ΜεΦωναζουνΣεξουλιαρη Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Καλημερες. Σκέφτομαι να αγοράσω μια καφετιέρα dolce gusto αλλά δεν ξέρω τι διάφορες έχουν και ποια είναι πιο χρήσιμη κτλ. Αν έχει κάποιος και έχει μείνει ευχαριστημένος παρακαλώ να κατευθύνει γιατί δεν θέλω να οδηγηθω πάλι σε μια άχρηστη αγορά καφετιέρας την οποια μόνο θα ξεσκονίζω και στο τέλος θα καταλήξω να την πετάξω από το μπαλκόνι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων παίδες. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2016 από ΜεΦωναζουνΣεξουλιαρη
dimzi Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Αν την θέλεις για εσπρεσσο θα σου έλεγα να κοιτάξεις αλλού. Ο καφές είναι μετριοτατος προς κακός. Για τα υπόλοιπα ροφήματα δεν έχω άποψη μιας και δεν τα έχω δοκιμάσει.
@topos Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Ειχα και εγω την ιδια απορια αρκετο καιρο, σε καποια τυχαια επισκεψη στον κοτσωβολο την ειχαν στα 29ευρω με 6πακετα "καφεδες" δωρο και λεω ας δοκιμασω. Με το που την παιρνω παραγγελνω και 50 ευρω καφεδες(εχει ενα κουπονι μεσα με αρκετη εκτωση στην πρωτη αγορα+πανω απο 50 ευρω δεν ειχε μεταφορικα). Οι περισσοτεροι καφεδες ηταν meh, καπουτσινο βγαινει σε στυλ αυτο που παιρνεις με τον στιγμιαιο καπουτσινο, κατι περισσοτερο σαν ροφημα παρα καφες δλδη. Τελος σου βγαινει ενα ~80λεπτο ο καπουτσινο μιας και οι συσκευασιες εχουν 16 ταμπλετακια μεσα και για τον συγκεκριμενο καφε θελεις 2 καψουλες(μια "καφες" και μια "γαλα"). Προχθες ετυχε και με ρωτουσε ενας φιλος.Ε, του την χαρισα για να μην μου πιανει χωρο.. Ισως και να δοκιμαζα την nesspreso μιας και νομιζω πως μπορεις να παρεις καψουλες και να τις γεμιζεις μονος σου...Αλλα φτιαχνει μονο εσπρεσο προφανως. Υ.Γ Εαν παρολαυτα θελεις να προβεις στην αγορα πες μου να σου πω τι διαφορες εχουν τα διαφορα μοντελα(πρακτικα ειναι 2). Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2016 από @topos 1
JohnHacked Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ πάντως έχω την Piccolo και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δεν έχω κανένα απολύτως θέμα. ΑΠλά στα κουτιά με τους καφέδες πάνω σου λένε αναλογία. Εγώ όσες φορές δοκίμασα την αναλογία τους ήταν χάλια... τα φτιάχνω όπως θέλω εγώ. Πιο πολύ για ροφήματα είναι όμως παρά για εσπρεσο. Σε οσους εκανα εσπρεσο δεν άρεσε μόνο εγώ πίνω 1
vdeseris Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Και γω είμαι πολύ ευχαριστημένος από την Dolce Gusto. Την χρησιμοποιώ από το 2010 κυρίως για freddo espresso (με κάψουλες barista) με δικές μου αναλογίες όπως είπε και ο από πάνω και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2016 από vdeseris
tsofras Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Σπίτι έχω και εγώ την dolce gustο και στην δουλεία έχουμε πάρει Nespresso. Καμία σχέση οι καφέδες και η πικοιλία η Nespresso είναι αρκετά ανώτερη , έχεις πάρα πολλές επιλογές απο την ίδια την εταιρεία + μπορείς να πάρεις και απο αλλού (super market , coffee island κτλ.) Εγώ θα σου πρότεινα Nespress πάντος , η μόνη διαφορά είναι ότι έχει και τα κρύα ροφήματα η dolce gusto αλλά δεν λένε τίποτα
arxaggelos Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Και γω είμαι πολύ ευχαριστημένος από την Dolce Gusto. Την χρησιμοποιώ από το 2010 κυρίως για freddo espresso (με κάψουλες barista) με δικές μου αναλογίες όπως είπε και ο από πάνω και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Τι εννοείς κάψουλες μπαριστα;
elefas Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Για καμιά ζεστή σοκολατίτσα καλές είναι οι Dolce Gusto. Έχουμε μια περίπου 3-4 χρόνια, ο καπουτσίνο της είναι πολύ κάτω του μετρίου. Επίσης δεν γνωρίζω αν στα πιο νέα μοντέλα υπάρχει, αλλά στο δικό μας που είναι παλιό δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για τη δόση που βάζεις. Οπότε οι αναλογίες καφέ/γάλα κάθε φορά είναι στα κουτουρού. Οκ με την χρήση και την εμπειρία μαθαίνεις την αναλογία αλλά το θεωρώ μείον.
ΜεΦωναζουνΣεξουλιαρη Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Δηλαδη οι καφεδες μαπα το καρπουζι? Εγώ έλεγα να πάρω ντολτσε γκουστο επειδή κάνει πολλά ροφήματα και έτσι. Δεν θα την θελω αποκλειστικά για καφέδες. Ειχα και εγω την ιδια απορια αρκετο καιρο, σε καποια τυχαια επισκεψη στον κοτσωβολο την ειχαν στα 29ευρω με 6πακετα "καφεδες" δωρο και λεω ας δοκιμασω. Με το που την παιρνω παραγγελνω και 50 ευρω καφεδες(εχει ενα κουπονι μεσα με αρκετη εκτωση στην πρωτη αγορα+πανω απο 50 ευρω δεν ειχε μεταφορικα). Οι περισσοτεροι καφεδες ηταν meh, καπουτσινο βγαινει σε στυλ αυτο που παιρνεις με τον στιγμιαιο καπουτσινο, κατι περισσοτερο σαν ροφημα παρα καφες δλδη. Τελος σου βγαινει ενα ~80λεπτο ο καπουτσινο μιας και οι συσκευασιες εχουν 16 ταμπλετακια μεσα και για τον συγκεκριμενο καφε θελεις 2 καψουλες(μια "καφες" και μια "γαλα"). Προχθες ετυχε και με ρωτουσε ενας φιλος.Ε, του την χαρισα για να μην μου πιανει χωρο.. Ισως και να δοκιμαζα την nesspreso μιας και νομιζω πως μπορεις να παρεις καψουλες και να τις γεμιζεις μονος σου...Αλλα φτιαχνει μονο εσπρεσο προφανως. Υ.Γ Εαν παρολαυτα θελεις να προβεις στην αγορα πες μου να σου πω τι διαφορες εχουν τα διαφορα μοντελα(πρακτικα ειναι 2). Αν μπορείς θα το εκτιμούσα Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2016 από ΜεΦωναζουνΣεξουλιαρη
paylidis Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 και εγω οσο την χρησιμοποιούσα για κανα χρόνο ικανοποιημένος ήμουν, δενκακο το αποτέλεσμα... τωρα το ξαναγυρισα εδω και κανένα εξάμηνο στη φραπα και παλι σκονίζεται... 1
letom Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ έχω την dolce gusto fontana και μια χαρά ευχαριστημένος είμαι. Οι εσπρέσσο που κάνω με αυτή ειναι πολύ καλύτεροι από πολλούς εσπρέσσο-νεροζούμια που έχω πιει σε καφετέριες. Ισχύει αυτό που είπαν και οι από πάνω, ότι θα κάνεις 2-3 δοκιμαστικούς καφέδες στην αρχή μέχρι να δεις ποια αναλογία σου κάνει. Και ποιο είδος εσπρέσσο κάψουλας (πχ intenso, barista, lungo κλπ). 1
@topos Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Δηλαδη οι καφεδες μαπα το καρπουζι? Εγώ έλεγα να πάρω ντολτσε γκουστο επειδή κάνει πολλά ροφήματα και έτσι. Δεν θα την θελω αποκλειστικά για καφέδες. Αν μπορείς θα το εκτιμούσα Βασικα ολες εχουν τις ιδιες προδιαγραφες κ πρακτικα φτιαχνουν τον ιδιο καφε. Οι διαφορες ειναι μονο στο design/μεγεθος tank(απειροελαχιστες διαφορες ομως του στυλ ~200ml) και ο διαχωρισμος αναμεταξυ τους ειναι σε "αυτοματες" και μη αυτοματες. Οι διαφορες ειναι στο οτι πρωτες εχουν μια ενδειξη (βρισκετε κ πανω στην καψουλα) κ σου βγαζει στανταρ ποσοτητα νερο.Π.χ οι 3 γραμμες αντιστοιχουν σε 50ml νερου. Οι δευτερες δεν το εχουν αυτο και ανοικλεινεις το νερο χειροκινητα με λεβιεδακι. Υ.Γ Παντως εγω προσωπικα εχω πιει χειροτερο καφε μονο σε καφετεριες που ειναι μεσα/διπλα σε δημοσια κτιρια (νοσοκομεια/εφορια/στρατο) που απλα δεν πινοντουσαν, απο οποιοδηποτε αλλο τυχαιο συνοικιακο καφε που τους πουλανε 1,20-1,50 ειναι σαφεστατα καλυτερα. Του γρηγορη ας πουμε ειναι κλασσεις ανωτερο παρολο που τον θεωρω αντικειμενικα μετριο προς κακο. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2016 από @topos
ΜεΦωναζουνΣεξουλιαρη Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Βασικα ολες εχουν τις ιδιες προδιαγραφες κ πρακτικα φτιαχνουν τον ιδιο καφε. Οι διαφορες ειναι μονο στο design/μεγεθος tank(απειροελαχιστες διαφορες ομως του στυλ ~200ml) και ο διαχωρισμος αναμεταξυ τους ειναι σε "αυτοματες" και μη αυτοματες. Οι διαφορες ειναι στο οτι πρωτες εχουν μια ενδειξη (βρισκετε κ πανω στην καψουλα) κ σου βγαζει στανταρ ποσοτητα νερο.Π.χ οι 3 γραμμες αντιστοιχουν σε 50ml νερου. Οι δευτερες δεν το εχουν αυτο και ανοικλεινεις το νερο χειροκινητα με λεβιεδακι. Υ.Γ Παντως εγω προσωπικα εχω πιει χειροτερο καφε μονο σε καφετεριες που ειναι μεσα/διπλα σε δημοσια κτιρια (νοσοκομεια/εφορια/στρατο) που απλα δεν πινοντουσαν, απο οποιοδηποτε αλλο τυχαιο συνοικιακο καφε που τους πουλανε 1,20-1,50 ειναι σαφεστατα καλυτερα. Του γρηγορη ας πουμε ειναι κλασσεις ανωτερο παρολο που τον θεωρω αντικειμενικα μετριο προς κακο. Αναφέρεσαι μόνο στους καφεδες η και στα υπόλοιπα ροφήματα?
@topos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Βασικα οπως ειπα κ προηγουμενος, οι καφεδες που βγαζει τεινουν προς το ροφημα παρα σε καφε. Αλλα για να ειμαι κυριολεκτικος ροφημα δεν ειχα πιει ουτε απο καφετερια/ουτε απο την dolce gusto -ισως σοκολατα μονο, καλουτσικη ηταν, αλλα νομιζω πως εαν ειχες καλο γαλα και ωραια σοκολατα πχ cadburry's θα ηταν κ παλι καλυτερη η "σπιτικη". Υ.γ Μηπως ρωτουσες για την διαφορα αυτοματης/μη αυτοματης? Δεν υπαρχει, ολα σε καψουλες βγαινουν και η μηχανη το μονο που κανει, ειναι να περναει ζεστο νερο μεσα τους. Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2016 από @topos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα