Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλύτερα ας πάει στην σύνθεση με τον i3 το παιδί να είναι οκ, για να αξίζει η σύνθεση με τον fx χρειάζεται ποιοτικότερη μητρική και ψύκτρα και φυσικά καλύτερο τροφοδοτικό, ειδικά η μητρική αυτή φημίζεται στο oc.net για το throttling που κάνει ακόμη και σε fx 8300. 

• Like 1
Δημοσ.

^Άμα κάτσει ''ήρεμος'' τίποτα δεν χρειάζεται απ''όλα αυτά.

Τι άμα κάτσει ήρεμος, ή παίρνεις κάτι που θα δουλεύει σωστά εξαρχής στο φορτίο που θες ή όχι, τα ημίμετρα δεν είναι λύση και άλλωστε δεν είναι σωστό να προτείνονται ημίμετρες λύσεις σε κάποιον που θέλει υπολογιστή, επειδή ακριβώς δεν θα πάρει κάτι ολοκληρωμένο στα λεφτά που δίνει, είναι σαν να πετάει τα λεφτά του στην ουσία ο άνθρωπος.Θα είναι ωραίο να πάρει το παιδί το μηχάνημα με τον fx και μετά να μας λέει έχω θέμα με θερμοκρασίες σε μητρική και επεξεργαστή ; Και να του λέμε εμείς βάλε φανάκι στα vrm επειδή ζεσταίνονται και άλλαξε ψύκτρα για να τρέχει οκ ο fx επειδή η alpine 64 που πρότεινες δεν αρκεί ;

Ειλικρινά, δεν βάζεις οκταπύρηνο fx σε πάμφθηνη μητρική με 4+1 power phase με μέτρια προς κακά mosfet που ζεσταίνονται για πλάκα με τον 8300 στα 3.3 με κλειστό turbo και επίσης δεν βάζεις 92mm ψύκτρα του 10ευρου για να ψύξει έναν 8πυρηνο fx. Η λογική σου να προτείνεις μηχάνημα το οποίο θα πρέπει να το χρησιμοποιεί στο 60% της ισχύος ο άνθρωπος για να μην έχει throttling είναι λάθος. Σε μηχάνημα με fx 8πυρηνο το minimum σωστής μητρικής είναι μια m5 a97 r2.0 / 970a ud3p που φοράνε καλής ποιότητας vrm, η δε asus αν και 4+2 έχει ποιοτικότατα vrm και σκυλί μαύρο εδώ και χρόνια και η ud3p είναι εξίσου καλή επιλογή. Όσον αφορά την ψύκτρα, μια hyper tx3 / tx3 evo / zalman cnps5x είναι προτεινόμενη για τον 8300 και μια 212 evo / 212x για έναν 8350, ψύκτρες του 10ευρου όπως κάτι arctic σαν την alpine 64 plus είναι πεταμένα λεφτά.

Γενικότερα για αυτά που θέλει ο leftis95 το μηχάνημα με τον i3 θα τον υπερκαλύψει, δεν είναι καλύτερο από ένα μηχάνημα με 83xx της amd, ωστόσο υπέρ αρκεί για τις ανάγκες του ο 6100. Αν ήθελε budget rendering cpu ή cpu για streaming και recording εκεί ναι ένα σετ με 8350 + 970a ud3p / m5 a97 r2.0 + hyper 212x θα ήταν ότι πρέπει, στην περίπτωση αυτή όμως δεν χρειάζεται μηχάνημα με fx.

• Like 2
Δημοσ.

Όπως είπα και πρίν μια χαρά θα είναι.

Όπως είπες, δεν σημαίνει όμως ότι θα είναι μια χαρά, ειδικά αν πουσαριστεί το εν λόγω μηχάνημα το throttling είναι 1000% σίγουρο. Αν θαρρείς πως το να προτείνεις μηχάνημα που κάνει throttling οκ τότε τι να πω είμαι άφωνος, όμως οφείλω να τονίσω το λάθος μιας και εδώ κοιτάμε να προτείνουμε το καλύτερο δυνατό σε κάποιον που θέλει pc και όχι ένα μηχάνημα που σε πλήρες φορτίο θα υπολειτουργεί, λόγω μη ικανής μητρικής και μη επαρκούς ψύκτρας. Και επιμένω επειδή έχω δει παρόμοια μηχανήματα στο oc.net που έχει στήσει κόσμος, ειδικά όταν αγόραζαν από microcenter πχ bundle με fx 8300 + την 970m pro 3 σε καλή τιμή και το μηχάνημα έκανε throttling ακόμη και με καλή ψύκτρα και κλειστό turbo στον 8300. Όπως είπα παραπάνω υπάρχουν κάποιες μητρικές ως minimum recommended για τους οκταπύρηνους fx για να λειτουργούν σωστά, από την στιγμή κιόλας που ο ts δεν χρειάζεται fx 83xx με το να του προταθεί ημιτελής σύνθεση με fx είναι κάτι το άτοπο, οπότε το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να πάει στην σύνθεση με τον i3.

• Like 1
Δημοσ.

Τα games δεν με απασχολούν τόσο, όσο το να μπορώ να κάνω effective multitasking, και να τρέχω κάποια πιο απαιτητικά προγράμματα πχ fl studio (music production), video editing, photoshop κλπ.

Όποιο setup είναι αποδοτικότερο για αυτήν τη δουλειά, αυτό θα επιλέξω  :-D

Ευχαριστώ και πάλι παιδιά!

Λειτουργικό θα περάσεις εσύ ή θα απευθυνθείς σε γνωστό-φίλο;

Δημοσ.

Παιδιά, μην μαλώνετε, ειρήνη υμίν  :-D

Για το λειτουργικό θα απευθυνθώ πιθανότατα σε φίλους προγραμματιστάδες για να γίνει σωστά το setup μην πάθω καμια νίλα με το καλημέρα

Δημοσ.

Παιδιά, μην μαλώνετε, ειρήνη υμίν  :-D

Για το λειτουργικό θα απευθυνθώ πιθανότατα σε φίλους προγραμματιστάδες για να γίνει σωστά το setup μην πάθω καμια νίλα με το καλημέρα

Επειδή μίλησες για video editing εγώ θα σου πρότεινα να σκεφτείς το ενδεχόμενο οι προγραμματιστάδες φίλοι σου μαζί με λειτουργικό να στο μοντάρουν κιόλας.

http://www.quickshop.gr/ProductDetails/Computers-C/Hardware-Comp-CA21/Cases-CAT46/COUGAR%20CASE%20SPIKE%205SS7%20MINI%20ATX%20BLACK.aspx

http://www.quickshop.gr/ProductDetails.aspx?product=F8D482AF-CAA2-47B5-9FB7-AE035DAD50D1

http://www.quickshop.gr/ProductDetails.aspx?product=4C9986A6-F954-4605-812C-BAEBDAE113DB

http://www.quickshop.gr/ProductDetails.aspx?product=5DB49F55-C8C5-4710-B33C-FB2C9F0C6390

http://www.quickshop.gr/ProductDetails.aspx?product=DCE76063-1D4F-4CCB-A32F-E256A14A2861

http://www.quickshop.gr/ProductDetails.aspx?product=03BD44B0-DA6B-4C1A-86E8-FD197D5F92E0

Στα 410.

Άν πιάνεις τα 450 προσθέτεις και την αποθήκη σου http://www.quickshop.gr/ProductDetails.aspx?product=A9E9A9E0-9426-4DEB-ABFC-F33E98952FEB

αλλιώς αργότερα

Καλημέρα.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, επανέρχομαι για να ενημερώσω και να μου πείτε τη γνώμη σας. Μου είπε ένας γνωστός να μου φτιάξει ενα pc με 150€, ισχυριζόμενος ότι θα κάνει για τη χρήση που το θέλω. Εγώ του έδωσα την παλιά μου GPU (Geforce GT430) και μια μνήμη RAM 2GB DDR2. Συνεπώς τα 150€ είναι για τα υπόλοιπα parts και τη σύνθεση. Μου είπε ότι μπορώ να του το επιστρέψω αν δεν μου κάνει.

Το παρέλαβα μόλις, και το άνοιξα και μου φαίνεται αρκετά αργό, στο browsing κιολας.

Specs:                     14580336_10154640128139802_1112448369_n.

Τι λέτε? Εγώ το βλέπω για επιστροφή, και αγορά μιας από τις συνθέσεις σας.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, επανέρχομαι για να ενημερώσω και να μου πείτε τη γνώμη σας. Μου είπε ένας γνωστός να μου φτιάξει ενα pc με 150€, ισχυριζόμενος ότι θα κάνει για τη χρήση που το θέλω. Εγώ του έδωσα την παλιά μου GPU (Geforce GT430) και μια μνήμη RAM 2GB DDR2. Συνεπώς τα 150€ είναι για τα υπόλοιπα parts και τη σύνθεση. Μου είπε ότι μπορώ να του το επιστρέψω αν δεν μου κάνει.

Το παρέλαβα μόλις, και το άνοιξα και μου φαίνεται αρκετά αργό, στο browsing κιολας.

Specs:                     14580336_10154640128139802_1112448369_n.

Τι λέτε? Εγώ το βλέπω για επιστροφή, και αγορά μιας από τις συνθέσεις σας.

Γύρισε το και σήμερα αν μπορείς δεν αξίζει με τπτ αυτή η σύνθεση 150 ευρώ αν σκεφτείς ότι η μια μνήμη είμαι δικιά σου αλλά και η κάρτα γραφικών. Άμα έχεις τέτοιους γνωστούς τι τους θέλεις τους εχθρούς !

• Like 3
Δημοσ.

Εκτός μνημης και καρτάς γραφικών που είναι δικά σου δεν έδινα ούτε 100 για το υπόλοιπο σύστημα.. Μα καλά core 2 duo κι μάλιστα από τους Άργους.. Επεξεργαστής που πάνω από 10 ευρώ Max δεν κάνει..

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Όπως με συμβουλέψατε, θα επιστρέψω το pc και θα αγοράσω καινούργιο.  Σκέφτηκα να ανεβάσω το budget, για να μπορώ να προσθέσω και μια κάρτα γραφικών οπότε πάμε στα 500. (μήπως είναι καλύτερο αντί για i3+gpu να πάρω απλώς i5?)

Κρατώντας τις προτάσεις σας, και διαβάζοντας από το πρωί ωστε να καταλήξω, έκανα αυτό το setup (Εννοείται είμαι ανοιχτός, σε αλλαγές καθώς είμαι σίγουρος ότι όλο και κάποια πατάτα θα έχω κάνει  :-D ):

Τις τιμές τις έβαλα εγώ, και είναι οι τιμές από σκρούτζ. Θα πάρω από ξεχωριστά μαγαζία τα parts και θα βάλω φίλους να το συναρμολογήσουν, έτσι δεν δεσμευόμαστε με το e-shop. 

Δημοσ.

Τα games δεν με απασχολούν τόσο, όσο το να μπορώ να κάνω effective multitasking, και να τρέχω κάποια πιο απαιτητικά προγράμματα πχ fl studio (music production), video editing, photoshop κλπ.

Σύμφωνα με το παραπάνω βάζεις στην πρόταση του Σπύρου τον 6500, ή στη δική μου τον σκληρό. Απλά τα πράγματα μην τυραννιέσαι.

Αργότερα άν θέλεις να παίζεις πιο απαιτητικά παιχνίδια παίρνεις την 1050 που βγαίνει οσονούπω και τελειώνει το πανηγύρι.

Για 20€ διαφορά μην πάρεις 120gb ssd και όχι vs series τροφ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...