tsofras Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπέρα λίγο που έψαξα δεν βρήκα κανα θέμα , έβαλα σήμερα το anniversary update και είπα να δοκιμασω το bash Μέχρι στιγμής μπήκε με apt-get : ant, maven και subversion χωρίς κανένα θέμα Για πείτε και εσείς με τι πειραματίζεστε * Update : Βλέπω ότι μάλλον δεν μοιράζεται σύνδεση εκτός απο την τοπική, έκανα login σε VPN που έχω με την δουλειά αλλά δεν το βλέπει μέσα απο το bash. Επίσης ifconfig σου λέει ότι πρέπει να το τρέξεις μέσα απο το /sbin γιατί δεν το βρίσκει στο PATH και μετά έχουμε αυτό : tsofras@TSOFRAS-CUBE:/sbin$ ./ifconfigWarning: cannot open /proc/net/dev (No such file or directory). Limited output.
elefas Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Εμένα με ξενέρωσε το γεγονός ότι δεν γίνεται integrate με το υπόλοιπο οικοσύστημα των Windows. Παράδειγμα, είμαι προγραμματιστής και χρησιμοποιώ το InteliJ Idea για να γράφω Java. Θέλω git support. Τι καλύτερο να το κατεβάσω και να το τρέχω μέσω του bash με apt-get install κτλ...Ωραία, εγκαθιστώ το git μέσω bash και αμέσως να τα 2 σημαντικότερα προβλήματα 1) To Intelij Idea (και οποιαδήποτε άλλη παραθυρική εφαρμογή) δεν καταλαβαίνει με τίποτα ότι υπάρχει εγκατεστηνένο git στο σύστημα 2) Δεν υπάρχει (μέχρι τώρα τουλάχιστον) τρόπος να σεττάρεις το Intelij Idea να χρησιμοποιεί το bash shell ως τέρμιναλ/κονσόλα ώστε να τρέχεις χειροκίνητα τις εντολές σου. Δεδομένου ότι το bash είναι σε beta φάση θεωρώ ότι στο μέλλον θα το ενοποιήσουν με τα υπόλοιπα τμήματα των Windows και δεν θα τρέχει σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον όπως τώρα. Μέχρι να γίνει αυτό (αν γίνει) εμένα προσωπικά μου φαίνεται άχρηστο, πέραν του να γράφει κάποιος "περίεργα/έμπειρα" σκριπτάκια για να βρει αρχεία στο filesystem κ.ο.κ.
tsofras Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Ναι απο ότι φένεται δεν υποστηρίζει X windows , οπότε προς το παρών μόνο scripts ή να σηκώσεις κανα server δεν έχει και πολλά πράγματα , είδωμεν πως θα πάει
elefas Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Μα δεν μιλάω για X windows. Από το ελάχιστο που έχω ασχοληθεί και διαβάσει φαίνεται ότι το bash τρέχει σε ένα sandbox περιβάλλον το οποίο είναι τελείως αποκομένο από τα Windows, εκτός ίσως από το filesystem. Καμία native παραθυρική εφαρμογή δεν γνωρίζει την ύπαρξη του bash και οποιασδήποτε εφαρμογής έχει εγκατασταθεί μέσω αυτού (με apt-get install κτλ). Το σενάριο που περιέγραψα παραπάνω το φανερώνει αυτό. Εγκαθιστάς το git μέσω bash και τα Windows δεν έχουν ιδέα ότι υπάρχει git. Αν ανοίξεις ένα command prompt δηλαδή και γράψεις git <enter> θα σου πει ότι δεν βρίσκει την εντολή ή το πρόγραμμα. Θα πρέπει να υπαρξει μια ενοποίηση του bash με τα υπόλοιπα windows για να είναι πραγματικά χρήσιμο.
tsofras Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Ναι το ίδιο ακριβώς λέμε απλά τόνισα το θέμα με τα Xwindows γιατί νόμιζα ότι έκανες εγκατάσταση του IntelliJ μέσω apt-get , και εγώ έβαά το eclipse μέσω apt-get αλλά δεν άνοιξε ποτέ. Κοίτα το θέμα με το git που λές λογικό φένεται δεν ήταν αυτή η λογική , αλλά π.χ. αν σηκώσεις έναν tomcat ή έναν sql server μέσα απο το bash, θα τον βλέπεις κανονικά και στα windows (τουλάχιστον έτσι είχαν δείξει στο demo τους )
elefas Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Επειδή δεν το έχω δοκιμάσει, μπορείς μέσω bash να σηκώσεις έναν tomcat ώς service ας πούμε; Και μετά κλείνοντας το bash window να συνεχίσει να τρέχει; Χωρίς να ξέρω έχω την εντύπωση πως κλείνοντας το παράθυρο του bash θα πεθάνει και ο tomcat. Αν ισχύει αυτό κατά τη γνώμη μου πάντα θέλει πολλή δουλειά το bash για να καταστεί πραγματικά χρήσιμο.
tsofras Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Ούτε εγώ αλλά θεωρώ ότι αν το κλείσεις το bash οτι θα κλείσει και ο server και εγώ. Όντως θέλει αρκετή δουλειά προς το παρών εκτός απο τον χαβαλέ δεν μπορείς να κάνεις κάτι ουσιαστικό ( για τις δικές μου ανάγκες πάντα)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα