Haldol Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Η κοπέλα μου δίνει ~17 ευρώ το μήνα στη Cyta για internet (χωρίς τηλεφωνία). Μένουμε αρκετά κοντά και τον περισσότερο καιρό μένουμε μαζί (δε κάθεται ούτε 2 μέρες την εβδομάδα στο σπίτι της) οπότε μου μπήκαν ιδέες μήπως κόψουμε τη σύνδεσή της. Τα δύο σπίτια έχουν οπτική επαφή από μπαλκόνι σε μπαλκόνι χωρίς κάποιο εμπόδιο στην ευθεία, αν και γενικά υπάρχουν εμπόδια (σπίτια, δέντρα) δεξιά και αριστερά. Φαντάζομαι ότι είναι ιδανική περίπτωση για να στηθεί κατευθυντικό link; Το κόστος όμως ποιο είναι, και τι εξοπλισμός χρειάζεται; Να αρχίσω να ψάχνω στο Skroutz. Εάν κοστίσει πάνω από 8-10 μήνες internet στη Cyta, δε ξέρω κατά πόσο θα το προχωρήσω. Οπότε θέλω να βάλω ένα "ψυχολογικό όριο" στα ~150 ευρώ.
Sheogorath Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Γιατί δεν παίρνει κάποιο 4G φοιτητικό με 4 ευρώ τον μήνα?
Haldol Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δε βολεύει. Το πιο φτηνό είναι της Vodafone με 4,74€ για 4GB. Τα 4GB δε φτάνουν για τίποτα (streamάρει κιόλας). Και πρέπει να λειτουργεί και με στικάκι. Οπότε δε μπορεί να συνδέσει τίποτε άλλο πέρα από το laptop.
overpower Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Γιατί δεν μένετε μαζί για να προχωρήσει η σχέση 9
Haldol Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Mαζί μένουμε τον περισσότερο καιρό αλλά καμιά φορά μ' αφήνει και μόνο μου (ησυχία... ). Ξεκίνησα το ψάξιμο και δυσκολεύομαι. Το πρόβλημα είναι ότι... δε ξέρω τι χρειάζομαι. Πως θα στείλω το σήμα στο άλλο σπίτι, και πως θα το λάβω εκεί; Το άλλο σπίτι πως θα ξανα-εκπέμψει (upload) για να μιλήσει με το router; "Με τη λογική" καταλαβαίνω ότι θέλω στη μεριά μου μία δυνατούτσικη κεραία που θα συνδεθεί στο router μου (ίσως και κάποιο PoE injector για να πάρει ρεύμα η κεραία). Φυσικά και τους απαραίτητους μετατροπείς για τα καλώδια. Από την άλλη μεριά, θα θέλω κάποιο ευαίσθητο AP που να πιάσει το σήμα που εκπέμπω και να "φτιάξει" ένα WiFi δίκτυο για να συνδεθούν οι συσκευές. Καλά το πάω ή να το πάρω αλλιώς; Μετά όμως τι γίνεται; Πως θα "ξαναμιλήσει" η από 'κει μεριά με το router εδώ; Δε νομίζω να αρκούν αυτά. Ψάχνω και κάνα άρθρο σε στυλ "long-range wireless outdoor link for dummies" και δε βρίσκω τίποτα. Θέλω κάτι να μου πει χρειάζεσαι αυτό, αυτό, αυτό & αυτό. Ώστε να μπορέσω να κάνω την κοστολόγηση. Πληροφοριακά το modem / router είναι το Archer D2. Όχι ότι αυτό παίζει κάνα ρόλο, έτσι;
WalkerSW Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 2x https://www.skroutz.gr/s/422929/Ubiquiti-NanoStation-Loco-5.html 1x https://www.skroutz.gr/s/302009/TP-LINK-TL-WR841N.html To 1 nanostation στο μπαλκονι σου να κοιταει το μπαλκονι της συνδεδεμένο με ethernet στο Modem σου.... Το αλλο nanostation στο δικο της μπαλκονι να κοιταει το δικο σου.... συνδεδεμενο στο WR841N με ethernet και τελος.... Σου προτεινω 5ghz nanostations για να αποφύγεις τις παρεμβολες λογο των απειρων δυκτιων 2.4Ghz που υπαρχουν πλεον σε καθε γειτονια! 2
Haldol Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Ωραίος. Έβλεπα κάτι κεραιάρες λες και θα ανοίγαμε εταιρεία κινητής κι είχα αρχίσει να τρομάζω. Όχι τίποτα άλλο, αλλά θα με κυνηγούσαν οι γείτονες για τον "καρκίνο" και τη "ραδιενέργεια". Τα NanoStation είναι απαραίτητα, ή βολεύομαι και με PicoStation; Στο site της Ubiquiti αναφέρει έως 500μ για τα 2α, δηλαδή σχεδόν τα διπλά από αυτά που κυνηγάω. Φαντάζομαι θα μπορούν να με καλύψουν κι αυτά. Αν και είναι 2,4GHz, που όπως λες, μάλλον θα οδηγήσουν σε χειρότερης ποιότητας link λόγω παρεμβολών. Το WR841N φαντάζομαι αντικαθίσταται από ένα οποιοδήποτε router ή AP; Διότι κάθεται άπραγο ένα WR802N (το πολύ μικρό "κουτάκι") στη ντουλάπα μου.
chios Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 https://www.skroutz.gr/s/5675134/TP-LINK-CPE210.html?keyphrase=Tp+link+cpe210 Εκτιμώ από την εμπειρία μου ότι και με 2 τέτοια θα κάνεις πολύ καλή δουλειά η απόσταση είναι μικρή θα βρεις ένα καθαρο κανάλι και δεν θα έχεις πρόβλημα. Η λύση του φίλου πιο πάνω βέβαια είναι πιο σωστή αν δεν έχεις πρόβλημα με το κόστος προτίμησε το. Τα συγκεκριμένα tplink τα έχω δουλέψει και είναι απίστευτα σταθερά.
stelios18120 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Ή απόσταση (με τα κατάλληλα εργαλεία) δεν είναι μεγάλη Αυτό που λέει ο αποπανω walkerSW είναι μία χαρά λυση
WalkerSW Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Το WR841N φαντάζομαι αντικαθίσταται από ένα οποιοδήποτε router ή AP; Διότι κάθεται άπραγο ένα WR802N (το πολύ μικρό "κουτάκι") στη ντουλάπα μου. Ναι οτι ap/router θελεις μπορεις να βάλεις.
Haldol Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Τα νέα είναι άσχημα. Έγραψα ότι υπάρχει οπτική επαφή. Αλλά υπολόγισα με τα δικά μου μάτια, όχι με του σήματος. Παρεμβάλλεται κλαρί και καλώδιο στην ευθεία, το οποίο δε θυμόμουν, μιας και εγώ βλέπω εύκολα το μπαλκόνι. Και σα να μην έφτανε αυτό, αλλά στο σημείο που είχα σκεφτεί να βάλω το ένα NanoStation το μπαλκόνι κρύβεται... από τοίχο. Θα περνάει το σήμα αν το βάλω εκεί (ή έστω αν εκπέμψω μεγαλύτερη ισχύ) ή θα ανακλάται στον τοίχο και δε θα φτάνει ποτέ; Ο πιο δίπλα τοίχος βλέπει καλύτερα, (φαίνεται όπως στην πάνω φωτό) αλλά είναι πιο δύσκολος στο θέμα καλωδίωσης. Και έκανα λάθος και στην απόσταση. Είναι ~350μ, όχι 250μ. Καλά το πάω. 1
WalkerSW Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Εκτιμώ από την εμπειρία μου ότι και με 2 τέτοια θα κάνεις πολύ καλή δουλειά η απόσταση είναι μικρή θα βρεις ένα καθαρο κανάλι και δεν θα έχεις πρόβλημα. Ειναι αναλόγως ποσα δυκτια υπαρχουν στην περιοχη.... Εγω επιχείρησα link στα 2.4Ghz στο 1/4 της αποστασης του φίλου ... Το σήμα καμπάνα αλλα ΟΛΑ τα καναλια των 2.4 ήταν τόσο επιβαρυμένα που το packet loss ηταν τόσο μεγάλο που πολύ απλα ήταν αδυνατο ακομη και να σερφάρεις. Μιλάμε για περιοχή με τουλάχιστον 10δίκτυα ανα καναλι Τα νέα είναι άσχημα. Έγραψα ότι υπάρχει οπτική επαφή. Αλλά υπολόγισα με τα δικά μου μάτια, όχι με του σήματος. Παρεμβάλλεται κλαρί και καλώδιο στην ευθεία, το οποίο δε θυμόμουν, μιας και εγώ βλέπω εύκολα το μπαλκόνι. thumb_IMG_1620_1024 copy.jpg Και σα να μην έφτανε αυτό, αλλά στο σημείο που είχα σκεφτεί να βάλω το ένα NanoStation το μπαλκόνι κρύβεται... από τοίχο. Θα περνάει το σήμα αν το βάλω εκεί (ή έστω αν εκπέμψω μεγαλύτερη ισχύ) ή θα ανακλάται στον τοίχο και δε θα φτάνει ποτέ; thumb_IMG_1621_1024 copy.jpg Ο πιο δίπλα τοίχος βλέπει καλύτερα, (φαίνεται όπως στην πάνω φωτό) αλλά είναι πιο δύσκολος στο θέμα καλωδίωσης. Και έκανα λάθος και στην απόσταση. Είναι ~350μ, όχι 250μ. Καλά το πάω. Screen Shot 2016-09-25 at 13.44.10.png Ολο και πιο δύσκολα μας τα κανεις τα πράγματα... Κλαδί και καλώδιο δεν αποτελουν πρόβλημα , ο τοιχος όμως αποτελεί οποτε πρέπει να κανεις τον κοπο να το βάλεις στο δύσκολο σημειο... Τώρα για την αποσταση τι να, πω θεωρητικά τα nano φτάνουν αλλα για εντώς κατοικημένης περιοχής θα είναι πολυ οριακα.... κοινώς για σωστα αποτελεσματα μάλλον χρειάζεσαι μεγαλύτερες κεραιούλες.... Η διαφορά στην τιμή δεν είναι τρομακτική... https://www.skroutz.gr/s/437932/Ubiquiti-AirGrid-M5-HP-AG-HP-5G23.html Και οι γειτονες να κανουν τουμπεκι με τις παραφιλολογιες για ακτινοβιλιες κτλ...
Haldol Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Μα το Loco M5 που μου πρότεινες, γράφει για 10+ χιλιόμετρα στο site της εταιρείας. Τόσο πολύ να το δυσκολέψουν τα +100 μέτρα που προέκυψαν; Η περιοχή πάντως, άμα δεις στη φωτό απ' το Googe Maps, δεν είναι πυκνοκατοικημένη. Στην αρχή υπάρχουν μαρικές κατοικίες, αλλά στα υπόλοιπα 3/4 της διαδρομής βρίσκεις χωράφι, γήπεδο, πάρκιν και μία μάντρα που πουλάει ξύλα. Πόσα WiFi να υπάρχουν πια; Ελπίζω να μη το δυσκολέψω κι άλλο.
WalkerSW Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Σου ειπα θεωρητικά φτάνουν και περισσεύουν.. αλλα δεν θέλω να σε παρω και στο λαιμο μου... Απο εκει και περα 2.4 δεν σου προτείνω με την καμια .... τα 5αρια είναι η μονη σιγουρη λύση για τις παρεμβολες. Και χρειαζεσαι οπωσδήποτε οπτικη επαφη ... απεφυγε τον απέναντι τοιχο παση θυσια....
Haldol Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Ναι, για τον τοίχο δε το συζητώ αν είναι έτσι, στον δίπλα θα μπει που "βλέπει". Απλά θα χρειαστεί λίγη παραπάνω καλωδίωση, τι να κάνουμε. Και μάλλον στα 5GHz θα πάω. Είναι λίγο φτηνότερα τα 2,4GHz, αλλά άμα είναι να τ' αγοράσω και να μείνουν στη ντουλάπα, δε λέει. Καλύτερα στα σίγουρα. Thanks όπως και να 'χει! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα