Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μηπως να κανεις πρωτα καποιο troubleshooting? Εαν οτιδηποτε αλλο, εκτος απο προβληματικη μνημη επανω του,
ειναι που δημιουργησε το προβλημα, τοτε το να αναβαθμισεις την μνημη, λογικα, δεν θα διορθωσει αυτοματως κατι
:shifty:

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εσύ αμέσως να βάλεις Win 10 ; Tο πολύ εως Win 7 είναι με τα χαρακτηριστικά που έχουν , καλά σε όλα το ίδιο πρόβλημα ; Δίσκος ή μνήμη είναι , για να είσαι σίγουρος τρέξε ένα linux

http://www.adslgr.com/forum/threads/523559-%CE%92%CE%9F%CE%97%CE%98%CE%95%CE%99%CE%91!%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF

εαν εκεί υπάρχουν προβλήματα τότε άστα :eek:

Δημοσ.

Εσύ αμέσως να βάλεις Win 10 ; Tο πολύ εως Win 7 είναι με τα χαρακτηριστικά που έχουν , καλά σε όλα το ίδιο πρόβλημα ; Δίσκος ή μνήμη είναι , για να είσαι σίγουρος τρέξε ένα linux

http://www.adslgr.com/forum/threads/523559-%CE%92%CE%9F%CE%97%CE%98%CE%95%CE%99%CE%91!%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF

εαν εκεί υπάρχουν προβλήματα τότε άστα :eek:

Το λειτουργικό σύστημα σε επιχειρήσεις, πρέπει να συμφωνεί με το τιμολόγιο αγοράς. Δεν μπορούσα να βάλω 7άρια στα lenovo που αγοράστηκαν με 8.1 με Bing.

Έχω εγκαταστήσει (διαδοχικά/δοκιμαστικά) Lubuntu 16.04, LXLE, Xubuntu, PeppermintOS σε dual boot. Το δοκίμασα σε 3 από τους υπολογιστές, για να αποκλείσω περίπτωση ελαττωματικού μηχανήματος, και σε όλα, όχι μόνο παγώνει όλο το σύστημα, αλλά θέλει και κλείσιμο από το κουμπί. Τα screenshots που ανέβασα πριν, είναι από Lubuntu, το οποίο σε idle καταναλώνει 450mb σε καθαρή εγκατάσταση. Άρα κάτι παίζει να είναι λάθος.

Όσο για τα 7άρια, επειδή έκανα αναβάθμιση σε όλα τα υπόλοιπα pc της δουλειάς (ακόμα και AMD X3 desktop), τα 10ρια είναι σημαντικά πιο γρήγορα σε σχέση με τα windows 7 και δουλεύουν άψογα, χωρίς το παραμικρό κόλλημα. 

Μόλις μίλησα με Lenovo και μου είπαν ότι οποιαδήποτε μνήμη DDR3L-1600 θα παίξει κανονικά, σε αντίθεση με όσα διαβάζω σε ξένα forums και σ' αυτά της Lenovo για ασυμβατότητες λόγω μάρκας ram. Επίσης, μου είπαν ότι δεν χάνεται η εγγύηση αν ανοιχτεί, αρκεί να αλλαχτούν μόνο σκληρός και ram. Βασική προϋπόθεση, όμως, για να ισχύει η εγγύηση είναι να τους σταλεί -αν προκύψει πρόβλημα- με το αρχικό υλικό, δηλαδή το σκληρό που είχε και τη ραμ που είχε.

Μηπως να κανεις πρωτα καποιο troubleshooting? Εαν οτιδηποτε αλλο, εκτος απο προβληματικη μνημη επανω του,

ειναι που δημιουργησε το προβλημα, τοτε το να αναβαθμισεις την μνημη, λογικα, δεν θα διορθωσει αυτοματως κατι

Τα μηχανήματα είναι πάρα πολλά. Δεν πιστεύω ότι έχουν όλα πρόβλημα, καθώς παρουσιάζουν όλα τα ίδια ακριβώς συμπτώματα.

Δημοσ.

Τα μηχανήματα είναι πάρα πολλά. Δεν πιστεύω ότι έχουν όλα πρόβλημα, καθώς παρουσιάζουν όλα τα ίδια ακριβώς συμπτώματα.

Mα ακριβως αυτο, σκεψου το λιγο: μπορει να ειναι "τυχαιο"?

Επαναλαμβανομενη "συμπτωση", παυει να ειναι συμπτωση!

Μηχανηματα που 'freezαρουν' μεχρι hard reset, σε καθε περιπτωση

πρεπει να πανε (και) σε service για διαγνωση -εντος εγγυησης ειναι

Δημοσ.

Mα ακριβως αυτο, σκεψου το λιγο: μπορει να ειναι "τυχαιο"?

Επαναλαμβανομενη "συμπτωση", παυει να ειναι συμπτωση!

Μηχανηματα που 'freezαρουν' μεχρι hard reset, σε καθε περιπτωση

πρεπει να πανε (και) σε service για διαγνωση -εντος εγγυησης ειναι

Λοιπόν, ξαναπήρα τη Lenovo για να μιλήσω και για την εγγύηση. Η συμβουλή του εκπροσώπου ήταν ότι τα λάπτοπ μάλλον freezάρουν λόγω της πολύ μικρής μνήμης, πέραν των specs, και ότι για να δουλέψουν σωστά πρέπει να την αναβαθμίσω. Άρα έτσι όπως πωλείται το μοντέλο, συμπερασματικά δεν λειτουργεί επαρκώς. Αλλά το παρακάμπτω, προς το παρόν. Πάντως, σε αυτή την περίπτωση, το "αν δεν παίζεις παιχνίδια και το θέλεις για δουλειές γραφείου και κανένα skype" που λέμε συχνά, δεν ισχύει για το συγκεκριμένο μοντέλο. Γιατί μη μου πείτε ότι πχ ένας αρχάριος χρήστης γνωρίζει αγοράζοντάς το ότι πρέπει κατευθείαν να προσθέσει ram ή να βάλει ssd, γιατί αν ήξερε ότι θέλει ένα 50ρικο επιπλέον, θα διάλεγε κάποιο άλλο.

Ως προς την εγγύηση, αυτό που μου την έχει δώσει αρκετά και πρώτη φορά το βλέπω στα χρόνια που ασχολούμαι με υπολογιστές ως καταναλωτής, είναι το γεγονός ότι στη lenovo φαίνεται η ημερομηνία αγοράς από το κατάστημα λιανικής το οποίο πουλάει τα μηχανήματα. Δηλαδή, στα δικά μου φαίνεται ότι είναι εκτός εγγύησης, από τον Ιούνιο του 2016, ενώ εγώ τα πήρα τον Αύγουστο. Δηλαδή η εγγύηση αρχικά τρέχει από την ημερομηνία που τα αγόρασε ο Κωτσόβολος (!) πριν τα διαθέσει στην αγορά ως κατάστημα λιανικής. Μάλιστα υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να τους στείλεις το τιμολόγιο αγοράς και επιπλέον απαραίτητα φωτογραφία του serial number στο πίσω μέρος των λάπτοπ, για να σου περάσουν τη διετή και να ισχύει από την ημερομηνία που το αγόρασες εσύ. Τρέχα γύρευε δηλαδή. Σε Toshiba, LG, και ό,τι άλλο έχω πάρει, δεν μου ζητήθηκε ποτέ κάτι τέτοιο. Εγώ το έκανα αυτό πριν από 10 μέρες, κι ενώ έπρεπε να περαστεί εντός τριών ημερών, ακόμα φαίνονται εκτός εγγύησης τα μηχανήματα. Τους το είπα και η απάντηση ήταν ότι δεν πρέπει να ανησυχώ, αν έχω το τιμολόγιο αγοράς, αλλά θα το προωθήσουν πάλι στο "αρμόδιο τμήμα" ως υπενθύμιση. Σκεφτείτε λοιπόν, πόσο παράδοξο είναι όλο αυτό. Εγώ έχω ένα τιμολόγιο του Κωτσόβολου το οποίο γράφει 50 G40-30, εννοείται χωρίς serial number, αλλά θέλουν αυτό, για να μου ενεργοποιήσουν την εγγύηση. Τώρα, πώς μπορώ να αποδείξω εγώ ή αυτοί ότι τα συγκεκριμένα λάπτοπ που έχω είναι αυτά στα οποία αναφέρεται το τιμολόγιο, εγώ δεν το κατανοώ. Ο,τι να'ναι δηλαδή.  

Δημοσ.

Εννοεις εντος εγγυησης απο Ιουνιο, ναι αυτο ειναι κατι που συμβαινει. Σε λαπτοπ δεν θυμαμαι αν ειναι μονο στα Lenovo,
αλλα και στα desktop της Lenovo 100% η διαδικασια παιζει βασει σειριακου ως εξης: συνδεομενα σε internet, τσεκαρουν
σειριακο αριθμο και σου δινουν/εμφανιζουν αντιστοιχως τον εναπομεινοντα χρονο εγγυησης (που προκυπτει απο αυτον)
Καταρχην υπαρχει αυτη, μονο, η ημερομηνια δηλαδη για εκεινους, μεχρι να τους ενημερωσεις με παραστατικα αγορας  :shifty:

~ * ~ * ~

Απο κει και περα, το Skype σημερα, δεν ειναι ελαφρυ :P Και σιγουρα οσοι το αγορασαμε, αν μας freezαρε καπου
θα το γραφαμε: στο θεμα στις προσφορες, η στους φορητους υπολογιστες, υπολογιζω μαλιστα οτι ειμαστε πολλοι!

Αν ημουν στη θεση σου, θα διαλεγα ας πουμε 2 στανταρ <προβληματικα> και ακριβως ως εχουν, θα τα εστελνα service,
αναφεροντας το προβλημα (και επισυναπτωντας σχετικες φωτο η βιντεο) ζητωντας να μου απαντησουν: γιατι συμβαινει?

• Like 1
Δημοσ.

Εννοεις εντος εγγυησης απο Ιουνιο, ναι αυτο ειναι κατι που συμβαινει. Σε λαπτοπ δεν θυμαμαι αν ειναι μονο στα Lenovo,

αλλα και στα desktop της Lenovo 100% η διαδικασια παιζει βασει σειριακου ως εξης: συνδεομενα σε internet, τσεκαρουν

σειριακο αριθμο και σου δινουν/εμφανιζουν αντιστοιχως τον εναπομεινοντα χρονο εγγυησης (που προκυπτει απο αυτον)

Καταρχην υπαρχει αυτη, μονο, η ημερομηνια δηλαδη για εκεινους, μεχρι να τους ενημερωσεις με παραστατικα αγορας  :shifty:

Όχι. Έβγαζε ότι τον Ιούνιο έληξε η εγγύηση, ενώ εγώ τα αγόρασα Αύγουστο. Μόλις τώρα τσέκαρα το site τους, και πέρασαν την εγγύηση κανονικά, μετά το 2ο τηλεφώνημά μου, αλλά αναγράφει ότι έχω μόνο ένα χρόνο και όχι δύο, όπως είπαν στο τηλέφωνο.

Δημοσ.

Αρα μπορουμε να πουμε οτι ειναι προγενεστερα της προσφορας... Τα πρωτα-πρωτα, παντα ενδεχεται να εχουν "μικροθεματα"
-που συνηθως διορθωνουν κατοπιν με νεες εκδοσεις bios, το κανουν Lenovo, HP, κλπ- μα δεν νομιζω να πηρες τα αρχικοτατα
Και ο δευτερος χρονος τους θα υπαρξει κανονικα 
(ενω αντιστοιχως πχ με HP δεν θα εβγαζες ακρη)

Δημοσ.

Ημερομηνία κατασκευής, έχουν τα περισσότερα τον 3ο του 2015. Θα δείξει αν παίζει ρόλο αυτό. Πάντως εγώ τα αγόρασα πάρα πολύ φτηνότερα από οποιαδήποτε προσφορά, ίσως λόγω τεμαχίων. 

Αύριο θα κάνω σε 3 καθαρή εγκατάσταση ξανά των 10, για να δω τι θα γίνει με τα κολλήματα. Κατεβάζώ ήδη το iso, ελπίζω ότι κατεβάζω το σωστό, για να μην έχω θέματα με το activation.

Δημοσ.

Γιατί μη μου πείτε ότι πχ ένας αρχάριος χρήστης γνωρίζει αγοράζοντάς το ότι πρέπει κατευθείαν να προσθέσει ram ή να βάλει ssd, γιατί αν ήξερε ότι θέλει ένα 50ρικο επιπλέον, θα διάλεγε κάποιο άλλο.

Στο νημα της προσφορας, ειχαμε αναλυσει εκτενως πως ειδικα για 13" -ακομη και με τα εξτρας!- δεν υπηρχε οικονομικοτερη επιλογη.

Εκει ειχαμε αναφερθει (νομιζω) σε ολα σχεδον, τα σεναρια μεταναβαθμισης του απο το χρηστη, γιατι σε μικρο & φθηνο θα καταληγαμε

Δηλαδη για οσους θελαμε ειδικα μεγιστη φορητοτητα -κι αποκλειαμε επιλογη 15αριου- το παιρναμε + λεγαμε "μια χαρα που που ειναι"!

:whistle:

Δημοσ.

Στο νημα της προσφορας, ειχαμε αναλυσει εκτενως πως ειδικα για 13" -ακομη και με τα εξτρας!- δεν υπηρχε οικονομικοτερη επιλογη.

Εκει ειχαμε αναφερθει (νομιζω) σε ολα σχεδον, τα σεναρια μεταναβαθμισης του απο το χρηστη, γιατι σε μικρο & φθηνο θα καταληγαμε

Δηλαδη για οσους θελαμε ειδικα μεγιστη φορητοτητα -κι αποκλειαμε επιλογη 15αριου- το παιρναμε + λεγαμε "μια χαρα που που ειναι"!

:whistle:

Δεν είναι 13άρι :) Ελαφρύ και κάπως μικρό, όντως είναι. Αλλά δεν έχει και τεράστια διαφορά από τα 15,6'' που έχω. 

Δημοσ.

Ναι σορρυ 14"αρι ειναι, αλλα ηταν μονος ...μονοδρομος, σε οσους θελαμε 13"αρι  :whistle: 
Γιατι διαφορετικα, το f*ct τιμης των μικρων, ξεφευγε-ανεβαινε(αρκετα ομως) επανω!

Και πραγματι σε συγκριση με 15"αρια, ηταν η προσιτοτερη εναλλακτικη μικροτερου,
ενω αν καποιος χρειαζοταν οντως μεγαλυτερο = 15αρι, δεν αξιζε να ταλαιπωρηθει :ph34r:

Δημοσ.

Καλα τωρα σε επιχειρηση αγοραζουν το απολυτος φτηνοτερο φορητο για να κανουν την επαγγελματικη δουλεια τους; Και μετα ακους για ανταγωνιστικη ελληνικη επιχειρηματικοτητα, εαν δεν παιξει χρηματοδοτηση απο ΕΕ τιποτα δεν κανουν απο μονοι τους. Τουλαχιστον ο ιδιοκτητης θα εχει την τελευταια Μερσεντες και σπιτι με πισινα, με κατι τετοια εντυπωσιαζεις τον πελατη οχι με σωστες δομες στην "επιχειρηση".

Συγνωμη αλλα αυτος ο υπολογιστης δεν ειναι για επιχειρηματικο περιβαλλον αλλα για οικιακη χρηση και πολυ ελαφρια χρηση οπως ιντερνετ- facebook, παντα με λιγη υπομονη. Εγω πηρα ενα γιατι ουσιαστικα δεν εχω απαιτησεις αλλα φροντισα να αφαιρεσω ολη την σαβουρα που του εχουν φορτωμενο και αντικαθιστωντας στην μια θεση μνημης που εχει με ενα 4αρι dimmακι που ειχα.

Περιστασιακα καποια παγωματα εχω αλλα ειναι σπανια και διαρκουν λιγα δευτερολεπτα.

Δημοσ.

Καλα τωρα σε επιχειρηση αγοραζουν το απολυτος φτηνοτερο φορητο για να κανουν την επαγγελματικη δουλεια τους; Και μετα ακους για ανταγωνιστικη ελληνικη επιχειρηματικοτητα, εαν δεν παιξει χρηματοδοτηση απο ΕΕ τιποτα δεν κανουν απο μονοι τους. Τουλαχιστον ο ιδιοκτητης θα εχει την τελευταια Μερσεντες και σπιτι με πισινα, με κατι τετοια εντυπωσιαζεις τον πελατη οχι με σωστες δομες στην "επιχειρηση".

Συγνωμη αλλα αυτος ο υπολογιστης δεν ειναι για επιχειρηματικο περιβαλλον αλλα για οικιακη χρηση και πολυ ελαφρια χρηση οπως ιντερνετ- facebook, παντα με λιγη υπομονη. Εγω πηρα ενα γιατι ουσιαστικα δεν εχω απαιτησεις αλλα φροντισα να αφαιρεσω ολη την σαβουρα που του εχουν φορτωμενο και αντικαθιστωντας στην μια θεση μνημης που εχει με ενα 4αρι dimmακι που ειχα.

Περιστασιακα καποια παγωματα εχω αλλα ειναι σπανια και διαρκουν λιγα δευτερολεπτα.

Sorry, αλλά θα απαντήσω.

Τι κακία είναι αυτή που βγάζεις τώρα; Πού ξέρεις εσύ τις συγκεκριμένες ανάγκες της δικής μου δουλειάς και πώς γενικεύεις τόσο πολύ; Ενημερωτικά, επιχορήγηση δεν έχω πάρει ούτε ευρώ, τη mercedes που λες κι αν την έχω, έχω δουλέψει πολύ περισσότερο από πολλούς για να την πάρω (αν και δεν έχω mercedes και κυκλοφορώ με ένα κορεάτικο εταιρικό δεκαετίας), ενώ για το σπίτι με πισίνα στο οποίο αναφέρεσαι, απλά το αφήνω ασχολίαστο, λέγοντας μόνο, ας το κάνει όποιος άλλος μπορεί, χωρίς βοήθεια. Νόμιμα όμως. Όχι με τον ελληνικό τρόπο. Έχοντας ξεκινήσει με 5000 ευρώ δανεικά και τίποτα άλλο. Και ασχολούμαι και μόνος μου ακόμα και για τα λάπτοπ, αν και έχω να διαχειριστώ ένα μεγάλο αριθμό προσωπικού, ένα μεγάλο πελατολόγιο και πληρώνω και προσωπικό για το τμήμα IT το οποίο και αυτό πρότεινε τα συγκεκριμένα μηχανήματα για τη χρήση που τα θέλουμε.

Στη δική μου περίπτωση μιλάμε για φροντιστήρια και όχι για πολυεθνική. Αυτοί αγοράστηκαν για "γραφομηχανές" και για ένα thunderbird για τα mail. Κάποιοι από αυτούς, συνδέονται με διαδραστικούς πίνακες και projectors για να μπουν μέσα σε τάξεις και άλλοι για να μπουν σε pc lab για να κάνουν παιδάκια από 6 χρονών ασκήσεις αγγλικών σε flash, που βγάζουν οι εκδοτικοί οίκοι και συνοδεύουν τα βιβλία τους ή για να κάνουν εργασίες σε impress. Πιστεύεις ότι γι' αυτό χρειάζεται κάτι πιο δυνατό; Εγώ ξέρω ότι πήγα και αγόρασα καινούργια μηχανήματα τα οποία προτείνουν και πουλάνε ως πλήρως λειτουργικά out of the box ενω δεν είναι, και αυτά ακριβώς μου πρότειναν στο κατάστημα που συνεργάζομαι. Οι γνωστοί μου πήγαν οι περισσότεροι cosmodata και πήραν μεταχειρισμένα Dell P4 και Dual Core με 70-100 ευρώ τα οποία πουλάει έχοντάς τα στο πεζοδρόμιο της Γλυφάδας, και παίzουν κανονικά γι' αυτό που τα θέλουν. Πολύ καλύτερα από τα lenovo.

Από αυτά τα lenovo τουλάχιστον ένα 20% θα έχει βγει off σε λίγους μήνες από την κακή χρήση που κάνουν τα παιδάκια και συνειδητά αγοράζω κάτι οικονομικό γιατί ξέρω ότι σε λίγο θα πρέπει να πάρω άλλα. Όταν λοιπόν, σου λέει ο επίσημος συνεργάτης σου, ο οποίος βγάζει από εσένα αρκετές χιλιάδες κάθε χρόνο, να πάρεις αυτά, τα παίρνεις για να έχεις εγγύηση και για να είναι καινούργια.

Ας μην δαιμονοποιούμε διαρκώς τις επιχειρήσεις, γιατί δεν είναι όλες ίδιες, παλεύουν με θηρία αυτή τη στιγμή λόγω φορολογίας και αθέμιτου ανταγωνισμού, και από αυτές ζουν αρκετοί άνθρωποι, τους οποίους εγώ ως εργοδότης θεωρώ οικογένεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...