BritGreek Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Καλημέρα παιδιά. Πρόσφατα πήρα κάποια Lenovo G40-30, τα οποία αναβάθμισα αμέσως σε Windows 10. Αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα στη χρήση τους, καθώς η CPU ανεβαίνει στο 100% ακόμα και σε idle κάθε λίγα δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα να παγώνουν τα λάπτοπ, η οθόνη να βγάζει γραμμές και να πρέπει να τους κλείσω με το κουμπί, γιατί δεν επανέρχονται. Το πρόβλημα παρουσιάζεται σε όλα τα κομμάτια (αρκετά) που αγόρασα (για τη δουλειά) και η χρήση τους είναι κυρίως το Libreoffice και λήψη mail. Έχω εγκαταστήσει και Lubuntu ως dual boot, και το πρόβλημα υπάρχει και σ' αυτό το πολύ ελαφρύ λειτουργικό. Για να ανοίξει ο Chrome/Firefox/Edge/Maxthon, περιμένω περίπου 2-3 λεπτά και στην ουσία δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τους υπολογιστές. Αυτό οφείλεται στο ότι είναι πολύ αργοί υπολογιστές ή κάνω κάτι λάθος; Σκέφτομαι να τους βάλω από ένα dim με 8gb ram, αλλά δεν ξέρω αν θα αλλάξει κάτι. Πάντως τώρα μου είναι εντελώς άχρηστοι. Παίζει να έχουν ελάττωμα τόσα λάπτοπ; Εννοείται ότι έχω πετάξει όλο το bloatware της Lenovo, εκτός από τα απολύτως απαραίτητα.
mphxths Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Celeron με 2 γιγα μνημης και καποιον αργο δισκο ? Ισως και ναναι λογικο ...αν τερματιζει η μνημη και γραφει ο δισκος συνεχεια.. Αν δεν δουμε τις διεργασιες την στιγμη που συμβαινει και το τι (δισκος?) δουλευει εκεινη την στιγμη και καθυστερει το συστημα...μονο εικασιες μπορουμε να κανουμε
Shadows Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Καλημέρα παιδιά. Πρόσφατα πήρα κάποια Lenovo G40-30, τα οποία αναβάθμισα αμέσως σε Windows 10. Αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα στη χρήση τους, καθώς η CPU ανεβαίνει στο 100% ακόμα και σε idle κάθε λίγα δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα να παγώνουν τα λάπτοπ, η οθόνη να βγάζει γραμμές και να πρέπει να τους κλείσω με το κουμπί, γιατί δεν επανέρχονται. Το πρόβλημα παρουσιάζεται σε όλα τα κομμάτια (αρκετά) που αγόρασα (για τη δουλειά) και η χρήση τους είναι κυρίως το Libreoffice και λήψη mail. Έχω εγκαταστήσει και Lubuntu ως dual boot, και το πρόβλημα υπάρχει και σ' αυτό το πολύ ελαφρύ λειτουργικό. Για να ανοίξει ο Chrome/Firefox/Edge/Maxthon, περιμένω περίπου 2-3 λεπτά και στην ουσία δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τους υπολογιστές. Αυτό οφείλεται στο ότι είναι πολύ αργοί υπολογιστές ή κάνω κάτι λάθος; Σκέφτομαι να τους βάλω από ένα dim με 8gb ram, αλλά δεν ξέρω αν θα αλλάξει κάτι. Πάντως τώρα μου είναι εντελώς άχρηστοι. Παίζει να έχουν ελάττωμα τόσα λάπτοπ; Εννοείται ότι έχω πετάξει όλο το bloatware της Lenovo, εκτός από τα απολύτως απαραίτητα. Ελλατωμα δεν θα χουν,δεν γινεται να ναι ολα μαζι ελλατωματικα,αλλωστε αυτο που περιγραφεις ειναι φυσιολογικο αν σκεφτεις οτι εχουν πολυ αδυναμο επεξεργαστη επιπεδου-2007- ελαχιστη ραμ και αργο δισκο. Πρωτη σκεψη ειναι οτι γεμιζει η ραμ και χρησιμοποιει τον δισκο ως pagefile ο οποιος δισκο ειναι αργος και γινεται της κακομοιρας.Αν ισχυει αυτο με μια 8αρα μνημη θα λυθει σε ενα βαθμο,επισης και ssd θα βοηθουσε αλλα λογικα το κοστος αν εχεις πολλα μηχανηματα θα ανεβει σε υπερβολικο βαθμο. Για αρχη κανε μια προσπαθεια να δεις οταν σερνεται το μηχανημα ανοιξε το task manager(ctrl+alt+delete) και δες χρηση επεξεργαστη μνημης σκληρου δισκου. Επισης εχουν 32 ή 64bit windows?
BritGreek Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Όταν σέρνονται δεν μπορώ να ανοίξω ούτε τον task manager. Παγωνουν εντελώς και στο τέλος αλλοιωνονται τα γραφικά της οθόνης. Αναγκαστικά τους κλείνω από το κουμπί. Μιλάμε για δράμα. 64 bit έχουν. Home.
Shadows Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Όταν σέρνονται δεν μπορώ να ανοίξω ούτε τον task manager. Παγωνουν εντελώς και στο τέλος αλλοιωνονται τα γραφικά της οθόνης. Αναγκαστικά τους κλείνω από το κουμπί. Μιλάμε για δράμα. 64 bit έχουν. Home. Mπορεις να τραβηξεις καμια φωτογραφια οταν γινεται αυτο? Τα 64bit θελουν τουλαχιστον 4gb για να δουλευουν νορμαλ,ποσο μαλλον στα 2 οπου θα τραβανε πιο πολυ μνημη απο τα 32αρια.
BritGreek Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) 64bit είχαν από την αρχή.Μπορώ να βάλω 32άρια με το ίδιο κλειδί; Φωτογραφία μόνο από το κινητό μου, μάλλον. Ποιά μνήμη πρέπει να αγοράσω; Θα βάλω μια 8άρα. Edit: Αυτό ακριβώς βλέπω. Τον άφησα ανοικτό για να φάω, και 10 λεπτά αργότερα έβλεπα ακριβώς αυτό που δείχνει η φωτογραφία, δεν μπορούσα να μπω καν σε τερματικό, και κανένα error στα log files (Linux). Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2016 από BritGreek
NickTheGamer95 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 64bit είχαν από την αρχή.Μπορώ να βάλω 32άρια με το ίδιο κλειδί; Φωτογραφία μόνο από το κινητό μου, μάλλον. Ποιά μνήμη πρέπει να αγοράσω; Θα βάλω μια 8άρα. ram2.png ram.png Edit: Αυτό ακριβώς βλέπω. Τον άφησα ανοικτό για να φάω, και 10 λεπτά αργότερα έβλεπα ακριβώς αυτό που δείχνει η φωτογραφία, δεν μπορούσα να μπω καν σε τερματικό, και κανένα error στα log files (Linux). IMG_20160925_152557.jpg 32νταδιαρια δεν νομίζω να γίνεται με το ίδιο κλειδι,τι σκας αφού υπάρχει windows 7 activation tool..... Mπορεις να τραβηξεις καμια φωτογραφια οταν γινεται αυτο? Τα 64bit θελουν τουλαχιστον 4gb για να δουλευουν νορμαλ,ποσο μαλλον στα 2 οπου θα τραβανε πιο πολυ μνημη απο τα 32αρια. εγώ έχω στο laptop 2gb σε 64bit με windows 8.1 και πηγαίνει τζάμι....τώρα στο laptop είναι και η onboard που καταλαμβάνει χώρο,καλύτερα ας πάει σε 8.1 64bit δεν θα έχει θεμα
pita_kontosouvli Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 1 x 8gb ddr3-L so dimm (1.35v) δέχεται το λαπτοπ σου. Βάλε την μνήμη, κάνε του και κλιν ινστολ τα 10 (αν δεν το έχεις ήδη κάνει) και θα στρώσει κάαπως η κατάσταση. 2
BritGreek Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Για activation tool ούτε λόγος, γιατί είναι σε επιχείρηση τα λάπτοπ. Πιστέψτε με, πλέον το ψάχνουν. Είχαν τα 8.1 με Bing και ήταν ακόμα πιο αργά. Σκεφτείτε ότι στα update, αναγκάστηκα να αφήσω ανοικτά τα λάπτοπ για 25 ώρες... Να σημειώσω ότι την εικόνα που ανέβασα, δεν την έχω θολώσει εγώ. Έτσι ακριβώς φαίνεται. Μήπως είναι ελαττωματική παρτίδα ρε παιδιά; 75 δευτερόλεπτα να ανοίξει το Libreoffice;;;;2,5 λεπτά να ανοίξει οποιοσδήποτε browser εκτός από τον Edge που ανοίγει αρκετά πιο γρήγορα; Ξέρω τι αγόρασα, αλλά δεν περίμενα να κολλάει ακόμα και στο scroll ένα απλό έγγραφο κειμένου. Τα LG του 2006 που επίσης έχω είναι τραγικά πιο γρήγορα (Dual Core με 1.5 ραμ). Κάτι άλλο πρέπει να παίζει. 1 x 8gb ddr3-L so dimm (1.35v) δέχεται το λαπτοπ σου. Βάλε την μνήμη, κάνε του και κλιν ινστολ τα 10 (αν δεν το έχεις ήδη κάνει) και θα στρώσει κάαπως η κατάσταση. Αν τους ανοίξω για να βάλω το νέο dimάκι, τι ισχύει με την εγγύηση; Τη χάνω;
pita_kontosouvli Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Κράτησε καλού κακού την 2άρα και την βάζεις πίσω σε τυχόν σερβις. Δεν φαίνεται αν ανοιχτεί. Μια βίδα βγάζεις και ανοίγει όλος ο πάτος.
BritGreek Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Κράτησε καλού κακού την 2άρα και την βάζεις πίσω σε τυχόν σερβις. Δεν φαίνεται αν ανοιχτεί. Μια βίδα βγάζεις και ανοίγει όλος ο πάτος. Φαίνεται γιατί οι βίδες τους είναι βαμμένες και μόλις ακουμπήσει κατσαβίδι ξεφτίζουν. Εμένα είναι 3 βίδες. Παιδιά, μιλάμε για πολλά λάπτοπ, απλά σε τιμή πολύ κάτω από αυτή που βγαίνει στο skroutz, προφανώς.
TheDevilMayCare Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Τα του Lenovo G40-30, ειχαμε αναλυσει εδω + παλιοτερα, οταν επαιζε σε προσφορα μεχρι 169 ευρω:http://www.insomnia.gr/topic/592029-laptop-14-hp-14-r208nv-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-hp-14-r206nv-199%E2%82%ACgermanosgr/Οσα αναφερεις φαινονται παραδοξα, και αν δεν μιλαμε για καποιο ελαττωμα σε hardware (η software),θα μπορουσαν ισως να εξηγηθουν με (πολυ) κακες εγκαταστασεις λειτουργικων και προγραμματων... Γνωριζω τουλαχιστον 2, που δεν εμφανιζουν οσα αναφερεις: εκεινο που ειχα παρει ο ιδιος το ετοιμασακαι το εδωσα αμεσα με ssd, διχως μαλιστα να μου παραπονεθουν σχετικα μ' αυτο κατοπιν μεχρι τωρα.Επισης καποιες φορες μιλαω σε skype, με φιλο που ειχε αγορασει & χρησιμοποιει, ακριβως γι' αυτο τοσκοπο το G40-30. Αλλα η αληθεια ειναι πως τον λες εμπειροτατο χρηστη (ως μηχ/κο πληροφορικης) Ειναι θεμα παντως, οτι δεν ανεφεραν αλλοι το προβλημα του "freezαρισματος".Κατι τετοιο τοσο εκνευριστικα εμφανες, δεν παραβλεπεται ευκολα απο χρηστες! Στη θεση σου θα δοκιμαζα, με ετερη δοκιμασμενη μνημη και (ssd) δισκο*: πωςσυμπεριφερεται σε clean install Windows 10 καταρχην με σωστους drivers του*δοκιμαζοντας και αυτο -> σε μη ACHI στο bioshttp://www.insomnia.gr/topic/592029-laptop-14-hp-14-r208nv-και-hp-14-r206nv-199€germanosgr/?p=54679977
pita_kontosouvli Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Φαίνεται γιατί οι βίδες τους είναι βαμμένες και μόλις ακουμπήσει κατσαβίδι ξεφτίζουν. Εμένα είναι 3 βίδες. Παιδιά, μιλάμε για πολλά λάπτοπ, απλά σε τιμή πολύ κάτω από αυτή που βγαίνει στο skroutz, προφανώς. Οι βίδες δεν είναι βαμμένες για να στο βγάζουν εκτός εγγύησης. Είναι βαμμένες για να ''πιάνει'' καλά η βίδα - μιας και υπάρχουν κάποια απειροελάχιστα χιλιοστά που δεν βρίσκει κάπου.
BritGreek Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Ωραία. Σήμερα πήγα Πλαίσιο και eshop και μου είπαν ότι πρέπει να ελέγξω ποιοι κατασκευαστές είναι συμβατοί με το συγκεκριμένο laptop, γιατί υπάρχουν κάποιες μάρκες ram οι οποίες δεν θα παίζουν. Πού θα βρω μια λίστα με συμβατές; Επειδή χρειάζομαι αρκετά κομμάτια, με ενδιαφέρει να είναι και φτηνές.
pita_kontosouvli Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Στο συγκεκριμένο λαπτοπ έχω δουλέψει hynix, samsung, crucial - όλες άψογα δούλευαν. http://www.skroutz.gr/s/3094162/Crucial-8GB-DDR3-1600MHz-CT102464BF160B.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα