matheostsik Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπέρα,κατοχους του 8320 και εγώ και αφού αναβάθμισα την ψυχτρα μου σκέφτομαι να κάνω oc.Το θεμα που ήδη υπάρχει είναι πολύ μεγάλο και δε μπορώ να διαβάσω 1320 σελίδες για αυτό και φτιάχνω καινουριο.πρωτη φορά θα κάνω οverclock αλλά έχω μία μικρή θεωρητική ιδέα Specs: Sabertooth 990fx r2 Thermalright true spirit 140 Corsair CX 600
Scatman Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Μα ξέρεις κάτι; Η ανάγνωση θα σου δώσει απαντήσεις σε όλες τις απορίες. Δε γίνεται να αποφύγεις κάτι που είναι απαραίτητο. Αφού θες να ασχοληθείς με κάτι λίγο περίπλοκο γιατί ψάχνεις την πλάγια οδό; Αν ανοίγει ο καθένας thread για τον ίδιο λόγο, χαθήκαμε. Εξάλλου κάθε φορά τα ίδια λέμε. Θέλει υπομονή , μεράκι κτλ κτλ δεν είναι επιστήμη. Χεράκι-χεράκι να σε κατευθύνει κάποιος, δεν υπάρχει περίπτωση. Και γιατί να το κάνει εάν εσύ ο ίδιος δεν έχεις δείξει το απαραίτητο ενδιαφέρον. Βοήθα τον εαυτό σου λοιπόν και θα πεταχτούμε στο κεντρικό thread, διάφοροι, να προτείνουμε λύσεις σε ενδεχόμενα προβλήματα που συναντάς. Διαφορετικά, αν δε θες μπλεξίματα με bios αλλά κάτι πιο απλό κατέβασε το overdrive της AMD ~με τις όποιες συνέπειες~ να τελειώνει το θέμα. Η βασική ιδέα είναι -> μεγαλύτερη συχνότητα=περισσότερο ρεύμα στον cpu. Φυσικά δε μπορείς να δίνεις ανεξέλεγκτα, υπάρχουν και όρια. Επίσης, δεν είναι στανταρντ το που θα φτάσει το oc. Σε άλλους πάει καλά σε άλλους όχι. 2
matheostsik Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Μα ξέρεις κάτι; Η ανάγνωση θα σου δώσει απαντήσεις σε όλες τις απορίες. Δε γίνεται να αποφύγεις κάτι που είναι απαραίτητο. Αφού θες να ασχοληθείς με κάτι λίγο περίπλοκο γιατί ψάχνεις την πλάγια οδό; Αν ανοίγει ο καθένας thread για τον ίδιο λόγο, χαθήκαμε. Εξάλλου κάθε φορά τα ίδια λέμε. Θέλει υπομονή , μεράκι κτλ κτλ δεν είναι επιστήμη. Χεράκι-χεράκι να σε κατευθύνει κάποιος, δεν υπάρχει περίπτωση. Και γιατί να το κάνει εάν εσύ ο ίδιος δεν έχεις δείξει το απαραίτητο ενδιαφέρον. Βοήθα τον εαυτό σου λοιπόν και θα πεταχτούμε στο κεντρικό thread, διάφοροι, να προτείνουμε λύσεις σε ενδεχόμενα προβλήματα που συναντάς. Διαφορετικά, αν δε θες μπλεξίματα με bios αλλά κάτι πιο απλό κατέβασε το overdrive της AMD ~με τις όποιες συνέπειες~ να τελειώνει το θέμα. Η βασική ιδέα είναι -> μεγαλύτερη συχνότητα=περισσότερο ρεύμα στον cpu. Φυσικά δε μπορείς να δίνεις ανεξέλεγκτα, υπάρχουν και όρια. Επίσης, δεν είναι στανταρντ το που θα φτάσει το oc. Σε άλλους πάει καλά σε άλλους όχι. Εχεις πολύ δίκιο το σκέφτηκα αλλά νόμιζα ότι μπορεί να ξέρει κάποιος και να μου πει μαζεμένα απλά και σύντομα,ασε που είναι λίγο δύσκολο γιατί έχουν πέσει μαθήματα πανελλήνιων και άλλα τοσα μαζί και δεν πιστεύω να καταφέρω για αυοτ μάλλον να το αφήσω για κάποτε που ισως θα έχω παραπάνω χρόνο.Ευχαριστω για τα λόγια/σκέψεις σου. Φιλικά Ματθαίος. (αν γίνεται κάποιος διαχειριστής να σβησει/κλειδωσει το θέμα αυτο
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Εχεις πολύ δίκιο το σκέφτηκα αλλά νόμιζα ότι μπορεί να ξέρει κάποιος και να μου πει μαζεμένα απλά και σύντομα,ασε που είναι λίγο δύσκολο γιατί έχουν πέσει μαθήματα πανελλήνιων και άλλα τοσα μαζί και δεν πιστεύω να καταφέρω για αυοτ μάλλον να το αφήσω για κάποτε που ισως θα έχω παραπάνω χρόνο.Ευχαριστω για τα λόγια/σκέψεις σου. Φιλικά Ματθαίος. (αν γίνεται κάποιος διαχειριστής να σβησει/κλειδωσει το θέμα αυτο Η συμβουλή μου είναι αφοσιόσου στα μαθήματα για την ώρα μιας και από ότι κατάλαβα είσαι τρίτη λυκείου, κοίτα να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό στο να τελειώσεις το λύκειο και να περάσεις σε μια σχολή που επιθυμείς και άσε το oc για όταν έχεις ελεύθερο χρόνο. Τα μαθήματα είναι πρωτεύουσα προτεραιότητά σου και πολύ βασικότερα από το overclock, το overclock είναι ένα hobby και όχι κάτι που θα πρέπει να το θέσεις ως προτεραιότητα . 5
Scatman Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Ματθαίε δε στα είπα αυτά για να σε μαλώσω απλά έχει γίνει πολλές φορές η ίδια ερώτηση. Το thread είναι όντως μεγάλο αλλά δεν παρουσιάζονται 300 εκδοχές του ίδιου πράγματος. Ουσιαστικά περιγράφεται η διαδικασία και γίνονται διάφορες συζητήσεις,σχετικές κ άσχετες. Μη σε τρομάζει το μέγεθος. Σε πρώτη φάση οφείλεις να δεις κάποια videos για να έχεις οπτική εικόνα της διαδικασίας. Σε δεύτερη, να κατανοήσεις τι είναι οι επιλογές που πρόκειται να πειράξεις ~για να δεις αν τις θες/χρειάζεσαι και να κρίνεις τι θα τις κανεις. Δεν είναι πολλά πράγματα. Μπες στο bios να εξοικιωθείς με το περιβάλλον του. Στα τελευταία ποστς του thread που απεφυγες.. γράφω αναλυτικά τι ρυθμίσεις έχω. Και το αναφέρω αυτό διότι έχουμε ίδια μητρική και ψύξη. Οπότε εκ των πραγμάτων σου μένει να τροποποιήσεις μόνος σου το ρεύμα vcore και τη συχνότητα. Στα συγκεκριμένα δε μπορεί να σε βοηθήσει κανείς καθώς κάθε cpu συμπεριφέρεται διαφορετικά. Ότι σου είπε ο Multicore και καλή επιτυχία με τους στόχους σου. 2
matheostsik Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Ματθαίε δε στα είπα αυτά για να σε μαλώσω απλά έχει γίνει πολλές φορές η ίδια ερώτηση. Το thread είναι όντως μεγάλο αλλά δεν παρουσιάζονται 300 εκδοχές του ίδιου πράγματος. Ουσιαστικά περιγράφεται η διαδικασία και γίνονται διάφορες συζητήσεις,σχετικές κ άσχετες. Μη σε τρομάζει το μέγεθος. Σε πρώτη φάση οφείλεις να δεις κάποια videos για να έχεις οπτική εικόνα της διαδικασίας. Σε δεύτερη, να κατανοήσεις τι είναι οι επιλογές που πρόκειται να πειράξεις ~για να δεις αν τις θες/χρειάζεσαι και να κρίνεις τι θα τις κανεις. Δεν είναι πολλά πράγματα. Μπες στο bios να εξοικιωθείς με το περιβάλλον του. Στα τελευταία ποστς του thread που απεφυγες.. γράφω αναλυτικά τι ρυθμίσεις έχω. Και το αναφέρω αυτό διότι έχουμε ίδια μητρική και ψύξη. Οπότε εκ των πραγμάτων σου μένει να τροποποιήσεις μόνος σου το ρεύμα vcore και τη συχνότητα. Στα συγκεκριμένα δε μπορεί να σε βοηθήσει κανείς καθώς κάθε cpu συμπεριφέρεται διαφορετικά. Ότι σου είπε ο Multicore και καλή επιτυχία με τους στόχους σου. Μα προφανως δεν ειπα κατι τετοιο απλα δεν εκατσα να σκεφτω αυτους που καθονται και βοηθανε ατομα σαν και εμενα ποσο κουραστικο θα ειναι να εξηγουν τα ιδια πραγματα τοσες φορες.Ενταξει ειπαμε εχω μια θεωρητικη ιδεα πανω στο oc αλλα οχι και να μην ξερω πως ειναι το bios Ευχαρισω πολυ και τους δυο και οσον αφορα το Overclock ο επεξαργαστης δε παει πουθενα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα