπει πάντα μετά την επισκευή να ελέγχεις αν όλα λειτουργούν σωστά πριν σου επιστραφεί η συσκευή. Είναι παράλειψη σου να διαπιστώσεις το λάθος εκ των υστέρων. Και μιλάμε για το πληκτρολόγιο όχι για κάτι που δεν φαίνεται εύκολα. Αν είναι τίμιος και καλός μπορεί να προσπαθήσει να στο φτιάξει (αν φτιάχνεται). Το πιθανότερο είναι να μην αναγνωρίσει τη ζημία γιατί η αλλαγή πληκτρολογίου κοστίζει κάπου στα 80$ αν θυμάμαι καλά (χωρίς τα εργατικά).

Από εκεί και πέρα δε νομίζω να φταίει η logic board για μία αστοχία του πληκτρολογίου. Το ότι τα βλέπουμε το hardware στο σύνολο του δε σημαίνει ότι είναι όλα ένα για να χαλάνε μαζί. Το πληκτρολόγιο π.χ παραμένει peripheral και γι'αυτό μπορεί να αντικατασταθεί. Αν ήταν να χαλάνε έτσι οι μητρικές (δεδομένου του υψηλού κόστους τους) θα αγοράζαμε τα apple care πέντε πέντε...

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως αν δεις τη αλλαγή πληκτρολογίου πόσο πολύπλοκη είναι το ξανασκέφτεσαι.

Δηλαδή λες ότι μπορεί να στο φτιάξει ο άλλος αλλά επειδή είναι 30 βήματα και 100 βίδες ξέρω γω να χαλάσει κάτι άλλο.

Δημοσ.

Πάντως αν δεις τη αλλαγή πληκτρολογίου πόσο πολύπλοκη είναι το ξανασκέφτεσαι.

Δηλαδή λες ότι μπορεί να στο φτιάξει ο άλλος αλλά επειδή είναι 30 βήματα και 100 βίδες ξέρω γω να χαλάσει κάτι άλλο.

Είναι περίπλοκη διαδικασία από την άποψη ότι έχει μεγάλη δουλειά στο να αφαιρέσεις όλο το hardware μέχρι να φτάσεις στο πληκτρολόγιο.. Αν έχεις εξοικοιωθεί με επισκευές και 80 βήματα να έχει δεν σε ενοχλεί. Επίσης τις βίδες τις κατηγοριοποιείς. Ακόμα και αν αποφασίσεις να το φτιάξεις μόνος, λόγω της δημοφιλίας των macbook θα βρεις υπεραναλυτικά quides-videos για να το φτιάξεις μόνος.Αν δεις ότι δεν αναλαμβάνει την ευθύνη ο τεχνικός, εγώ στη θέση σου θα το έφτιαχνα μόνος. Δε ξέρω κατά πόσο πιάνουν τα χέρια σου και έχεις τα κατάλληλα εργαλεία καθώς και αν σε ενοχλεί το θέμα με το 0. Δοκίμασες να το πατήσεις με δύναμη μήπως αντιδράσει ?

Δημοσ.

Απο την μικρή μου πείρα, το πρόβλημα εντοπίζεται στο πληκτρολόγιο και όχι στο ribbon. Αν λειτουργούν όλα τα άλλα πλήκτρα, εκτός από το 0 είναι μονόδρομος. Η καλωδιοταινία χρησιμοποιεί συνδυασμούς των 10 εώς 20 νημάτων για να απεικονίσει έναν χαρακτήρα. Αν 1 νήμα τουλάχιστον κοπεί, πολλοί συνδυασμοί δεν θα λειτουργήσουν.

Τα 80ευρώ μαζί με τα ¨εργατικά¨ θεωρώ οτι είναι λίγα. Ήρωας αυτός που θα φάει 3ώρες. Γι'αυτό και στα iservice επίσημα επισκευαστικά κέντρα αντικαθιστούν όλο το top cover.

• Like 1
Δημοσ.

Απο την μικρή μου πείρα, το πρόβλημα εντοπίζεται στο πληκτρολόγιο και όχι στο ribbon. Αν λειτουργούν όλα τα άλλα πλήκτρα, εκτός από το 0 είναι μονόδρομος. Η καλωδιοταινία χρησιμοποιεί συνδυασμούς των 10 εώς 20 νημάτων για να απεικονίσει έναν χαρακτήρα. Αν 1 νήμα τουλάχιστον κοπεί, πολλοί συνδυασμοί δεν θα λειτουργήσουν.

Τα 80ευρώ μαζί με τα ¨εργατικά¨ θεωρώ οτι είναι λίγα. Ήρωας αυτός που θα φάει 3ώρες. Γι'αυτό και στα iservice επίσημα επισκευαστικά κέντρα αντικαθιστούν όλο το top cover.

Μάλλον ισχύει αυτό που λες. Γιατί όταν τραυματίζεις ένα ribbon τότε έχεις πολλά προβλήματα όχι μόνο ένα. Και στην περίπτωση του πληκτρολογίου λογικά δε θα λειτουργούσαν και άλλα πλήκτρα. Από 'κει και πέρα το είπα και εγώ ότι είναι πολύωρη διαδικασία και δύσκολα θα αναγνώριζε κάποιος τεχνικός την ευθύνη μίας τέτοιας ζημίας. Τα 80$ όπως είπα άλλωστε είναι η τιμή του ανταλλακτικού χωρίς τα εργατικά (δεδομένου του γεγονότος ότι πιάνουν τα χέρια σου και θα το επισκευάσει μόνος του).

Το πιθανότερο είναι να μην αναγνωρίσει τη ζημία γιατί η αλλαγή πληκτρολογίου κοστίζει κάπου στα 80$ αν θυμάμαι καλά (χωρίς τα εργατικά).

Δημοσ.

Είναι περίπλοκη διαδικασία από την άποψη ότι έχει μεγάλη δουλειά στο να αφαιρέσεις όλο το hardware μέχρι να φτάσεις στο πληκτρολόγιο.. Αν έχεις εξοικοιωθεί με επισκευές και 80 βήματα να έχει δεν σε ενοχλεί. Επίσης τις βίδες τις κατηγοριοποιείς. Ακόμα και αν αποφασίσεις να το φτιάξεις μόνος, λόγω της δημοφιλίας των macbook θα βρεις υπεραναλυτικά quides-videos για να το φτιάξεις μόνος.Αν δεις ότι δεν αναλαμβάνει την ευθύνη ο τεχνικός, εγώ στη θέση σου θα το έφτιαχνα μόνος. Δε ξέρω κατά πόσο πιάνουν τα χέρια σου και έχεις τα κατάλληλα εργαλεία καθώς και αν σε ενοχλεί το θέμα με το 0. Δοκίμασες να το πατήσεις με δύναμη μήπως αντιδράσει ?

btw η αλλαγη keyboard είναι η πιο δύσκολη επισκευή σε macbook. Δεν είναι τόσο straight forward. Πρέπει να σπάσουν κάποια clips/pins ή όπως αλλιώς λέγονται... χαλια διαδικασία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...