Προς το περιεχόμενο

Πως να ξεφορτωθώ τα leftovers

Dinos_12345

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. Έχω ένα θέμα με τα άχρηστα πακέτα που αφήνουν μέσα κάποια πακέτα. Πείτε ότι βάζω το gnome shell να το δω. Αυτό μου αλλάζει τον lightdm, και τον grub(splash και χρώμα) και βάζει και ένα σκασμό πακέτα. Όταν το κάνεις uninstall βέβαια, αντί να σε γυρίζει στο προηγούμενο config, αφήνει πίσω τα σκουπίδια του και βγάζει μόνο το πακέτο χωρίς τα dependencies.

Ακόμα και το autoremove δεν τα βγάζει όλα. Μπορεί κάποιος να μου πει κάτι που να διώχνει τα ΠΑΝΤΑ από αυτά που έβαλε κάποιο πακέτο; Έχω μείνει με έναν Kubuntu themed grub, μετά από την εγκατάσταση του KDE για μία δοκιμή, ενώ είμαι σε Unity.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η purge σβηνει αρκετα αν οχι ολα τα καταλοιπα. Υπαρχει και μια εντολη που σου δειχνει ακριβως ολα τα αρχεια που εγκαταστησε το πακετο και τα σβηνεις μονος σου. Ψαξε την σε man, docs δε θυμαμαι ακριβως.

Σου μενουν αχρηστα πακετα γιατι δεν αφαιρειται καποια εξαρτηση που κραταει ολα αυτα τα αχρηστα. Πχ το gnome-shell βαζει αλλα δεν βγαζει το gnome-shell-common, επειδη καποιο αλλο πακετο το χρειαζεται. Αν το βγαλεις και αυτο με autoremove, θα βγουνε και οσα το χρειαζονται αλλα δεν εξαρτωνται αμεσα απο το gnome-shell.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...