Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Έχω στην κατοχή μου μια 7970 την οποία και αγορασα χαλασμένη πριν κανα 4μηνο με την προϋπόθεση να την φτιαξω. Έλειπε ενα triode transistor και 2 μικρά smd caps. Τα έβαλα και δεν λειτουργησε. Ερώτηση 1, υπαρχουν διαφορετικοί τύποι 1am triode transistor? Επίσης έχει κανεις ιδέα τι χωρητικότητα πρεπει να είναι τα smd caps στην τροφοδοσία της pcie? Εκεί που τα έχω αλλάξει. Ερώτηση 2, μήπως αυτά τα transistor στην φωτο είναι καμένα και γιαυτό είναι αρπαγμενα? Υπάρχει περίπτωση να φτιαχτεί και να λειτουργήσει?

Η κάρτα είναι η: His 7970 3gb iceq x2

post-339341-0-41447900-1474836513_thumb.jpg

post-339341-0-12533900-1474836579_thumb.jpg

post-339341-0-19071300-1474836659_thumb.jpg

Δημοσ.

έχει πολλά ιδι transistor, πυκνωτές κτλ. τώρα τα transistor που έχεις αλλάξει μπορεί να μην είναι αυτά που θέλει.

μπορεί να πάνω να γραφουν έναν κωδικό, αλλα δεν είναι ποτε ο πραγματικος του κωδικος. είναι ένας άσχετος. πρέπει να βρείς schematic τις κάρτας γραφικών και από εκεί να δεις ποιο transistor ή πυκνωτής ή τσιπ θέλει 
συνήθως όταν καίγονται αυτά, είναι σίγουρο ότι έχει κάψει και αλλα πριν ή μετά που πάει το ρεύμα.
καλλίτερα πάνε σε κάποιον ηλεκτρονικό να προσπαθήσει να σου την φτιάξει. εκτος και αν το κατέχεις να διαβάζεις schematic
  • Like 1
Δημοσ.

Το θέμα είναι που θα το βρω το schematic. Έστειλα μήνυμα στην his να μου το δώσουν πριν καμια βδομάδα και δεν απάντησε κανεις!

Δημοσ.

για να σε πω την αλήθεια για άμα ήταν lap-top μπορούσα να σε βοηθήσω να σου δώσω ή να σου βρω ότι σχηματικό θέλεις.

τώρα για κάρτα γραφικών για desktop δεν έχω ασχοληθεί ποτε να φτιάξω
για τα laptop πάντως με το μοντέλο τις μητρικής το βρίσκω μονο
άμα βάλεις το μοντέλο της πλακέτας στο google και γράψεις από διπλα schematic, άμα είσαι τυχερός μπορεί να σε βγάλει κάτι
από την εταιρία μην περιμένεις να σου το δώσουν
  • Like 1
Δημοσ.

Αρα τρεχα γυρευε, καλά όχι οτι θα ασχοληθω και πολύ, απλα μου λείπει κάρτα στο πρωτο μηχάνημα και το χρειάζομαι.

Απάντηση δεν παίρνω ή εγω δεν καταλαβαίνω? Υπάρχουν διαφορετικά 1am triode transistors? Γιατί στο ενα βλέπω 1am και ενα τεσσερα απί δίπλα ενω σε άλλο ενα 5αρι και σε αλλά κάτι βελάκια δεξιόστροφα/αριστερόστροφα?

Δημοσ.
ναι

όλα είναι διαφορετικά. αυτό που είπες. αλλα έχουν ανοχή 1am, αλλα 5am αλλα 500mv. έχουν διαφορετικές πολώσεις

πχ να παίρνει τάση από το ποδαράκι 1 & 3 και να την βγάζει από το ποδαράκι 2 ή το ανάποδο. δεν μπορώ να σου το εξηγήσω σωστά εγώ. για να καταλάβεις πρέπει να δεις κάποιο σχηματικό. να ξέρεις λίγο από ηλεκτρονικά. γενικά είναι μπέρδεμα

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπον, τα άλλαξα με κάτι που είχα πάρει απο παλιά μητρική (πανω έγραφαν 1am και ενα στραβό 5αρι) αλλά τίποτα δυστυχώς, σίγουρα και κάτι ακόμα θα έχει καμένο όμως δεν το έχω δει ακόμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...