orck Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Μην το περνεις προσωπικα. Αναφερθηκα γενικα για την ελληνικη επιχειρηματικοτητα η οποια ειναι τραγικη, παντα προσπαθουν να κανουν υποτυπωδες την δουλεια τους με το απολυτος φτηνοτερο. Καταλαβα οτι δεν μιλαμε για πολυεθνικη καθως αυτοι δεν εχουν αυτη την νοοτροπια "αγοραζω το φτηνοτερο για να παρω το καινουργιο αμαξι". Νομιζω οτι για την δουλεια που τα θες εκανες πολυ λαθος επιλογη. Θα το καλαβεις οταν θα ακουσεις την τιμη για το πληκτρολογιο του η οταν θα πεφτουν στο πατωμα και να σε δω τι θα πεις στους γονεις των παιδιων. Το ανακατασκευασμενο σταθερο θα ηταν ΠΟΛΥ καλυτερη λυση για φροντιστηριο.Με συγκινησες με το μελοδραμα στο τελος, εαν χαλασει το πληκτρολογιο απο τα δακρυα θα σου στειλω τον λογαριασμο να το πληρωσεις εσυ. Τεχνικα τωρα εαν βαλεις μεγαλυτερη μνημη νομιζω οτι θα λυσεις πολλα απο τα τωρινα σου προβληματα αν οχι ολα.
BritGreek Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Λοιπόν, αναβάθμισα τη μνήμη σε 8GB και τα λάπτοπ έγιναν αρκετά πιο γρήγορα, πλην των browsers. Μεγάλο πρόβλημα όλα στη σελίδα του facebook, όπου κολλάει το σύμπαν όπως και πριν, και τεράστιο θέμα στη σελίδα του Youtube, όπου δεν παίζουν με τίποτα χωρίς κολλήματα-σπασίματα, αν επιλέξω οτιδήποτε υψηλότερο από 480 στα βίντεο, ενώ αν πατήσω full screen σε ένα βίντεο που βλέπω, για να γίνει full screen κολλάει εντελώς ο κάθε υπολογιστής για 5 περίπου δευτερόλεπτα, και πρέπει να πατήσω το Esc για να βγώ από την πλήρη οθόνη. Μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό;
kotsos72 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Λοιπον... Φταιει η λενοβο Φταει η microsoft Φταινε η μνημες Φταιει ο κωτσοβολος Φταινε τα πιτσιρικια Φταει το ΙΤ Εσυ που τα αγορασες με το κιλο χωρις να τα δεις; Θα σου λεγα να τα ξεφορτωθεις με κανα 100σταρικο Αλλα και παλι δεν θα τα παρει κανενας Εχεις πεσει και στους καιρους που τα λαπτοπ του 200αρικου (πολυ λιγοτερα για σενα)ειναι ολα μουφα Μονο η εγγυηση σου εχει μεινει Αντε το πολυ να πας σε quad
ss13 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Λοιπόν, αναβάθμισα τη μνήμη σε 8GB και τα λάπτοπ έγιναν αρκετά πιο γρήγορα, πλην των browsers. Μεγάλο πρόβλημα όλα στη σελίδα του facebook, όπου κολλάει το σύμπαν όπως και πριν, και τεράστιο θέμα στη σελίδα του Youtube, όπου δεν παίζουν με τίποτα χωρίς κολλήματα-σπασίματα, αν επιλέξω οτιδήποτε υψηλότερο από 480 στα βίντεο, ενώ αν πατήσω full screen σε ένα βίντεο που βλέπω, για να γίνει full screen κολλάει εντελώς ο κάθε υπολογιστής για 5 περίπου δευτερόλεπτα, και πρέπει να πατήσω το Esc για να βγώ από την πλήρη οθόνη. Μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό; Τι browser χρησιμοποιείς ;
TheDevilMayCare Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Διαβαζω ολα οσα αναφερεις, και τα δεχομαι πως ειναι ετσι, οπως τα περιγραφεις,το αμειλικτο ερωτημα: γιατι δεν εχουμε παθει/λουστει, και οι υπολοιποι, τα ιδια..? (Υπενθυμιζω οτι) οι μικροτεροι Ν2820-N2830, ειχαν μπει σε Intel Νuc:http://nucblog.net/2014/10/bay-trail-nuc-dn2820fykh-review-part-2/http://www.legitreviews.com/intel-nuc-dn2820fykh-bay-trail-system-review_135053/6http://www.umpcportal.com/2014/05/intel-nuc-dn2820fykh-celeron-n2820-windows-8-1-performance-review/https://missingremote.com/review/intel-next-unit-computing-nuc-dn2820fykh-celeronbay-trail-sff-htpc Τελος παντων, σιγουρα δεν θα (θελω να) γινω εδω απολογητης(!) της Lenovo..Ας δεις: τι θα σου απαντησουν(?) σχετικα για ολα αυτα τα προβληματα, εκεινοι!
BritGreek Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 @ss13: Chrome, Edge και Firefox (ο πιο αργός στα συγκεκριμένα laptop). Λοιπόν, μίλησα πάλι με τη Lenovo, ανέφερα τα προβλήματα, τα οποία απέδωσαν στον αργό επεξεργαστή, ότι ο συγκεκριμένος είναι κατάλληλος κυρίως για δουλειές γραφείου και ότι δεν θα έπρεπε να περιμένω γρήγορη απόδοση, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του μοντέλου. Μου είπαν να πάω κάποιους για service βάζοντας την αρχική μνήμη επάνω για να μπορούν να τους δεχτούν. Απ' ότι κατάλαβα πατάνε πάνω στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο λάπτοπ ως μοντέλο είναι εντελώς entry level, χωρίς απαιτήσεις από τον χρήστη. ΟΚ, δίκιο έχουν, αλλά θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον λειτουργικός. Θα δω τι θα κάνω, γιατί έχω κι άλλα προβλήματα μετά τα windows 10, καθώς πλέον δεν δουλεύει καν το μικρόφωνο χωρίς πατέντα, ενώ οι webcam που έχουν, μετά την αναβάθμιση, μόνο HD δεν είναι.
BlueBlood7 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Όπως αναφέρθηκε κάνε σε 1-2 μηχανήματα καθαρή εγκατάσταση τα win 10.
BritGreek Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Όπως αναφέρθηκε κάνε σε 1-2 μηχανήματα καθαρή εγκατάσταση τα win 10. Σε μισή ώρα ξεκινάω. Το μόνο κόλλημα που έχω, είναι αν θα αναγνωρίσουν το κλειδί των windows, γιατί σκοπεύω να κάνω εγκατάσταση σε legacy mode, και όχι σε UEFI, γιατί θέλω και Linux (πιο ευκολη η εγκατάσταση). Πέραν πάντως της καθαρής εγκατάστασης, τα ίδια κολλήματα έχουν και με Lubuntu ή Netrunner που έχω εγκαταστήσει, ενώ θα έπρεπε να είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα. Επίσης, λόγω του Connexant Audio, δεν δουλεύει το μικρόφωνο σωστά ή καθόλου σε skype και viber.
TheDevilMayCare Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Λοιπόν, μίλησα πάλι με τη Lenovo, ανέφερα τα προβλήματα, τα οποία απέδωσαν στον αργό επεξεργαστή, ότι ο συγκεκριμένος είναι κατάλληλος κυρίως για δουλειές γραφείου και ότι δεν θα έπρεπε να περιμένω γρήγορη απόδοση, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του μοντέλου. Μου είπαν να πάω κάποιους για service βάζοντας την αρχική μνήμη επάνω για να μπορούν να τους δεχτούν. Απ' ότι κατάλαβα πατάνε πάνω στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο λάπτοπ ως μοντέλο είναι εντελώς entry level, χωρίς απαιτήσεις από τον χρήστη. ΟΚ, δίκιο έχουν, αλλά θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον λειτουργικός. ('Aπεδειξα' ηδη), οτι οποιος προσπαθει να "κατηγορησει" τον επεξεργαστη, ψαχνει για γελοιες δικαιολογιες.. [και οταν μαλιστα επιλεγουν, αυτη την οδο, ανθρωποι της συγκεκριμενης δουλειας, αρχιζεις να αναρωτιεσαι...] Για παραδειγμα, αν επαιζε μονο μεχρι 480p, θα ειχανε ηδη "σκισει" την Intel που τους εβαλε στα (htpc) ΝUC! Για να μην μακρυγορουμε, καλως ή κακως, τα βασικα <σεναρια> που προκυπτουν, ειναι εν πολλοις τα εξης 2: α) -> Τα εν λογω λαπτοπ δεν setupαρονται αριστα, σε επιπεδο software β) -> Ειτε εχουν -τα συγκεκριμενα!- αλλα θεματα/προβληματα hardware
karaLRS Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Να πω και εγώ λίγο την εμπειρία μου με το συγκεκριμένο λαπτοπ. προσωπικά το θεωρώ από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει. έδωσα 179€ για το 500gb , πούλησα τον σκληρό 30€ και έβαλα ένα παλιό 120gb ssd Που είχα. έβαλα τα windows 10 32bit που ενεργοποιήθηκαν και αυτόματα! αν και σιχαινόμουν τα λάπτοπ επειδή είναι αργά , έχω πιάσει τον εαυτό μου να κάθεται αρκετές ώρες σε αυτό και να μην πηγαίνω να ανοίγω τον σταθερό τερατάκι που έχω. στο λαπτοπ έχω εγκαταστήσει coreldraw suite , office , chrome , google earth και από πίσω τρέχει συνέχεια το Lighshot για Screenshot και το Lux για ρύθμιση της φωτεινότητας. αυτή την στιγμή έχω chrome ανοικτό που σου απαντάω μαζί με 3-4 tab και ταυτόχρονα από πίσω κάνει install το android studio και είναι στην φάση του extract sdk που τραβάει λίγο cpu.. παρόλα αυτά το μηχανάκι πάει υπέροχα..ειλικρινά δεν το περίμενα 2gb ram μαζί με αυτό τον επεξεργαστή να πηγαίνει τόσο καλά χωρίς κολλήματα. ίσως ο συνδιασμός virtual memory σε ssd κάνει την διαφορά.
TheDevilMayCare Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Πρεπει να ειχα γραψει και στο θεμα της προσφορας, πως -αναλογως παντοτε και τη χρηση του!-ο συνδυασμος: ssd (εστω @sata2 speed) + 2GB μαμαram > αργο 2.5"αρι δισκο του + 8GB ram
BritGreek Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Σας ευχαριστώ, γιατί με βοηθάτε, και το εννοώ. Είμαι εντελώς σίγουρος ότι δεν θα βρουν απολύτως κανένα πρόβλημα στα μηχανήματα, αλλά θα τα πάω. Έτσι για το γαμώτο της υπόθεσης. Πάντως, μου κάνει τρομερή εντύπωση το γεγονός ότι όταν τους καλώ, δεν μου ζητούν ούτε καν το serial number, ή τον κωδικό πελάτη. Είναι σαν να θέλουν να με ξεφορτωθούν. Κάτι που παρατήρησα τώρα, είναι ότι ο σκληρός σ' αυτό που έχω μπροστά μου, με τα 8 ραμ, δουλεύει συνεχόμενα και κάνει πολύ θόρυβο. Εν τω μεταξύ, βάζοντας διανομή linux (lubuntu ή netrunner όπως έγραψα πριν), ενώ θα έπρεπε να πηγαίνουν πιο γρήγορα, είναι σχεδόν τα ίδια σε απόδοση. Όσο για το σετάρισμα που έγραψε ο TheDevilMayCare, δεν έχω κάνει κάτι εγώ, μετά την αναβάθμιση σε 10ρια, πέραν του να πετάξω τα σκουπίδια της Lenovo και να τρέξω ένα CCleaner. Αλλά, όπως έγραψα έχουν κι άλλα βασικά προβλήματα, όλα. Το μικρόφωνο σε skype και viber ή δεν θα ακούγεται καθόλου ή δεν θα δουλεύει καν. Η κάμερα στο upgrade σε 10ρια έγινε σαν VGA, ενώ στα 8.1 που τη δοκίμασα ήταν ίδια σε βιντεοκλήσεις με τις Logitech που έχω στους σταθερούς υπολογιστές. Επίσης, το μικρόφωνο δεν δουλεύει σωστά ούτε σε linux. Τώρα, να έχουν τόσοι ίδιοι υπολογιστές θέμα hardware, μου φαίνεται πολύ δύσκολο, εκτός αν αγόρασα μεγάλο κομμάτι της ίδιας παρτίδας. Πείτε μου, αν κάνω format στο σκληρό περνώντας τα 10ρια clean install, το κλειδί μου θα το δει στην εγκατάσταση αν γυρίσω σε legacy mode; Σιχαίνομαι το UEFI και θέλω να κάνω install χωρίς αυτό. Η microsoft, όπως έγραψα και στο topic των 10, δεν ήξερε να μου απαντήσει, και μου είπε να στείλω mail στο technet, μήπως γνωρίζουν οι προγραμματιστές Επίσης, μου τόνισε ότι δεν θα έχω support αν κάνω installation σε legacy, κάτι το οποίο φαντάζομαι δεν παίζει.
TheDevilMayCare Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Προφανως και χρειαζεται εξτρα/επιπλεον "σεταπαρισμα". Για παραδειγμα, η αναπαραγωγη hd:πρεπει να "οδηγηθει"/περασει στη vga, κι οχι να παραμεινει ως φορτιο στον επεξεργαστη μονο http://laptoping.com/cpus/product/intel-celeron-n2830-n2840-n2820-specs-benchmark-reviews/ 1
BritGreek Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Πώς γίνεται αυτό; Έχεις κάποιο link με οδηγίες;
TheDevilMayCare Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Αυτος ο insomniοδηγος αν και παλιοτερος, ακομη βοηθα, (τουλαχιστον) στη πλειοψηφια των περιπτωσεων:http://www.insomnia.gr/topic/383712-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%B7-hd-mkv-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-dxva/?hl=+mpc#8208hc=&page=30http://www.insomnia.gr/topic/383712-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%B7-hd-mkv-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-dxva/page-30?do=findComment&comment=53893340Σιγουρα χρειαζεται να μην "επαναπαυθεις" μονο, σε ο,τι καταρχην εγκαθισταται (drivers κλπ), με Windows... Και το flash επισης χρειαζεται εγκατασταση οδηγων της Intel,και βεβαιως του ιδιου, για το/στο browser που χρησιμοποιεις:https://get.adobe.com/flashplayer/otherversions/Και να τσεκαρεις, σχετικα με την κατασταση του acceleration:https://forums.adobe.com/thread/891337 ~ * ~Αν υπαρχει ενα μικρο μετρο συγκρισης, θα ελεγα οτι ακομη και ο Atom Z3736F* (του tablet Chuwi Hi8),ειναι o.k. σε Windows 10 (32bit με 2GB ram), αλλα αυτο οχι out of the box -> με (καμποση) φροντιδα * μαλιστα περιορισμενος σε μαξιμουμ συχνοτητα 1.5GHz, για να την παλευει καπως η μικρη μπαταρια,και εκει (λογικα) θα πρεπει επεξεργαστικα να βρισκεται αρκετα κοντα, στον N2840 (που δεν εχω τωρα) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα