Προς το περιεχόμενο

MBPr Late 2013 SSD Upgrade ή iMac;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω το Macbook Pro Retina Late 2013 με 128GB SSD. Ο χώρος όμως άρχισε να μην μου φτάνει και σκέφτομαι να τον αναβαθμίσω. Διστάζω όμως γιατί το κόστος είναι υψηλό. Για την ακρίβεια 480GB OWC SSD για το παραπάνω Macbook κοστίζουν 475€ και σκέφτομαι λοιπόν. Να αγοράσω την παραπάνω SSD και μία μεγάλη οθόνη γιατί χρειάζομαι χώρο λόγω προγραμματισμού ή να αγοράσω iMac σαν δεύτερο υπολογιστή που θα έχει και πολύ παραπάνω χώρο; Η διαφορά τιμής φυσικά είναι μεγαλύτερη.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θελεις κανα 2000αρο για iMac της προκοπης και δεν θα εχει μεγαλο ssd, θα εχει συνδυασμο ssd+hdd.

Το ιδιο μπορεις να κανεις και με το δικο σου macbook pro. Πάρε εναν εξωτερικο δισκο hdd αν δεν θελεις να δωσεις πολλα χρηματα .

Διαφορετικα παρε κανα εξωτερικο ssd ή καποιο usb flash 128gb αν θελεις να το εχεις μονιμα πανω στο φορητο.

• Like 2
Δημοσ.

Θελεις κανα 2000αρο για iMac της προκοπης και δεν θα εχει μεγαλο ssd, θα εχει συνδυασμο ssd+hdd.

Το ιδιο μπορεις να κανεις και με το δικο σου macbook pro. Πάρε εναν εξωτερικο δισκο hdd αν δεν θελεις να δωσεις πολλα χρηματα .

Διαφορετικα παρε κανα εξωτερικο ssd ή καποιο usb flash 256gb αν θελεις να το εχεις μονιμα πανω στο φορητο.

Ένας εξωτερικός SSD με USB 3.0 λογικά θα έχει καλύτερες ταχύτητες από έναν εξωτερικό HDD.

Δημοσ.

Ένας εξωτερικός SSD με USB 3.0 λογικά θα έχει καλύτερες ταχύτητες από έναν εξωτερικό HDD.

Nαι, πολυ καλυτερες.

Μπορεις να διαλεξεις εσυ τι ssd θελεις και να τον βαλεις σε μια θηκη ή να παρεις μια ετοιμη λυση, πχ:

Samsung Portable SSD T3 500GB 180€

Samsung Portable SSD T3 250GB 120€

Μαζι με ενα μικρο στικακι 128gb που θα ειναι μονιμα πανω(ειναι τοσο μικρο που δεν χρειαζεται να βγαινει ουτε οταν τον μεταφερεις και τον βαζεις σε τσαντα-θηκη), λυνεις το προβλημα σου. Το στικακι απλα δεν ειναι τοσο γρηγορο οσο ο ssd.

sandisk_usb.jpg

Δημοσ.

Nαι, πολυ καλυτερες.

Τότε αυτό θα κάνω, μία ακόμη ερώτηση. Έχεις καθόλου εμπειρία/δοκιμάσει τα Curved Monitor της LG? Τα Wide 34". Επίσης μήπως γνωρίζεις αν μπορεί να βγάλει μέσω Thunderbolt το Late 13 Pro 3000x εικόνα στο παραπάνω Monitor?

Δημοσ.

Τότε αυτό θα κάνω, μία ακόμη ερώτηση. Έχεις καθόλου εμπειρία/δοκιμάσει τα Curved Monitor της LG? Τα Wide 34". Επίσης μήπως γνωρίζεις αν μπορεί να βγάλει μέσω Thunderbolt το Late 13 Pro 3000x εικόνα στο παραπάνω Monitor?

Oχι ,δεν το εχω δοκιμασει.

Θεωρω πως δεν βολευουν τα curved monitor, ειναι απλα μια μοδα.

Παρε ενα 27αρι, παιζουν απο 300-700€ , αναλογα τις απαιτησεις σου.

To macbook pro σου υποστηριζει αυτα:

http://www.everymac.com/systems/apple/macbook_pro/specs/macbook-pro-core-i5-2.6-13-late-2013-retina-display-specs.html

This model supports a simultaneous maximum resolution up to 2560x1600 on two external displays via Thunderbolt. Alternately, it can support a single display up to 2560x1600 via Thunderbolt and a single 1080p display at up to 60 Hz, 3840x2160 at 30 Hz, or 4096x2160 at 24 Hz via HDMI.

Βγαζει την αναλυση που θελεις, αλλα σε 30Hz, οχι σε 60Hz. Θα ειναι λιγο κουραστικο.

Δημοσ.

Oχι ,δεν το εχω δοκιμασει.

Θεωρω πως δεν βολευουν τα curved monitor, ειναι απλα μια μοδα.

Παρε ενα 27αρι, παιζουν απο 300-700€ , αναλογα τις απαιτησεις σου.

Μάλλον θα κοιτάξω ένα 27άρι 2560x.

Δημοσ.

Θα σου πω κι εγώ εντυπώσεις σε καμιά βδομάδα. Μου ξέμεινε ο SSD Samsung EVO από το παλαιό macbook pro και θα τον κάνω εξωτερικό με enclosure usb 3. Λογικά θα bootαρω τα windows κατευθείαν από εκεί για να μην κάνω partition στον καινούριο. Συνεπώς, θα σου εντυπώσεις σχετικά με ταχύτητα, κλπ. 

Πάντως συμφωνώ κι εγώ, δεν αξίζει τον κόπο να πάρεις imac. Η χρηματική διαφορά είναι τεράστια σε σχέση με την λύση εξωτερικού σκληρού SSD + monitor. 

• Like 1
Δημοσ.

Nαι, πολυ καλυτερες.

Μπορεις να διαλεξεις εσυ τι ssd θελεις και να τον βαλεις σε μια θηκη ή να παρεις μια ετοιμη λυση, πχ:

Samsung Portable SSD T3 500GB 180€

Samsung Portable SSD T3 250GB 120€

Μαζι με ενα μικρο στικακι 128gb που θα ειναι μονιμα πανω(ειναι τοσο μικρο που δεν χρειαζεται να βγαινει ουτε οταν τον μεταφερεις και τον βαζεις σε τσαντα-θηκη), λυνεις το προβλημα σου. Το στικακι απλα δεν ειναι τοσο γρηγορο οσο ο ssd.

sandisk_usb.jpg

Δεν είναι άσχημη ιδέα, αλλά η διάρκεια ζωής του δεν είναι λιγάκι περιορισμένη σε σύγκριση με έναν εξωτερικό SSD?

Δημοσ.

Δεν είναι άσχημη ιδέα, αλλά η διάρκεια ζωής του δεν είναι λιγάκι περιορισμένη σε σύγκριση με έναν εξωτερικό SSD?

Δεν εχω ιδεα, δες τα specifications τους.

Δημοσ.

Φαντάζομαι θα μπορείς να βρεις datasheet για τη Flash μνήμη που έχουν τα στικάκια, ώστε να δεις τι χρόνο ζωής δίνει ο κατασκευαστής.

Κατά τ' άλλα τους iMac τους έχουν κάνει από χρυσάφι τα τελευταία χρόνια. Όταν τον είχα πάρει εγώ (~1500€ + 200€ ο SSD που έβαλα εξτρά) ήταν VFM. Εκείνη την εποχή, φαντάσου ότι μόνο μία 24" H-IPS οθόνη είχε 600-700 ευρώ (αν θυμάμαι καλά είχε μόνο μία πρόταση η Dell σ' αυτή την κατηγορία). Το ίδιο build σε Windows μου έβγαινε στα ίδια λεφτά (και δεν ήταν και AIO). Τώρα οι τιμές έχουν φτάσει στο θεό, γι' αξιόλογο iMac θέλεις διχίλιαρο που λέει κι ο haHa.

• Like 1
Δημοσ.

https://www.amazon.com/Samsung-T3-Portable-SSD-MU-PT500B/dp/B01AVF6UQQ/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&qid=1473115246&sr=8-1&keywords=Samsung+T3+SSD&linkCode=sl1&tag=techfdinne-20&linkId=90ee106a012a3df487e2f7faffb776a5

Δες και αυτό.. το έχω δει σε πολλά βίντεο στο YouTube. Και όλοι οι γνωστοί youtubers τον προτιμούν. Εγώ θα πήγαινα σε αυτόν.

Edit: μόλις είδα πως τον έχουν προτείνει και πιο πάνω.

Δημοσ.

https://www.amazon.com/Samsung-T3-Portable-SSD-MU-PT500B/dp/B01AVF6UQQ/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&qid=1473115246&sr=8-1&keywords=Samsung+T3+SSD&linkCode=sl1&tag=techfdinne-20&linkId=90ee106a012a3df487e2f7faffb776a5

Δες και αυτό.. το έχω δει σε πολλά βίντεο στο YouTube. Και όλοι οι γνωστοί youtubers τον προτιμούν. Εγώ θα πήγαινα σε αυτόν.

Edit: μόλις είδα πως τον έχουν προτείνει και πιο πάνω.

Και εγώ τον έχω δει τον παραπάνω, αλλά σκέφτομαι αφού έχω έναν Ultra της Sandisk σπίτι με 240GB μπορώ να τον βάλω σε μία USB 3.0 Case και θα μου κοστίσει λιγότερο.

Δημοσ.

Εννοείται ότι κρατάς το MacBook Pro και ψάχνεις για λύσεις με εξωτερικούς σκληρούς ή sd cards.

Εγώ στη θέση σου θα κούμπωνα μια μεγάλη SD card και θα δοκίμαζα τον εσωτερικό ssd να τον κάνω fusion με την sd card.

• Like 1
Δημοσ.

Εννοείται ότι κρατάς το MacBook Pro και ψάχνεις για λύσεις με εξωτερικούς σκληρούς ή sd cards.

Εγώ στη θέση σου θα κούμπωνα μια μεγάλη SD card και θα δοκίμαζα τον εσωτερικό ssd να τον κάνω fusion με την sd card.

Έχω το ανάλογο αξεσουάρ κάπου στο σπίτι (πρέπει να ψάξω) που κουμπώνει η MicroSD πάνω στο Macbook σαν Unibody. Το θέμα είναι η ταχύτητα και η διάρκεια ζωής της κάρτας σε σύγκριση με μία εξωτερική SSD

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...