ZGL1 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, 1)Θα ήθελα να αγοράσω έναν υπολογιστή με τα παρακάτω χαρακτηριστικά και δεν θα ήθελα να ξεπερνά τα 450 ευρω (περίπου). 2)H χρηση που θα κανω θα ειναι κατα κυριο λογο απλη., δηλαδη χρηση προγραμματων world, excel, powerpoint και διαφορα για προγραμματισμο. Για games θα ηθελα να παιζω παιχνιδια οπως το pes και το nba2k, απλα δεν με πειραζει να βαλω μια καρτα γραφηκων μετα απο 6μηνες καθως δεν θελω να ξεφυγω απο τα 400 με 450 ευρω και θα περιμενω να πεσουν λιγο οι τιμες. 3)Δεν θα χρησιμοποιησω καποια βαρια προγραμματα, απλα καποια για προγραμματισμο για διαφορα project της σχολης μου. 4)Οθονη εχω LG 19 ιντσων μοντελο του 2013 5)Πληκτρολογεια ηχεια καιποντικι εχω 6)Δεν με ενδιαφερει αν ειναι απο διαφορετικα καταστηματα αρκει η τιμη τους(μαζι με τα εξοδα αποστολης) να μην ειναι πολυ πιο ακριβη απ οτι αν τα παραγγελνα απο το e-shop που βρισκεται στην περιοχη μου. 7)Το συστημα θα το συναρμολογησω ο ιδιος. 8)Δεν επιθυμω λειτουργικο συστημα 9)Υπαρχει πιθανοτητα αναβαθμισης αλλα μετα απο κανα 1,5 χρονο περιπου, οχι ομως για διπλες καρτες γραφηκων 10)Δεν θα κανω oc ουτε στο CPU ουτε στο GPU 11)Τα κομματια που θα χρησιμοποιησω απο τον παλιο υπολογιστη ειναι ο σκληρος δισκος Αν μπορείτε πείτε μου την γνώμη σας για τα παρακάτω κομμάτια τα οποία μου πρότεινε ένας φιλος μου και αν υπάρχει κάτι καλύτερο στα ίδια πάνω-κάτω λεφτά: Intel core i5-6400 box asus h110m-a crucial 16gb ddr4-2133mhz corsair vs series vs650 80plus case supercase 250 Ευχαριστώ Πολύ Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2016 από ZGL1
BlueBlood7 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Πόσα χρήματα διαθέτεις και ποια ακριβώς είναι τα κομμάτια από το παλιό pc? Συμπλήρωσε όμως την φόρμα στο post σου. http://www.insomnia.gr/topic/531918-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B7%CF%85/ 1
LambisElef Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Case: Deepcool Dukase V2 ~56€ PSU: Thermaltake Smart SE 530W ~60€ CPU: i5 6500 ~202€ M/B: ASRock B150M Pro4 ~80€ RAM: HyperX Fury 8GB DDR4 ~40€ Σύνολο: 438€ Αν δεν υπάρχει SSD, μπορείς να κόψεις 25€ από κουτί και να βάλεις έναν.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπέρα, 1)Θα ήθελα να αγοράσω έναν υπολογιστή με τα παρακάτω χαρακτηριστικά και δεν θα ήθελα να ξεπερνά τα 450 ευρω (περίπου). 2)H χρηση που θα κανω θα ειναι κατα κυριο λογο απλη., δηλαδη χρηση προγραμματων world, excel, powerpoint και διαφορα για προγραμματισμο. Για games θα ηθελα να παιζω παιχνιδια οπως το pes και το nba2k, απλα δεν με πειραζει να βαλω μια καρτα γραφηκων μετα απο 6μηνες καθως δεν θελω να ξεφυγω απο τα 400 με 450 ευρω και θα περιμενω να πεσουν λιγο οι τιμες. 3)Δεν θα χρησιμοποιησω καποια βαρια προγραμματα, απλα καποια για προγραμματισμο για διαφορα project της σχολης μου. 4)Οθονη εχω LG 19 ιντσων μοντελο του 2013 5)Πληκτρολογεια ηχεια καιποντικι εχω 6)Δεν με ενδιαφερει αν ειναι απο διαφορετικα καταστηματα αρκει η τιμη τους(μαζι με τα εξοδα αποστολης) να μην ειναι πολυ πιο ακριβη απ οτι αν τα παραγγελνα απο το e-shop που βρισκεται στην περιοχη μου. 7)Το συστημα θα το συναρμολογησω ο ιδιος. 8)Δεν επιθυμω λειτουργικο συστημα 9)Υπαρχει πιθανοτητα αναβαθμισης αλλα μετα απο κανα 1,5 χρονο περιπου, οχι ομως για διπλες καρτες γραφηκων 10)Δεν θα κανω oc ουτε στο CPU ουτε στο GPU 11)Τα κομματια που θα χρησιμοποιησω απο τον παλιο υπολογιστη ειναι ο σκληρος δισκος Αν μπορείτε πείτε μου την γνώμη σας για τα παρακάτω κομμάτια τα οποία μου πρότεινε ένας φιλος μου και αν υπάρχει κάτι καλύτερο στα ίδια πάνω-κάτω λεφτά: Intel core i5-6400 box asus h110m-a crucial 16gb ddr4-2133mhz corsair vs series vs650 80plus case supercase 250 Ευχαριστώ Πολύ Καλησπέρα, δύο ερωτησούλες.. 1)Λές και περιγράφεις οτι η χρήση που κάνεις είναι απλή και επιλέγεις i5 με 16gb ram. Γιατί; 2)Θα έδινες 100 ευρώ παραπάνω άμεσα, για να έχεις και μία καλή κάρτα γραφικών όπως επίσης και ένα σύστημα που θα καλύπτει τις ανάγκες σου; Τέλος σε ρώτησε κάτι ο φίλος παραπάνω. Πές μας ποιός είναι ο σκληρός.
ZGL1 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπέρα, δύο ερωτησούλες.. 1)Λές και περιγράφεις οτι η χρήση που κάνεις είναι απλή και επιλέγεις i5 με 16gb ram. Γιατί; 2)Θα έδινες 100 ευρώ παραπάνω άμεσα, για να έχεις και μία καλή κάρτα γραφικών όπως επίσης και ένα σύστημα που θα καλύπτει τις ανάγκες σου; Τέλος σε ρώτησε κάτι ο φίλος παραπάνω. Πές μας ποιός είναι ο σκληρός. Λοιπον τα παραπανω κομματια που ανεφερα μου τα προτεινε ενας φιλος μου, καθως εγω δεν εχω μεγαλη σχεση με τους υπολογιστες και τωρα προσπαθω να μπω στο κλιμα γι αυτο θελω να μαθω τι πρεπει να αγορασω με βαση την χρηση που θα κανω. Επισης, για την καρτα γραφικων ειμαι σε διλλημα και δεν εχω αποφασισει ακομα, αλλα ισως με 100 ευρω την επαιρνα. Τελος, δεν εχω τον παλιο υπολογιστη κοντα μου και δεν θυμαμαι ακριβως ποιος ειναι ο σκληρος δισκος.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Λοιπον τα παραπανω κομματια που ανεφερα μου τα προτεινε ενας φιλος μου, καθως εγω δεν εχω μεγαλη σχεση με τους υπολογιστες και τωρα προσπαθω να μπω στο κλιμα γι αυτο θελω να μαθω τι πρεπει να αγορασω με βαση την χρηση που θα κανω. Επισης, για την καρτα γραφικων ειμαι σε διλλημα και δεν εχω αποφασισει ακομα, αλλα ισως με 100 ευρω την επαιρνα. Τελος, δεν εχω τον παλιο υπολογιστη κοντα μου και δεν θυμαμαι ακριβως ποιος ειναι ο σκληρος δισκος. Ωραία, όταν λές δίλημμα τι ενοείς; Δεν είναι ssd πάντως έτσι;
ZGL1 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Ωραία, όταν λές δίλημμα τι ενοείς; Δεν είναι ssd πάντως έτσι; Εεε οτι πρεπει απο αλλου να κοψω λεφτα για να την βαλω αμεσα Μαλλον οχι. Θα εχει καποια σημαντικη διαφορα ο ssd?
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Λοιπόν η σύνθεση του LambisElef με τον i3 6100 στην θέση του ί5 απο εμένα παίρνει like. Οπωσδήποτε θα προσθέσεις έναν ssd 240-256gb και όταν αποφασίσεις μια gpu ετσι ωστε να είσαι στο αρχικό σου σχέδιο. Τώρα άν θέλεις να σκεφτείς το ενδεχόμενο για λύση με δυνατή κάρτα γραφικών δεν βλέπω λόγο να μην το κάνεις. Το μαγαζί είναι το quickshop (εκτός gpu) και δεν έχει τύχει να αγοράσω κάτι απο εκεί. Θα σε καλύψει σε ολες τις ανάγκες σου με το παραπάνω πλην χωρητικότητας ssd. Ιδανικό το διπλάσιο πχ σε προσφορά + gtx 1060 3gb ή rx 470 4gb Έφυγα να προτείνει και κανένας άλλος.
ZGL1 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Λοιπόν η σύνθεση του LambisElef με τον i3 6100 στην θέση του ί5 απο εμένα παίρνει like. Οπωσδήποτε θα προσθέσεις έναν ssd 240-256gb και όταν αποφασίσεις μια gpu ετσι ωστε να είσαι στο αρχικό σου σχέδιο. Τώρα άν θέλεις να σκεφτείς το ενδεχόμενο για λύση με δυνατή κάρτα γραφικών δεν βλέπω λόγο να μην το κάνεις. Το μαγαζί είναι το quickshop (εκτός gpu) και δεν έχει τύχει να αγοράσω κάτι απο εκεί. Θα σε καλύψει σε ολες τις ανάγκες σου με το παραπάνω πλην χωρητικότητας ssd. Ιδανικό το διπλάσιο πχ σε προσφορά Καταγραφήασφ.JPG + gtx 1060 3gb ή rx 470 4gb Έφυγα να προτείνει και κανένας άλλος. Eυχαριστω για την βοηθεια
LambisElef Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ πάλι είμαι υπέρ του i5 (τα παιχνίδια που θέλει ο φίλος παίζουν και με την ενσωματωμένη), με ένα φθηνότερο κουτάκι για να χωρέσει ένας SSD στα 120-128GB. Θα κάνω ενδεικτική σύνθεση σε λίγα λεπτά. Είχα άδικο τελικά, πράγματι η ενσωματωμένη δεν αρκεί. Συγνώμη λοιπόν.. Στις παρακάτω τιμές συμπεριλαμβάνονται και ενδεχόμενα μεταφορικά: Case: Raijintek Arcadia ~38€ PSU: XFX XT 80+ Bronze 600W ~54€ CPU: Intel Core i3 6100 ~125€ M/B: Asrock B150M Pro4 ~80€ RAM: HyperX Fury 8GB DDR4 ~43€ SSD: Intenso High Performance 120GB ~45€ GPU: XFX RX 460 ~124€ Σύνολο: 509€ Το παραπάνω σύστημα μπορεί να υπερκαλύψει τις ανάγκες σου και κάθε του κομμάτι είναι σίγουρα ποιοτικό, ωστόσο αν ψάχνεις κάτι φθηνότερο για την ώρα, θα πας στο σύστημα του radiohead με μια rx 460 (φυσικά έτσι κάνεις υποχωρήσεις σε μητρική, κουτί και τροφοδοτικό). Τα ενσωματωμένα του επεξεργαστή δυστυχώς δεν αρκούν για το NBA 2k16.
jeandoumpier Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Πολύ καλή (όπως συνήθως) η σύνθεση του radiohead, προσωπικά επέλεξα επίσης το quickshop με κάποιες όμως αλλαγές.. Είναι οριακά στο ανώτερο budget που έθεσες, τα 450 € δηλαδή. Τώρα, για κάρτα γραφικών μπορείς να μαζέψεις και να αγοράσεις μία προς τα Χριστούγεννα, μια gtx 1060 (3gb) ή rx470 θα είναι καλές επιλογές και οι δύο. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 1)Παίδες μιλάμε για word excell και προγραμματισμό άν δεν το διαβάσατε. 2)Τα γραφικά του 6500 είναι τα ίδια με του 6100 και για nba2κ με κόψιμο στα settings ίσα που τα βγάζει πέρα η Rx 460. Εγώ απλά το αναφέρω. (δεν μας είπε κιόλας ανάλυση της 19άρας υποθέτω είναι fhd)
dimoskoutr Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Αφού μπορείς να κάνεις υπομονή και να μην πάρεις τώρα κάρτα και εγώ θα σου έλεγα να πας για i5-6400 που λογικά είναι πιο future proof από i3-6100. Οι μητρικές και των δύο συνθέσεων είναι παρόμοιες και το κουτί είναι περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...προσωπική επιλογή του καθενός. Το βασικό για μένα είναι i5 αντί για i3. Τέλος θα πήγαινα λίγο πιο ψηλά σε μητρική στην https://www.skroutz.gr/s/7397741/Asrock-B150M-Pro4.html που έχει ψύξη στα ρεύματα και 4 slot για τις ram για μελλοντική πιο ευέλικτη αναβάθμιση. 1
jeandoumpier Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Για τον ίδιο λόγο του πρότεινα και εγώ i5...Για να έχει κάποιο σχετικό βάθος χρόνου η επιλογή του 1)Παίδες μιλάμε για word excell και προγραμματισμό άν δεν το διαβάσατε. 2)Τα γραφικά του 6500 είναι τα ίδια με του 6100 και για nba2κ με κόψιμο στα settings ίσα που τα βγάζει πέρα η Rx 460. Εγώ απλά το αναφέρω. (δεν μας είπε κιόλας ανάλυση της 19άρας υποθέτω είναι fhd) 1Σύμφωνοι, απλά του πρότεινα i5 μιας και το ήθελε από την αρχή και επειδή φυσικά είναι μιας γενιάς νεότερος του i3. 2)Η rx460 πού αναφέρθηκε;;
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Για τον ίδιο λόγο του πρότεινα και εγώ i5...Για να έχει κάποιο σχετικό βάθος χρόνου η επιλογή του 1Σύμφωνοι, απλά του πρότεινα i5 μιας και το ήθελε από την αρχή και επειδή φυσικά είναι μιας γενιάς νεότερος του i3. 2)Η rx460 πού αναφέρθηκε;; 1) Τα μπέρδεψες. 2) Αναφορά σε Low budget gpu έκανα καλύτερη των ενσωματωμένων των επεξεργαστών που αναφέρθηκαν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα