haHa Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Καλά ναι αν σκεφτεί κανείς ότι θα έχει 256GB + 8GB RAM αντί για 4 + Force Touch Trackpad τότε συμφέρει. Ενημέρωση: Λοιπόν η θήκη ήρθε, δεν έφτασε τις υποσχόμενες ταχύτητες αντίθετα είχε όριο 300-320MB/Sec αλλά είναι πολύ πιο γρήγορο από τα 90MB που φτάνει μία SD. Φυσικά δεν είναι ότι το πρακτικό να έχεις πάντα τον εξωτερικό πάνω αλλά από την στιγμή που θα το έχω στο γραφείο δεν θα υπάρχει θέμα. UPDATE Έκανα κι εγώ test στον SSD Samsung 840 Evo με usb 3 enclosure. Τις ίδιες ταχύτητες έπιασα. Χοντρικά 350mb/sec read/write. Αρκετά πιο χαμηλά από τα 520mb περίπου που προτείνει ο κατασκευαστής. Όπως και να έχει όμως τρέχω windows 7 από vmware fusion και μέχρι ώρας, όλα καλά. Με ενα καλυτερο usb 3 enclosure θα βλεπατε λογικα καλυτερες ταχυτητες. Πχ: http://www.anandtech.com/show/10708/satechi-and-startech-usb-31-gen-2-typec-hddssd-enclosures-review
Dr.Fuzzy Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Nαι, πολυ καλυτερες. Μπορεις να διαλεξεις εσυ τι ssd θελεις και να τον βαλεις σε μια θηκη ή να παρεις μια ετοιμη λυση, πχ: Samsung Portable SSD T3 500GB 180€ Samsung Portable SSD T3 250GB 120€ Μαζι με ενα μικρο στικακι 128gb που θα ειναι μονιμα πανω(ειναι τοσο μικρο που δεν χρειαζεται να βγαινει ουτε οταν τον μεταφερεις και τον βαζεις σε τσαντα-θηκη), λυνεις το προβλημα σου. Το στικακι απλα δεν ειναι τοσο γρηγορο οσο ο ssd. Το συγκεκριμένο flash drive της sandisk το είχα αγοράσει φέτος το καλοκαίρι (σε φάση που έψαχνα ssd upgrade στο macbook) και για κανά μήνα έτρεχα το elcapitan από εκεί αρκετά ικανοποιητικά Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2016 από Dr.Fuzzy
γροσερισοπ Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Με ενα καλυτερο usb 3 enclosure θα βλεπατε λογικα καλυτερες ταχυτητες. Πχ: http://www.anandtech.com/show/10708/satechi-and-startech-usb-31-gen-2-typec-hddssd-enclosures-review HaHa επειδή ο fusion με έχει κουράσει και οι ταχύτητες του είναι αρκετά αργές από straight SSD, τι θα μου πρώτεινες σαν εναλλακτική; (κυρίως μου την δίνει που ταξινομεί ότι θέλει αυτό και όχι εγώ, κοινώς δεν υπάρχει ελευθερία..) κάποιον ThunderBolt SSD εξωτερικό; ; ή USB 3 παραθέτω screenshot από ταχύτητες. αν προβώ σε αλλαγή thunder/usb3 θα δω καμια διαφορά ή όλα στα χαρτιά; (μια χαρά πάει το σύστημα αλλά πιστεύω ότι πάει και ποιο σφεντονιά για iMac Late 20133,4 GHz Intel Core i5, 16 GB 1600 MHz DDR3, NVIDIA GeForce GTX 780M 4096 MB
Dr.Fuzzy Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 HaHa επειδή ο fusion με έχει κουράσει και οι ταχύτητες του είναι αρκετά αργές από straight SSD, τι θα μου πρώτεινες σαν εναλλακτική; (κυρίως μου την δίνει που ταξινομεί ότι θέλει αυτό και όχι εγώ, κοινώς δεν υπάρχει ελευθερία..) κάποιον ThunderBolt SSD εξωτερικό; ; ή USB 3 παραθέτω screenshot από ταχύτητες. αν προβώ σε αλλαγή thunder/usb3 θα δω καμια διαφορά ή όλα στα χαρτιά; (μια χαρά πάει το σύστημα αλλά πιστεύω ότι πάει και ποιο σφεντονιά για iMac Late 20133,4 GHz Intel Core i5, 16 GB 1600 MHz DDR3, NVIDIA GeForce GTX 780M 4096 MB και γιατί απλά δε "σπας" το fusion και να έχεις ένα 128GB SSD και ένα 1TB HDD;
haHa Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Thunderbolt εξωτερικος σκληρος δεν εχει νοημα, ειναι πανακριβα τα enclosure και τα καλωδια, ενω σε απλους sata ssd δισκους προσφερουν ιδιες ταχυτητες με τα usb3 enclosures.
γροσερισοπ Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 και γιατί απλά δε "σπας" το fusion και να έχεις ένα 128GB SSD και ένα 1TB HDD; έχω διαβάσει πως κάνει κάτι περίεργα δλδ δεν είναι τόσο απλό το σπάσιμο. κάνω λάθος; το χει δοκιμάσει κανεις και πάει καλ΄α;
Dr.Fuzzy Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 έχω διαβάσει πως κάνει κάτι περίεργα δλδ δεν είναι τόσο απλό το σπάσιμο. κάνω λάθος; το χει δοκιμάσει κανεις και πάει καλ΄α; Κανένα περίεργο δε κάνει, το έχω κάνει 2-3 φορές. Όταν το "σπάσεις" θα πρέπει μετά να κάνεις install το MacOS το οποίο είναι υπόθεση ρουτίνας. Πριν το κάνεις πάρε ένα Time Machine Backup για να το περάσεις στο καινούριο installation και είσαι έτοιμος, χωρίς να χρειαστείς να πειράξεις τίποτα απο το HW σου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα