rhohpe Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Γεια σου tsilitheo1. Σκέφτηκα κάτι. Τα τσιπ της mediatek είναι σίγουρα καλά στο multicore αλλά όχι τόσο στο single. Βρήκα ένα πρόβλημα σε ένα από τα τεστ που αφορά το single το διόρθωσα και το ανεβάζω. Θέλω σε παρακαλώ να μου πεις τη γνώμη σου Πως πρέπει να είναι οι πολλαπλασιαστές των σκορ για το τελικό σκορ; Σκέφτομαι από τις αποδόσεις που έδωσες πριν λίγο: Single * 4= περίπου 48000 35% του τελικού Multi * 2 = περίπου 36000 26% του τελικού RAM * 2 = 22000 16% του τελικού IOR = 17000 και τα δύο 12% IOW 13000 9% Σύνολο 135000 περίπου . Το single μέχρι τώρα παίζει τον σπουδαιότερο λόγο στο android γιαυτό βλέπουμε και η στροφή σε λιγότερους πυρήνες κτλ. Ανεβάζω και τα λέμε και στη συνέχεια.
thomasG4 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 WowΔεν περιμενα με τιποτα να πιασει τοσο μεγαλη βαθμολογια. 1
rhohpe Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Ότι και θα έγραφα!!!! Τα nexus βγάζουν φοβερή βαθμολογία στο io. Ίσως το nougat να παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτό. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Για τη Ram επίσης το ίδιο. Ευχαριστώ για τη βοήθεια . Σε ένα δύο εκδόσεις θα είναι οι πιστεύω . Τώρα υπάρχουν πολλά δεδομένα για να μελετήσει κάποιος. 1
ziaba Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Wow Δεν περιμενα με τιποτα να πιασει τοσο μεγαλη βαθμολογια. Και στο geekbench πρωτο είναι
rhohpe Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δεν αμφιβάλλω αλλά μου φαίνεται περίεργο οι τόσο ψηλές βαθμολογίες σε ΙΟ και RAM. Μου κάνει εντύπωση γιατί αυτές οι επιδόσεις μου χαλούν τον υπολογισμό του τελικού σκορ! Αφού το σύστημα ΙΟ και RAM πιάνει 127000 από τα 213000. Για CPU δεν το συζητάμε ότι είναι πολύ δυνατός ο 955!
ziaba Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δεν αμφιβάλλω αλλά μου φαίνεται περίεργο οι τόσο ψηλές βαθμολογίες σε ΙΟ και RAM. Μου κάνει εντύπωση γιατί αυτές οι επιδόσεις μου χαλούν τον υπολογισμό του τελικού σκορ! Αφού το σύστημα ΙΟ και RAM πιάνει 127000 από τα 213000.Για CPU δεν το συζητάμε ότι είναι πολύ δυνατός ο 955! Ο επεξεργαστής σπρώχνει τις μνήμες γι'αυτό και τοσο κάλο σκορ
rhohpe Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Παιδιά ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια. Αφήνω μόνο μέσα το Single και το Multi μέχρι να δω τι γίνεται με την άνεσή μου. Είναι πάντως τρομερό το πως οι διαφορές στο hardware επηρεάζουν ένα πρόγραμμα. Για παράδειγμα υποψιάζομαι ότι στην περίπτωση του IO σε κάποιες συσκευές υπάρχει κάποιο μεγάλο buffer και το σκορ είναι από την εγγραφή στο buffer και όχι στο αρχείο οπότε τα σκορ πολλαπλασιάζονται. Δεν είμαι και 100% σίγουρος όμως. Άφησα μόνο Single και Multi και το σκορ είναι 8*Single+4*Multi μέχρι να φτιάξω και τα άλλα σιγά σιγά. Έσβησα όλα τα σκορ από την βάση δεδομένων. Περιμένω τα δικά σας. Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία. Ανέβασα το νέο APK σε λίγες ώρες θα είναι στο store! 1
ziaba Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 το g5 πήρε 20Κ και γω έπεσα κατά 10Κ ωραίο update 1
tsilitheo1 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Με προβληματιζει το αποτελεσμα του φιλου μου ziaba σε σχεση με την εφαρμογη σου. Μαλλον κατι παει λαθος. Σου παραθετω μερικα λινκς να κανεις συγκρισεις. http://gsminsider.com/2016/05/snapdragon-820-vs-mediatek-helio-x25-vs-hisilicon-kirin-955-vs-exynos-7420-vs-helio-x10-benchmark-scores/ http://m.gsmarena.com/huawei_p9_benchmarked_kirin_955_put_to_the_test-blog-17658.php το g5 πήρε 20Κ και γω έπεσα κατά 10Κ ωραίο update Προσπαθει ακομα να φτιαξει την εφαρμογη. Θα του προτεινα να χρησιμοποιησει την αρχιτεκτονικη του basemark. Χωρις να με ενδιαφερουν τα benchmarks και απλα βοηθωντας καποιον που εχει ορεξη να στησει μια καλη εφαρμογη 1
rhohpe Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Το multi είναι σωστό. https://browser.primatelabs.com/android-benchmarks Το single είναι λάθος! Δεν πάω να βγάλω κάποιο κινητό καλύτερο απλά θέλω η εφαρμογή να δίνει ίδια αποτελέσματα με τα δημοφιλή. Ο κώδικας που τρέχουν είναι φυσικά ο ίδιος το θέμα είναι τι κάνει τον 820 να μην δίνει το 100% της δύναμης του στο single. Αν είχα στη διάθεση μου 2,3 κινητά όπως έχουν οι εταιρίες θα έβρισκα το θέμα μελετώντας τα στατιστικά της CPU κτλ και πιστεύω θα έβρισκα την άκρη. Τώρα ψάχνω περίπου στα τυφλά με δοκιμές και χωρίς να ξεφεύγω από τη λογική του να είναι η εφαρμογή σύντομη στο χρόνο εκτέλεσης. Μια λογική λύση είναι να σπάσω το single σε πολλά επιμέρους τεστ. Εγώ έχω τη διάθεση να το κάνω γιατί για την πλάκα μας το κάνουμε αυτό. Ελπίζω να υπάρχει και από τον tsilitheo1 η διάθεση γιατί πραγματικά χωρίς τη βοήθεια του θα είχα σταματήσει από τις πρώτες ημέρες. Και τώρα θα σταματούσα αλλά το παίρνω λίγο στο χαλαρό ότι όλοι μαθαίνουμε από αυτή τη διαδικασία . Η εφαρμογή έχει μόλις 20 μέρες ανάπτυξης ήταν φυσιολογικό να έχει θέματα. 2
ziaba Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Το multi είναι σωστό. https://browser.primatelabs.com/android-benchmarks Το single είναι λάθος! Δεν πάω να βγάλω κάποιο κινητό καλύτερο απλά θέλω η εφαρμογή να δίνει ίδια αποτελέσματα με τα δημοφιλή. Ο κώδικας που τρέχουν είναι φυσικά ο ίδιος το θέμα είναι τι κάνει τον 820 να μην δίνει το 100% της δύναμης του στο single. Αν είχα στη διάθεση μου 2,3 κινητά όπως έχουν οι εταιρίες θα έβρισκα το θέμα μελετώντας τα στατιστικά της CPU κτλ και πιστεύω θα έβρισκα την άκρη. Τώρα ψάχνω περίπου στα τυφλά με δοκιμές και χωρίς να ξεφεύγω από τη λογική του να είναι η εφαρμογή σύντομη στο χρόνο εκτέλεσης. Μια λογική λύση είναι να σπάσω το single σε πολλά επιμέρους τεστ. Εγώ έχω τη διάθεση να το κάνω γιατί για την πλάκα μας το κάνουμε αυτό. Ελπίζω να υπάρχει και από τον tsilitheo1 η διάθεση γιατί πραγματικά χωρίς τη βοήθεια του θα είχα σταματήσει από τις πρώτες ημέρες. Και τώρα θα σταματούσα αλλά το παίρνω λίγο στο χαλαρό ότι όλοι μαθαίνουμε από αυτή τη διαδικασία . Η εφαρμογή έχει μόλις 20 μέρες ανάπτυξης ήταν φυσιολογικό να έχει θέματα. νομίζω είναι θέμα throttling για παράδειγμά στο mi4c τα έκοβε όλα στα μισά ενώ η συσκευή ούτε προλάβαινε να ζεσταθεί Με προβληματιζει το αποτελεσμα του φιλου μου ziaba σε σχεση με την εφαρμογη σου. Μαλλον κατι παει λαθος. Σου παραθετω μερικα λινκς να κανεις συγκρισεις. http://gsminsider.com/2016/05/snapdragon-820-vs-mediatek-helio-x25-vs-hisilicon-kirin-955-vs-exynos-7420-vs-helio-x10-benchmark-scores/ http://m.gsmarena.com/huawei_p9_benchmarked_kirin_955_put_to_the_test-blog-17658.php Προσπαθει ακομα να φτιαξει την εφαρμογη. Θα του προτεινα να χρησιμοποιησει την αρχιτεκτονικη του basemark. Χωρις να με ενδιαφερουν τα benchmarks και απλα βοηθωντας καποιον που εχει ορεξη να στησει μια καλη εφαρμογη Για αστείο το πα, καταλαβαίνω σε τι στάδιο και φάση βρίσκετε η εφαρμογή 2
rhohpe Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Ανεβάζω ένα αρχείο εδώ . Δεν μας ενδιαφέρουν τελικά σκορ κτλ απλά να δούμε πως επιτυγχάνει στα τεστ ο 820 και ο 955 συγκριτικά. Στο Link του geekbench 4 που έδωσα πριν φαίνεται ότι ο 955 είναι λίγο πιο γρήγορος τόσο στο single όσο και στο multi. Τουλάχιστον έτσι δείχνει το Geekbench. Single Huawei P9 HiSilicon Kirin 955 @ 1.8 GHz 1730 LG G5 Qualcomm MSM8996 Snapdragon 820 @ 1.6 GHz 1657 Για το multi είμαι σίγουρος ότι δουλεύει σωστά. Ότι βγάζει είναι αυτό που ισχύει. Huawei P9 HiSilicon Kirin 955 @ 1.8 GHz 4778 LG G5 Qualcomm MSM8996 Snapdragon 820 @ 1.6 GHz 3745 Σε αυτό το αρχείο ο τρόπος υπολογισμού του single έχει αλλάξει. Τώρα έχει πιο άμεση σχέση με τη RAM αφού δημιουργεί λίστα από 500000000 περίπου αλφαριθμητικά που προκύπτουν από όλους τους συνδυασμούς που μπορούν να γίνουν με 5 νούμερα όταν κάθε νούμερο παίρνει τιμή από 1 μέχρι 80. Κάθε συνδυασμός προστίθεται σε μια δομή δεδομένων στην κύρια μνήμη. Όταν ολοκληρωθεί η φόρτωση τότε η δομή δεδομένων στη μνήμη ταξινομείται με την γρήγορη ταξινόμηση. Μετριέται ο χρόνος που έκανε και υπολογίζονται μέσω αυτού οι πράξεις ανά / sec και βγαίνει το σκορ για το single. νομίζω είναι θέμα throttling για παράδειγμά στο mi4c τα έκοβε όλα στα μισά ενώ η συσκευή ούτε προλάβαινε να ζεσταθεί Για αστείο το πα, καταλαβαίνω σε τι στάδιο και φάση βρίσκετε η εφαρμογή To mi4c έχει τον 808 έπρεπε να δίνει περίπου όσο και το nexus 5x Το ότι δεν ζεσταίνεται ίσως οφείλεται ότι είναι πολύ λίγο χρόνο στο ψηλό state της cpu (15 sec single ) και άλλα 15 to multi. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2016 από rhohpe
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα