Προς το περιεχόμενο

Ρύθμιση monitor 22"

jpan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σας παρακαλώ δώστε μου τα φώτα σας για τη σωστή ρύθμιση του monitor Philips 202P40 (το έχω στα 1600x1200 @ 85Hz με μια PixelView GeForce FX 5600 256 RAM).

Υπάρχει κάποιος γενικός κανόνας για τη σωστή ρύθμιση των παραμέτρων Brightness και Contrast σε μια οθόνη CRT? Εγώ έχω ρυθμίσει το Brightness στο 0 και το Contrast στο 90, αλλά μου φαίνεται αρκετά φωτεινό-λαμπερό. Αν κατεβάσω και άλλο το Contrast η λαμπερότητα του monitor μειώνεται αλλά έχω την εντύπωση πως μαζί μειώνεται και η διαύγεια της εικόνας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

koita genikos kanonas den iparxei...alla eioarxei ena palio kolpo....tha vreis kati mavro...px ena dos parathiro...i kai dos....(an proseksis i othoni sou exi ena mavro perigrama...keo simio)kai tha rithmiseis analoga tin fotinotita kai to cont na einai etsi oste ta 2 mavra na teriazoune...

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν η ρύθμιση που είχα μέχρι σήμερα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την "υγεία" του monitor, αλλά η default εργοστασιακή ρύθμιση ήταν σε Contrast 100 και Brightness 60. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την κούραση των ματιών λόγω της υπερβολικής φωτεινότητας του monitor.

Τέλος πάντων, έτσι κι αλλιώς έχω ακόμα 2 χρόνια και 11 μήνες εγγύηση on-site.

Τώρα την έχω βάλει σε Brightness 50 και Contrast 85 προκειμένου να έχω άριστη διαύγεια στην εικόνα χωρίς να κουράζονται τα μάτια μου.

Τέλος, οποιαδήποτε άλλη υπόδειξή σας είναι ευπρόσδεκτη και απαραίτητη.

Δημοσ.

Εγώ πάλι παλικάρια, έχω μια DeluxScan S770 της Hyundai μπροστά μου, 1280x960@70 με Br->100 και Con->100 και αρκετές φορές της ανεβάζω περαιτέρω την φωτεινότητα μέσω Catalyst... Τι να πει κανείς.

Δημοσ.

k gw sthn Samsung 959nf (19") mou sta 1024x768,ta exw k ta dyo sto 90% !

Isws na paizei k rolo to oti exw epipleon ena filtro othonhs apo panw to opoio kobei ena meros apo to fws...

dokimasa k xwris to filtro k apo oti eida ,ta % pesan sto 75% k ta dyo...

Δημοσ.

Ρίξε μια ματιά στην υπογραφή μου (freewebs) για "monitor images".

Η ιδανική ρύθμιση γίνετε με όργανα μέτρησης θερμοκρασίας λευκού και σύγκρισης με σταθερά χρώματα, η οποία πρέπει να επαναλαμβάνετε κάθε 6 μήνες - 1 χρόνο (πτώση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων/λάμπας οθόνης κτλ).

Αλλά εντάξει μην τρελαθούμε κιόλας, τα ματάκια μας μια χαρά δουλειά κάνουν για home χρήση.

Ρίξε μια ματιά στα images (το σήμα της ΕΡΤ θα σου θυμίσουν :P ) και θα καταλάβεις.

sc

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...