lefter80 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπέρα παιδιά ! Μετά από 6 χρόνια , είπα να κανω upgrade από τον i7 970 που ειχα εδω και 5-6 χρονια να πάω σε x99 για λόγους δουλειάς (rendering / 3d modeling κτλ). Ενώ έχω μόνο ένα pc και ήδη έχω πουλησει cpu+mobo+ram+psu από το παλιό πισι, τις τελευταίες μέρες ψάχνω εκτενώς να δω τι νέο θα αγοράσω (σε x99 μιλάμε πάντα ) και δεν σας κρύβω ότι έχω ψιλοπελαγωσει.... Γιατί το σοκετ είναι κάπως προβληματικό (?)γιατί με τις οικονομικές μητρικές (250-300 ευρώ !!!) μπορεί να έχεις κακά ξεμπερδέματα και τα σχετικά ...(τα ξέρετε καλύτερα από μένα ,καταλάβατε τι εννοώ ). Έχω επηρεαστεί η αλήθεια είναι από το site τύπου newegg που οι περισσότεροι είχαν θέματα με μητρικές αν και δεν ξέρω τι να πιστέψω και εκεί γιατί φοβάμαι ότι κάποιες κριτικές μπορεί να είναι "κατευθυνομενες" για να σε "αναγκάσουν" να αγοράσεις συγκεκριμένα προϊόντα (λέω τώρα εγώ ... το λέω αυτό γιατί ενώ στο newegg μια μητρική έχει 2,5/5 σε άλλα επώνυμα site έχει 4,5/5 και διθυραμβικά σχόλια )! Βασικά αυτό που με απασχολεί και ίσως με κράξετε λιγάκι ,επειδή σκέφτομαι για τον i7 6900κ που κάνει 1120 ευρώ δεν θα ήθελα να σηκωθώ ένα πρωί και στα καλά καθούμενα να μην ανοίγει το πισι και worst scenario να έχει καεί μητρική και επεξεργαστής = -1500 ευρώ ! (Επαναλαμβάνω είναι εργαλείο δουλειάς και όχι παιχνίδι μηχανή ή για χόμπι το πισι) Said that, Εκεί που είχα ψηθεί για asrock x99 extreme 4 (είχα δει και τις κριτικές ) μάλλον τείνω για sabertooth x99 αν και +150 έξτα ,Και στην τελική overclocking δεν με βλέπω να τολμάω να κάνω με όλα αυτά που διαβάζω (δλδ2δεν θα αξιοποιήσω 100% τις δυνατότητες την μητρικης) Παραθέτω την υποψήφια σύνθεση και δεν θέλω να σας κουράσω και άλλο : Asus sabertooth x99 i7 6900k 32 gb ram corsair ddr4 2400 Samsung evo 850 500gb 1gb wd black Corsair rmx 750w 1060gtx 6gb Θα ήθελα σκέψεις - εμπειρίες σας (από χρήστες x99 πχ και όχι μόνο ) Ευχαριστώ οποίος είχε την υπομονή να φτάσει μέχρι εδώ κάτω ! Υγ. Δεν μου τρέχουν από τα μπατζάκια και επίσης θεωρώ μαλακια να δώσεις τόσα λεφτά για cpu που του χρόνου δεν θα κοστίζει ούτε τα μισά ,απλά θα το ρισκάρω γιατί ξέρω ότι θα βγάλει τα λεφτά του ,όπως και ο 970 άλλωστε που είχα δώσει λίγο λιγότερα και για αυτόν το 2010 και δεν το μετάνιωσα ) Υγ2. Το νέο μηχάνημα πρέπει και θα δουλεύει , 12-14 την μέρα σε FULL load ! Γι αυτό ανησυχώ. ....
SpirosZ68 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Μητρικη δες και την Asrock X99 Taichi Αφου δεν θα κανεις OC και το PC το θες για 3D rendering γιατι δεν κοιτας για κανενα 10πυρηνο η 12πυρηνο Xeon που βρισκεις αυτην την περιοδο Engineering Samples σε τιμες χωμα στο ebay? ES 14πυρηνος http://www.ebay.com/itm/Intel-Xeon-E5-2695-V3-ES-QEY6-2-2Ghz-35MB-14-Core-28Threads-145W-22nm-LGA2011-3-/401161766003?hash=item5d671ac473:g:AoEAAOSwdzVXmsOw Retail http://www.ebay.com/itm/Intel-Xeon-E5-2683-v3-OEM-Retail-SR1XH-LGA2011-3-Compatible-X99-i7-5960X-/331981327207?hash=item4d4ba10b67:g:S0wAAOSwFGNWTefD 1
pnick Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Μητρικη δες και την Asrock X99 Taichi Αφου δεν θα κανεις OC και το PC το θες για 3D rendering γιατι δεν κοιτας για κανενα 10πυρηνο η 12πυρηνο Xeon που βρισκεις αυτην την περιοδο Engineering Samples σε τιμες χωμα στο ebay? ES 14πυρηνος http://www.ebay.com/itm/Intel-Xeon-E5-2695-V3-ES-QEY6-2-2Ghz-35MB-14-Core-28Threads-145W-22nm-LGA2011-3-/401161766003?hash=item5d671ac473:g:AoEAAOSwdzVXmsOw Retail http://www.ebay.com/itm/Intel-Xeon-E5-2683-v3-OEM-Retail-SR1XH-LGA2011-3-Compatible-X99-i7-5960X-/331981327207?hash=item4d4ba10b67:g:S0wAAOSwFGNWTefD Σπύρο, το pc το θέλει ο άνθρωπος και για modeling, δηλαδή χρειάζεται και single threaded απόδοση για να έχει καλή συμπεριφορά και στα viewports. Το να προτείνεις πολυπύρηνους Xeon ES με πολύ χαμηλές ταχύτητες (2.0-2.2GHz) δεν έχει κανένα νόημα για την συγκεκριμένη χρήση. Άσε που στο rendering λιγότεροι πυρήνες με μεγαλύτερη συχνότητα θα τους ξεπερνούν άνετα, εκτός αν μιλάμε για 2P σύστημα με κάποια Ζ10 μητρική. Asus sabertooth x99 i7 6900k 32 gb ram corsair ddr4 2400 Samsung evo 850 500gb 1gb wd black Corsair rmx 750w 1060gtx 6gb Θα ήθελα σκέψεις - εμπειρίες σας (από χρήστες x99 πχ και όχι μόνο ) To ρίσκο στις μητρικές υπάρχει πάντα. Αυτές και τα τροφοδοτικά είναι τα κομμάτια που "σκάνε" συχνότερα. Είμαι χρήστης Asus X99 Deluxe με 5960Χ oc'ed. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση του συστήματος. Η μητρική έχει βγεί εξαιρετική. Σκέψου όμως ότι τα κομμάτια τα βρήκα μεταχειρισμένα με κόστος γύρω στα 750€ και τα δύο. Καινούργια πλησιάζουν τα 1500€. Η χρήση που κάνω είναι παρόμοια με την δική σου (Rhino, 3ds max, Vray, Corona, Keyshot κ.λπ.). Μπορείς να μου πείς λιγάκι τα προγράμματα που χρησιμοποιείς για modeling/rendering; Να δούμε πόσο βάρος πρέπει να ρίξεις και πού. Το σύστημα που σκέφτεσαι είναι πολύ καλό σαν στήσιμο εκ πρώτης όψεως. 1
lef80 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Είμαι στην ίδια φάση και δεν ξέρω τι να διαλέξω !!
lefter80 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Καλημέρα παιδιά ! Τους ES τους έχω ψάξει αρκετά στο ebay , ήταν κάτι που ήθελα να αγοράσω αλλά όταν ήρθε η ώρα να να στήσω το νέο πισι, προτιμησα κάτι που έχει εγγύηση και που λογικά θα μου κρατήσει 4-5 χρόνια ! Εννοείται παίρνω 30% πιο δυνατό cpu (σε ES)με το 1/3 χρημάτων του 6900κ, αλλά δεν ... Την taichi την έχω δει αλλά επειδή δεν την έχουν ακόμα πολλοί δεν υπάρχουν αρκετές κριτικές, πάντως η asrock με έχει εντυπωσιασει! Τα προγράμματα λίγο πολύ είναι αυτά που αναφέρεις και εσύ , 3ds max με vray και corona , rhino , autocad και photoshop (αν δεν κάνω λάθος πλέον στην έκδοση cc υποστηρίζει και το photoshop multicore )
pnick Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Το 30% πιό δυνατό μηχάνημα πώς το συμπέρανες; Μη πέφτεις στην παγίδα "πιό πολλοί πυρήνες, πιό δυνατό μηχάνημα". Δεν ισχύει αυτό πάντα. Συνήθως το αντίθετο μπορεί να συμβαίνει. Είναι και η αρχιτεκτονική και η συχνότητα λειτουργίας στην μέση. Πρώτα από όλα σκέψου τί ακριβώς χρειάζεσαι από την μητρική σου από πλευράς συσκευών που θέλεις να βάλεις επάνω, πόσα LAN θέλεις κ.λπ. Η δουλειά σου μπορεί να γίνει με αρκετά οικονομική μητρική. Τέλος, μη φοβάσαι το oc. Για τον 6900Κ, το 4.0GHz είναι αμελητέο oc, ειδικά με μια καλή ψύκτρα.
lefter80 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Είχα βρει έναν 5960χ ES στα 400-450 ευρώ αλλά τον φοβήθηκα γιάτι λογικά θα ήταν γονατισμενος ... Εγώ σαν μπούσουλα έχω το benchmark από το site του corona και το cpubenchmark.net Ζαχαρωνα έναν 2680v4 ES αλλά λίγο η εγγύηση λίγο το ότι δεν μπορούσα να βρω ετοιμοπαραδοτη ecc ram σε ελληνικό μαγαζί (θα κοπεί τιμολόγιο ) τον άφησα . Πάντως νομίζω ένας xeon που με turbo πιάνει 3.2-3.4 δεν θα είναι χάλια αν και δεν με ενδιαφέρουν εφαρμογές που δεν υποστηρίζουν multicore... Ψύκτρα έχω μια noctua με 2 ανεμιστήρες από το προηγούμενο 1366 και έχω ήδη το κιτ για να γίνει 2011-3 (γενικά ήμουν πολύ ευχαριστημενος γι αυτό την κράτησα )
pnick Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Είχα βρει έναν 5960χ ES στα 400-450 ευρώ αλλά τον φοβήθηκα γιάτι λογικά θα ήταν γονατισμενος ... Εγώ σαν μπούσουλα έχω το benchmark από το site του corona και το cpubenchmark.net Ζαχαρωνα έναν 2680v4 ES αλλά λίγο η εγγύηση λίγο το ότι δεν μπορούσα να βρω ετοιμοπαραδοτη ecc ram σε ελληνικό μαγαζί (θα κοπεί τιμολόγιο ) τον άφησα . Πάντως νομίζω ένας xeon που με turbo πιάνει 3.2-3.4 δεν θα είναι χάλια αν και δεν με ενδιαφέρουν εφαρμογές που δεν υποστηρίζουν multicore... Ψύκτρα έχω μια noctua με 2 ανεμιστήρες από το προηγούμενο 1366 και έχω ήδη το κιτ για να γίνει 2011-3 (γενικά ήμουν πολύ ευχαριστημενος γι αυτό την κράτησα ) Το Corona είναι αξιόπιστο, όπως και το Cinebench. Έχουν και σχετικά καλό scaling (ρεαλιστικό τουλάχιστον) σε πολλούς πυρήνες και μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα. Τα υπόλοιπα μη τα πολυ-λαμβάνεις υπόψη. Ο 5960Χ ES είναι πολύ διαφορετική ιστορία από έναν Xeon ES. Ο πρώτος κλοκάρεται, ο δεύτερος όχι. Όσο γονατισμένος και να είναι ο 5960Χ, στα 4 με 4.2 θα μπορούσες να τον τρέξεις άνετα με μια καλή ψύκτρα, όχι βέβαια αερόψυκτρα, αλλά ΑΙΟ. Δεν χρειάζεσαι και κάτι παραπάνω. Ο 2980 (όπως και κάθε Xeon) δεν είναι απαραίτητο να λειτουργήσει με ECC RAM όταν τον έχεις σε Χ99 μητρική. Κάποιες το υποστηρίζουν βέβαια, απλά δεν είναι απαραίτητο. Θα ήταν απαραίτητο (απόλυτα) αν πήγαινες σε dual Xeon σύστημα με κάποια serverομητρική. Ένας Xeon που πιάνει με turbo μεγάλες συχνότητες είναι συνήθως πολύ ακριβός. Δεν είναι τυχαίο. Οι "φτηνοί" έχουν χαμηλότερα ρολόγια. Ποιές εφαρμογές από αυτές που τρέχεις υποστηρίζουν περισσότερα του ενός threads; Δεν μιλάμε για το rendering, αλλά για το περιβάλλον του προγράμματος. Το 3ds max απλά αναθέτει σε περισσότερα του ενός thread την διαχείριση των viewports, αλλά όλες οι διεργασίες που κάνεις μέσα σ' αυτά τα προγράμματα είναι βασικά single-threaded. Αν θέλεις να ακούσεις την άποψη κάποιου που ήδη δουλεύει σε αυτό το socket εδώ και καιρό και έχει βασανίσει αρκετά τις επιλογές που υπάρχουν, άκου με. Βασικά, δώσε το budget που διαθέτεις για να δούμε τις εναλλακτικές.
lef80 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Νόμιζα ήταν απαραίτητες οι ecc... Budget 2200 - 2500 μαξ αλλά έχω κουτί (σε atx κοιτάω μόνο ),hdd και ψύκτρα (δεν ξέρω αν θα κάνω oc οπότε δεν θα ήθελα aio)... Πάντως για επεξεργαστή δεν έχω πολλές εναλλακτικές αν πάω σε καινούργιο
lefter80 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Α και κάτι ακόμα που ήθελα να ρωτήσω , Ο 5960χ είναι 3000 και με το turbo πάει 3500 με το oc στα 4400 το turbo παραμένει και φτάνει 4900 ??
pnick Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Α και κάτι ακόμα που ήθελα να ρωτήσω , Ο 5960χ είναι 3000 και με το turbo πάει 3500 με το oc στα 4400 το turbo παραμένει και φτάνει 4900 ?? Όχι. Το turbo κλοκάρεις ουσιαστικά, απλά η διαφορά με τις στοκ ταχύτητες είναι ότι όλοι οι πυρήνες τουρμπάρουν στην ίδια συχνότητα.
SigmaDelta Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Φίλε μου προσωπική μου άποψη,δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα και με φθηνές (για X99) μητρικές.Σίγουρα οι πρώτες παρτίδες με Χ99 βγάζανε προβλήματα,νομίζω όμως ότι έχει στρώσει το θέμα τώρα. Ακόμα και η Sabretooth που σκέφτεσαι όταν είχε πρωτοβγεί είχε θέματα (ανέβαζε το vcore στο θεό από μόνη της αν θυμάμαι καλά καιείχε τσουρουφλίσει κάποιες CPU). Εγώ με την φθηνή MSI της υπογραφής μου (Χ99S SLI PLUS) είμαι απόλυτα ικανοποιημένος,παίζω στα 4.1 σταθερότατος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα