Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Καλησπέρα σας,

Αρχικά να ζητήσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που θα ενδιαφερθούν να διαβάσουν και να προτείνουν μια λύση στο πρόβλημα μου.

Έχω windows 10 64bit σε ssd και έναν hdd για τα δεδομένα μου. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτό.

1) Εχθές μου έβγαλε να κάνω update τα windows μου.
2) Τα έκανα μπήκα κανονικά μέσα και μετά από 1-2 ώρες χρήσης αποφάσισα να κάνω ένα clean από το ccleaner γιατί μου είχε καταναλώσει όλη την μνήμη από τον ssd.
3) Γίνεται κανονικά και πάω να τρέξω ένα παιχνίδι. Το οποίο μου βγάζει error πως τα directx δεν έχουν εγκατασταθεί και μου το κλείνει. (Κάτι για το 3d acceleration αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς το error.)
4) Κάνω restart το pc πιστεύοντας που θα φτιάξει αλλά κολλάει το σύστημα σε μια μαύρη οθόνη στην οποία υπήρχε ένα λευκό spinning wheel στο κάτω μέρος.
5) Το αφήνω μισή ώρα. Τίποτα. Δεν εμφάνιζε τίποτα άλλο.
6) Διαβάζω κάπου πως αν αποσυνδέσεις τα πάντα πάνω από το pc φτιάχνει. Τα αποσύνδεσα όλα.. Τίποτα!
7) Προσπάθησα να μπω στο safe mode μέσω ενός δίσκου αποκατάστασης που είχα. Μπήκα κανονικά. Μπήκα να δω το log με τα errors. Δεν είδα κάτι ιδιαίτερο πέρα από κάποια critical errors στο kernel τα οποία δεν ήξερα τι ήταν.
8 ) Κάνω απεγκατάσταση τα windows update που έγιναν εκείνη την ημέρα. Όσα μπορούσα γιατί τα υπόλοιπα μου έβγαζαν errors (Οτι δεν μπορεί να εκτελεστεί το Windows Update κάτι τέτοιο)
Κάνω restart το pc.
9) Πάλι δεν κάνει τίποτα. Μια μαύρη οθόνη και το λευκό spinning wheel στο κάτω μέρος.
10) Μπαίνω στο recovery panel των windows και τρέχω να κάνει επιδιόρθωση κατά την εκκίνηση.
11) Τίποτα.. Μου πέταγε πως δεν μπορεί να ολοκληρωθεί.
12) Αποφασίζω λοιπόν να δω έναν οδηγό στο internet το οποίο λέγανε πως είχε αποτελέσματα. (Βρήκα τα βήματα και σε άλλα forums/sites όποτε λέω πως θα είναι έγκυρο) Το video είναι αυτό 

13) Το κάνω και μετά πραγματοποιώ μια επανεκκίνηση.
14) Τώρα λοιπόν με βγάζει σε μια πολύ ωραία μπλε οθόνη λέγοντας μου πως ο υπολογιστής θέλει Επιδιορθωση με κωδικό σφάλματος 0xc0000225.
Λέω ωχ... πειράχτηκε το registry (με λίγα λόγια την γαμ...)
15) Το safe mode πλέον δεν λειτουργεί.
16) Δοκιμάζω να τον απενεργοποιήσω τελείως το pc. Βγάζοντας το από το ρεύμα και την μπαταρία του BIOS για 4 λεπτά.
17) Λέω κάτσε να βρω ένα άλλο οδηγό στο internet μήπως το φτιάξει το error. Βρήκα αυτό. 

18) Κάνω τα βήματα του. Με την διαφορά πως εγώ είχα όλους τους δίσκους NTFS και χωρίς ESP. Οπότε επιλέγω το System Reserve partition.
Τίποτα απολύτως...
19) Τρέχω τις εντολές από το command prompt του recovery menu (sfc /scannow και dism) Το οποίο dism μου έβγαζε error 50. Με λίγα λόγια τίποτα και τα 2!!!
20) Βάζω τον ssd σε άλλο pc... κάνοντας το external device μέσω συσκευής.. μόνο και μόνο για τραβήξω τα δεδομένα (όλα ΟΚ τα τραβάω).
21) Λέω αφού μπορώ να δω τον σκληρό μου δίσκο μέσο άλλου pc γιατί δεν τρέχω καμιά επιδιόρθωση. Πατάω την εντολή SFC /scannow /OFFWINDIR=E:\Windows /OFFBOOTDIR=E:\ . Πάλι τίποτα!!!!
22) Θυμάμαι πως είχα κάνει σε έναν σκληρό δίσκο ένα είδωλό από τον φεβρουάριο.
23) Το τρέχω πάλι το restore panel των windows 10. Επιλέγω να κάνω restore μέσο ειδώλου.. Επιλέγω να το βρω από τον εξωτερικό σκληρό δίσκο μου. Δείχνει ότι πάει να γίνει κανονικά. Με το που πάει να φορτώσει η μπάρα Μου βγάζει σφάλμα!!!!!
24) Λέω δεν γαμιέ....... να πατήσω την επιλογή Επαναφορά των windows με διαγραφή τα πάντα όλα!!! Πάλι Αποτυχία!!!!!!!!!!
ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!

Έχω κολλήσει άγρια το μόνο που μου εμφανίζει είναι μια μπλε οθόνη με το τι πρέπει να κάνω επιδιόρθωση...
Αυτήν την στιγμή κατεβάζω πάλι τα windows 10 μέσο του Windows media creation tools σε ένα usb.

Το θέμα είναι αν υπάρχει τρόπος να γλιτώσω το clean install?? Γιατί δεν είναι το θέμα τα παιχνίδια... Αλλά τα προγράμματα που είχα και οι ρυθμίσεις μου....

Όταν εννοώ restore panel, εννοώ κάτι τέτοιο (www.howtogeek.com/wp-content/uploads/201...md.ic.ToX93bBMDW.png)
Επεξ/σία από manos2864
Δημοσ.

Από το τελευταίο σύνδεσμο μπορείς να τρέξεις το automatic repair.

Κατά δεύτερο δοκίμασε on - off  καμιά δεκαριά φορές αφού τον αφήνεις για ένα δίλεπτο σε λειτουργία και μερικές φορές περισσότερο. Για OFF αν δεν μπορείς κανονικά βίαια με παρατεταμένο κράτημα του on/off.

Για windows recovery usb drive δεν θα είχες κάνει από όσο καταλαβαίνω.

Δημοσ.

εμενα δεν μου βλεπει πλεον το σκανερ. αν του κανω επανεκκίνηση παιζει να μην ανοιξει ποτε. φοβερο update

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...