tsofras Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Εννοείται ότι κρατάς το MacBook Pro και ψάχνεις για λύσεις με εξωτερικούς σκληρούς ή sd cards. Εγώ στη θέση σου θα κούμπωνα μια μεγάλη SD card και θα δοκίμαζα τον εσωτερικό ssd να τον κάνω fusion με την sd card. Πολύ ωραία λύση αυτή ούτε που την ήξερα γιατί ξεμένω και εγώ απο χώρο στον δικό μου, ευχαριστούμε για την ενημέρωση Έχει δοκιμαστεί σε απόδοση?
haHa Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Πολύ ωραία λύση αυτή ούτε που την ήξερα γιατί ξεμένω και εγώ απο χώρο στον δικό μου, ευχαριστούμε για την ενημέρωση Έχει δοκιμαστεί σε απόδοση? Εδω ετοιμη sd που δεν εξεχει: https://www.amazon.de/Transcend-JetDrive-Speichererweiterung-MacBook-2012-2015/dp/B01BE0C2PU/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1475057476&sr=8-2&keywords=sd%2Bmacbook%2Bpro&th=1 Υπάρχουν και ανταπτορες για να κανεις μια υπαρχουσα microsd να μην εξεχει στο macbook pro.
Neg Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Εδω ετοιμη sd που δεν εξεχει: https://www.amazon.de/Transcend-JetDrive-Speichererweiterung-MacBook-2012-2015/dp/B01BE0C2PU/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1475057476&sr=8-2&keywords=sd%2Bmacbook%2Bpro&th=1 Υπάρχουν και ανταπτορες για να κανεις μια υπαρχουσα microsd να μην εξεχει στο macbook pro. Έχω έναν τέτοιο αντάπτορα κάπου θαμμένο στο σπίτι, πρέπει να τον βρώ. Τον χρησιμοποίησα δοκιμαστικά στο παρελθόν, αλλά δεν ήταν άσχημο. Edit: Μόλις παράγγειλα μία SSD Optimized case που υπόσχεται όπως λένε και οι πελάτες από κάτω 430MB/Read και 418MBWrite. Οπότε θα βάλω την 240GB Ultra που έχω και θα είναι κομπλέ. Αύριο που θα έρθει η θήκη θα κάνω ένα τεστ ταχύτητας και θα ενημερώσω το Thread, Μόνο η οθόνη έμεινε τώρα https://www.amazon.de/gp/product/B00FCLG65U/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1 Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2016 από Neg
tsofras Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Άντε με το καλό, το θέμα βέβαια είναι να μην κουβαλάς και τον εξωτερικό γι αυτό με ενθουσίασε και η ιδέα της SD βέβαια οι ταχύτητες δεν είναι κάτι ιδιαίτερο σε σχέση με ssd Max Read:95MB/s , Max Write:60MB/s
Neg Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Άντε με το καλό, το θέμα βέβαια είναι να μην κουβαλάς και τον εξωτερικό γι αυτό με ενθουσίασε και η ιδέα της SD βέβαια οι ταχύτητες δεν είναι κάτι ιδιαίτερο σε σχέση με ssd Max Read:95MB/s , Max Write:60MB/s Δεν έχεις άδικο αλλά άμα μπορείς να έχεις τις ταχύτητες του SSD μέσω USB 3.0 όπως υπόσχεται το παραπάνω προϊόν τότε είναι κομπλέ γιατί ουσιαστικά θα μπορώ να μπουτάρω και άλλο λειτουργικό από τον εξωτερικό με τέτοιες ταχύτητες. Ανυπομονώ αύριο να έρθει.
ramarg Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Αν και ο καθένας χρησιμοποιεί με διαφορετικό τρόπο τον υπολογιστή του, εγώ έχοντας το ίδιο ΜPR Late 2013 νομίζω πράγματι πως τα 128gb είναι λίγα γι'αυτό και προτίμησα τότε να πάω στα 256gb ssd. Νομίζω ότι το να ψάχνεις ssd στα 480 θα σου κοστίσει χρηματικά κατά πολύ. Εγώ έχω βολευτεί με τα 256 και απλά φροντίζω κάθε μήνα να κάνω back up σε εξωτερικούς σκληρούς (όταν το χάος στην επιφάνεια εργασίας και στο finder έχει ξεφύγει). Σκέψου ότι με clean install στo ΜacOS Sierra, ο 256αρης ssd είχε free 233-235.. Με προγράμματα και διάφορα σχετικά είμαι στα 222gb free και είναι μια χαρά. Έχοντας δοκιμάσει boot μέσω usb 3 memory stick (σε 64αρι της kingston) μπορώ να σου πω ότι δεν με ικανοποίησε η ταχύτητα και έβλεπα περιστασιακά ενοχλητικά lags. Αν και υπάρχει η λύση να σετάρεις το λειτουργικό σε fusion (συνδυασμό μονάδων) νομίζω θα ήταν καλύτερα να ψάξεις ssd που θα αντικαταστήσει τον εσωτερικό 128αρη. Σκέψου ότι οι ταχύτητες pci-e δεν επιτυγχάνονται μέσω usb3. Από την άλλη μπορεί να βρεις και τον αυθεντικό 256αρη ssd σε καλή τιμή στο ebay πχ από χρήστες που αναβάθμισαν και δεν τους χρειάζεται ο παλιός. Μετά θα βάλεις και το 128άρη σε ένα enclosure και θα έχεις και έναν μικρό βοηθητικό ssd υψηλής ταχύτητας.Σκέψου το.
Neg Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Αν και ο καθένας χρησιμοποιεί με διαφορετικό τρόπο τον υπολογιστή του, εγώ έχοντας το ίδιο ΜPR Late 2013 νομίζω πράγματι πως τα 128gb είναι λίγα γι'αυτό και προτίμησα τότε να πάω στα 256gb ssd. Νομίζω ότι το να ψάχνεις ssd στα 480 θα σου κοστίσει χρηματικά κατά πολύ. Εγώ έχω βολευτεί με τα 256 και απλά φροντίζω κάθε μήνα να κάνω back up σε εξωτερικούς σκληρούς (όταν το χάος στην επιφάνεια εργασίας και στο finder έχει ξεφύγει). Σκέψου ότι με clean install στo ΜacOS Sierra, ο 256αρης ssd είχε free 233-235.. Με προγράμματα και διάφορα σχετικά είμαι στα 222gb free και είναι μια χαρά. Έχοντας δοκιμάσει boot μέσω usb 3 memory stick (σε 64αρι της kingston) μπορώ να σου πω ότι δεν με ικανοποίησε η ταχύτητα και έβλεπα περιστασιακά ενοχλητικά lags. Αν και υπάρχει η λύση να σετάρεις το λειτουργικό σε fusion (συνδυασμό μονάδων) νομίζω θα ήταν καλύτερα να ψάξεις ssd που θα αντικαταστήσει τον εσωτερικό 128αρη. Σκέψου ότι οι ταχύτητες pci-e δεν επιτυγχάνονται μέσω usb3. Από την άλλη μπορεί να βρεις και τον αυθεντικό 256αρη ssd σε καλή τιμή στο ebay πχ από χρήστες που αναβάθμισαν και δεν τους χρειάζεται ο παλιός. Μετά θα βάλεις και το 128άρη σε ένα enclosure και θα έχεις και έναν μικρό βοηθητικό ssd υψηλής ταχύτητας. Σκέψου το. Ξέρω έκανα το λάθος και πήρα με 128 το Macbook αλλά αν το enclosure που παράγγειλα όντως εκμεταλλεύεται όλη την ταχύτητα του Ultra της Sandisk τότε θα είναι κομπλέ. Γιατί όπως είπα και στην αρχή, σκοπεύω να το κάνω Desktop με μία μεγάλη οθόνη λόγω προγραμματισμού εφαρμογών και άλλων εργαλείων που χρειάζονται χώρο και μεγάλη οθόνη.
ramarg Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Ξέρω έκανα το λάθος και πήρα με 128 το Macbook αλλά αν το enclosure που παράγγειλα όντως εκμεταλλεύεται όλη την ταχύτητα του Ultra της Sandisk τότε θα είναι κομπλέ. Γιατί όπως είπα και στην αρχή, σκοπεύω να το κάνω Desktop με μία μεγάλη οθόνη λόγω προγραμματισμού εφαρμογών και άλλων εργαλείων που χρειάζονται χώρο και μεγάλη οθόνη. Δοκίμασε την και βλέπουμε. Ακόμα και αν δεις ότι δεν σου κάνει, μία μεγάλη κάρτα μνήμης είναι πάντα χρήσιμη δεν πάει χαμένη. Για την οθόνη εφόσον δουλεύεις με προγραμματισμό εφαρμογών σίγουρα χρειάζεσαι ένα εξωτερικό monitor γιατί στην 13αρα όταν έχεις πολλά ανοικτά παράθυρα κουράζει η εναλλαγή το ξέρω. Αν λύσεις και το θέμα της χωρητικότητας, το macbook θα τρέχει μια χαρά και χωρίς lags. Απ'ότι βλέπω τα πάει μια χαρά στα Sierra (και να σκεφτείς ότι είναι η 4η αναβάθμιση που παίρνει). Περιμένω feedback για την sd card για να έχω και εγώ υπ'όψιν αυτή τη λύση.
Neg Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δοκίμασε την και βλέπουμε. Ακόμα και αν δεις ότι δεν σου κάνει, μία μεγάλη κάρτα μνήμης είναι πάντα χρήσιμη δεν πάει χαμένη. Για την οθόνη εφόσον δουλεύεις με προγραμματισμό εφαρμογών σίγουρα χρειάζεσαι ένα εξωτερικό monitor γιατί στην 13αρα όταν έχεις πολλά ανοικτά παράθυρα κουράζει η εναλλαγή το ξέρω. Αν λύσεις και το θέμα της χωρητικότητας, το macbook θα τρέχει μια χαρά και χωρίς lags. Απ'ότι βλέπω τα πάει μια χαρά στα Sierra (και να σκεφτείς ότι είναι η 4η αναβάθμιση που παίρνει). Περιμένω feedback για την sd card για να έχω και εγώ υπ'όψιν αυτή τη λύση. Σήμερα το απόγευμα θα ξέρουμε σίγουρα θα δοκιμάσω και την SSD και την SD και θα δείξει το τεστ. 1
haHa Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Για καποιον παντως που δεν εχει ssd να καθεται ωστε να τον βαλει εξωτερικο , ισως ειναι προτιμοτερο να πουλησει το macbook pro retina με τον 128αρι πχ στα ~900€ και να παρει το τελευταιο μοντελο macbook pro retina 13.3" με 256gb στα 1250€ απο πχ τον electronic king στο ebay.. 1
Neg Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Για καποιον παντως που δεν εχει ssd να καθεται ωστε να τον βαλει εξωτερικο , ισως ειναι προτιμοτερο να πουλησει το macbook pro retina με τον 128αρι πχ στα ~900€ και να παρει το τελευταιο μοντελο macbook pro retina 13.3" με 256gb στα 1250€ απο πχ τον electronic king στο ebay.. Καλά ναι αν σκεφτεί κανείς ότι θα έχει 256GB + 8GB RAM αντί για 4 + Force Touch Trackpad τότε συμφέρει. Ενημέρωση: Λοιπόν η θήκη ήρθε, δεν έφτασε τις υποσχόμενες ταχύτητες αντίθετα είχε όριο 300-320MB/Sec αλλά είναι πολύ πιο γρήγορο από τα 90MB που φτάνει μία SD. Φυσικά δεν είναι ότι το πρακτικό να έχεις πάντα τον εξωτερικό πάνω αλλά από την στιγμή που θα το έχω στο γραφείο δεν θα υπάρχει θέμα. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2016 από Neg 1
atheatos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Καλά ναι αν σκεφτεί κανείς ότι θα έχει 256GB + 8GB RAM αντί για 4 + Force Touch Trackpad τότε συμφέρει. Ενημέρωση: Λοιπόν η θήκη ήρθε, δεν έφτασε τις υποσχόμενες ταχύτητες αντίθετα είχε όριο 300-320MB/Sec αλλά είναι πολύ πιο γρήγορο από τα 90MB που φτάνει μία SD. Φυσικά δεν είναι ότι το πρακτικό να έχεις πάντα τον εξωτερικό πάνω αλλά από την στιγμή που θα το έχω στο γραφείο δεν θα υπάρχει θέμα. Εννοείται. Η sd μόνο αν γίνεται fusion με τον ήδη υπάρχον εσωτερικό ssd αξίζει και γλυτωνεις μια USB. Αλλιώς αν θες κάτι πολύ γρήγορο πας σε thunderbolt θήκη με blade ssd και ξεπερνάς σε ταχύτητα και το Mac Pro..... 1
Neg Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Εννοείται. Η sd μόνο αν γίνεται fusion με τον ήδη υπάρχον εσωτερικό ssd αξίζει και γλυτωνεις μια USB. Αλλιώς αν θες κάτι πολύ γρήγορο πας σε thunderbolt θήκη με blade ssd και ξεπερνάς σε ταχύτητα και το Mac Pro..... Είναι όμως ακριβές οι Thunderbolt, αλλά τελικά η λύση με τον εξωτερικό μου άρεσε. Έχει πολύ καλές ταχύτητες. 1
ramarg Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Καλά ναι αν σκεφτεί κανείς ότι θα έχει 256GB + 8GB RAM αντί για 4 + Force Touch Trackpad τότε συμφέρει. Ενημέρωση: Λοιπόν η θήκη ήρθε, δεν έφτασε τις υποσχόμενες ταχύτητες αντίθετα είχε όριο 300-320MB/Sec αλλά είναι πολύ πιο γρήγορο από τα 90MB που φτάνει μία SD. Φυσικά δεν είναι ότι το πρακτικό να έχεις πάντα τον εξωτερικό πάνω αλλά από την στιγμή που θα το έχω στο γραφείο δεν θα υπάρχει θέμα. Με αυτές τις ταχύτητες για office use είσαι άρχοντας. Μπορείς να κάνεις και με το παραπάνω τη δουλειά σου Είναι όμως ακριβές οι Thunderbolt, αλλά τελικά η λύση με τον εξωτερικό μου άρεσε. Έχει πολύ καλές ταχύτητες. Οι thuderbolt αν είχαν αξιοποιηθεί σωστά από πολλές εταιρίες θα είχαμε βγει κερδισμένοι.. Αυτή τη στιγμή για να πάρεις έναν thunderbolt ssd (και όχι hdd αν θες να δεις επιδόσεις) χρειάζεσαι ένα αρκετά μεγάλο ποσό προς το παρόν.. Είναι δύο θύρες που εγώ προσωπικά λυπάμαι που δεν τις χρησιμοποιώ. Τουλάχιστον στα επόμενα macbook πιστεύω θα αντικατασταθούν όλες οι θύρες με USB - Type C. Αφενός θα είναι δύσκολη η προσαρμογή με το USB B να μας κυνηγάει, αλλά θα υποστηρίζονται πολλά διαφορετικά πρότυπα απ΄όλες τις θύρες εξίσου. Επομένως από μελλοντικούς USB - Type C δίσκους θα υποστηρίζονται και ταχύτητες Thunderbolt Σε ένα μήνα από τώρα θα ξέρουμε τί να περιμένουμε. Για καποιον παντως που δεν εχει ssd να καθεται ωστε να τον βαλει εξωτερικο , ισως ειναι προτιμοτερο να πουλησει το macbook pro retina με τον 128αρι πχ στα ~900€ και να παρει το τελευταιο μοντελο macbook pro retina 13.3" με 256gb στα 1250€ απο πχ τον electronic king στο ebay.. Αν και η χρηματική διαφορά δεν είναι υπερβολική (για το μέχρι στιγμής latest macbook retina) νομίζω τη δεδομένη χρονική στιγμή καλύτερα είναι να μην επενδύουμε ακόμα και αν νομίζουμε ότι η πρόταση είναι value for money. Σε λιγότερο από 1 μήνα παρουσιάζονται τα νεότερα pro retina και μιλάμε για την πρώτη ουσιαστική αναβάθμιση από το 2012 (με τα πρώτα retina). Θα δούμε πολλές νέες δελεαστικές τεχνολογίες ενσωματωμένες σίγουρα. Από την άλλη εγώ προσωπικά δε θα εμπιστευόμουν τον electronic king για μία τέτοια αγορά. Αν δε σου τύχει η στραβή είσαι τυχερός. Αν σου τύχει όμως το ποσό είναι μεγάλο. Το ebay θέλει προσοχή σ'αυτά.
mistr4l Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Λοιπόν η θήκη ήρθε, δεν έφτασε τις υποσχόμενες ταχύτητες αντίθετα είχε όριο 300-320MB/Sec UPDATE Έκανα κι εγώ test στον SSD Samsung 840 Evo με usb 3 enclosure. Τις ίδιες ταχύτητες έπιασα. Χοντρικά 350mb/sec read/write. Αρκετά πιο χαμηλά από τα 520mb περίπου που προτείνει ο κατασκευαστής. Όπως και να έχει όμως τρέχω windows 7 από vmware fusion και μέχρι ώρας, όλα καλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα