ziaba Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Χαιρετώ τους λάτρεις της τεχνολογίας. Έχω φτιάξει μια εφαρμογή στο Android ένα πρόγραμμα μέτρησης επιδόσεων. Screenshot1_small.png Το πρόγραμμα μετράει σε λίγο χρόνο (1 με 2 λεπτά ) την απόδοση του κινητού η του tablet. Είναι η πρώτη έκδοση και η αλήθεια σκέφτηκα ότι θα μπορούσε τα μέλη του φόρουμ να την δοκιμάσουν και αν μπορούν να βάλουν κάποια screenshot της απόδοσης της συσκευής τους. Τα screenshot θα βοηθήσουν να δω αν υπάρχει ακρίβεια στην τελική επίδοσή. Η εφαρμογή θέλει αρκετή πρόσθετη δουλειά ώστε να προστεθούν στοιχεία όπως η αποστολή των αποτελεσμάτων και η σύγκριση συσκευών που είναι άκρως απαραίτητα. Όπως και ένας πιο αποδοτικός τρόπος μέτρησης του υποσυστήματος γραφικών. Αν λοιπόν θέλετε να βοηθήσετε στείλτε ένα screenshot η γράψτε κάποιο σχόλιο ώστε να κάνουμε κουβέντα. Δεν έχω ούτε σκοπεύω να έχω κάποιο κέρδος από αυτήν την εφαρμογή. Είναι project λίγων ημερών ανάπτυξης . Ήθελα όλα να μάθω πως φτιάχνονται αυτά τα προγράμματα ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν ώστε να είναι έγκυρα κτλ. Screenshot_2small.png Κατεβάστε το : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.appdevcity.UXBench&hl=el Το τεστ περιλαμβάνει: 1. CPU Single Core Performance 2. CPU Multicore Performance 3. Memory operations 4. In memory drawing of 2D shapes 5. I/O speed test παίζει να φτιάξεις την εφαρμογή και για το ios?
rhohpe Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και τα ποστ με τα σκορ σας. Το συμπερασμα μου ειναι οτι παιζει ρολο όχι μονο το SoC αλλά και το λογισμικό. Εχω δει ίδια SoC να δίνουν πολύ διαφορετικά σκορ λόγω πιο αποδοτικούς software. Π.χ 95000 το ενα και 110000 το άλλο. Οσον αφορα τους πηρυνες ο μεγαλυτερος αριθμός τους έχει ως αποτέλεσμα τα καλύτερα σκορ στο multicore. Μέχρις στιγμής τα xiaomi mi5s με τον 821 και το s7 με exynos φαίνονται τα γρηγορότερα τσιπ και ακολουθεί ο 820. Σε δεύτερη κλίμακα ο 652 (πολύ καλό τσιπ για mid range) ο helio x25 και ο x20 κτλ. παίζει να φτιάξεις την εφαρμογή και για το ios?Δυστυχώς τα έξοδα για τη δυνατότητα ανεβάσματος εφαρμογής στο store είναι αρκετά πιο πολλά οποτε δεν υπάρχει κάποια τέτοια δυνατότητα. Αν θυμάμαι καλά όταν το είχα σκεφτεί σε κάποια αλλη εφαρμογή ηταν 200 η 300 δολλάρια. Ευχαριστώ πολύ για τη στήριξη σου απο την αρχή του πρότζεκτ και μέχρι τώρα. huawei p9 lite δεν είναι και άσχημα για mid SoC Ο kirin 650 έχει εντυπωσιακό σκορ στο multicore speed. Μακάρι να έμπαινε κάποιος να μας έλεγε τι παιζει και με τους μεγάλους kirin. 1
tsilitheo1 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Τα εχεις μπερδεψει φιλε μου.... Με ολη την συμπαθεια που σου εχω...
rhohpe Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Τα εχεις μπερδεψει φιλε μου.... Με ολη την συμπαθεια που σου εχω... Καλά Χριστούγεννα tsilitheo1! Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια σου και τα καλά σου λόγια. Κάθε κριτική ειδικα απο εσένα δεκτή και σεβαστή.
ziaba Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και τα ποστ με τα σκορ σας. Το συμπερασμα μου ειναι οτι παιζει ρολο όχι μονο το SoC αλλά και το λογισμικό. Εχω δει ίδια SoC να δίνουν πολύ διαφορετικά σκορ λόγω πιο αποδοτικούς software. Π.χ 95000 το ενα και 110000 το άλλο. Οσον αφορα τους πηρυνες ο μεγαλυτερος αριθμός τους έχει ως αποτέλεσμα τα καλύτερα σκορ στο multicore. Μέχρις στιγμής τα xiaomi mi5s με τον 821 και το s7 με exynos φαίνονται τα γρηγορότερα τσιπ και ακολουθεί ο 820. Σε δεύτερη κλίμακα ο 652 (πολύ καλό τσιπ για mid range) ο helio x25 και ο x20 κτλ. Δυστυχώς τα έξοδα για τη δυνατότητα ανεβάσματος εφαρμογής στο store είναι αρκετά πιο πολλά οποτε δεν υπάρχει κάποια τέτοια δυνατότητα. Αν θυμάμαι καλά όταν το είχα σκεφτεί σε κάποια αλλη εφαρμογή ηταν 200 η 300 δολλάρια. Ευχαριστώ πολύ για τη στήριξη σου απο την αρχή του πρότζεκτ και μέχρι τώρα. Ο kirin 650 έχει εντυπωσιακό σκορ στο multicore speed. Μακάρι να έμπαινε κάποιος να μας έλεγε τι παιζει και με τους μεγάλους kirin. έχω ανεβάσει παλιά εδώ σκορ στο UX απ το Ρ9 που ήταν τεράστιο και μου πες τότε ότι υπάρχει θέμα με την εφαρμογή πλέον δεν έχω την συσκευή στα χέρια προσωπικά θα ήθελα να δω τι ψάρια πιάνει ο καινούριος 960 που φόρεσε γυαλιά στο multi ακόμα και στον Α10 της apple (ο οποίος δεν πιάνετε στο single βεβαίως)
rhohpe Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 έχω ανεβάσει παλιά εδώ σκορ στο UX απ το Ρ9 που ήταν τεράστιο και μου πες τότε ότι υπάρχει θέμα με την εφαρμογή πλέον δεν έχω την συσκευή στα χέρια προσωπικά θα ήθελα να δω τι ψάρια πιάνει ο καινούριος 960 που φόρεσε γυαλιά στο multi ακόμα και στον Α10 της apple (ο οποίος δεν πιάνετε στο single βεβαίως) Το θυμάμαι! Οι συσκευές που λείπουν είναι αυτές με τον 810 γιατί το nexus 6p πρέπει να έδωσε αυτό το σκορ με παλιά έκδοση. Επίσης τα htc 10 και htc m9 σε απλό και performance mode. Παραθέτω επίσης τη διευκρίνηση Διευκρίνηση σχετικα με το multicore. Στο δικο μου πρόγραμμα μετράει το multiproccessing power δηλαδή την απόλυτη δυνατότητα επεξεργασίας με ολους τους πυρήνες μαζί και όχι το multitasking power δηλαδή τη δυνατότητα να χειρίζεται ανοικτά task με τη χρηση των πυρήνων. Βασίζεται σε loop παραλληλισμού parallel for οποτε γιαυτό ισχυει αυτό που είπα σχετικα με τη multicore απόδοση. Σε αλλα benchmark μπορεί να μετράνε το multitasking . Π.χ αν μελλοντικά στο chrome η ανάλυση και εκτέλεση της javascript γίνεται με παράλληλο αλγόριθμο τοτε θα υπαρχει σημαντικη αύξηση απόδοσης του chrome σε πολυπυρηνους. 1
vchristod84 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Το έτρεξα σε Motorola z play και μου έβγαλε 110519. Μια χαρά νομίζω είναι 1
rhohpe Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Το έτρεξα σε Motorola z play και μου έβγαλε 110519. Μια χαρά νομίζω είναιΟ 625 είναι τελευταίας γενιάς επεξεργαστής παρα του οτι είναι mid range στην καθημερινότητα πρεπει να είναι πολύ γρήγορος. Εν τω μεταξύ πρεπει να πω οτι οι άδειες που ζητά η εφαρμογή είναι για το λογο οτι πρεπει να έχει πρόσβαση στον αποθηκευτικό χώρο ώστε να εκτελεστούν οι λειτουργίες write πρωτα όπου δημιουργούνται αρχεία μεγέθους 400 mb και μετα διάβασμα read αυτών των αρχείων. Αφότου τελειώσει το τεστ τα αρχεία διαγράφονται. Όταν κάνουμε αποστολή τα μονα δεδομένα που ανεβαίνουν στο server είναι τα σκορ και ο αριθμός 32 η 64 ανάλογα με την αρχιτεκτονικη της συσκευής. Αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα καλό είναι να γίνονται submit τα αποτελέσματα ώστε να μεγαλώσει η βαση δεδομένων των συγκρίσεων.
vchristod84 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Ο 625 είναι τελευταίας γενιάς επεξεργαστής παρα του οτι είναι mid range στην καθημερινότητα πρεπει να είναι πολύ γρήγορος. Εν τω μεταξύ πρεπει να πω οτι οι άδειες που ζητά η εφαρμογή είναι για το λογο οτι πρεπει να έχει πρόσβαση στον αποθηκευτικό χώρο ώστε να εκτελεστούν οι λειτουργίες write πρωτα όπου δημιουργούνται αρχεία μεγέθους 400 mb και μετα διάβασμα read αυτών των αρχείων. Αφότου τελειώσει το τεστ τα αρχεία διαγράφονται. Όταν κάνουμε αποστολή τα μονα δεδομένα που ανεβαίνουν στο server είναι τα σκορ και ο αριθμός 32 η 64 ανάλογα με την αρχιτεκτονικη της συσκευής. Αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα καλό είναι να γίνονται submit τα αποτελέσματα ώστε να μεγαλώσει η βαση δεδομένων των συγκρίσεων. Δε θυμάμαι να μου ζήτησε άδεια για κάτι. Όντως το κινητό πάει σφαίρα, είχα και s7 πριν αλλά δε βλέπω κάποια διάφορα στην ταχύτητα παρότι έλεγαν ότι ο 625 είναι mid range και οικονομικός στη μπαταρία.
rhohpe Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Παραθέτω κάποιο link με τη σύγκριση helio x20 και sd820. https://youtu.be/O65zerKWcAk Στο σημείο 6:50 και μετα έχει μια κάρτα οπου φαίνεται η δυναμη στο ux και στο math. Εκεί τα τσιπ πάνε μαζί με πιο γρήγορο τον helio. Στο 3d βέβαια χάνει 30000 μονάδες και βαλε! Δε θυμάμαι να μου ζήτησε άδεια για κάτι. Όντως το κινητό πάει σφαίρα, είχα και s7 πριν αλλά δε βλέπω κάποια διάφορα στην ταχύτητα παρότι έλεγαν ότι ο 625 είναι mid range και οικονομικός στη μπαταρία.Ναι είναι πολύ σφαιρατος! https://youtu.be/AuLKTBHXxnA 1
saruman123 Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 letv le max 2 x829 Eui Version 5.8.016S(stable) 2
rhohpe Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2017 Ευχαριστώ Saruman για το screenshot. Πάντως παιδιά τελικά η εφαρμογή μετράει σωστά παρά τις αμφιβολίες που υπήρχαν αρχικα. Και δεν μιλάω για τα παιδιά που με βοήθησαν . Αμφιβολίες είχα εγώ ο ίδιος και τις εξέφρασα πολλές φορές. 1
ziaba Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 honor 6x απο μενα https://www.youtube.com/watch?v=J86WCX-jr5E&feature=youtu.be
rhohpe Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Πολυ καλό το βίντεο! Τώρα αναμένουμε s8 και γενικά 835. 1
rhohpe Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 Μόλις μπήκε και ένα s8+ . Δεν γνωρίζω αν είναι με exynos η με 835 αλλά εκθρόνισε τα huawei από την κορυφή! Σίγουρα αυτά τα μοντέλα με τις αναβαθμίσεις λογισμικού σε λίγο καιρό θα δώσουν ακόμα μεγαλύτερα σκορ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα