Προς το περιεχόμενο

Samsung UE55K5500 55'' γνώμες..

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

An εχεις μπριζα κοντα στο ρουτερ και μπορεις να το συνδεεσεις με εθερνετ και η αλλη μπριζα που θα παει στο κατω μηχανημα εχει μπριζα και εθερνετ βολευεσε με αυτο 

http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-pa411kit-av500-nano-powerline-adapter-starter-kit-p-PER.612531 ,αν καπου δεν βολευει να βαλεις εθερνετ θα πρεπει να παμε σε ενα παρομοιο το οποιο απλα να ειναι και wifi (πιο ακριβο) αυτο που εχω εγω ας πουμε ,http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wpa4220kit-300mbps-av500-wifi-powerline-extender-starter-kit-p-PER.612575 .

Το δευτερο θα το επιλεξεις και αν στο χωρο που δεν εχεις ισχυρο σημα θελεις να συνδεεσεις καποιες αλλες συσκευες που ειναι wifi ασ πουμε ταμπλετ ,κινητο κτλ 

• Like 1
  • Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κατσε αγορινα για να καταλαβω..
Πριζα εχω κοντα στο κεντρικο rooter ναι.. οποτε στο ερωτημα μου αν χρειαζομαι 2 τετοια ανταπτορακια (1 για πανω και 1 για κατω που δεν εχω ιντερνετ) η απαντηση ειναι "ναι".. σωστα?

Παμε στο 2ο σκελος τωρα.. αν θελω να εχω και wi-fi (θελω σιγουρα γιατι εκτος την smart τηλεοραση θελω να εχουν και οι αλλες συσκευες internet) απο κατω που δεν εχω ιντερνετ παιρνω το 2ο που ειπες σωστα? Το οποιο εχει και wifi εχει και 2 θυρες ethernet.. σωστα τα καταλαβα?

Δημοσ.

Κατσε αγορινα για να καταλαβω..

Πριζα εχω κοντα στο κεντρικο rooter ναι.. οποτε στο ερωτημα μου αν χρειαζομαι 2 τετοια ανταπτορακια (1 για πανω και 1 για κατω που δεν εχω ιντερνετ) η απαντηση ειναι "ναι".. σωστα?

Παμε στο 2ο σκελος τωρα.. αν θελω να εχω και wi-fi απο κατω που δεν εχω ιντερνετ παιρνω το 2ο που ειπες σωστα? Το οποιο εχει και wifi εχει και 2 θυρες ethernet.. σωστα τα καταλαβα?

Σωστα σε ολα,χρειαζεσαι 2 οπως και να εχει και να θελεις και wifi (ayto pare ua soy xreiastei ) το δευτερο

• Like 1
Δημοσ.

Αψογος! Μπορει να ναι λιγο πιο ακριβη λυση αλλα μου λυνει τα χερια απο τα σκαρφαλωματα που θα εκανα για να περασω 30 μετρα καλωδιο ethernet μεσα απο 3 δωματια και 1 οροφο.. πραγματικα μου ελυσες τα χερια..
Αν ειχα διαφορετικη παροχη ρευματος στους 2 οροφους αυτο δεν θα δουλευε σωστα? Δουλευει μονο οταν βρισκεται πανω στο ιδιο ρολοι/γραμμη ρευματος ετσι?

Edit:

Κατσε μισο τωρα γιατι θυμηθηκα κατι που ειναι σημαντικο.. Να σου πω πως εχω την εγκατασταση να μου πεις αν θα δουλεψει..
Εχω ενα ρολοι ρευματος και ενα πινακα ρευματος στο πανω σπιτι.. Απο πισω απο τον πινακα ρευματος εχει τραβηξει επεκταση ο ηλεκτρολογος και παει στον πινακα στο απο κατω σπιτι και δινει ρευμα.. Ουσιαστικα εχω ενα πινακα πανω και εναν πινακα κατω που παιρνουν απο το ιδιο ρολοι... Θα δουλεψει ετσι το Powerline ή οχι? Γιατι καπου ακουσα οτι αν υπαρχουν υποπινακες θα υπαρχει θεμα..

Δημοσ.

οχι θα δουλεψει,και εγω εχω μεζονετα ,παιρνω ρευμα απο το ρολοι παει στον πινακα του ισογειου και ανεβαινει στον πινακα του πρωτου οροφου.Δινω απο τον πρωτο οροφο που εχω το ρουτερ στο υπογειο που εχω εναν ασυρματο προγραμματιστη για τον κηπο

• Like 1
Δημοσ.

θα δουλεψει σιγουρα, στο λεμε εξ εμπειριας. κι εγω το ιδιο εχω κανει..!   αρκει να ειναι σε ενα ρολοι...!!   

• Like 1
Δημοσ.

Ναι ενα ρολοι ειναι σιγουρα.. Απλα τραβανε και οι 2 πινακες απο το ρολοι απευθειας.. δεν παει η γραμμη δηλαδη πρωτα στον εναν πινακα, και συνεχιζει απ'τον πρωτο πινακα στον επομενο πινακα (του κατω σπιτιου).. ειναι σαν να κανε split την κεντρικη παροχη που δινει το ρολοι σε 2 διαφορετικους πινακες..

Το λεω επειδη μου ειπε καποιος οτι πολυ πιθανον με τους 2 πινακες να μην δουλεψει καν και απογοητευτηκα.. ειστε ωραιοι.. πανω που αρχισα να σκεφτομαι πως σκατα θα περασω 30 μετρα καλωδιο με σωσατε..

Και σας ετσι ειναι οι γραμμες δηλαδη? Σαν να χει γινει split η παροχη σε 2 διαφορετικους πινακες σε 2 διαφορετικους οροφους?
Τελευταιες ερωτησεις ηταν αυτες γιατι σας επριξα

http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wpa4226kit-av500-powerline-universal-wifi-range-extender-2-pack-kit-p-PER.612719

Αυτο θα παρω για να χω και ευκαιρη πριζα..

Να σας πω τωρα.. αυτο θελει τιποτα ρυθμισεις απο pc για να δουλεψει ή ειναι plug and play και γινονται ολα αυτοματα..?

Δημοσ.

Στη θέση σου αν είχα ένα δεύτερο ρούτερ εύκαιρο, θα διαμοίραζα wifi μέσω αυτού και θα έπαιρνα απλό ζεύγος powerline. Έρχεται φθηνότερα. Δυστυχώς δε ξέρω να σε καθοδηγήσω στη ρύθμιση του δεύτερου ρούτερ όμως...

• Like 1
Δημοσ.

Στη θέση σου αν είχα ένα δεύτερο ρούτερ εύκαιρο, θα διαμοίραζα wifi μέσω αυτού και θα έπαιρνα απλό ζεύγος powerline. Έρχεται φθηνότερα. Δυστυχώς δε ξέρω να σε καθοδηγήσω στη ρύθμιση του δεύτερου ρούτερ όμως...

Ναι το σκεφτηκα και εγω.. απλα τα rooter τα παλια που εχω ειναι ολα απο τα stock που δινει η forthnet (οπως και το καινουργιο αλλα πιο καινουργιο), και παιζει να φαω ακυρο γι'αυτο δεν το πολυψαχνω..

Μωρε ας δουλευει στο σκηνικο που μου λενε τα παιδια με το Powerline και ας κανει και 50 ευρω, δεν πειραζει.. αρκει να κανω δουλεια και να μην ζοριστω με εγκατασταση 30 μετρων καλωδιου ethernet σε 3 δωματια ενα μπαλκονι και κατι παραθυρα, ωστε να φτασει στο απο κατω διαμερισματακι..

Δημοσ.

δεν βγαινει φτηνοτερα  και δεν υπαρχει λογος  (για πολλους λογους)

Ναι ενα ρολοι ειναι σιγουρα.. Απλα τραβανε και οι 2 πινακες απο το ρολοι απευθειας.. δεν παει η γραμμη δηλαδη πρωτα στον εναν πινακα, και συνεχιζει απ'τον πρωτο πινακα στον επομενο πινακα (του κατω σπιτιου).. ειναι σαν να κανε split την κεντρικη παροχη που δινει το ρολοι σε 2 διαφορετικους πινακες..

Το λεω επειδη μου ειπε καποιος οτι πολυ πιθανον με τους 2 πινακες να μην δουλεψει καν και απογοητευτηκα.. ειστε ωραιοι.. πανω που αρχισα να σκεφτομαι πως σκατα θα περασω 30 μετρα καλωδιο με σωσατε..

Και σας ετσι ειναι οι γραμμες δηλαδη? Σαν να χει γινει split η παροχη σε 2 διαφορετικους πινακες σε 2 διαφορετικους οροφους?

ΟΠΑ ,φρεναρησε ,αν πανε δυο διαφορετικες παροχες στο ιδιο ρολοι αλλα οι παροχες δεν ενονονται μεταξυ τους θα εχεις προβλημα, μιλαμε παντα ενα ρολοι που δινει μια παροχη και υστερα ας την διαμοιταζει οπου θελει και οχι 2 διαφορετικες παροχες και ας ειναι στο ιδιο ρολοι (η τουλαχιστον δεν στο εγγυωμε) αλλα μου φαινεται κουφο να εχεις κανει τετοια εγκατασταση (δεν βρισκω τον λογο εκτος απο αυξημενο κοστοσ καλωδιων)

http://www.e-shop.gr...it-p-PER.612719

παρτο αλλα μαλλον δεν θα το χρειαστεις ποτε ,οταν εχει wifi μπριζα ,η πρωτη συνδεετε στο εθερνετ για την ρυθμιση στο ρουτερ και υστερα δεν χρειαζεται η θυρα  πια ,στην δευτερη αν ποτε χρειαστεις και αλλες θυρες εθερνετ παιρνεις ενα  φτηνο switch με 4 θυρες(ασυρματο δικτυο θα εχεις ουτως η αλλος απο την μπιζα).Επισης ναι θα χρειαστε ενα pc (λαπτοπ φιλου) για να κανεις ρυθμιση ,plug and play ειναι αλλα πρεπει να πατησεις και μερικα κουμπακια (να βρει δυκτιο,να το πεις σε αυτο το δικτυο,να βαλεις κωδικουσ κτλ)

• Like 1
Δημοσ.

δεν βγαινει φτηνοτερα  και δεν υπαρχει λογος  (για πολλους λογους)

ΟΠΑ ,φρεναρησε ,αν πανε δυο διαφορετικες παροχες στο ιδιο ρολοι αλλα οι παροχες δεν ενονονται μεταξυ τους θα εχεις προβλημα, μιλαμε παντα ενα ρολοι που δινει μια παροχη και υστερα ας την διαμοιταζει οπου θελει και οχι 2 διαφορετικες παροχες και ας ειναι στο ιδιο ρολοι (η τουλαχιστον δεν στο εγγυωμε) αλλα μου φαινεται κουφο να εχεις κανει τετοια εγκατασταση (δεν βρισκω τον λογο εκτος απο αυξημενο κοστοσ καλωδιων)

http://www.e-shop.gr...it-p-PER.612719

παρτο αλλα μαλλον δεν θα το χρειαστεις ποτε ,οταν εχει wifi μπριζα ,η πρωτη συνδεετε για την ρυθμιση στο ρουτερ και υστερα δεν χρειαζεται πια ,στην δευτερη αν ποτε χρειαστεις και αλλες θυρες εθερνετ παιρνεις ενα  φτηνο switch με 4 θυρες(ασυρματο δικτυο θα εχεις ουτως η αλλος απο την μπιζα).Επισης ναι θα χρειαστε ενα pc (λαπτοπ φιλου) για να κανεις ρυθμιση ,plug and play ειναι αλλα πρεπει να πατησεις και μερικα κουμπακια (να βρει δυκτιο,να το πεις σε αυτο το δικτυο,να βαλεις κωδικουσ κτλ)

Οπα κατσε γιατι σε μπερδεψα στανταρ.. Ο ηλεκτρολογος, πριν ενα μηνα που μετακομισε η κοπελια μου στο διαμερισματακι απο κατω, ηρθε σπιτι και εκανε το εξης.. ΠΙΣΩ απο τον ΠΙΝΑΚΑ στο σπιτι μου απο πανω, εκανε split το καλωδιο που μπαινει στον πινακα μου, και εβαλε ενα δευτερο καλωδιο να παει στο απο κατω στον πινακα του απο κατω διαμερισματος, ωστε να παιρνει ρευμα απο το δικο μου σπιτι η κοπελια.. Αυτο λογικα σημαινει οτι ειναι ΜΙΑ η παροχη, δηλαδη ενα ειναι το καλωδιο που βγαινει απο το ρολοι και καπου στην πορεια σπαει στα 2 και μοιραζετε σε 2 πινακες.. αυτο μας κανει? Γιατι απ'οτι καταλαβα αυτο εκανε... δεν τραβηξε δευτερη γραμμη απο το ρολοι... αυτο για να γινοταν θα επρεπε να σκαψει ολο το σπιτι σωστα?

Τι εννοεις δεν θα χρειαστει.. Ελεγα να το κανω ετσι για να κουμπωσω και κανα πολυμπριζο πανω του αν χρειαστει να βαλω και αλλες πριζες.. δεν το θελω για τις εξτρα θυρες του ethernet αλλα για το οτι εχει και αλλο φις απο πανω για να κουμπωσω και κανα πολυμπριζο..

• Like 1
Δημοσ.

Οπα κατσε γιατι σε μπερδεψα στανταρ.. Ο ηλεκτρολογος, πριν ενα μηνα που μετακομισε η κοπελια μου στο διαμερισματακι απο κατω, ηρθε σπιτι και εκανε το εξης.. ΠΙΣΩ απο τον ΠΙΝΑΚΑ στο σπιτι μου απο πανω, εκανε split το καλωδιο που μπαινει στον πινακα μου, και εβαλε ενα δευτερο καλωδιο να παει στο απο κατω στον πινακα του απο κατω διαμερισματος, ωστε να παιρνει ρευμα απο το δικο μου σπιτι η κοπελια.. Αυτο λογικα σημαινει οτι ειναι ΜΙΑ η παροχη, δηλαδη ενα ειναι το καλωδιο που βγαινει απο το ρολοι και καπου στην πορεια σπαει στα 2 και μοιραζετε σε 2 πινακες.. αυτο μας κανει? Γιατι απ'οτι καταλαβα αυτο εκανε... δεν τραβηξε δευτερη γραμμη απο το ρολοι... αυτο για να γινοταν θα επρεπε να σκαψει ολο το σπιτι σωστα?

τωρα λογικο μου ακουγεται ,ετσι θα εκαμναν ολοι ,και να μην χρειαζοταν να σκαψεις γιατι να τραβηξεις τοσα μετρα παραπανω μεχρι το ρολοι.ΠΡΟΧΩΡΑ αφοβα 

• Like 2
Δημοσ.

τωρα λογικο μου ακουγεται ,ετσι θα εκαμναν ολοι ,και να μην χρειαζοταν να σκαψεις γιατι να τραβηξεις τοσα μετρα παραπανω μεχρι το ρολοι.ΠΡΟΧΩΡΑ αφοβα 

Τελεια.. Ευχαριστω θερμα φίλε μου! Με βοηθησες και με το παραπανω! Σε ευχαριστω θερμα!

Για δες λιγο και το 2ο σκελος του τελευταιου μου post να μου πεις σχετικα με το tp link που θελω ν αγορασω..

Δημοσ.

Τελεια.. Ευχαριστω θερμα φίλε μου! Με βοηθησες και με το παραπανω! Σε ευχαριστω θερμα!

Για δες λιγο και το 2ο σκελος του τελευταιου μου post να μου πεις σχετικα με το tp link που θελω ν αγορασω..

α οκ ,sorry δεν το προσεξα,κοιτα αν εχεις μια μπριζα ναι ειναι καλη λυση αλλα μπορεις να βαλεις και ενα πολυπμριζο στην μπριζα που εχεις ( αρα θα εχεις οσες μπριζες θελεις) και να κουμπωσεις το μηχανημα πανω στο πολυμπριζο (δουλευει κανονικα γιατι και εγω το εχω πανω σε πολυμπριζο και οχι κατευθειαν στην πριζα του δωματιου (οι μπριζες δεν φτανουν ποτε)

• Like 1
Δημοσ.

α οκ ,sorry δεν το προσεξα,κοιτα αν εχεις μια μπριζα ναι ειναι καλη λυση αλλα μπορεις να βαλεις και ενα πολυπμριζο στην μπριζα που εχεις ( αρα θα εχεις οσες μπριζες θελεις) και να κουμπωσεις το μηχανημα πανω στο πολυμπριζο (δουλευει κανονικα γιατι και εγω το εχω πανω σε πολυμπριζο και οχι κατευθειαν στην πριζα του δωματιου (οι μπριζες δεν φτανουν ποτε)

Ωραια βγαλαμε ακρη εν τελη.. μετα απο τοσο πρηξιμο που σας εκανα..

Για τις ρυθμισεις μεσω pc θα υπαρχουν οδηγιες λογικα στην συσκευη σωστα? Δεν πιστευω να ειναι τιποτα τραγικης δυσκολιας οι ρυθμισεις..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...